- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
1. Szerintem ha nem túl régi slaki -ról(vagy általában régi disztri -ről) van szó, akkor működnie kell.
2. A 2.6 -os szériában benne van az ALSA, szóval ha a konfigjánál kiválasztod, akkor szépen fordul az is a többivel együtt.
3. Már egy ideje 2.6 -ost használok, és az idő előrehaladtával nagyon szépen alakul. Ezt értsd úgy hogy amik régebben voltak benne bugok, -és saját magam is találkoztam vele- folyamatosan tűnnek elfelé,ráadásul a maradék sem vészes. Amit egyébként észre fogsz venni rögtön, az az, hogy pl. nagyon halkan dolgozik alatta a vinyo(kevesebbet kerreg)
-
proximus
senior tag
válasz
Cathfaern #104 üzenetére
Ugy látom tényleg a kernel volt a ludas
Bizony-bizony ha már a root -ot ill. init -et keresi akkor nagy gond nem lesz.
Nos az a ''root floppy disk'' lenne az ami egy ''vinyós'' linuxnál a ''/'' és alkönyvtárai. Ezt szeretné létrehozni a MEmóriábAN, majd ebben keresné az init -et több helyen is, de nem talál, ezért pánikol jogosan
Szerintem jól jönne az az install.1
Egyébként ha van egy partíciód Linuxal, és bebootolsz egy ''házi'' floppy -s kernellel ami mondjuk tartalmazza a ''/'' partíció eléréséhez szükséges drivereket, akkor ugyanúgy bent találod magad mondjuk a Mandrakéban mintha vinyóról bootoltál volna. KipróbáltamAmúgy sok disztrib is a ''floppy -s''-hoz hasonlatos módon tudja megcsinálni, hogy pl. bebootolsz, nyomogatod a Next -eket
, és ha az utolsó ''Nextre'' nem nyomsz rá, akkor érintetlen marad a vinyó (SuSe).
Ügyes kis valami az a Ramdisk -
proximus
senior tag
válasz
Cathfaern #91 üzenetére
Pedig hát ha más disztrib nem dobott hibát kernel induláskor, akkor lehet hogy mégis a kernel a ludas.
Pl. lehetséges, hogy bármelyik Slack -os kernelt választod, mindegyikben van valami közös befordított cuccos aminek nem kéne benne lenni.
Elmesélek egy sztorit hogy én hogy jártam:Asus CD olvasóm kezdett tipikus ''nemsokára behalok'' hangokat kiadni magából, ezért vettem helyette egy másikat, egy LG -t. Na itt kezdődtek a gondok
: a 2.4.20 -as Gentoo -sra
felpeccselt kernel sorra kezdte kinyírni az olvasókat, aminek az okára a harmadik garis cserés olvasónál jöttem csak rá: mountoláskor bekerült a kernel logba egy ''hdc: lost interrupt'' szöveg, de persze ezt már csak később vettem észre.
Na szóval mount -kor lefagyott az egész olvasó(a linux nem), úgy hogy a reset sem segített, csak a kikapcs bekapcs. Tönkremenni attól ment tönkre, hogy ha kb 10 percig így fagyva maradt akkor kiengedett a fagyásból, de már sajnos örökre,
teljesen behalt. A 3 -mas olvasónál kipróbáltam a 2.4.21 -es kernelt
--> se lost interrupt se fagyás.
Később utánanézve kiderült hogy a 2.4.20 -as gyári IDE vezérlő része állatira régi, régebbi mint a 2.4.20 -as kiadás,
6.valahanyas(2000 kürüli), a 2.4.21 -esé pedig 7.valahanyas 2003 -as.
ON
Na szóval ilyen és ehhez hasonló gixerek előfordulhatnak
Esetleg megpróbálhatok összeütni egy kernelt a Te gépednek megfelelően, a 2.4.21 -ből, csak nem biztos hogy gyerekjáték lesz ''begyógyítani a helyére.
Megér neked egy kis bütykölést hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Lightyear - befektetési app
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest