- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Probiker #3901 üzenetére
Nekem erre nincs 5letem, külső vga-val próbáltad a cuccot?
ftc: mert mire akartál már megint váltani?
szerk: nekem meg nem jött meg a lap, még mindig göglöttLAN-os asrockkal nyomulok, egyre inkább kezdem azt érezni, hogy maradni kell emellett..ha meg majd jön valami értelmesebb lapocska, akár am2+
akkor legariztatom ezt...
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Na mi van, de kihalt a totyik
Mondjuk nem csoda ebben a melegben...
-
Chaser
legenda
Egy 4 magosnak lehet nem, de a kérdés az volt, hogy am2 lapba bele tudja-e tenni az am2+ procikat. Ha 4 magost bele is tud tenni, annak valszeg nem sok értelme van, többek között a HT értéke és a ramkezelés miatt.
Energiagazdálkodás: biztos lehet tökéletesíteni, nekem megfelelt, 4 magra meg 1ébként sem pályázok egyelőre... -
Chaser
legenda
Belemennek, csak épp az a funkció nem fog működni, amitől elvileg gyorsabb lesz a gép, a DC ramkezelés a mostani 1x128 bit helyett 2x64 lesz ha jól tudom..am2-s lapban marad 1x128 bit.
szerk: #3874 ftc: nagyobb HT-val sokra mész, én 600-1200 között használtam, 1200-ön se volt gyorsabb semmiMax intvga-s rendszereknél lehet kihasználni a magasabb HT-t Az energiagazdálkodás most is jó...gyorsítani kell kérem, gyorsítani
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Behalt az asrock lapon a LAN, mostmár különösebb indok nélkül is becserélem egy 690g lapra, persze ha találok..
-
Chaser
legenda
válasz
bolondember #3837 üzenetére
Ez birsalma, ezexerint az órajelet írták el
Nwm hinném, hogy bármi bajosd lenne vele
Probiker, Gyuri: thx az infókat -
Chaser
legenda
válasz
bolondember #3806 üzenetére
Az asus lap max 230 FSB-t ír, bár már volt olyan, aki azt mondta jött valami új bios és többet megy...
A 6100-m7 pedig 754-es lap, másrészt nf400 chip van rajta, ami azt jelenti, hogy külső vga-t csak 1xesen kezel, ergo irodába tökéletes, máshova nem..
#3823 Gyuri27: azt mondák az itteni 690v/g tulajok, hogy nem melegszik a chip nagyon, ezen az újon meg már heatpipe van?Ez csak GB hülyeség, vagy az új chip nv nyomdokaiba akar lépni fűtés terén?
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
bolondember #3789 üzenetére
Ezért mondom, hogy elírták
Ha nem az L2-t, akkor a modellszámot..csörögj rájuk holnap sztem.
-
Chaser
legenda
válasz
bolondember #3787 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #3718 üzenetére
Persze hogy le, mert 3 ill 4 csatis ventit is tud szabályozni
Tuning: ctrl+F1..panelt ma is elfelejtettem
Küldj már egy pü-t este
szerk: #3724 Balinov : nekem megéri ígyislefele tuning nem akar menni, ma reggel cmosclear kellett
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #3715 üzenetére
Grat, a panelt meg elfelejtettem
Dobj már egy pü-t holnap, hogy küldjem végre el
Én meg asszem megtaláltam a bibit, c'n'q-t kilőttem BIOS-ban, és mostmár megy 1 ghz-en, 0,9V-on a kis brisbaneBár az előbb kikapcsolt, most viszont tartja magát
szerk: Nagykáosz: egy AC alpinet vegyél rá, lingóban 2400 bruttó, a giga lap leszabályozta, hogy hangja egy mukk nem volt, a proci meg nem mászott vele 40 fok fölé terhelve sem
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Most néztem, everest és win szerint is 1 ghz-en van a proci, nem értem, cpuz mért 1.9g-nek látja, a legújabb, 1.40-essel néztem. Viszont a fesz everest szerint 1.1V a 0.9 helyett..ha bekapcsolom c'n'q-t akkor cpuz szerint is változik az órajel..jaj de szép is a downtuning
-
Chaser
legenda
BIOS-ban beállítottam 5x200 mhz-et, 0.9V-on, mert ezalatt nem bootolt be, viszont cpuz szerint 1900 mhz-en megy standard alapfeszen
BIOS-ban 1 ghz-et ír, most akkor mi van?
Főleg az nf6g-vsta tulajokat kérdezném, láttam vannak erre ilyenek is
szerk:Balinov:próbáltad alulfeszelni a procit, vagy felfele próbálgatod?
Gyuri27:az avatar nem rossz 5let, de sztem neke még ahhoz kevés a regelt napom. -
Chaser
legenda
BIOS-ban beállítottam 5x200 mhz-et, 0.9V-on, mert ezalatt nem bootolt be, viszont cpuz szerint 1900 mhz-en megy standard alapfeszen
BIOS-ban 1 ghz-et ír, most akkor mi van?
Főleg az nf6g-vsta tulajokat kérdezném, láttam vannak erre ilyenek is -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #3680 üzenetére
No problemo senor
Most 275 FSB-vel megy a proci. Egész jó kis lap ez. 2600 mhz alapfeszen.
#3676 ronson :0.8-0.825-0.8.50-0.875-0.9-0.925-0.95-0.975-1-1.025-1.05-1.050-1.075-1.1-1.125-1.175-1.2-1.225-1.25-1.275-1.3-1.325-1.35
1.2-1.225-1.25-1.275-1.3-1.325-1.35
Nálam ezek a fesz. állítási lehetőségek vannak. Rev A1-es lap.
szerk: HERR Z : kisebb-nagyobb tuninghoz is elég egy asrock lap ahogy elnézegetem ezt, de azért valszeg lecserélem 690g-s asusra
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Megoldódott
A sempi ugye húzva volt, és valszeg ez nem tetszett a brisbane-nak, alapra vettem a beállításokat és megy. Majd tesztelgetem
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #3669 üzenetére
Nem volt más a boltba, valamit el kellett hozni mert a régit eladtam, mivel nem akart menni benne a tuning, igaz hogy csak tesztelgetésig tuningolnék, de akkor nagyon
Valszeg asus 690g-s lap lesz a végleges választás, de most egyelőre meg kellene néznem, hogy műxik-e a proci, mert itt phn vettem. Nem találtam frissítést amiben említették volna, hogy 65 nanos procikhoz gyóccer. Amiket találtam is mind DOS vagy vista alól mennének..
szerk: most néztem a kompatibilitási listát, elvileg minden BIOS támogatja a brisbanet is, rev-vel viszont lehet gond..
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Asrock NF6G-VSTA lap, 3600-os brisbane proci, meg se mukkan..lehet hogy biosfrisshiánya van?
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #3609 üzenetére
Majd jövő héten kiderül, ha minden igaz jön bele a legkisebb birsalma
Addig meg letesztelgetem a sempivel, mennyit tud a lap tuningban, tegnap 240-es FSB-t lőttem be, az kapásból ment is neki. Még 7végén belepróbálok ramot is, oszt hadd szóljon
Ha mégse jön össze, akkor jön az asus lap.
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #3607 üzenetére
Oké, köszi
Én is remélem hogy lehet, ha nem, lehet marad az asrock lapom amit most vettem
Érdekes, úgy emlékeztem, hogy alulfeszelni ill. feszt állítani ezzel a lappal is lehet, most egy 3000-es sempi van benne, amiben ugye nincs c'n'q, lehet ezmiatt nem jelennek meg a fesz.állítási opciók?
Jah, alive nf6g-vsta lapról van szó, gf6100+nf430 egybetokozva.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #3598 üzenetére
Ezen gondolkoztam tegnap
Bár kicsit macerás lenne meg gari is ugrana
Balinov: thxha alulfesz megy az cool, ha c'n'q-val megy tuning az még jobb, bár úgy úgyse használnám, láttam ramoknak is lehet valamennyi feszt adni, időzítésbeállításokat még lecsekkolnád?
szerk: szem is elég 64 mb a vga-nak, ha többre van szüksége menetközben úgyis nyúl le magának.
[Szerkesztve] -
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #3590 üzenetére
Az enyém alapfeszen 2500-öt ment, igaz tovább nem is néztem
Ez még az előző volt, nem amit neked kínáltam vételre. Most van egy kölcsön 3000-esem, olyan szépen megyeget.
Úgy döntöttem nem veszek mégse intelt, mégha jobb is, maradok AMD-sssssDe kéne valami lap, ami mATX és tuningolni is enged, AMD chipes, és lehet is kapni kis hazánkban. 5let?
-
Chaser
legenda
válasz
huhuhorgasz #3447 üzenetére
Belemegy, foglalatilag is, meg támogatásilag is
Minden am2-s lap támogatja 1aránt asempronokat, athlonokat, és x2-ket is. Az úkjabb brisbane magos x2-k használatához egy BIOS friss. esetenként szükséges.
1 kivételt találtam, ami csak sempront támogat, valami via chip, agpfoglalattal, és am2-s procihoz..MSI volt
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #3413 üzenetére
Ctrl+F1-gyel előjön a tuningopsön, feszeket nem lehet állítani, de FSB 400-ig állytható, ramot is be lehet állítani az időzítéseivel 1ütt. nf430 chipnek bírnia kell lazán a 250-es FSB-t, sztem valahol 300-330 között lehet a vége. Abból gyanítom, hogy nem a lappal van a gond, hogy easytune-nal sem lehet tuningolni, rögtön kifagy, pedig anno az msi full antituning lapban is megvolt a 250-es FSB amit maxon engedett a progi..ezért gondolok a ramokra, talán jövőhéten belepróbálok egy kingstont, meglássuk ahhoz mit szól..
#3417 rollins : jah, eredményt fentebb írtam -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Jah, úgy néz ki kipróbálom, hiába vagyok AMD párti, most az intel jobban fog passzolni azokhoz a feladatokhoz, amire kell a gép. Az E2xxx széria ár/értékben nagyon ott van, és elvileg júl 22. intelnél árcsökkentés, ami aug. végére minden bizonnyal minket is elér. De a sempis konfig az megmarad
, igaz, használni nem én fogom. Aug. végére terveztem az újabb gépet, addig még hátha az AMD is árcsökkent újra.
#3212 Gyuri27: nem csak ezt, pénteken is eladtam egy AMD konfigot, direkt a vevő kérte, pukkadtak is a szervízesek -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #3206 üzenetére
Jól néz ki ez a giga lap
Bár az árából faraghatnának kicsit..de nem vészes így se.
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #3124 üzenetére
A 8-as szorzóval nem csak az órajel lesz kisebb, de a c'n'q-t is ''elveszted'', az csak 9-es szorzójú procikban van, azaz minden a64-ben, x2-ben, am2 sempronban 3200+-tól felfele.
Intvga-val meg igazából komolyabb játékot ne tervezz, egy gf6200 erősebb, azt 4-5kért kapsz ph-n, újan 7-8k körül van.
Lehet lesz egy eladó 3200-es sempim, ha érdekel privi -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #2906 üzenetére
Az integrált megoldásos lapjai antituningok az MSI-nek, ez a lap sztem tuningos.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #2875 üzenetére
Én se értem minek 4 kártya...ahhoz már a táp se 10k alatti kategória..rekorddöntögetőknek biztos jó lesz..átlag user gépében még 2 sincs, nemhogy 4..
-
Chaser
legenda
315-öt szorozd be kettővel, tehát 630 mhz effektíven megy..hány mhzes ramod van? Egy cpuz SPD screent is mutathatnál. A DRAM/FSB értékből kapjuk meg a ram órajelet, ami most náad 7, ha kisebbre veszed, máris gyorsabban megy a ram, persze ha lehet alapodban állítani, ha jól emléxem volt már ilyen lap a, kezeim között, és be lehetett állítani, hogy 533/667/800-on menjen. Ha 3.3V-ot kapna a RAM, sztem már rég megsült volna
Ott valami érzékelési/felülmérési probléma lesz.
-
Chaser
legenda
Ha most cserélek lapot akkor jetway lesz az fix, ott még c'n'q is volt:Elég korrekt lapnak néz ki első ránézésre, ha mégsem az, az úgyis csak 2. ránézésre derül ki
szerk: postaktsg-gel 1ütt 16.5k, kiderítem honnan hozzák, hátha tudunk mi is hozni
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2825 üzenetére
Átnéztem a teszteket, jó az a jetway
Ramokat 20k alatt akarom
Láttam is nála 20k alatt 800-as CL5-ösöket, kérdés, hogy mennének-e úgy a lapomban, persze ha jetwayt veszek, akkor már az a kérdés, hogy abban mennek-e
Egyre jobban +kedveltem ezt a 2x512mb kingmaxomat, ami alapon 5-5-5-15-n megy 1T-ben..Lehet a vége az lesz, hogy eladom az x2-t a csába, sempim még +van, unatkozik a fiókban
marad a ''régi'' -1hónapos
- gép, és majd jövőre veszek komolyabbat..
Nem vagy köteles elfogadni a nagyker vagy kisker döntését, ilyenkor jöhet a fogyasztóvédelem. Én nem szemétláda boltos vagyok ám -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2821 üzenetére
''A kijavítást úgy kell elvégezni, hogy az a fogyasztónak ne okozzon jelentős kényelmetlenséget, és törekedni kell ara, hogy a kijavítás 15 napon belül megtörténjék.''
Itt a lényegSajnos nincs benne 1értelműen, hogy el kell végezni a javítást, mondhatja bármelyik bolt, hogy kezét-lábát törte, de sajnos nem jött össze.. Nyomás az unijóba..sajnos ez van. Nekem se egy élmény, ha vkinek azt kell mondanom, hogy várjék türelemmel, mert amíg nekünk nem cserél a nagyker, addig mi sem tudunk cserélni...Feljelenthet, sokra nem megy vele, amit idéztél, abban minden benne van, nyilván ezért törekszenek nálunk is arra, hogy amennyiben lehetséges, valami csereeszközt legalább adjunk.
''Viszont azért ott a szervizben kell annyira érteni hozzá, hogy a vásárló rontotta el v gyári hibás.''- ez sem olyan 1xű mint gondolod, szervízes is voltam épp elég ideig, 1 példa: gép bejön, se kép, se hang-sksh- minden alkatrészt kicserélek a lapon, semmi..szétkapom atomjaira..semmi, a lap döglött. Kiveszem a procit, az alja füstös mint az állat, másik lapban megy. Szted mért füstös az a proci? Lehet a xar táp miatt, vagy lehet széthajtották, és nem bírta már a lap...-go nagyker, majd ők bevizsgálják..
A nagy kérdés viszont még mindig adott..milyen ramot vegyek?2x1 giga 800-as kellene, az sem lenne hátrány, ha CL4-ben menne, de még CL5-tel is kibékülnék, és 1T-ben menjenek..és jó lenne minél olcsóbban megúszni. Az előbb rosszul írtam, a 800-as kingmax a x@r időzítései mellett ráadásul csak 2T-ben megy..még jó, hogy csak elkélrtem ma záráskor
Hétfőn megy vissza..
Lehet +veszem a Jet lapot, még nem tudom, és aztán veszek ramot, hátha addig még nem megy fel az ára..
szerk: thx a teszteket, rögvest nekiesekGiga nekem 18k-ért sok..annyiért inkább bioTF550, és még olcsóbb is 1.5-2k-val
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Na tuning ezzel se megy, 5-5-5-18-24-ben kezeli a ramot 1T-ben..
ilyentet nem fogok venni, lapcsere lesz ebből asszem
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #2817 üzenetére
Nekem jó lesz nettóban is ezalatt
Feltéve persze, ha ezt veszek, előbb +nézem, ezzel megy-e a tuning, az időzítései elég xarok alapból..
#2818) Gyuri27 : közben +találtam, köszi
Gariról csak annyit, mióta beléptünk az unijóba, nincs 1 hónapos határidő, nincs cserekészülék.. a bolt ha akar ad cserekészüléket, ha nem akar akkor nem ad, ha jól tudom 3 hónap vagy fél év a kötelezően betartandó javítási idő..nem én találtam ki... -
Chaser
legenda
Leestek a ram árak még jobban
Legalábbis nálunk a bnoltban biztos
1GB 800 mhz kingmax 9120 bruttó magyar pénz
1 GB 1066 mhz kingmax 12540 bruttó magyar pénz nálunk
És nettóban +kapom
Ha nem tervezem ezt a gépet am2+-ra, ugye felesleges 1066-osat venni? Húzva a procit kihasználnám, de nem lesz húzva. Esetleg elvárható tőle, hogy a 800-at jobb időzítéseken vigye sokkal, mint az alap 800-as?Volt/van vkinek ilyen?
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #2805 üzenetére
Tudom, hogy nincs..te mondtad, hogy nem akarsz rákölteni
Ha gamelni nem akarsz, nem is kell rákölteni, de ha igen, az pénztárca lehúzó sajnos..főleg mostanában, amikor cpu, ram, lap elfogadható áron van, ehhez képest a vga árak még mindig magasak, és aki gamelni akar, annak bizony meg kell venni, hiába van 2 magos proci 2 giga rammal, erős vga nélkül semmit nem ér..
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Mondtam én, hogy nem lehet kérdésed?
Most legalább előbb kérdezel, aztán vásárolsz
x300,500, talán még a 700 sem megy ezekben a lapokban, 1300-as tudtommal már igen, de ha biztosra akarsz menni, veszel egy gf6200-est, vagy egy 7300 gs-t vagy gt-t, anyagi helyzettől függően
-
Chaser
legenda
Most őszintén: mit vársz el egy olyan vga-tól, amit szinte ingyen adnak?
A gf6100 kb az fx 5700 szintjén lehet, mivel csak 2 pipeline-je van, és 64 bites, na és sajnos csak az alaplapi ramból tud lenyúlni..ha mást nem átmeneti vga-nak tökéletes, de FPS döntögetést ne ettől várj
#2781 syabik: legközelebb vásárlás előtt kérdezősködj, ha itt nem is írtuk volna le kismilliószor, ott a gugli[link]
''PCI Express
Designed to run with the next-generation PCI Express bus architecture.|.s 1 x8 and 2 x1 PCI Express lanes to support PCI-Express add-in cards.''
Sztem ebben minden benne van, és leírom még1x, hátha valaki nem vásárlás után kap a fejéhez:
nf400: csak 1x-esen támogatja a pciex16-ot
nf405:csak 8x-osan támogatja a pciex16-ot
nf410 és 430: 16x-osan támogatja a pciex16-ot
A 8x-os támogatás már elég, ha valaki nem 8800gts-t vagy nagyobbat akar használni, az 1x-est fogalmam nincs mi okból kreálták.. -
Chaser
legenda
Meleg vannnnnnnnnn
Sztem nagyon frankó az x2, tegnap végre volt időm kicsit tesztelgetni, game és alkalmazások között néztem a váltási időt, +győző volt
64 bites xp-t próbálta már valaki, vagy esetleg pistát? -
Chaser
legenda
Rosszul emlékeztem...
''Az új stepping az új memóriák támogatásán felül támogatja a korábban Pacifica kódnéven emlegetett virtualizációs technológiát is, mely az Intelnél már megismert Virtualization Technology megfelelője. A technológia lehetővé teszi, hogy két különböző, egymástól független operációs rendszert futtassunk szimultán egyazon processzoron (vagy a processzor végrehajtó egységeit egymástól függetlenül több szoftverkörnyezet vegye egyidejűleg igénybe).'' [link] -
Chaser
legenda
válasz
Csiborbogár #2746 üzenetére
Pontosan ezt én sem tudom, de anno mikor kijöttek az am2-sek és összehasonlították a 939-esekkel, ezt a fícsőrt nem magasztalták az egekeig, mondván átlagfelhasználó nem fogja kihasználni. Talán a vezetéknélküli média alkalmazásokban van szerepe, de lehet hülyeséget mondtam
-
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #2744 üzenetére
14-15k-ért már kapsz 3800-ast, de aki nagyon tuningolni akar vesz egy 4000-es brisbane-t, ahogy olvasgattam, 2800-3000mhzen azok mennek, annál nagyobbat sztem sem érdemes venni. A lap is olcsóbb am2 alá, c2d-t az vegyen, aki 8800gtx-et akar mellé tenni, ahhoz már nem elég egy kisebb 3800-as, de talán egy jól megrángatott brisbane még azzal is elboldogul..sztem nem sokan vannak, akik ezt a vga-t veszik..az meg hogy pcie1 v 2 sztem oly mind, a pciex8 is elég minden vga-nak g80 alatt, úh én teszek a pcie2-es vgakra nagy ívből
1ébként én el se kezdtem ezt a témát
Peace!
-
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #2736 üzenetére
Eddig sem volt titok, hogy az AMD sokáig lemásolgatta az intel procijait és továbbfejlesztette. De a 64 bites procikkal ők jöttek ki előbb, és mennyivel jobb áron +kaptál egy jobb teljesítményt sokkal kevesebb fogyasztással. Jók a c2d procik, de azért ár/értékben még mindig az AMD a jobb. Arról nem is szólva, hogy am2 foglalatba am2+-os procik még biztos belemennek, az intel jelenlegi foglalatába is belemnennek majd az új procik, csak működni nem fognak
Nem vagyok AMD fan, ahogy te neveztél
, 1xűen nem szeretem az intelt, se a mikrofost, lassan wint is hanyagolom intellel 1ütt..bocsizni meg nem kell, mindenki azt vesz amit akar, látom neked is AMD-d van
#2739 wassermann: iszonyat jól hűtenek azok a gyári bordák maxon, csak kiba hangosak is, viszont a proci környezetében nálam minden hideg volt, mikor használtam400-on nem tudom milyen lehet, akkor még nem volt fordszabályzós lapom. Valszeg nekem is be kellene néznem a chip borda alá a lapon, de még nem vitt rá a lélek..
#2740 rauschie: biostar TF550, 20k alatt +van újan -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2724 üzenetére
Ha szereted mért kiabálsz?
Én is szeretem, pár hsz-szel ezelőtt linkeltem a gépemről pár képet, csak a procin van venti és a tápo 12-es ventije. A procin 800-on pörög, igaz nem 12-es, csak 9-es, de keret nélküli, szóval nincs hangja
A táp venti noisekiller, azt még rákötöm az egyik szabályzóra a lapon és leszabályzom azt is..vagy csere silentblade-re, bár az előbbi verzió esélyesebb. 'edül nálam is a vinyó a problémás, volt egy 40-es seagatem, annak gyakorlatilag semmi hangja nem volt, már nagyon bánom, hogy eladtam..most azzal küszködök, hogy halk vinyót találjak
Még a gépet belül leburkolom parafával és +felelően csendes lesz.
#2723 Gyuri27: alpine 64, párszor már írtam[link]
1edül a gyárilag rákent pasztában találtam kivetnivalót, 3-4 hete tettem rá a sempire, most ugye cseréltem a sempit x2-re, és ennyi idő után már csontszáraz volt rajta az a x@r ezüst paszta..múltkor nem volt nálam jó kis zalmi paszta, azért fanyalodtam rá -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2715 üzenetére
Azért ekkora spórolásnak nem látom értelmét, még ha 24/7-ben megy is, az a 20W havi szinten lehet vagy 300ft..
#2716 ftc : sajnos én teszek a ph-s tesztekre nagy ívbenElhiszem, hogy szuper jó műszereik vannak, meg szuper okosak, meg szuper szépek, én a kezemnek jobban hiszek
Ha passzívan elmegy c'n'q-val az x2-m ebben a mewlegben anélkül, hogy a borda meleg lenne - mert csak langyos- akkor bezony jóval kevesebbet fogyaszt, mint c'n'q nélkül, és ha ezt az 1.1V-os feszt még lejjebb vesszük, nyilván ennyivel még kevesebbet fogyaszt, P=UxI, mivel a feszkó csökken, így a telj. is, az áramerősség is nyilván csökken, ez 1értelmű a termelt hő csökkenéséből.
#2720 arty : azt a codegent én sürgősen lecserélném egy táprachief 350 v FSP 350 ha olcsót és jót akarsz
#2721 Gyuri27: ez be se férne a házambaeredetileg hyper tx-et akartam, de az se fért be
...aztán vettem a feleannyiba- és feleakkora
-kerülő AC-t..nem bántam +
-
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2711 üzenetére
Ha nem sejtem rosszul, aram az egyike azon alkatrészeknek, amiknek vajmi kicsi a fogyasztásuk, gondolom én ezt abból, hogy 10 óra működés után is nálam majdhogynem hidegek
Ha jobban belegondolok, tán volt nálam időzítés állítás, csak feszemelés nem
Majd otthon +nézem...
#2712 ftc[/B: everestet nem néztem még, de grat az eredményhez
A c'n'q-nak pedig van értelme 45W-os procinál is, 65W-osnál így talán 40-45W lehet a max, 45W-nál nyilván ennyivel már nincs alatta, viszont vannak olyan lapok, ahol lehet 0.8V-ot is adni a procinak, akkor kb egy ilyen 45-ös talán 25-30-at ehet, mert ugye a c'n'q 1.1V-os feszt jelentene alapesetben, de egyúttal annak a lehetőségét is, hogy bizonyos keretek között szabadon adható + a fesz.érték. -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2708 üzenetére
Akkor ez is kiesett..nálam is annyit lehet állítani, hogy ddr400/533/667/800 oszt kész, de ráadásnak még feszt sem lehet emleni
Thx az infót
Ez a gyorsítás sztem benne van a 6100-asban is, 3200-es sempi 1 ghz-en az 1280-as hd moviet is vitte
szerk: Milyen ramod van? Elég gyengék az időzítések.
#2710 ftc: az jó, nem?
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Esetleg valami ismerős arra akinek elpostáztathatnád? De nem értem mért nem elég a hűtés, azt mondtad csak tesztek erejéig tuningolsz, ahhoz egy gyári borda elég, de nekem tuninghoz is elég volt, a 2400Ft-os alpinenal az x2-m ebben a melegben sem ment 40 fok fölé, pedig csak 800-on teker a venti, és c'n'q ki volt lőve..
#2693 wassermann: tudsz adni részletes beszámolót a tuninglehetőségekről? Leginkább a ramok konfigolása érdekelne, ha az új ramok nem mennek legalább 5-5-5-15-ben 1T-ben alapon a lapomban, akkor deszkát cserélek, mivel külön nem tudom állítani hogy menjenek... és akkor olyat szeretnék mint a tied, de hivatalos tesztekre nem adok, szóval ha +osztod ezirányú tapasztalataidat velem/velünk azt +köszönném
szerk: a hsz utáni név először lemaradt
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Elvagytok ám, mint a befőtt
Én meg azon dilemmázok, lecseréljem-e a 2x512mb ramomat 2x1 gigára..nem hiszem, hogy kihasználnék annyit a későbbiekben sem..végül is így is 2 GB-om van, 1 GB ram, 1 GB alaplap
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2661 üzenetére
A tuninghoz mért lenne kevés?
Nem rekordokat akarok döntögetni, csak +nézni mennyit megy..nyilván mivel a sempit se lehetett széthajtan meg ezt se, beállításokkal lesz a gond, vagyí rammal, az asus lapomnál ugyanilyen chippel is ez volt a gond, 667mhz samsung tuning semerre, 800-as kingmax tuning ezerrel
és hiába osztottam vissza a 667-est, vagy vettem lazábbra az időzítéseket, nem hatotta meg...
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2652 üzenetére
x2 3800+ EE
ezzel a procival 215 FSB is +volt
de feljebb nem megy..talán majd az új ram megoldja azt is, de ha nem az se baj, úgyis csak tesztek erejéig próbálnám ki. Lecserélni nem fogom ha csak be nem döglik, nagyon frankó, a system progik is műxenek amiket adtak hozzá, többek között a speedfan is
ftc: AC alpine 64 hűvösen tartja...én bruttó 2400ftért vettem pár hete -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2642 üzenetére
Pedig lapot most nem fogok cserélni, az a procedúra most nem kell
Tuning terén vannak hibái- nem is kevés
- de ezeddig stabilitása 100%
Megjött ma az x2-m
Sztem a vége az lesz, hogy valami kommersz ramot veszek occsóért 2x1 gigát, talán 800-as kingmax lesz, nemrég volt olyanom, az nagyon repült
Nem csak a méret a lényeg, de amikre én használoma gépet ez pár évig kiszolgál így engem sztem bőven...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest