- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranko
csendes tag
válasz
#42308056 #3129 üzenetére
Én elmúlt hóba adtam el. Megbántam? nem. Alap merevlemez nálam is gyér.
Képzeld.. irodai munkák.. cad stb.. és badsector... na valyon miért? persze hogy az Avast End Protection 8 utáni védelem miatt... Comodo Kasperskyt telepem fel rá... avast után elmúltak a hibák.. melegedések is!Az avast védelem húzta le, meg chrome böngésző!!!
Rohadt egy dolog avast mérnökknét chrome mérnökként v_rust tójait más férget belecsempészni avast telepbe meg frissbe!
De tudom, hogy magyarok csinálják.. picsán rúgnám mind! Szemét banda!
Előző év decemberében leveleztem avast úgyfélközponttal rá egy napra winyó elhalt!
Panaszkodtam és nekik meg lereagálták! Nem hiába mondják, aki fejleszt, bűnözik is gőzerővel! De kik lehetnek név szerint.. nem tudni.. soha többé Avast end pro free stb gatya kamu védelem! hazug termék ez.Avast hogy szűnne meg!
-
SZATA
senior tag
-
-
n42
tag
válasz
#42308056 #2196 üzenetére
A linkek az eredeti hsz-ben működnek.
sajnos már nem tudtam szerkeszteni a hsz-t, mire észrevettem, h itt nem jó ez a megoldás.
elégnee elég, csak érdekes, h mondjuk a nemrég vett sima tp-link wifistick simán felcsatlakozik névlegesen 150Mbitre, míg a 200k-s noti csak 144-ig, pedig mind a két eszköz támogatja a 300-at.
egyébként filmeket másolgatnék, amihez kellene.
-
-
törölt tag
válasz
#42308056 #2165 üzenetére
Na megoldódott. Kértem a lemeztől egy rendszerindítás javítást, de nem talált problémát. Véletlen kétszer kattintottam a vissza gombra és kikapcsolt a gép. Bekapcsolás után szépen indult a Windowsos boot választó (az Ubuntus eltűnt, hurá!) és megy a Win. Fene se érti
-
Mikisys
őstag
válasz
#42308056 #2140 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mekkora a helyigénye.
Nekem először a W7 ment fel, utána másik partícióra a Linux.
Semmi gond nem volt és azóta sincs.
Nem tudom a telepítés lépéseit, nem Én csináltam, hanem az öcsém, de kb. egy óra alatt végzett és minden remekül működik azóta is.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
#42308056 #2135 üzenetére
Gond nélkül mennie kell.
Én is Ubuntut használok, csak ami muszáj, az megy a 7-ről.
Ki kell jelölni a helyigényét, legalább 100GB már bőven elég ahhoz, hogy jól fusson.
Ezt telepítéskor kéri, illetve kiírja.
Érdemes netezése, levelezésre a Linuxot használni, így nem kapsz el semmilyen vírust.Üdv!
-
pro70
senior tag
válasz
#42308056 #1342 üzenetére
Sajnos már letöröltem az enyémet, de ha jól emlékszem, windows alatt ha belépsz a recovery menübe, felajánlja a mentést lemezre...kb. 2db dupla rétegű DVD-re fel is megy
matricának a kódját írom be telepítésnél akkor jó lesz?
Igen, jó lesz!
MOD.:
Samsung megint kiadott egy hibás BIOS (P08ABE) frissítést (NP350-es széria) ...meg se próbáljátok telepíteni!!!
-
RedHarlow
aktív tag
-
Top cat
addikt
válasz
#42308056 #1043 üzenetére
Úgy nem működik a program ami a honlapon van, hogy feltelepül ugyan de a telepítés végén dobott egy hibaüzenetet
az eljárás belépési pontja Wow64DisableWow64FsRedirection nem található a dll-ben (kernell32.dll)
És ugyanúgy nem működik a fényerő szabályzó és a többi sem, kivéve a hangerő szabályzót. De az működik program nélkül is.
Közben sikerült sok keresés után egy orosz fórumon megoldást találni. Ez a program már jó hozzá. Ha más is ilyen problémával küzd ne keljen annyit keresgélnie.
-
7ER
aktív tag
válasz
#42308056 #666 üzenetére
Mind a két laptopon Win7 sp1 van. Samsung 32bit Dell 64bit.
Külső ventilátor? Ne hülyéskedj! Minek? Azért hogy telefújja porral? -Egy idő múlva meg már lehet szétszedni mert telerakódik a bekényszerített porral, szösszel.
Egy külső ventilátor az erőltetett, és ha kell ha nem módszerrel rendszeresen befújja a port, ami megtapad a lapáton és a borda belső felületén.
Tehát hosszabb távon több a hátránya mint az előnye.Az enyém nem melegszik túl, pedig a filmek konvertálása igencsak igénybe veszi. Aki meg játszani akar rajta, az ne laptopot vegyen.
-
lacibacsi
addikt
-
saucelori
tag
válasz
#42308056 #603 üzenetére
Sikerült megcsinálnom gépemet.
Letöröltem a rejtett partíciót.
Mégpedig úgy, hogy a notebookomhoz hozzákötöttem egy dvd író/olvasót, beleraktam egy telepítőlemezt (windows 7 ultimate) és leformáztam benne mindent, ami a vinyón volt.
Nagyon hosszadalmas volt, de megérte kivárni -
saucelori
tag
válasz
#42308056 #603 üzenetére
Na felléptek a problémák, ezek nélkül nem is lenne érdemes élni
Lementettem a recovery partíciót, készítettem biztonsági mentést egy másik vinyóra biztos ami biztos alapon.
Leformáztam a rejtett partíciót és hozzácsaptam azt a 15gb-nyi helyet a d:/ partícióhoz.
Na ekkor megint ugyanaz fogadott: operation system not found.
Bioszban átálítottam, hogy a lementett dolgokon lévő vinyóról bootoljon, 6 perc után az aesus visszaállította a dolgokat, de a gyári vinyóról nem tud bootolni.
Most kell a net stb. ezért, majd éjfél fele teljesen leformázom a gyárit és megnézzük, hogy mi ír ki. -
SZATA
senior tag
válasz
#42308056 #593 üzenetére
Olyasmi mint ahogy írod, de ez egy Samu fícsör, mert programból állítható (meg gondolom BIOS-ból) nem ez energiapolitikánál. Nekem sem világít egy pötty sem ha lecsukom. Teljes töltésről 24 óra alatt 15%-ot merült lecsukott/alvó állapotban.
Azt nem tudom a sima alvásnál ez miben jobb. Kevesebbet fogyaszt? Mert hibernálásból lassabban ébred, akkor miben jobb ha ezt a kettőt ötvözi?!
-
DJGABI
addikt
-
sanyichan
csendes tag
válasz
#42308056 #405 üzenetére
Köszi a segítséget. A router alatt fekszek kb 40cm-re.Igen inteles a wifi benne.2db Samsung Galaxy s van még a wifin meg a pc,meg egy dreambox.Azokon már túlvagyok amit leírtál, de hátha megjavul. Ma este 7-től megy de még nem dobta le. A router TP linkes 2 antennás. Nagyon szeretem mert jó kis gép.Neked is volt már ilyen problémád?
-
válasz
#42308056 #359 üzenetére
Itt vmi nagyon nincs rendben, az i3-ak tudtommal kivétel nélkül 2fizikai magot tartalmaznak, nincs letiltogatás. Az x2-x4 sztorit intel prociknál meg felejsd el, nincsenek alvó magok, csak bizonyos asztali AMD procikban. Ha win ujratelepítés+aida tesztelés után is fennáll a probléma, akkor ahogy a kolléga javasolta: szerviz.
-
jacru
csendes tag
válasz
#42308056 #359 üzenetére
az X2-es ilyen, X4-ből van lebutítva, az hogy 4-et mutat lehet a HT miatt. (ha van AMD-nél is ilyen) viszont a Core i3-as procid nem egy jobb lebutított verziója, így ez hiba, és hát a Windows kétlem hogy le tudna ilyet tiltani, ehhez vmi processzor-mérnöki szoftver kellene. Ha garanciális érdemes a szervizhez fordulnod, lehet simán kicserélik egy másik procira.
-
jacru
csendes tag
válasz
#42308056 #341 üzenetére
hát ez csúnya nagy fail
érdemes lenne megkérdezni szervizt, a kapott papírokon rajta van a számuk (esetleg email-cím) mert ez tuti vmi hiba lesz. spórolásból csak annyit csinál hogy dinamikusan kezeli az órajelet, és ha csak "állsz" az asztalon, és nem csinálsz semmit megy mondjuk 800 MHz-en, magonként, ha futtatsz egy játékot akkor meg a max órajelre kapcsol. -
jacru
csendes tag
válasz
#42308056 #339 üzenetére
Feladatkezelő/Nézet/CPU előzmények ott nálam (nem HT-s procim van) két lehetőség van:
- Minden CPU egy grafikonon
- Külön grafikon minden CPU-hoz
(lehet nálad van egy harmadik opció is, és akkor mutatja)egyébként a dolog működését tudnád ellenőrizni pl a Speccy nevű ingyenes programmal is, az mutatja hogy ténylegesen hány szálon megy a CPU.
-
Mikisys
őstag
válasz
#42308056 #261 üzenetére
Mindhárom.
Pontosítva a dolgot:
1. Önvédelem.
2. Nem szabad ennyire lemeríteni az akkut, ha van hálózat a közelben.
Bizonyos kapacitás-csökkenés után már jóval kisebb tartalék van az akkuban, mert lecsökken a kapocsfeszültsége is, nem csak az áramleadása csökken, ez okozza az ugrásszerű változást.
3. Programhiba, mert a gépet, az elvégzett munkát akarja, hogy mielőbb mentésre kerüljön, ezért hamarabb jelez, hogy gyenge az akku, tehát mentsd ki a dolgokat és kapcsold be a töltést, ha van, ha nincs, akkor ki kell kapcsolni a gépet, miután mentettük a menteni valókat.Lehet, hogy ezeket tudod, akkor vedd is komolyan.
Egy végletekig lemerített akku nem biztos, hogy fel fog éledni, lehet, hogy végleg tönkremegy, feltölthető, de nem bír 10-percnél többet.
Ezután csak az akkucsere marad.Üdv!
-
DJGABI
addikt
válasz
#42308056 #250 üzenetére
Először is a típust, hogy egyáltalán Western Digital-e (WD), ezt bal oldalt látod. Aztán S.M.A.R.T. fül -> 193,Load/Unload Cycle Count. Ha feltűnően magas az érték (nálam pl egy nap alatt felment 500-ra, miközben a 1,5 éves vinyónál volt kb ennyi) akkor a te HDD-det is érinti a probléma.
-
DarkDeer
senior tag
válasz
#42308056 #236 üzenetére
Nekem NP300E5Z-A01HU van, és a Full HD filmeket is simán lejátssza, pedig ebben csak egy Intel HD 2000 integrált videókártya van. A hűtés nálam teljesen korrekt, ritkán kapcsol be és akkor is halk. A billentyűzet jó, nem hullámzik, nekem 1 hónapja van meg a noti és nem fényesednek a gombok sehol.
Az fn gombok tényleg nem mindig veszik a jelet, illetve néha késve reagálnak de nem vészes.
A touchpad tényleg már-már zavaróan nagy, nekem is fura, az előző gépemen fele ekkora volt. Viszont más bajom nincs vele, meg kell szokni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- RAM topik
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest