Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sziasztok!

Már majdnem teljesen elolvastam a fórumot, csak nem vagyok biztos a dolgomban:

Vettem egy samsung 80GB SATA-s winyót, amire a boltban azt mondták, hogy tudja a SATA2-őt, de az csak ''névleges'' ne foglalkozzam vele! Nem is foglalkoztam vele, lehet ez a baj? Elösször 2 vel kipróbáltam RAID0-t alkotni, jónak is tünt, de mire elkezdtem volna készen használni, siralmas dolgokat tapasztaltam... aztán gondoltam, megvizsgálom sima SATA -sként 1 winyót magában! Felraktam a wint, (roblémák mindíg akadtak) úgy is nézett ki, hogy jó, de pl a tesztek, 3DMark stb soha nem fut le, kifagy, újraindul, ilyenek! Már vagy 10x újratelepítettem a gépet, nem jó soha! Eddíg csak a gyárilag hozzáadott raid-es kislemezzel ment fel a wind, de legutoljára már anélkül is! :F

Néztem a winyót, adtak is hozzá egy jumpert dugót, van rajta, egy hely amire ha ráteszem, 1.5 -ös lesz! Erről olvastam is itt, úgy lesz akkor SATA1-es, amúgy meg kettesnek próbálja magát a gépreeröltetni és azért nem jó? Elég lassú is a win, bootnál, minden megjelenő ablak elött sötét lesz a kép és vár 2mp-t.

A lapom elvileg csak a SATA-at tudja, a bios frissítve lett, de a leírásokban sehol nincs, hogy SATA2 -re ''bővítetteék'' volna, vagy ilyenek, akkor SATA-ás.

Az alaplap leírásában azt írja: Support Serial ATA Serial ATA/150 conroller integrated in VIA VT8237 chipset Serial ATA drives with RAID0 & RAID1

És a biosban akárhogy próbálom beállítani, mindíg csak Third IDE Masternek ismeri fel :F
    ezt sem értem!

És akkor ha csak simán egy winyót akarok használni, akkor 4K-sra kell ''alakítani''? mert a RAID0-hoz 64K-t adtam meg neki a Raid Biosában és annyi maradt valószínüleg miután szétszedtem a tömböt! Ezt meg tudom csinálni a Raid tolls- al is win alól, ha a másik üres winyóval kezdem előröl az egészet?

Már teljesen belezavarodtam, 3 napja csak telepítgetek és nem jutok semmire, segítsetek kérlek!!

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák