Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pitman

őstag

válasz regent #16 üzenetére

Szerintem az a fő probléma, hogy az az igény ami lenne rá nem elég ahhoz, hogy gazdaságos legyen egy ilyen gépet megtervezni, legyártani.

Szerintem a célnak gyakorlatilag ''bármilyen'' gép megfelel, figyelembe véve a korábban elhangzottakat.

Esetleg még olyan gép is szóba jöhet, amelyik képes időeltolásos (nem tudom ez-e a hivatalos neve) felvételt, vagyis, amikor önmagától exponál előre beállított időközönként.

Egyébként sok sikert a megvalósításhoz.

• pitman

őstag

válasz regent #14 üzenetére

Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha valakitől kölcsönkérnél egy kis méretű fényképezőt, azt felapplikálnátok a sisakra valamilyen módon (pl. vastag cellux vagy hasonló, úgy, hogy a fényképező ne legyen csupa dzsuva, miután a ragasztót leszeditek róla), majd kipróbálod, hogy mennyire használható. Célszerű lenne olyan gép, ami nem csak automata módban tud fényképezni, be kellne állítani mondjuk Tv módba, adni egy olyan záridőt, ami biztosítaná, hogy a mozgás (haladás, rezgések) miatt éles képet kapj.
    A távkioldó nem elsődleges, teszteléshez szerintem bőven elég, ha kézzel vagy önkioldóval exponálsz.

Kisméretű és olcsó gép esetén a távkioldó szerintem nehéz ügy lesz egyébként. Ezt kétféleképpen tudod áthidalni:
    készítesz rá házilag valami zsinóros (mechanikus) kioldót, ez nem túl bonyolult,
    vagy szétkapod a gépet és az exponálógomb érintkezőire ráforrasztasz egy vezetéket kapcsolókkal (fúkusz, és exponálás), bár utóbbi esetben a garancia ugrik, tehát ezt csak akkor érdemes elvégezni, ha a gép a sajátod és megbizonyosodtál róla, hogy életképes az ötleted megvalósítása.

Ha a módszer beválik, akkor a sisakra rögzítést kell még megoldani, erre legegyszerűnn és legesztétikusabb lenne venni egy gyorscseretalpat a hozzá tartozó tartóelemmel (külön is kapható), illetve egy kimustrált, olcsó állvány fejét felhasználni erre a célra. A tartót fixen fel kell ragasztani a sisakra, ezutána a fényképezőú könnyen le és feltehető.

Új hozzászólás Aktív témák