Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rodzser Mór #4327 üzenetére
Oke,
Az elég gond, ha nincs mert azért kellene lennie.Ha van rajta batch szám, akkor arról vissza lehet követni a gyártási folyamatot.
CID (Card Identification Number) adatait PC-n szoftverrel lehet ki olvasni, de ezt hagyjuk mert nem egyszerű és ROOT -olt telefon kell hozzá, vagy Win System / Linux -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage #4322 üzenetére
Oké, feltöltöm ide, ha nem felejtem el.
Egyébként azt néztem, hogy a Philips kártya hátlapján nincsen egyáltalán írás, ami szokott lenni, azok az alig látható vékony számsorok. A Kodak kártyán van.
-
válasz
zsoltzsolt #4325 üzenetére
Akkor saját döntésedre van bízva.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
MaxxDamage #4324 üzenetére
Köszi! Tudom, hogy a Samsung mSd, csak gondolkoztam a két különböző tároló közt és kb hasonló árban vannak.
-
válasz
zsoltzsolt #4323 üzenetére
Első az Samsung linkes. ☝️🤭😆
Meg az nem SSD, hanem mSD
Egyértelmű azt venném....Samsung, SanDisk, meg ami valós márka is...hivatalos helyről 5 vagy 10 év garanciával (vagy élettartam) -
zsoltzsolt
addikt
Egy gyors kérdés
Melyiket érdemes inkább venni fotók tárolására?
Sandisk 512Gb
Philips 500Gb külső ssd
Köszönöm előre is a válaszokat, ötleteket -
válasz
Rodzser Mór #4320 üzenetére
Képet (mind2 oldalról) kaphatnék arról a kártyáról?
A Philips csak a nevét adja hozzá, amúgy semmi köze a gyártáshoz, termékhez, specifikációhoz. -
King Unique
titán
válasz
Rodzser Mór #4320 üzenetére
A 2 program eleve eltérően tesztel, míg az AJA csak egy X GB-os tesztfájllal a szabad terület egy részén, addig a H2testw a teljes meghajtót illetve azon a teljes szabad területet végigolvassa és végigírja, majd végül abból átlagol. Pont ezért a reálisabb értékeket az utóbbi adja, meg ha nagyobb adatmennyiség tartós olvasásáról és írásáról van szó.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #4312 üzenetére
Üdv!
Temun vásárolt 128 GB Philips mSDXC kártya (#4285-ben linkeltem) teszt eredményei:
MB/sAJA System Test software:
olvasás: 82
írás: 53h2testw:
olvasás: 63,6
írás: 47,8Továbbra is furcsállom, hogy ez a 2 program ennyire eltérő eredményt ad ugyanarra a kártyára.
-
Rodzser Mór
senior tag
Én eddig pont fordított esetekkel találkoztam, hogy rá volt írva hogy V30, aztán 15 MB/s-kel írt és hasonlók, a tárhely méretével nem volt gond (most hagyjuk a 2 TB-os és hasonló hamis kártyákat, mert azok tényleg nem akkora kapacitásúak). Mint ahogy az én korábban említett emagon vásárolt 2 darab 64 GB-os Patriot kártyám.
-
válasz
Rodzser Mór #4317 üzenetére
nem a sebesség a mérvadó a bizonytalan helyről érkező kártyáknál, hanem hogy tényleg megvan-e a teljes kapacitása.
-
válasz
Rodzser Mór #4315 üzenetére
miért is akarnád az egész kártyát rendesen letesztelni...
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage #4314 üzenetére
Lefuttattam a h2testw programot.
10000 MB-tal csináltam a tesztet, nem akartam a teljes kapacitással.
írás: 42,6 MB/s
olvasás: 71,2 MBA teszt alatt az írás periódikusan (mint egy sinus-hullám) változott föl-le 20 és 70 MB/s között. Annak lehet az átlaga a 42,6 MB/s
-
válasz
Teljesen felesleges tele írni bármivel is, elég csak a h2testw program! ☝️
h2testw program:
A hamis vagy hibás SD-kártyák, pendrive-ok ellenőrzésére jó program, ami teleírja a pendrive – rendszer felé mutatott – kapacitását, majd vissza is olvassa a tesztanyagot, ezzel ellenőrizve a helyes működést.A komplett ellenőrzéshez (az angol nyelv beállítása után) kívül csak a Write + Verify gombot kell megnyomni. Az adatokat természetesen érdemes a futtatása előtt lementeni a pendrive-ról.
-
válasz
legyen így, nem vagyok ellendrukker
de az eddigiek semmit nem mondtak a kártya megbízhatóságáról.
-
Rodzser Mór
senior tag
-
válasz
Rodzser Mór #4309 üzenetére
h2testw programot mindenképp tolj vele.
Az ajánlott! -
válasz
Rodzser Mór #4309 üzenetére
600 megabájtot bármelyik fake kártyáról vissza lehet olvasni. h2testw mit mond?
uhs-i kártyáról biztos nem tudsz 200 megabájttal olvasni, az valószínűleg cache-ből jött.
-
Rodzser Mór
senior tag
Igen.
Egy ~600 MB-os videofájlt használok erre a tesztelésre. Átmásoltam a kártyáról SSD-re. Nincs semmi gond a lejátszással.
Ja és szerintem kb 2mp alatt másolta át Totalcommanderben (nem igazán tudtam megmérni), így az olvasási sebesség 300 MB/s körül lehet. Van ilyen?
De ha 3 mp (ennyi biztos nem volt), akkor is 200 MB/s az olvasás. Durva. -
válasz
Rodzser Mór #4307 üzenetére
de vissza is lehet olvasni hibátlanul?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MaxxDamage #4286 üzenetére
Sziasztok!
Megjött a TEMU-ról az egyik kártya:
Itt írtam róla: #4285Szóval ez Kodak 64 GB V30-as microSDXC kártya.
"KODAK official shop" az eladó a Temun.
Leteszteltem AJA System Test Software-rel.Írás: 72 MB/s
olvasás 82 MB/sAz olvasási sebesség a gépem korlátja (mert a többi gyors kártyámra is ennyit ír), szerintem tudna többet. A hozzáadott adapterrel dugtam a gépem SD slotjába.
Másoltam rá fájlt is, annak idejét mértem. Azzal is ez az írássebesség jött ki.
58,2 GB a kapacitása ,de bánja kánya.~2000 Ft volt a 64 GB-os kártya.
Szóval szerintem teljesen oké, sőt jó
-
válasz
cintula187 #4304 üzenetére
-
válasz
cintula187 #4302 üzenetére
Lehet bottleneck egy ősrégi sd ---> micro sd átlakító között?
elvileg nem, abban semmi elektronika nincs. esetleg ha valamelyik kontakt bizonytalan, de akkor inkább leszakadni szokott a kártya.
akkor lehet szűk keresztmetszet még, ha a kártya és az olvasó is uhs-ii, de az adapter nem. kingstontól vettem egyszer uhs-ii-es kártyát, amihez egyes átalakítót adtak -
cintula187
addikt
válasz
MaxxDamage #4303 üzenetére
Write ra mondjuk adja amit ígér. Androidra mit javasoltok? kozvetlen eszközre dugva is megnézem. h2test meg az eredetiséget nézi?
-
válasz
cintula187 #4302 üzenetére
Ha mSD kártya és SD adapterbe van használva akkor egyértelmű is lehet ez a sebesség, de lehet olvasó port korlátozás is vagy bármi más...tesztekkel ki kell zárni mindet és ki derül mi a hunyó.
SD Adapter, olvasó, mSD kártya ha olyan eszközben van használva ami tudja a spec. szerinti max. sebességet akkor a kártya tutira jó, másik 2 lehet korlatozo környezet is...
-
cintula187
addikt
Ezt vettem végül, az alábbi mérést hozza ami a hirdetetthez képest nem gyér?
Lehet bottleneck egy ősrégi sd ---> micro sd átlakító között?
-
válasz
cintula187 #4299 üzenetére
Szia,
Egyértelműen nem szabad meg venni! Hamis cucc, nem eredeti!
EMAG az legyen EMAG! Ha más a forgalmazó, akkor az már nem eredeti, ez biztos! ☝️🙄😌
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Opel topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- 2db 12TB Western Digital Purple 3.5 WD121PURZ 7200rpm 256MB SATA3
- Kingston DataTraveler Kyson 512GB ÚJ, BONTATLAN
- Western Digital Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX) 100%, 139 nap
- Seagate BarraCuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (ST1000DM010) 100%, 142 nap
- 1TB Seagate HDD (ST1000DM003) 4 db eladó külön is vihető
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest