- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
Aktív témák
-
guest
veterán
Koszi mindenkinek a sok remek otletet !
Egyebkent Linux server lenne belole.
Tehat ha jol gondolom:
keszitek 3 particiot ra:
1. rendszer 0-3 GB
2. adatok 3-31 GB (eddig csak latja egy PII-es alaplap)
3. tobbi hadatok, ha latja 31-40 GB
Es akkor remelem hogy jo lesz. Egyebkent hogy derulne ki, hoy nem latja: irasnal is mar, vagy csak olvasasnal ?
(az M betuvel kezdodo szerviz nevet meg mindig nem tudom :) (nem pesti vagyok))
Koszi
Chros -
ja persze az arra vonatkozik, ha az uj nagy vinyó a régi rendszer inditó vinyó mellé kerül be. Ha a rendszert is erről kell inditaní, akkor macerásabb mert valamilyen formában el kell fogadtatni a BIOS-sal. Meg lehet próbálni kézi beállításban valamilyen kisebb méretűnek pl 8 Gb-osnak beállítani. Ha sikeresen elindul (és nem fagy le) akkor jön az hogy ezen a kisebb méretű részen lesz egy rendszer partició, és a többit majd win alol látja. Valószinüleg particionálni meg formázni szintén egy másik gépen kell elötte...
Esetleg Diskmanager-el is lehet próbálkozni (általában a legtöbb vinyó gyártó honlapjáról letölthető valamilyen néven) ami tulajdonképpen egy kis programot tesz az MBR-be, ami lecseréli az elavult BIOS rutinokat, elöször ez töltödik be, utána a rendszer ami már látni fogja a teljes vinyót. De ehhez is az kell, hogy valamilyen módon rávegyük a BIOS-t, hogy elinduljon a vinyóval... -
TommyGun
őstag
Havernak az Abit BH6-os lapja sem tudta csak BIOS refress után...szal egy ilyen biztos nem árt mégha fel is ismeri.....
-
ahhoz, hogy a Win lássa a vinyót, BIOS-ban be se kell állítani (ez azért jó mert némely régi alaplap BIOS-a lefagy amint meglát egy 40 gigás vagy nagyobb vinyót) persze ilyenkor DOS módban nem látszik a vinyó, csak a Windows betöltödése után, tehát elötte egy másik gépen kell particionálni és formázni.
szervíz, segítek: M-el kezdödik... -
Den
veterán
Azt olvastam, hogy a win kezeli a nagyobb vinyókat akkor is ha a bios nem. Arra kell csak ügyelni hogy a bios nem látja a teljes vinyót csak az elejét, ezért az oprencer indításakor problémák lehetnek,ha addíg amig az oprenszer merevlemezvezérlője nem veszi át a vezérlést, olyan fájlokra van hivatkozás amik a lemez végén vannak (bios nem látja). Ezt úgy lehet elkerülni, hogy kell egy kis partíciót csinálni a lemez elejére (állítólag max 8 GB legyen), és erre tenni a rendszert.
-
guest
veterán
Ez az info aranyat er ZoZ (1 napos kereses utan)!!! Asszem ezt en sem fogom elfelejteni !!!
Utana nezek, nagyon kedves vagy ...
Most mar csak azt nem tudom, hogy a mi nyuves Sector VIA VT82C596-os Rev.1.4-es alaplapunkhoz melyik bios tartozik ... (letoltottem az osszeset, aztan probalok keresni valami szamot az alaplapon ami egyezik ezekkel) ...
Mivel nincs change-log ezert aztan nem tudom hogy kell e frissitenem egyaltalan ...
----
Azt gondolom nem kell mondani, hogy eme remek szervíz milyen új cég neve mögött folytatja áldásos tevékenységét...
----
El sem tudom kepzelni ... (de tenyleg) Melyik ?
Koszi
Chros -
a Sector az csak egy magyar ''csomagoló cég'' volt, vagyis más cégek termékeit árulta saját Sector felíratú dobozaiban...
az alaplapok többsége Lucky Star gyártmányú volt, itt érdemes körülnézni BIOS update után: http://www.lucky-star.com.tw/
Nekünk is sikerült anno venni Sectoros LX-es ATX alaplapokat, az volt a probléma, hogy Win98 alatt nem kapcsoltak ki, pontosabban kikapcsoltak, de egy pillanat múlva újra be...
a Sector szervízben visszaadták, és csak annyit mondtak, hogy ''Jó az alaplap, csak egy BIOS frissítés kell.'' de friss BIOS-t nem adtak...azt se árulták el, hogy honnan lehet letölteni...
Több órás keresgélés után sikerült rábukkani erre a Lucky Star-ra,azóta se felejtettem el :-)
Azt gondolom nem kell mondani, hogy eme remek szervíz milyen új cég neve mögött folytatja áldásos tevékenységét... -
Dr.Momo
tag
Nekem is van valami hasonlo konfigom, es abba a bios nem ismerte fel a 30 giganal nagyobb vinyokat... De ha egy kisebb winyora raksz rendszert (pl: win98, linux) az biostol fuggetelenul felismeri, es kezeli a nagyobb winyokat.
-
launcser
senior tag
bioszfrissités elkél hogy rendesen menjen az biztos
32 gigáig biztos megeszi, de fölötte pattogni szokott :)
van olyan hogy bios nem ismeri fel, de oprencer lekezelheti de nem mindig ok
az alaplap tipusára keress rá inkább amugy.. -
guest
veterán
Szervusztok !
Van egy regi Pentium II-es Sector alaplapunk (VIA VT82C596 chipset) Celeron 300A-s procival (szerverkent uzemel).
A kerdes az, ha bele akarok tenni egy 40 GB-s vinyot, akkor kell-e frissitenem a BIOS-at ???
Ha igen, akkor hallott-e valaki a Sector cegrol, s ha igen mi a weboldala, mert rakerestem a Google-n, s fel oras keresgeles utan sem talaltam semmit ...
Az biztos, hogy a www.depo.hu oldalon a cegek listajabol ki lehet valasztani a Sector-t, de linket nem talaltam (probaltam a www.sector.com.tw -t is .. :) )
Az alaplap es proci csere nem opcio ... :)
Koszi
Chros
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest