- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
Eszembe jutott valami...
Annak idején, amikor megvettem a gépet, nekem is hasonló tüneteket produkált a hangrendszer, mint nálad: teszt O.K., de normál használatnál nem megy rendesen.
Az én megoldásom akkor: letiltottam az alaplapi integrált hangkártyát. Ezután már ment is a dolog...
Tehát, első körben érdemes lenne megnézni a Vezérlőpultban, hogy az egyes hangtípusokhoz milyen zajkeltő eszköz van beállítva. -
Brutforsz
senior tag
Pontosan ilyen hangkeltő eszköztárral rendelkezem én is. A jó hír: nem kell külön kodeket telepítened, az SB Live!-ba be van építve ez a funkció; kétségtelenül eldugták a Surround Mixerben.
Elölről: installáláskor nem engedem meg a programnak, hogy a Creative összes ostobaságát (médialejátszó, wav-szerkesztő, stb.) feltegye a gépre, kizárólag a drivert és a Surround Mixert engedélyezem. Esetleg az Audio HQ nem árt (ez később a Vezérlőpulton lesz elérhető), de én még nem éreztem a hiányát (előfordult már, hogy fent volt, de sohasem használtam, így legközelebb a ''slim system'' koncepció jegyében nem került fel).
Indítsd el a Mixert, kapcsolj Advanced Mode-ba! Itt egyrészt a Speakers legördülő menüben válaszd ki az 5.1 speakers-t, másrészt a Settings gombra kattintva felbukkanó ablakra tekintve győződj meg arról, hogy az AC-3 decode előtt legyen pipa! Ha ezzel készen vagy, a hangkártya részéről (természetesen, csak ha minden úgy megy, ahogyan a Nagy Könyvben meg van írva) nincsen akadálya a filmek 5.1-ben történő lejátszásának.
Ellenőrzésként nem árt, ha vetsz egy futó pillantást a Vezérlőpultban a Hangok és audioeszközök szekcióra, ezen belül is a Hangszóró beállításai / Speciális traktusra. (Tapasztalataim szerint a Mixer változtatása ugyan felülírja az itt megadott beállításokat, de azért... Ha itt is az 5.1 hangszóró van kiválasztva, akkor rendben.)
Ha ilyen beállítások mellett sem szólalnak meg a hátsó hangszórók, akkor az alábbi lépéseket ajánlom (a sorrendiség lényegtelen):
-a hangfalak csatlakozásának ellenőrzése: előfordulhat, hogy csak az egyik nincs jól bedugva, de a DVD-lejátszó szoftver emiatt már csak sztereó hangfalpárnak hajlandó látni
-a DVD-lejátszó szoftver audiobeállításainak vizsgálata: bár tapasztalataim szerint ezek gyengébbek, mint a hangkártyáé; értsd: hiába állítod be a programban, hogy pl. füllhallgatót használsz, ha a Mixerben 5.1 van beállítva, akkor le fogja keverni a hátsókra is
-annak ellenőrzése, hogy a film valóban 5.1-es-e: bár itt is az a helyzet, hogy noha a film pl. csak sztereó (2.0) hangsávot tartalmaz, a kártya vígan lekeveri a hátsó kimenetekre, és a mélynyomóra is (ez esetben 4.1-ben fog szólni, mert a centerre nem nyom semmit)
Egyelőre ennyi; ha ez sem oldja meg a problémádat, akkor jelezz! -
Old Death
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest