- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk #6275 üzenetére
Nálam A8KB5
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #6255 üzenetére
Áááá, jó nekem a kis 3600+-os birsalmám is
De ha már idetévedtem: Nincs arról valami infó, hogy Nv-s és ATI csipszetes lapok hőtermelése között mekkora az eltérés?
Átköltöztem egy Antec NSK1300-ba és az a gyanúm, hogy a HD2600 mellett az alaplapi csipszet a másik fő hőtermelő
Átalakítani nincs kedvem a házat, így a hőmennyiségcsökkentésen töröm a fejemet -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4423 üzenetére
Gyuribá
a múlt az egy statikus dolog, az meg, hogy néha félreolvasok, vagy éppen az aktuális tokozáshoz kapcsolódó csipszetekből nem vagyok naprakész igencsak dinamikus
Szóval 1-2 topicba benézve le a kalappal a lelkesedésed és a naprakészséged előtt, bevallom én mostanában több időt töltök a kölykök matekleckéjével
mint a PC-s dolgokkal, majd ha megint ebből élek meg közvetlenül...
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4414 üzenetére
Kedves Gyuri27!
Azt hiszem korunkból eredően túl vagyunk már mindketten az ''én apukám erősebb/nekem több matchbox-om van/stb.'' szintű kommunikációnál
A matx-es dolgot benéztem, elnézést is kértem emlékeim szerint
A #4386-ban pedig te linkelted a getall3 mellett katt77 hsz-ét, azt meg ne vesd már a szememre, hogy egy hsz-ben reagáltam a te és egy általad linkelt másik hsz-ben írtakra
A szövegértésnél meg...most őszintén egy ilyen mondatra: ''mert nálunk (is) intel az isten mindenki ezt ismeri és jobb a marketingjük.'' szerintem csak viccesen lehet reagálni, sajnálom, hogy ez nem jött le, legközelebb minden mondat után smiley-t teszek, nem csak az utolsóhoz
Ha leírom, hogy '82-ben primo-n kezdtem írni az első programomat, aztán jött a C64, 386, 486, 5x86, P1/2/3 korszak, hogy a '90-es évek elején vax/vms-t nyúztam vt100-as terminálokról, volt unix, raktunk össze botnetet, ''chat''-eltünk karateres terminálokon keresztül a lassan 20 évvel ezelőtti (itthon) éppcsak kiépülő ''interneten'' keresztül, vagy, hogy minden gépemet magam raktam össze attól ez a hsz-em tartalmasabb, érveim hitelesebbek lesznek? Aligha...
Én úgy gondolom ezen a kis félreértésen túlléphetnénk, de természetesen, ha ragaszkodsz hozzá ''elfelejthetjük'' egymást
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4409 üzenetére
Biztos nehéz beismerni, hogy valamire rámozdultatok, ami minket nem érint, de azt érvek nélkül személyeskedéssel tetézni botorság.
De nyugodtan linkeld azt az oldalt, ahol azt írják, hogy a régi videókártyádért magyarként fogsz kapni 50/80 $-t.
No, ennyit a ki a szép és ki az okos témakörről -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4400 üzenetére
Öhm, hogy jön az Intel az ATI-s akcióhoz?
Intel gyárt videókártyát?
Szinte senki nem vesz ati-chipsetes alaplapot?
Szinte senki nem vesz amd procit?
A videókártya témával kapcsolatban csak az alábbi linket [link] kellett volna elolvasni:
''Who can participate in this program?
Any resident of the United States of America or Canada, who has an ATI or another manufactures graphics board, who have a valid credit card number and has purchased their new ATI Graphics card directly from ShopATI.''
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #4397 üzenetére
Egy egyszerű kérdés: Tényszerűen ismersz olyan személyt, aki visszakapott x$-t?
Az, hogy nálunk is árulnak olyan cuccot, amin rajta van a cimke, és, hogy netes regisztrálás lehetséges még önmagában nem sokat jelent.
Pl. Pentax rebate-es fényképezőt is vehetek, de mégse fogok visszakapni x$-t, mert az akcióban részvevő országok között nincs Mo.
Ettől persze, lehet, hogy működik nálunk is, de akkor miért nem reklámozza egyetlen forgalmazó senem kell a plussz vásárló
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4385 üzenetére
És ezek mióta mATX-es lapok
A get3 dolog meg csak külföldön működik, nem tudok róla, hogy nálunk igénybevehetnéd a lehetőséget
Chaser: Igen, ntune-ra gondoltam, tehát elvileg a fenti m2npv-mx-es lappal működik az sw?
A ház nekem is nagy dilemmám, momentán Asus T3 ami talán szóbajöhet, de valami mégkisebb kellene 15-20k-ért táppal, jó szellőzéssel, olyan meg nem igazán van
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Asus M2NPV-MX-em van, biosból nem igazán szereti a tuningot, illetve ha olyat állítok, amit nem bír csak cmos-clear után éled fel
Van ehhez XP alatt valami olyan software-es tuningprogi, amivel procit, memóriát lehet grafikus felületen állítgatni, tesztelni, és ha túl magas az érték, akkor max. kékhalál és a következő xp indításnál újra kell próbálni? -
Mercutio_
félisten
Öhm, nincs haver, akinek am2-es procija lenne
A másik, hogy ha először elindult most pedig már egyáltalán nem, akkor ott valami bibi mostmár biztos van az ''ismeretlen proci''-n kívül is nem?
Mindegy, délben viszem vizesekhez, így inkább a proci vagy alaplap változzon, illetve ha a táp halott mit vegyek helyette kérdések a lényegesek
Ja ics-nél ezt találtam ''ATX Táp 350PNF FSP Fortron Source 350W 12cm vent'' ez azonos azzal a táppáal amit az előzőben írtam, vagy a fortron source az arra utal, hogy mégsem u. az a táp?
Ilyennel, hogy ''ATX Táp 400W P3/P4 Golden Power 12cm vent.'' jól gondolom, hogy inkább ne próbálkozzak? -
Mercutio_
félisten
Így fejből ilyesmire emlékszem, hogy : AMD A64 X2 1900Mhz
az X2 és az 1900MHz az biztos.
Még pár kérdés a jövőre nézve:
1. Ha összeférhetetlen a lap és a proc mivel járok jobban, ráfizetek egy keveset, és 3800+-t veszek bele (elvileg azt mindet kezeli az asrock), vagy ráfizetéssel veszek egy Asus M2NPV-MX vagy -VM lapot?
2. Az eddigi rendszer Sata2-es 250Gb-s hitachi vinyón fut(ott) frissített xp-vel, ezt elvileg felismeri az alaplap rendesen és bootolni is fog róla, csak az alaplapi drivereket kell majd lecserélni, vagy ne is álmodjak ilyesmiről?
3. Ha a táp halott, akkor FSP ATX-350PNF jó-e helyette, ha nem 5-6k-ért mit kapok, ami jó? -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
X2-es topicban már leírtam a gondomat, de ott épp hitvita folyik abit vs. dfi témábanígy itt is megpróbálom, hátha
Egy 3600+ X2-es (brisbane) procival és az Asrock ALieNF6G-DVI alaplappal szívok.
Mint az előbb kiderült (most néztem a honlapot) a Windsor magosakat mindet kezeli, a Brisbane-t viszont csak 1.6-os bios-tól, az én lapomon meg természetesen még csak az 1.4-es van Szóval a bois eljut odáig, hogy kiírja a procit, memóriát, majd detektálja a vinyót és a dvd-írót, aztán megáll a kép
Tudtok valami megoldást, a vigyem vissza az alaplapot-on kívül?
Ja a gépben nincs floppy, bár ha jól gondolom ez egyébként is lényegtelen.
...
Beszéltem vizesek szervizével, azt mondta a srác, hogy ahol elakad ott nem a proci miatt kellene elakadnia a bootnak, hanem valami más gond miatt, pl. valahol letestel a ház-alaplap, vagy egyéb (memó?) hiba szerinte attól, hogy csak 1.6-tól van támogatva még el kellene indulnia a procival a lapnak, merthogy kiolvassa belőle, hogy milyen frekin/szorzóval/fesszel kell kezelnie
Gariban nem csinálnak bios frissítést, vigyem vissza a lapot, megnézik, ha náluk se megy ezzel a procival, akkor visszaadják a lap árát (azzal sokra megyek)
ezután kiszedtem a lapot a házból és az asztalon raktam össze:
fejlemény, hogy mostmár meg se mukkan a rendszer, lehet, hogy a táp nembírta az am2-tőt? (Foxconn ház gyári 350W-os táppal)
Ez a történet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest