Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spgabor

aktív tag

Helló mindenki!

Nem vagyok nagyon jártas a témában ezért szeretnék a következő problémához segítséget kérni:
    Adott egy Asus M3A alaplap, egy AMD Phenomon X4-es proci és 2x 1 giga 1066 MHz-es Kingmax RAM, az a problémám, hogy amíg az alaplapban kétmagos proci volt, addig működött normálisan, de amikor be lett téve a négymagos, még a Windows-ot se tudtam feltelepíteni. Akkor frissítettem rajta bios-t. Akkor már felment az XP és a Vista is, de akkor is elég nehézkesen. Azóta meg olyanokat csinál folyamatosan a gép, hogy ha belépek a biosba, gondol egyet és megfagy, vagy megy valamelyik oprendszer, egyszer csak újraindul, de nincs kép a monitoron, meg a rendszert se tölti, mintha a resetet nyomnám folyamatosan. Azután ha nagynehezen újraindítom, mindig kiír egy hibát, de nem ugyanazt, leggyakrabban a cmos és overclocking hibát jelez. Kicsit kétségbeestem, mert nem tudom, hogy mit kéne csinálnom vele. A gép nincs húzva, bios defaulton van, és mindig ha egy hiba után újra tudom indítani, akkor a defaultot benyomom és egy darabig jó.
    Valamint az északi híd tűzforró, de azt egy ventilátorral ideiglenesen lehűtöttem. Olvastam, hogy ez nagyon melegszik ezeken a lapokon, úgyhogy azzal annyira nem is foglalkoztam. De a másik probléma miatt nem tudom használni a gépet. Kérem segítsen egy hozzáértő! Előre is nagyon köszönöm!!!

Üdv:
    spgabor

Új hozzászólás Aktív témák