- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nofene
aktív tag
Hi!
Nem tudjátok, ATi chipsettel szerelt, 754-es PCI-E lap van? -
nofene
aktív tag
Sziasztok!
Na akkor mostmár itt au ideje, hogy a topik címében foglaltakról beszéljünk. Összeszedtem egy pár alaplapot, hogy lássuk miről is van szó tehát:
Abit NV8: Bővebben: link
ASRock K8Upgrade-PCIE: Bővebben: link
ASUS K8N4-E Deluxe: Bővebben: link
MSI K8N-Neo3: Bővebben: link
DFI NF4X Infinity: Bővebben: link
ECS NFORCE4-A754 (1.0): Bővebben: link
Nos ezek lennének a lapok, amelyek 754-es plaformon PCI-Express-t nyújtanak (még lehet, hogy vannak de én csak ezeket a gyártókat néztem) , mint látható leginkább az nVidia nForce 4-es chipsetére épülnek kivétel csak az Asrock SiS-es megoldása.
Szóval a véleményetekre volnék kíváncsi, esetleg tesztekre, és tapasztalatokra a lapokkal kapcsolatban. Télleg halott volna a 754-es plaform?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Sziasztok! Gondoltam felhozom a topikot mert mostmár aktuálissá vált a dolog, és bizony még mindig ilyen lapban gondolkodom.
Szóval erről a lapról kéne vélemény:
Bővebben: link Ha megnézitek ez a lap fogad AGP-t is tehát most tudnék lapot+procit cserélni. Később pedig át tudnék térni PCI-E vga-ra lap+procicsere nélkül. Aztán pedig újabb platform váltás de akkor már nem kell a vga-val vacakolni.
Nos, hogy mégis miért mindez? Arra nincs pénzem, hogy vegyek egy 939-es lapot+procit+pci-e vga-t, de arra lesz, hogy lapot+procit cseréljek. Tudom a 754 halott platform de azért lehet még abban gondolkozni (húzott Turion). Nameg mostmár át akarok térni A64-re haladjunk a korral
.
Jah igen ha van még hasonló lap csak nem tudok róla, szóljatok
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
-
nofene
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában én is elgondolkodtom upgrade-n, és végül az Athlon64 mellett döntöttem az most mindegy miért, viszont amire kíváncsi lennék: az új géphez új videókártya is dukál, de mostmár nem szívesen költenék AGP-re, meg szvsz előbb utóbb minden gyártó átáll PCI-Expressre úgyhogy mindenképp ilyen lapot szeretnék.
Namost az addig oké, hogy Athlon64 _de_ én leginkább a 754 tűs mellett szavaznék, mivel egyrészt a dual-channel nem dobogtatja meg a szívem, és nem is látok olyan óriási teljesítmény-növekedést, nameg a másik: én úgy láttam, hogy mostmár olcsóbban és könnyebben beszerezhető 754-es proci. Mégiscsak többet fordul elő használt piacon mint 939-es és ez nagyon sokat számít mivel anyagiakkal nem állok valami jól és jobb lenne olcsón egy 754-es proci.
VGA-nak pedig egy NVidia 6600-at gondoltam (valami jó kis passzív hűtésest).Esetleg X700 ha az ár/teljesítmény mutatója jobb lesz.
A szituáció ismeretében a kérdés: megéri-e várni egy kicsit és egyáltalán megéri-e a 754 + PCI-Express párosítás? Hogy jönnék ki a legolcsóbban (PCI-Expressben)? Egyáltalán vajon lesz megfelelő választék Socket 754 és PCI-E párosításban, (Ha minden igaz készül egy ilyen Nforce4-es lap: Bővebben: link, de VIA chipsettel lesz-e valami hasonló?). Szóval ez a kérdés.
Halott 5let a 754 és PCI-E együtt vagy pedig egy olcsó, megfelelő teljesítményű, jó cucc rakható össze belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest