- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajo
senior tag
Csak ha mondjuk lenne annyi felesleges pénzem hogy vegyek akkor se szeretném éjjel nappal a sisakon hagyni hacsak nem nagyon picike.Leveszed a sisakot felhúzod a könyökedre mész a felvonóhoz
közbe 20 szor bevered...
Én csak olyat tudnék elképzelni ha mondjuk tudod hogy nagy tekerés lesz pl: Ausztriában átkelés az alpokon, Kapruniylyesmi akkor felrakod .
De te tudod.
És a bringás videókba is valahogy lefilmezik jó minőségben csk gondolom ott nemnagyon számít a pénz -
pitman
őstag
Szerintem az a fő probléma, hogy az az igény ami lenne rá nem elég ahhoz, hogy gazdaságos legyen egy ilyen gépet megtervezni, legyártani.
Szerintem a célnak gyakorlatilag ''bármilyen'' gép megfelel, figyelembe véve a korábban elhangzottakat.
Esetleg még olyan gép is szóba jöhet, amelyik képes időeltolásos (nem tudom ez-e a hivatalos neve) felvételt, vagyis, amikor önmagától exponál előre beállított időközönként.
Egyébként sok sikert a megvalósításhoz. -
pitman
őstag
Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha valakitől kölcsönkérnél egy kis méretű fényképezőt, azt felapplikálnátok a sisakra valamilyen módon (pl. vastag cellux vagy hasonló, úgy, hogy a fényképező ne legyen csupa dzsuva, miután a ragasztót leszeditek róla), majd kipróbálod, hogy mennyire használható. Célszerű lenne olyan gép, ami nem csak automata módban tud fényképezni, be kellne állítani mondjuk Tv módba, adni egy olyan záridőt, ami biztosítaná, hogy a mozgás (haladás, rezgések) miatt éles képet kapj.
A távkioldó nem elsődleges, teszteléshez szerintem bőven elég, ha kézzel vagy önkioldóval exponálsz.
Kisméretű és olcsó gép esetén a távkioldó szerintem nehéz ügy lesz egyébként. Ezt kétféleképpen tudod áthidalni:
készítesz rá házilag valami zsinóros (mechanikus) kioldót, ez nem túl bonyolult,
vagy szétkapod a gépet és az exponálógomb érintkezőire ráforrasztasz egy vezetéket kapcsolókkal (fúkusz, és exponálás), bár utóbbi esetben a garancia ugrik, tehát ezt csak akkor érdemes elvégezni, ha a gép a sajátod és megbizonyosodtál róla, hogy életképes az ötleted megvalósítása.
Ha a módszer beválik, akkor a sisakra rögzítést kell még megoldani, erre legegyszerűnn és legesztétikusabb lenne venni egy gyorscseretalpat a hozzá tartozó tartóelemmel (külön is kapható), illetve egy kimustrált, olcsó állvány fejét felhasználni erre a célra. A tartót fixen fel kell ragasztani a sisakra, ezutána a fényképezőú könnyen le és feltehető. -
Terapeuta
őstag
Figyelj...ez a belinkelt dolog össze van zsugorítva egy telefonkijelző nagyságú dologra. És még így is pixeles. Ha neked ez elég, vedd meg....de ez szikrázó napsütésben készült olyan viszonylatok között, amikor ezt nem is használhatnád (max 32 fok
)
Én nem vennék ilyet....sajnos a technika ennyi pénzért nem tart ott, ahol Te szeretnéd -
Terapeuta
őstag
Ja!
De függetlenül sztem ez egy tipikus amerikai marketinges dolog...tudod, amerikai úgy veszi a cuccát, hogy kipróbálja, használja két napig aztán kidobja.
Na szvsz ez a belinkelt csoda is ilyen.
Egy képet nem találtam a leírásban, amit ezzel csináltak. Egy árva kukkot nem szóltak az optikáról. Megjegyzem egy ilyen árú fényképezőgép, mint ez, nagyon gyenge fényerőt produkál, azt mondom, hogy ezzel még olyan képet sem biztos, hogy fogsz tudni csinálni, amit egy jobb telefonon élvezni tudnál.
És mintha azt olvastam volna, hogy 0-32 fok között lehet használni...na már csak emiatt is használhatatlan....nyáron ..
Na mindegy, a lényeg, hogy nem ajánlom. Jobban jársz, ha veszel egy telefont (azok nagyobb felbontásúak) és kézből fényképezel...jó ... nem DH közben.
Természetesen ha láttál már ilyen géppel készült fotót DH közben és tetszik...akkor vedd meg nyugodtan. -
Terapeuta
őstag
Ez így nem fog menni. Vagy tekersz, vagy fényképezel. Egyrészt balesetveszélyes, másrészt kivitelezhetetlen.
Elvileg tekerés közben...feltételezem, ha szép helyen jársz hegyre föl-hegyre le...izommunkát végzel, magas a pulzusod, nem tudod még fejjel sem rendesen tartani a gépet az útviszonyok...netalán terepviszonyok...légellenállás...miatt...ha meg nagyon lelassítasz, hogy ne svenk legyen az egész (mert tudi az lesz), akkor akár meg is állhatsz.
Esetleg a kormányra rögzítheted valamilyen módon, de ez sajna azt kell mondjam eleve elvetélt ötlet...
Ezen felül...ha kis gépet olcsót akarsz, azok gyenge fényerejű optikával vannak. Napfényben nyáron talán nem lesz svenkes az egész...éles biztos nem lesz...tudom vannak kocsiból készített képek....
de ha bemész egy árnyékos részre, netalán erdőbe...használhatatlan, sötét paca lesz belőle..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- Nyugta és blokk nyomtatók eladók olcsón
- Dobozos, garanciális HP Color Laserjet nyomtató FÉLÁRON!!!aKCIóó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest