- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
IGEN, IGEN, IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Módosítottam a BIOS-t a leírás alapján, (lehet más (poénos) módosításokat is csinálni) és elindult!
Figyelni kell, hogy milyen BIOS-ról van szó. ezt a leírást, mint segítség még használtam: [link]
Jelneleg megy az XP telepítés. Ha lenne még valami gond, írok.
Üdv:
g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Az én rövid történetem+kérdésem:
Adott egy letöltő-gép (PIII500 HP Vectra VEI8 I440BX, legújabb BIOS).
SATA vezérlő: VIA VT6421A (semmi egyéb PCI eszköz nincs!)
SATA HDD: Hitachi 250 GB
XPSP2 Boot CD csak úgy hajlandó elindulni, ha ráteszek egy IDE HDD-t is. (már ez fura!) Ha nincs IDE HDD, akkor a jól ismert „CDBOOT: Could’t find NTLDR” üzenettel nem indul el a CD.
Amikor elindul, F6: gyártó lemez, 1,44, beolvas, vezérlő kiválaszt, majd megjelenik a két HDD: C:IDE 2GB (mivel akkora), illetve a SATA-s 250 GB-s. (mint D) Én kiválasztom a SATA-st, és a telepítés folytatódik: Felmásolja a SATA HDD-re a szükséges file-okat az XP. Utána reboot lenne, de nincs. Természetesen BIOS Boot sorrend: SCSI, CD...stb
PCI device listing-ben megjelenik a kártya „Mass storage..” néven, önálló IRQ-val.Én már (szinte) MINDENT kipróbáltam
(azért nem írom le, mert több oldal lenne, és abban bízom, hogy már a fától nem látom az erdőt), olvastam külföldi fórumokat is, de eddig nem találtam megoldást.
Örülnék, ha bombáznátok ötletekkel, hátha sikerül megoldani.
Üdv:
g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Nem 100%osan ide vág, de biztosan van itt guru aki tud segíteni.
Van egy letöltő gépem ami egy PIII 500-as, XP SP2-vel. Gondoltam veszek egy SATA-PCI kártyát, és valami nagyobb SATA HDD-t, pl Hitachi 200-250 Gb. A kérdés, hogy az a régi alaplap (valami foxx...?), azzal a régi BIOS + SATA kártya fog-e működni korrekten? Fogja látni a HDD-t? Boot-olni is fog rendesen?
g.
[Szerkesztve] -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Megakadtam megint...
Most jutottam az XP telepítéséhez (SATA Hitachi 250 GB ).
Fura dolgok vannak:
BIOS beállítás: SATA üzemmód: IDE/SATA, HA SATA-n van, XP SP2 Boot CD elindul, de azt írja, hogy nincs HDD a rendszerben. IDE mód: Minden oké, telepítő lefut.
Alaplap: Asrock 939Dual-SATA2 [link] [link], a gyártó azt írja, hogy nem kell floppy-t készíteni (XP Boot F6...), csak akkor ha RAID-ben szeretnék használni SATA HDD-t.
BIOS beállítás: RAID/non RAID: non RAID-en van (hiszen csak 1 HDD van a gépben, és nem is kívánok RAID-et használni.
Akkor most az a a kérdés, hogy miért nem ismeri fel a HDD-t, ha SATA BIOS beállítás van?
Lassabb lesz IDE módban?
Mégis szenvedjek a floppyval annak ellenére, hogy NEM RAID-et használok?
vagy utólag át lehet állítani SATA üzemmódra valamilyen driverrel?
g.
[Szerkesztve] -
gsc73
aktív tag
Még egy kérdés:
Ugye ezeket a HDD-ket (SATA) is elektronikával lefelé illik beépíteni...szabályosan?
g. -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Egy láma kérdés:
Tegnap vettem meg első SATA HDD-met (Hitachi T7k500 250GB...)
Az első gondom a táp csatival van:
- van rajta IDE csati is, (MOLEX)
- van rajta SATA is,
- van az alaplaphoz adott átalakító is, (MOLEX>>SATA ami nem megy rá a HDD SATA tápcsatijára....
- van a tápon is SATA csati (FSP 400W, ezt még nem próbáltam.)
A kérdésem : akkor most melyiket, hova, és miért?
g.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest