- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz
tigribigri #159862 üzenetére
Nem tudtam róla, köszi!
Szerk: ez lenne az pl? 2024-es D széria nincs?
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
tigribigri #159765 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget. Olvasgattam én is fórumokat, teszteket és végül úgy döntöttem, hogy beruházok egy QE55Q60DAU típusra. Gondolom nem lehet egetverő különbség a Q60C és a Q60D között, azon kívül, hogy egyik 23-as másik 24-es modell. Remélem beválik.
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
tigribigri #159763 üzenetére
Értem. Közben nézegetem őket, és megakadt a szemem a QE55Q60CAU-n. Tudom, hogy belépő kategóriás qled, de nekem a mostani AU8000 is teljesen megfelelt. Kérdés, hogy 7000, 8000 szériát érné meg, vagy a Q60? Menyyire jobb egy 8000 szériától mondjuk?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
tigribigri #159743 üzenetére
-
g2gti
tag
válasz
tigribigri #159732 üzenetére
Köszi
igen elég alap, de csak netflix, Disney fut rajtuk és nappaliba kellett, ott meg nagyobb fényerő jól jön, további szép napot
-
Rengete
aktív tag
válasz
tigribigri #159721 üzenetére
Bocsánat, a pontos tipus lemaradt.
Samsung QE85QN85AAT -
ρσгτσ
addikt
válasz
tigribigri #159716 üzenetére
Igen, ezt értettem. Néha jó, de általában nagy a katyvasz, és sokszor más régiós készülék paraméteri szerepelnek az adott TV -nél.
Ez ilyen...de az is tök jó lenne, ha egységesen árulná készülékeit az összes gyártó. Vagy legalább típusonkét normálisan jelölné, hogy eltérő hardver specifikáció. Pl. a kijelző típusa.
Samsung -nál olyan készülékkel is találkoztam, ami az amcsiknál úgy került forgalomba, hogy 1 db 2.1, és 3 db 2.0 HDMI -t kapott. Európában meg mindegyik HDMI 2.1 -es volt. Szóval néha van olyan is, hogy nem az amcsik járnak jól.
Szerk.:
Jó, az utóbbi mondat sem teljesen igaz. Mert annál a TV -nél Észak-Amerika kapott VA panelt, hozzánk meg jött az ADS... -
ρσгτσ
addikt
válasz
tigribigri #159710 üzenetére
Mondjuk ez mérettől is függ. Ha például az 55 IPS, akkor általában felfelé is az szokott lenni. Az 50 és 43 meg általában VA. Illetve nem tudom van -e még egyáltalán 50 -es IPS. Régen sem igazán volt jellemző.
Egyébként displayspecifications -nél sajnos sok az eltérés, főleg Samsung esetében. Mert az Észak-Amerikai modellek eltérhetnek az európai kiadástól. Nem csak kijelzőben, hanem egyéb másban is. Csak ezt nem mindig említik minden oldalon. Sőt...
Tehát ez nem az oldal hibája, ha más adat van fent az itthon kapható modellhez képest. Azért van, mert eleve a más régióból jöhet az infó, aminél lehet eltérés...
-
Kaba
veterán
válasz
tigribigri #159709 üzenetére
Van ott azért több különbség, nemcsak a 120HZ.
A 60 C-n nincsen HDMI 2.1 a 70C-n 4 darab, ezenkívül a 70C Twin tunerrel és valamivel nagyobb kontraszttal is rendelkezik. -
ρσгτσ
addikt
válasz
tigribigri #159696 üzenetére
A QE biztos, mert a második betű a régiót jelöli. Tehát európai modell.
QN az Észak-Amerika.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tigribigri #159623 üzenetére
Igen, én is így látom, kiadják ugyanazt átnevezve évente új formában. Ez nem volt sokat használva, most is kihasználatlanság miatt adták el.
Egyébként a betört 55-ös Samu tévénk kapcsán beszéltünk egy szervizzel, alternatív panelt tudnának bele 140k körül, meg gyárit 190k körül... Na nem is volt vonzó a javítás gondolata...
Viszont amit még elmondtak, hogy az újabb Samukban kispórolták a műanyag házból azt a kis keretezést is ami a régebbiekben a panelt megtámasztotta, szóval még törékenyebbek, valamint a szervizes tapasztalatai szerint eléggé mennek tönkre maguk az újabb panelek is, ő 3 évet jósolt élettartamnak ha veszünk most egy új Samut.
Nekem amúgy egy 55-ös RU8002 tévém van, azt vettem 2019 körül 180k-ért újonnan. Néztem az rtingsen a rá következő évi utódját, sikerült egy majdnem minden paraméterében gyengébb tévét kiadni helyette, nem is értem.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
tigribigri #159593 üzenetére
Fél év alatt 11% árcsökkenés jó? Az a minimum szerintem.
-
jambiyya
őstag
válasz
tigribigri #159540 üzenetére
Köszi.
200k (nagyon max. 250k) a keret, és a samsunghoz van egy 15% kuponja.
Hiába mondom neki, hogy lehet más is (pont TCL és Hisense jött elő), samsung kell neki, ezért is vagyok itt. Nem fér el 55-ösnél nagyobb.
Igen, a Q80C kéne, én azt venném, de majd ő eldönti. Köszi még1szer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest