- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
betolod a pata vagy a másik sata vinyót. Föltelepited rá a win-t(vagy használod a már föltelepitettet, ha még megvan) és bebootolsz.
Eközben a ''hibás'' vinyó ne legyen bedugva.
Amikor már megy a windows, akkor rátolod a sata vinyóra az adat majd a tápkábelt és a win felismeri, látod, elmented és a Samu-t kidobod.
Kb. ennyi. -
tothbe
addikt
válasz
Hequila #1227 üzenetére
össze ne vesszetek már. Nem kellett azt RAId-ben használni az asus-ban sem, csak a sata kezelési módját kellett raid-re kapcsolni a bios-ban és ennélfogva a raid vezérlö driver kellett , nem pedig a sima sata.
Ez egy ismert probléma volt némely gyártóknál, de az abit pl. kimaradt ebböl, ott voltak hozzáértö mérnökök, akik ezt megoldották.
Viszont az újaknál már nincs ilyen, nem kell aggódni sem. -
tothbe
addikt
a sima xp-s defrag-ot használod? Mert némelyik defrag program (söt, majdnem mind) akkor defragmentál, mikor a gép idle, hogy ezzel is idöt takaritson és használja a gépet.
Sztm, ha egyszer hagyod végigdefragolni neki és nem minden nap cserélödik a vinyó tartalma, egy idö után abbamarad majd ez a folyamat. (Egyszer hagyd fél napra bekapcsolva, mig nem vagy otthon pl. -
tothbe
addikt
válasz
mucsácsó #1195 üzenetére
Választ is lehet irni, akkor nem kell az elözmény, mert visszanézhetö.
Keress rá a neten egy frissebb firmware-re az alaplapodhoz mert sztm ott lesz a gond.
Ha van frissebb, tedd fel és sztm meg fog oldódni(de ha van idöd, meg is nézheted, mit javitottak az egyes verziókban).
Ha már a legfrissebb van, és mégsem megy, akkor ezt kizárhatjuk.
Következö lépés, hogy mikori az a lap, és föleg az elem mennyi idös benne.
Meg milyen idös a vinyó és hallod-e rendesen elindulni, amikor a gépet bekapcsolod, mert lehet, hogy elektronikahibás, és csak késöbb indul el.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
Blackdeath #1191 üzenetére
sztm nincs fönn a driver a sata vezérlöhöz, vagy nem jó driver van fenn.
De ez csak egy variáció, ezt a problémát kismillió dolog okozhatja. -
tothbe
addikt
nos, nekem pont ugyanilyen lapom van.
A first és a second vezérlök a pata vezérlök, a third és a fourth pedig a sata.
Hülye az elnevezés,de ez van.
Tehát ha a harmadik vagy a negyediken látod a vinyót, akkor sata ne izgulj.(ezért is nem fogod tudni soha áttenni az elsödlegesre).
És csak a visszajelzése udma5, amúgy 133-on megy, de idézek egy kicsit mr ricsi-töl:
''Az Eszközkezelőben nézd meg az ATA vezérlőknél: ha nem PIO módot ír, akkor helyes sebességgel megy''
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
megyocon #1082 üzenetére
Igen, ennek megvan a prózai oka a windows xp boot és lemezkezelése miatt.
Sajna igazán tuti megoldás nem nagyon van, de megpróbálhatod azt, hogy bebootolsz az egyikröl(nevezzük a továbbiakban w1-nek) úgy, hogy a másik(ez meg legyen w2) nincs bedugva majd a kész windows-nál rádugod a másik vinyót(w2) is. Ez elvben rendbe fogja tenni a w1 vinyó windows-át. utána próbáld meg azt(w1) elsödlegesként beállitani és bebootolni róla. Elvben mennie kell. Ha igen, akkor kikapcs, w1 vinyó lehúz, w2 bebootol.
menet közben w1 rádug majd miután felismerte, berakta, kikapcsol és ellenöriz, hogy w2-t beállitva elsödlegesnek is megy-e a dolog.
Remélem érthetö volt. -
tothbe
addikt
válasz
Fürkész #1066 üzenetére
Ha Dos alatt nem látja a vinyót, akkor a bios-od sem látja rendesen. A megoldás ott keresendö, vagy kell egy normális ghost boot cd, és menni fog.
A htpc-nél pedig semmi gond nem lehet, visszafelé kompatibilisek a vinyók. Csak a vinyót majd tedd át sata1-re jumperrel, úgy biztosabb, de eddig még sosem találkoztam problémával ezen a téren. -
tothbe
addikt
válasz
brandboy #1026 üzenetére
Az általad linkelt angol szöveg csak annyit jelent, hogy a menet közbeni cserét és installálást nem támogatja az alaplapod. Ettöl még kezeli rendesen a SATA vinyókat, csak menet közben nem lehet levenni öket.
Mi az, hogy mindkét vinyódat? Mi a két vinyó? (SATA/PATA)
És légyszives azt is ird le, melyik aljzatba dugod a vinyót, amire telepitenél az alábbi képen: -
tothbe
addikt
válasz
MoP_FX 57 #1010 üzenetére
Nekem ugye a fent leirt okok miatt nem lehetett formázni, mert folyamatosan arra ment a backup.
Amúgy nem volt benn a pata a telepitéskor.
És arról derült ki, hogy a lemezkezelöben érdekes módon a második vinyót mutatta system-nek de a fura az volt, hogy mindig elindult egy speckó rendszerkomponens progi, ami pedig le lett törölve a c-röl. -
tothbe
addikt
válasz
ballington #1007 üzenetére
Azért, mert az xp egy érdekes állatfajta.
És a boot meg a system nem feltétlen kell neki, hogy ugyanott legyen.
Én is szivtam már két vinyós rendszerrel, ahol a pata vinyót kicseréltük sata-ra. De mellette megmaradt a pata is bekötve, hogy arra idönként ghost segitségével áthúzzuk a komplett sata-s disk tartalmát.
Ez a hülye win meg bebootolt ugyan a sata-ról, de a pata-ról használta a windows cuccait.
De mire erre rájöttem. -
tothbe
addikt
válasz
ballington #1003 üzenetére
Ha nem lenne a második eset, akkor monadnám, hogy azért engedi lecsatolni, mert a másikon is van xp system nem függ attól, milyen idös, mert az tud futni a régivel is
Na de a második esetet nem értem, illetve csak akkor tudom elképzelni, ha mégis forditva van az egész csak nem igy látod valamiért. Lemezkezelövel megnézve biztos, hogy azt látja system-nek, amiröl bootoltál, nem pedig a másikat? -
tothbe
addikt
válasz
ballington #998 üzenetére
biztos nem forditva? Vagy ugyanolyan oprendszer van mindkettön?
Mert az xp nem hagyja kivenni a boot vinyót maga alól, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel. Bár most, hogy többen is irtátok elbizonytalanodtam, de eddig ahány gépet láttam, csak ott volt eltávolitás, ahol a SATA vinyó másodlagos volt(adattároló) és ahol a rendszer is sata volt, ott is csak a második jelent meg az eltávolitásnál. -
tothbe
addikt
válasz
ballington #995 üzenetére
Ez teljesen normális, mivel a sata is hot plug-os, tehát menet közben le és feltehetö, feltéve, hogy nem rendszervinyó (az nem jelenne meg ott).
-
tothbe
addikt
válasz
ballington #992 üzenetére
Ezeket már linkeltem többször meg be is irtam. Ilyen az, ha nem olvasnak vissza az emberek...
De azért gratula a telepités sikeréhez.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
ballington #986 üzenetére
Akkor próbáld meg másik csatiba dugni a lapon vagy másik drivert adni neki, pl. netröl letöltve hozzá. Pl. az Nvidia oldalán is van újabb driver.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
ballington #982 üzenetére
Telepitésnél nyomtál az elején F6-ot és megadtad neki a sata drivert floppyról?
Mert ha nem, akkor vszleg a windows valami hibás sata driverrel próbálja kezelni a vinyót és azért nem megy rendesen. -
tothbe
addikt
igen, valóban várják, mert az áprilisig gyártott szária magasabb höfokot jelez smart-ban és ezt nem tudják utólag korrigálni(20-30 fok az eltérés, tehát elég gáz, de szerencsére nem hibás a vinyó csak rossz a kijelzett adat).
Az újonnan gyártott széria pedig folyamatosan készül, de még nem ért ide Mo-ra, bár a németek már megkapták, tehát van remény, hogy hamarosan nálunk is lesz belöle. -
tothbe
addikt
válasz
MCGaiwer #950 üzenetére
1. Igen, pl. Symantec(Norton) Ghost
2. Ahogy néztem, ez semmilyen raid-et sem tud, hiszen nincs is rajta alaplapi raid-vezérlö, tehát max. software-es raid-et tudsz csinálni, de az meg lassú szvsz inkább vegyél egy raid vezérlö kártyát vagy használd simán külön a két vinyót.. -
tothbe
addikt
Nem, nem a kattanásra gyanakszom én sem, mert bizonyos wd szériák bizonyos lapokkal csinálják ezt, de ez abszolút nem gond.
Nekem a hirtelen feszültség kikapcsolás és az átalakitó vagy esetlegesen kétféle táplálás egyszerre voltak a legnagyobb gyanúim.
Ebböl úgy néz ki az átalakitó van nálad, tehát én elsö körben attól szabadulnék meg.
Sok sata vinyón van régi tipusú molex betáp hely is, dugj oda olyat és hagyd a sata táphelyet üresen. Persze ezt már csak a következö vinyóval, hiszen ezzel már tökmind1.
Meg én biztonság kedvéért kicserélném a sata kábelt és keresnék, hátha van frisebb sata vezérlö driver a neten, nehogy valami rosszul vezérelje a vinyókat és ez legyen a gond. -
tothbe
addikt
És a tápot miröl kapják a vinyók? sata vezetékröl a tápból? Átalakitós vezetékröl? Régi 4 tüs molex-röl?
A ház oldalát meg tedd vissza, sokkal hatásosabb a hütés egy házban, ha megvan a megfelelö keringetés, mint ha az egész oldala szabadon van és össze-vissza áramlik a levegö.
Remélem kifelé is szivja valami az elhasznált levegöt, bár gondolom igen. -
tothbe
addikt
Nos ezek után én is visszavinném, tuti, hogy rossz, és ezt nekik is látniuk kell majd.
Hivtkozhatsz a Smart értékekre, ennyi elég. 1 hetes vinyó ne mutasson 49%-os kondiciót, inkább 100-at.
Pár kérdés a jövöd miatt:
A másik vinyó az milyen volt? Milyen a hütés a házadban? Gyakran csinálsz-e ilyen müködö gépen tápod lekapcsolom dolgot? -
tothbe
addikt
válasz
ballington #924 üzenetére
Sata sosem lesz master vagy slave, mert sata kábel csak 1 vinyót kezel.
De egy gépbe természetesen tehetsz sata meg pata vinyót is egyszerre.
Bios-ban általában a PATA primary master lesz(legalábbis ide éremes kötni)
A sata pedig a 3. ide vezérlön lesz.
Ezt a vinyó sorrendben meg tudod mondani, hogy a pata vagy a Sata vinyóról akarsz bootáolni (Melyik legyen az elsödleges.)
Uátna a normál boot sorrendben be tudod tenni a kiválasztott vinyót a cd, floppy, usb, stb közé. -
tothbe
addikt
na a legnagyobb baja az, hogy samsung.
De a vinyóról vinyóra másolást nem értem hogyan csinálod egy vinyóval(a zárójeles ''vagy egyik partícióról a másikra'' részt értem, ne azt magyarázd meg) ?
A töredezettséget meg simán ellenörizheted egy beépitett töredezettségmentesitővel is akár. De a sebesség az sokmindentöl függ, attól is milyen tipusú fájlokat másolsz meg attól si mekkorákat.
Nézz meg egy-két merevlemez összehasonlító tesztet a ph-n, és meglátod, mekkora eltérések lehetnek pl. egy iso vagy egy mp3 máslásnál egy vinyó sebességében.
Ha átlagot akarsz számoltatni vele, arra meg ott van pl. a hd sentinel, az méri és számolja neked, ha nagyon esik az átlag, akkor érdemes körbenézni, hogy miért. -
tothbe
addikt
nos, több variáció is lehetséges.
Kezdjük a legrosszabbal:
Kidzsuvázás közben valami elsikerült rontani a SATA vezérlön, és ezért szórakozik.
Persze erre eléggé kicsi az esély, föleg, hogy minden sata csati elrontásához kb. a vezérlö csipet kellett elvégnod valahol.
Jobbik eset:
Régen nem az a driver volt fönn a sata vezérlöhöz, ami most(vszleg a windows sajátja, ha nem kért telepitéskor másikat), hanem az alaplapod c-jén található, tehát elsö körben telepitsd föl kézzel azt, és ha az sem segit, akkor neten keress újabbat hozzá. -
tothbe
addikt
válasz
Ferdzsoo #875 üzenetére
az integrálós oldalon megtalálod a leggyakoribb sata vezérlök drivereit. de ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor a következöket teheted:
1. Megnézed az alaplapon a déli hidnál az sata vezérlö chipjén milyen felirat van.
2. Megnézed az alaplap manual-jában, hogy milyen raid vezérlö van rajta.
3. Megnézed az alaplap gyártójának honlapján a lapnál, hogy milyen sata/raid vezérlöt használ a lapod.
Ezekböl értelemszerüen elég az egyik sorrendben haladva, csak ha pl. nincs melletted a lap, akkor kell a második és igy tovább.. -
tothbe
addikt
válasz
Ferdzsoo #873 üzenetére
igazán nincs mit, én már csak ilyen telepitöcd-t használok. Amúgy ugyanazon az oldalon van sp2 beleintegrálása is az xp cd-be, én azt is megcsináltam egyben, mert igy van egy sp2-es full sata support-os xp telepitöm, ergo sokkal kevesebb a macera egy-egy gép telepitésnél vagy újrahúzásnál.
-
-
tothbe
addikt
Te Bzzz, kezdelek komolyan nem érteni. Már 3 fórumban vetetted fel ezt és szinte mindenhol ugyanazt válaszolják, hogy nem kell hüteni, max. rakjál elé egy házventit, ha még nincs elötte, de ennél a höfoknál még az sem lényeges.
De most már lassan azt mondom, hogy ha ennyire ragaszkodsz a vinyóhütöhöz, akkor vegyél egyet, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fogyjunk le!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest