- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Steady74 #160275 üzenetére
[https://www.hdmi.org/resource/cables]
Ezen az oldalon megnézheted az eltéréseket a kábelek között.
Fentről lefelé egyre gyengébb képességűek.A mintaképeket nézd meg jól és olyat keress a kinézett termékeken !
-
mrThomi
addikt
válasz
Steady74 #160233 üzenetére
Tapéta, pár centi vastag gipsz majd masszív fa. A fába kell hogy bemenjen és abba tartason stabilan, mivel a ház keresztezett laminált fa szerkezetű (CLT fa néven megtalálod google-ba ha nem hallottál még róla, egy példa kép [kép] ) Ehhez milyen csavar ajánlott ? (Tipli fába azt hiszem nem kell, de majd utánna kell ennek járnom)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Steady74 #160224 üzenetére
Egy komolyabb házimozi rendszerben a Center hangsugárzó már elég nagy és MÉLY ( a doboza ) lehet.
Ezért érdemes mozgatható konzolt venni mert , akkor a TV képernyőt és a center hangsugárzó membránjait egy "síkba" lehet állítani.
Apróságnak tűnik de aki komolyan házimozizik, annak ez is fontos lehet.Nálam is a falon van a TV....de állítható konzolon.
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160142 üzenetére
A Sony-nál is hasonló választ szoktak adni, amikor pl. jelzel egy blutooth-os vagy HDMI ARC-os problémát. Azt szokták írni, hogy csak akkor garantált a működés, ha Sony erősítőt, fejhallgatót, sondbart, stb. használsz a Sony TV-hez. Gratulálok az igen tisztelt gyártóknak.
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160142 üzenetére
Nem hibáztatom a válaszadókat, valószínűleg a munkaköri leírás/fizetés eddig tart.
A DLNA szabvány nyilván megegyezik minden gyártónál (eltérések lehetnek, amelyet a szabvány megenged). A több millió vásárlóból, akik 2023/2024-ben vettek Samsung TV-t biztosan nagyon soknál működik a NAS gond nélkül. Miben különbözne a NAS-ra telepített médiaszerver elérése egy PC/laptop-on lévőtől?
Tegyetek fel a NAS-ra serviio-t (Synology NAS - Serviio 2.1 Installer) vagy mit tudom én, van sok médiaszerver próbálgatni kell. Ha lenne NAS-om már leírtam volna ide a részletes beállításokat: NAS, médiaszerver (router-en ha az alapbeáll. kívül van valami módosítás).
Nem létezik, hogy ezt a fórumot olvasók közül ne tudná valaki leírni a pontos beállításokat... -
Celtis
veterán
válasz
Steady74 #160130 üzenetére
eszközlista menüben ott van a TV
Így még érdekesebb. Ez nem segít esetleg? (tv átnevezése)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Steady74 #160130 üzenetére
Most az ugrott be , hogy nincs esetleg valami "titkos" szervíz menü...amibe átlag felhasználó nem tud belépni ?
Azt hiszem az LG OLED fórumán olvastam, hogy létezik azokhoz egy úgynevezett szervíz távirányító amivel sokkal-sokkal mélyebb beállítási lehetőségeket ér el az ember.....és ha nem figyel el is lehet rontani a TV-t. Ez ott azért merült fel mert sokan kíváncsiak arra , hogy hány órát üzemelt a készülékük....de az alap menüben ezt nem lehet megnézni, nem írja sehol. Csak a szervíz menüben.
Tehát a kérdés, hogy az adott TV-nek van e eldugott, extra szervízmenüje. Lehet ott van valami elállítva ....
Vagy a másik, hogy keresni kell egy profi Samu Szervizest aki tényleg ért is hozzá....vele konzultálni telefonon, hogy látott e már ilyesmit, hallott e róla ....ne adj isten tudja , hogy létezik ilyen probléma ....hátha tudja a megoldást is !? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Steady74 #160127 üzenetére
Synology DSM6 alatt a Médiaszerver beüzemelése.
( Jelenleg nem megy a logout mert heggesztik az oldalt ! )
Ezért nagy vonalakban újra leírom....biztosan nem sikerül betűről-betűre....
Régen amikor beüzemeltem a NAS-t és kiváncsi voltam rá, hogy hogyan is lehet a TV-n közvetlenül filmet nézni....
Akkor a TV bekapcsolása után a "source" azaz a forrás gomb nyomkodásakor nem jelent meg semmiféle hálózati dolog.
A szokásos TV....HDMI1 ....HDMI2....TV.....stb...
De hálózati semmi.
Aztán ahogy utána olvastam és kérdeztem...kell a Médiaszerver "APP" a Synology NAS-re telepíteni.
Kattintottam, települt, semmit sem kérdezett.
Mivel ez "gyári" APP ezért könnyen és gyorsan ment a telepítés.
Pár percel később meg is jelent a TV menüjében mint válaszható forrás.
Ezt követően a "figyelt" mappák indexelése után az anyagok megjelentek a TV készüléken.
Mint láthatod elég "könnyű" a beüzemelés.
De mint írtad is másik készülékkel nincs baj.
Hogy mi okozza a DLNA el nem érését....
A Médiaszerver-ben van beállítási lehetőség, hogy a hálózaton megjelenő ÚJ készülékek autómatikusan tudjanak csatlakozni vagy NE ! Valamint ott lehet megtekinteni az aktuális eszközök listáját is !
Esetleg itt lehet még szétnézni.
Nálam ezek voltak akkor :Hát....igazából ötletem sincs, hogy mi lehet a gond.
A TV-n esetleg egy szoftver frissítés, vagy épp ellenkezőleg egy reset.....
Remélem azért megoldódik a problémád hamarosan !
Ha tényleg így lesz, akkor kérlek oszd meg velünk a megoldást ! -
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160127 üzenetére
Ha a router-en nincsenek egyéni beállítások, tiltások stb., akkor Kicsirics77 fórumtárstól kérd el a nas és a rajta futó médiaszerver beállításait, verzióit. A PC-n, laptopon futó médiaszervereket érdekes módon látják a Samsung TV-k, nincs gond. Valami a nas-on nem tetszik az új tizen-nek. Jónak kell lennie, nem létezik, hogy ne működjön.
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160118 üzenetére
Az újabb tizenOS-nál már nem tudod "felvenni" a médiaszervert, egyszerűen csak megjelenik a 'Csatlakoztatott eszközök'-nél. Egy-egy próbálkozás után célszerű a TV-t újraindítani (5 mp-ig táv. off, amíg visszakapcsol a TV). Ha nem aktív a médiaszerver, akkor nem jelenik meg sehol a TV-n, sőt van amikor el is dobja (én a serviio konzolon szoktam olyankor leállítani, majd ismét indítani).
Akinél működik újabb (max 2-3 éves) Samsung TV-vel a NAS, jó lenne, ha leírná hogy milyen beállításai vannak (NAS, médiaszerver, router). Akkor előrébb lennénk, mert a neten is csak általánosságokat találtam, konkrét beállításokat persze nem. -
-
alaves
addikt
válasz
Steady74 #160115 üzenetére
Samsung TV - NAS: a legfrissebb média szerver csomagot kell feltenni a NAS-ra és mennie kell DLNA-n keresztül wifi-n és utp-n is. A neten korrekt leírást nem találtam, hogy a NAS-on, a média szerver-en vagy a router-en az alapbeállításokon kell-e valamit módosítani, hogy a Samsung-nak jó legyen (TV-n nem kell és nem is lehet). Nálam PC-n fut a médiaszerver (serviio, PC utp-n, TV wifi-n) gond nélkül.
Az biztos, hogy a Samsung DLNA kezelése valahol eltér pl. az LG-től, mert pl. a lejátszás folytatása csak akkor működik, ha a serviio-n a TV-nek adva van Samsung profil (az LG-nél ált. profillal is megy). -
Celtis
veterán
válasz
Steady74 #160091 üzenetére
Azt gondolom, hogy ha ez egy hirtelen, egyik napról a másikra bekövetkező kép romlás, akkor az meghibásodásnak tekintendő, így a készülék meghibásodására vonatkozó garanciának vagy biztosításnak vonatkoznia kell rá.
Esetleg tehetnél be egy képet, mert nekem gyanús ez a hirtelen kialakuló felhősödés. A kép alapján esetleg kiderült, hogy más a probléma oka. -
pjen
félisten
válasz
Steady74 #160100 üzenetére
Én múlt evben vettem egy 55" os LG OLED tv t az MM ben. Teljes körű biztosítást kötöttem rá. 5 évre. Ha leborul az asztalról azt is fizetik. Ha bármi ilyen lenne, hogy bizonyos hibákra nem fizet, lelökném az állványró. Így is elgondolmodtató, hogy a biztosítás lejárta előtt egy héttel véletlen lelököm.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steady74 #160096 üzenetére
Kiterjesztett garanciánál nem mindig azonosak a feltételek a normál garanciával. Lehet jobb és rosszabb, meg természetesen azzal megegyező is.
Én az elmúlt 3 évben 5 TV -t vettem 3 különböző helyről. Nagyon nem azonosak a csomagok.
De ha a biztosító mindent rendez, akkor egyszerű a helyzet. Mint azt írtam, ennek azért bele kell tartoznia a kiegészítő garanciában javítási igénnyel, de nyilván biztosra nem tudom mondani. Hiszen nem én kötöttem a szerződést.
-
pjen
félisten
válasz
Steady74 #160096 üzenetére
Szerintem a kiterjesztett garit a gyártó vagy a forgalmazó adja és azért nem kell külön fizetni. a garancia biztosítást pedig egy biztosítónál kötöd, max az üzleten keresztül. legalábbis én így értelmezem. Például mikor vettem a mosógépet az LG 10 év kiterjesztett garit adott a motorra.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steady74 #160091 üzenetére
Ezt más nem nagyon tudja neked megmondani. A plusz garancia szerződése tartalmazza a feltételeket. Vagy beszélsz az ügyfélszolgálattal, ha nem teljesen tiszta számodra, vagy úgy érzed nem fogalmaztak elég konkrétan.
Az a baj, hogy évente akár többször is lehetnek módosítások, változhattak a feltételek. Így nem biztos, hogy más is azonos feltételekkel vette igénybe a garancia kiterjesztést, biztosítást.
Elméletileg, ha a normál garanciával megegyező feltételekkel vetted a kiterjesztést, akkor erre is vonatkoznia kell. De szerintem erre igazán az Extreme Digital, vagy a jogutódja, az eMAG tud megfelelő választ adni.
-
-
zsocy
őstag
válasz
Steady74 #137031 üzenetére
Azért nem botrány szar, szerintem ezen a szinten az már nincs, de a q60 még nem tud sok olyan funkciót amitől a qled tv az qled.
Pl csak 60hz panel, csak edge led...
Szerintem a qled az a q70-el kezdődik, a 60-as az tulajdonképpen egy alacsonyabb szériás tv átnevezve Q-ra. Tényleg érdemes még néhány hónapot gyüjteni, megéri a q70 a felárat, tv-t több évre veszünk. -
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Steady74 #136954 üzenetére
Az új modellek gondolom, kb. március-áprilistól jönnek. Ahogy grafikonon is látszik, pár hónap alatt szépen csökkent az ára, gondolom az új modell pont ilyen görbét fog bejárni. Tavasszal tuti nem éri meg megvenni az 2020-as verziót, biztos lesznek akciók a sportesemények előtt, ki kell böjtölni azt a pár hónapot.
Én nem követtem a nem qled modelleket, fogalmam sincs, hogy lesz-e radikális újítás, majd a tesztekből kiderül. De ha tetszett 75RU7102, akkor azt mostanság kellene megvenni mielőtt eltűnik a boltokból. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #37974 üzenetére
Minél nagyobb, annál kevésbé homogén a panel megvilágítása.
Hivatalos viszonteladónál, mint az Extreme Digital 1 119 990 Ft az ára, ezzel szemben a Pana VT50 (ami a világ jelenleg kapható legjobb tévéje) 899 990 Ft.
Nem lehet kérdéses, hogy melyiket érdemes megvenni.(#37979) jefte
SBS vagy half SBS a felezett felbontású, mókolt változatok jelölése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 1
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest