- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Szerencsére a bordák méretét megnövelték a bemutató darabhoz képest.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
"Csak az a baj, hogy per/pill nincs olyan proci am2-be ami 2-t kihajt. (talán még egyet se)"
Aki 4870X2-t vesz (majd) az nyilván már nem 1280xXXX felbontásban használja hanem jóval felette. Ott pedig már jóval kevésbé számít a CPU. Aki pedig alacsonyabb felbontásban gondolkozik az 4850-et vesz (ha van esze).
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #9932 üzenetére
Na ott sem láttam már egy ideje tápcsatit mint ahová ezen a lapon ASRock-ék pakolták.
-
Oliverda
titán
Most éppen egy SLI-s ASUS M3N-HT lapra fáj a fogam.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #9868 üzenetére
Igen?
Az árára kíváncsi leszek...
-
Oliverda
titán
válasz
REDeath #9856 üzenetére
Ha mindenképpen sima AM2-es nF chipsetes lapot akarsz akkor inkább az asus m2n-sli deluxe. Amúgy meg vegyél inkább AM2+os abit AX78-at újonnan 13K körül.
leviske:
#1.: Passz
#2.: Passz
#3.: Mittudomén, talán olyan max. 1.4-1.45antikomcsi:
Hamarosan jön a 790GX-es lapjuk is: [link]
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
Oliverda #9838 üzenetére
"A Hybrid SLI működésével kapcsolatban további kérdések merülnek fel. Minket az érdekelt a leginkább, hogy a diszkrét videokártya által létrehozott képkockákat az integrált VGA-n keresztül megjelenítve ér-e minket bármiféle hátrány, konkrétan lassulásra gondolunk. Ugyanis a videokártya frame bufferjéből valahogyan át kell tolni az adatokat az integrált videokártyába, amely végül megjeleníti a képet. Ha a kettő közti kapcsolat nem elég gyors, akkor nagyobb felbontásoknál Hybrid SLI módban bizony fps-eket veszíthetünk az integrált videokártya miatt. Szóval az a kérdés, hogy ezt az NVIDIA hogyan oldotta meg? Talán Hybrid SLI módban a diszkrét VGA és az integrált VGA RAMDAC-ja között valamilyen módon kiépül egy közvetlen kapcsolat? Vagy esetleg (titkos) PCI Express linkeken keresztül vándorol át az információ az integrált VGA-ba?"
(ez a rajz mintha kissé el lenne szúrva mivel AMD esetében a system memory a CPUhoz kapocsolódik)
"Még a cikk megjelenése előtt az NVIDIA elküldte a választ. Eszerint a külső VGA-n renderelt képkocka átvándorol az alaplapi GPU frame bufferjébe, ahonnan az a kijelzőre küldi. Ez viszont egy újabb kérdést vet fel: az alaplapi VGA memóriája csak a processzoron keresztül érhető el. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb a CPU-ban található északi híd órajele, annál kevesebb teljesítmény veszik el? Merthogy az NVIDIA arról is említést tesz, hogy ez a megoldás teljesítményveszteséget okoz, a játéktól, beállítástól, felbontástól, fps-számtól függően többet vagy kevesebbet, de átlagosan 5%-ot. Lényeg a lényeg, mi lemértük, hogy mit veszítünk a Hybrid SLI mód használatával."
Az nV megoldásával szerintem az a fő probléma hogy nincs és nem is lehet sideport memóriát rakni az IGP mellé. Tehát a frame buffer az maga a rendszermemória így a diszkrét VGA által létrehozott képkockák először átmennek a PCI express buszon keresztül a chipset-hez majd onnan HT buszon a CPU IMC-jébe és csak ezután kerülnek a RAM-ba ami jelen esetben az IGP frame buffer szerepét tölti be. Gondolom hogy egy közvetlen IGP mellé társított DDR3-as sideport némileg javítana a helyzeten. Azt viszont nem értem hogy ezt a megoldást miért nélkülözi a 780G/790GX esetében az AMD hiszen ott még a sideport lehetősége is adott.
-
-
Oliverda
titán
AMD SB750 arrives on the Foxconn A79A-S...
Remélem hogy mostmár az AOD is normálisan használható lesz.
-
Oliverda
titán
" Judging from the previous development this might imply that AMD plans to use a RV710 chipset derived core for a new chipset but this is something that we cannot confirm at press time."
Hmmm... biztos ütni fog ez is.
csibor: Inkább várd meg a sideport-os Giga lapokat és olyat vegyél.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #9720 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mire gondolsz. Nekem tetszik ez a lap.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9656 üzenetére
Nem nagy újítás, viszont SB750 lesz mellette és így a kettő együtt fog képezni egy egészet.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9654 üzenetére
Magasabb órajel + Sideport RAM. Tehát nem olyan borzasztóan sokkal.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9651 üzenetére
HD3300
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Itt is elfér:
Advanced Clock Calibration by AMD
Úgy fest hogy mégsem kamu lesz a dolog, bár 790FX/GX chipsetes lap és BE proci az kelleni fog hozzá.
-
-
Oliverda
titán
Nem néz ki valami nagy durranásnak ez a DFI.
Ennél a Gigabyte verziója első ránézésre komolyabbnak tűnik (és még Sideport is van rajta). Ja, és nem igazán látom a hátlapi csatlakozók között sem a DVI sem a D-SUB kimenetet.
Most körülnéztem a Jetway honlapján kicsit:
HA03-Ultra (790X+SB750)
HA04-Ultra (790FX+SB750)
HA06-Ultra (790GX+SB750+sideport)
Egyre jobban tetszenek a Jetway lapjai. Kár hogy itthon nem lehet kapni őket.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #9252 üzenetére
A Digitimes-on írt hírek sem szentírás, ez már jópárszor bebizonyosodott.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #9245 üzenetére
Semmivel sem túrobb mint a nyilván rendkívül komoly hírforrásokkal rendelkező iPon híre.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Foxconn launches new 790FX motherboard
Egész jól néz ki.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
NFORCE 780a SLI Motherboard Comparison
Az ASRock egész jó.
Leviske: Nézd meg az írásjelet a mondat végén.
-
Oliverda
titán
Gigabyte GA-MA79GP-DS4H (790GX+SB750 /+DDR3 Sideport)
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9146 üzenetére
Különösebben nem rázott volna meg, FSB emeléssel is lehet tuningolni.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9144 üzenetére
Aki az enyémet rendelte meg is lepődött hogy BE-t kapott mivel a listán nem volt odaírva.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9141 üzenetére
Elvileg igen. Legalábbis én még nem láttam sima 9850-et és az AMD honlapján is csak a BE lelhető fel OPN alapján.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9138 üzenetére
Stabilan mennek annyit. Amúgy már 45K-ért is hozzá lehet jutni nem is egy helyen: [link]
Egyelőre nincs nagyobb, de pár hét és jön a 9950. Amúgy annyira nem izgat hogy hanyadik helyre jó a listában, az a lényeg hogy nekem megfeleljen és szerintem jelenleg nem nagyon van olyan alkalmazás vagy játék amit ne lehetne élvezheztően futtatni ezen a gépen.
#9139: Fogalmam sincs, annyira nem vagyok otthon ebben a mi mit hajt ki mennyire kérdésben.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9131 üzenetére
"amiben sok olyan ember van, aki nem válogatott procit használ"
Viszont ahogy elnézem ez az elejére annyira már nem igaz. Amúgy az én procim sem válogatott. Kb. a 9850-ek 40%a tudja ezt, 20% a 3200-3400, a maradék 40% meg mondjuk kb. olyan 2.9-et.
Amúgy érdemes megnézni hogy a hasonló eredményt produkáló Quad-ok milyen órajelen mentek. A 6. helyezett procijának órajele el van írva a táblázatban. Tegnap még kicsit szórakoztam: [link]; [link]
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9125 üzenetére
Egyrészt én nem feltétlenül csak a PH!-en látottakból indulnék ki, másrészt pedig szvsz eléggé általánosítasz.
Bár nem vagyok egy 3DMark rajongó, de most mértem egyet én is külön a te kedvedért: screenshot, valid
Amúgy hol lehet bekerülni a listába? Persze csak azért hogy rontsak egy kicsit a képen.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #9120 üzenetére
Azért nem egy alkalmazás van amiben gyorsabb. Ennél sokkal rommább pedig az Intel sem húzható.
A 45nm-es procik is Phenom néven fognak majd futni.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #9025 üzenetére
Tudom, én csak arra próbáltam utalni hogy ezek a lapok nem annyira rosszak.
Bár ha pont egy 0810APMW-t kap a kezei közé akkor még van esélye.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #9022 üzenetére
Eddig 3 lapról olvastam hogy el tudták vele érni a 3.5GHz-et. DQ6, DFI 790FX-M2R és a Crosshair II Formula. Az utóbbival ugye 3570-et egészen pontosan.
-
Oliverda
titán
válasz
leviske #9010 üzenetére
Hello!
Én ha most vennék lapot kipróbálnám a Crosshair II Formula-t. A DFI (BIOS?) még mindig nem tökéletes (tapasztalat), az M3A32-ról nem nagyon tudok mondani semmit, a Giga (bár a PH! tesztben jól megy) lapra pedig Alvin panaszkodott a napokban.
Jelenleg én úgy vagyok vele hogy megvárom a 790GX+SB750 párossal szerelt lapokat, és ha lesz köztük értelmes darab és a chipset is fel tud mutatni valami érdekeset akkor megnézek egy olyat. Ellenkező esetben kipróbálom a Formula-t.
Amúgy megnyugtatlak. Olyan hogy nV chip-es lapban nem megy ATi kártya nem nagyon fordul elő, de fordítva sem. Én pl. majdnem 1 évig használtam egy X1600XT-t egy 590 SLI chipes abit AN9 Fatal1ty lapban és sosem volt semmi gond vele.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #8998 üzenetére
Talán majd 790GX-re... talán...
-
Oliverda
titán
Új AM2+ os abit lap. abit AN78GV
Az elnevezés elég hülye, bár most rájöttem hogy a chipset kódneve (MCP78S) után jött. Először azt hittem hogy 780G-re épül. A hűtése nem néz ki olyan rossznak.
-
Oliverda
titán
válasz
LALA_kiraly #8905 üzenetére
Hát én ebbe a lapba sem raknék nyugodt szívvel 125W-os CPU-t. Egy szerencsétlen bordát már nehéz lett volna rábiggyeszteni a FETekre...
-
Oliverda
titán
Egy sokat tapasztalt kísérletező kedvű XS tag véleménye a jelenlegi AM2+ lapokról: [link]
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #8827 üzenetére
Erre gondoltam.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #8808 üzenetére
Ennyi pénzért mit várjon az ember? Amúgy konkrétan mit hiányolsz róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest