- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tippmix46
senior tag
válasz
BLOODSHOT #29450 üzenetére
40D6500as muszakishop és digitalszalonban talán van, 208 és 210 ezer Ft-ért...
És a jelek, amiről tudni, hogy egy készülék újracsomagolt-e (D5500as esetében, de lehet nálad is segít):
Doboz: azon részen, ahol ragasztás van, ott csak egy ragasztó szalag van, nem kettő vagy több egymásra ragasztva, a csík átlátszó, kb 10. cm széles
doboz tartalma: a külön csomagolt részek zacskói nem szakadta, távirányitó nem elemes, hanem külön elem van, távirányító gombjai nem szöszösek.
üveg talp fóliás,
káva fóliása fóliák nem buborékosak
tv panel nem újjlenyomatos
csatlakozók körül nincs karc, minden csatlakozó első rádugáskor szorul, nem lötyög az usb, hdmi stb.
bekapcsoláskor kéri az otthoni/üzlet beállítást/valamint a nyelvet stb.
A bolt ahol veszed ki kell próbálni, ha nem engedik az is gyanús
gyári garancia kinézete lásd. samsung oldalán
Kb. ennyi.
Én most vettem 2 hete egy valószínűleg utolsó darabok egyikét a UE46D5500asból a digitalszalonból házhozszállítással 1 hdmi, 1 usb, 1 scart kábellal 205 ezer Ft-ért...nagyon jó, semmi hiba eddig.
MM-ben vagy Saturnban 20%-al lett volna több az ára, még ott is volt egy-kettő elvétve az én tipusomból.
Üdv.K.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #29435 üzenetére
van hétvégén az M1en a "A világ madárszemmel"...ajánlom minden természetfilm szeretőnek
Hát egyszerűen a család szájtátva bámulta a HD adást és azokat a fantasztikus felvételeket...szavakat nem lehet rá találni...
Van egy beállítás a D5500ason, a Kiemelt+én is picit állítottam rajta...nekem HD adásokra az vált be nagyon...tűéles a képe, színek a helyén...
Nem a tesztekben szereplő beállítás, hanem picit más, nem HD-ra persze mást használok... -
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #29432 üzenetére
samsung se árul olyat, ami ezt tudná?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #29430 üzenetére
Sziasztok!
D5500asom van, plusz van egy Panasonic DMR EH57es 160GB-os merevlemezes DVD felvevőm.
Kérdésem tudok felvenni HD tv adást?
Köszönöm!
Üdv.K. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Tutu7030 #29322 üzenetére
Sziasztok!
Újra jelentkezem: továbbra is ámulok a HD adásokon, egyszerűen nehéz betelni velük.
Hogy azért kritikát is írjak így 2 nap távlatából az az, hogy a Nat Geo HD csak angol nyelven fut, az ESPN America HD-n baseball nagy műsoridőben megy, az AXN-en sorozatok vannak csak és hogy az M1, M2 és ATV nem mindig HD, ha ki is van írva.
De a HD az tényleg HD és most akcióban 750Ft-ot/hó 1 év hűség időszakra megér simán.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #29283 üzenetére
én meg ilyet vettem a vaterán 10.000 Ft-ért
:
http://www.google.hu/imgres?q=logitech+dinovo+edge&hl=hu&sa=X&biw=1280&bih=882&tbm=isch&prmd=imvnsr&tbnid=BKufIxjNb37tOM:&imgrefurl=http://www.logitechdinovoedge.com/&docid=7CbnB_bEcWyNiM&imgurl=http://www.logitechdinovoedge.com/wp-content/uploads/2012/04/logitech-illuminated-keyboard-edge-lit.jpg&w=300&h=225&ei=NNfZT8_OKM_V4QSXvcSiAw&zoom=1
persze aki eladta nekem újszerű állapotban ennyiért, az se volt 100%as
-
Tippmix46
senior tag
válasz
kgcatch #29275 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap végre beüzemeltem a 46D5500as készülékemet UPC digital bronze+HD csomaggal...
Leírom a tapasztalataimat (annyi megjegyzés, hogy nekem eddig egy Panasonic 72 cm-es 4:3as tv-m volt UPC digital bronze csomaggal, azt hittem tegnapig, hogy szép a képe, de lásd. később
:
Negatív: ezzel kezdem, mert szerencsére ebből kevés, köszönhetően annak is, hogy itt a fórum és más helyeken is sokat olvastam a témáról (utólag is köszönöm mindenki segítségét).
TV negatív:
- csatorna váltás nem gyors...nem mondanám lassúnak, de azért van egy kis várakozás...nem mondanám zavarónak....mondjuk aki állandóan kapcsolgat, annak ez zavaróbb lehet
- felhősödés: igen, hazudnék ha azt mondanám hogy nincs....de ez van, én ezt tudtam, hogy a Samsung LED-ek ilyenek, elfogadtam már vásárlás előtt. Tesztekben a 7000 és 8000esek is ilyenek, szóval ezen kár problémázni, akit zavar, ne vegyen Samsung LED tv-t.
-korlátozott Smart,
-bizonyos szög után a kép romlik (de ez is általános a LED-eknél)UPC negatív: gyorsan írok erről is pár mondatot, bár nem UPC topic.
- UPCnél én nem tudtam személyesen átvenni a Medicard HD-t, így 1300 Ft-ba fájt, hogy kijött a UPC-s emberke.
-automatikus hangolásnál nem minden catorna jött be (lehet ez tv negatív, nem tudom), így kézzel kellett beütni a Hz-eket pár esetben....kis munka, de minden meglett végül.
-UPC-s emberke teljes nyugalommal elment úgy, hogy nem minden adó volt meg, magyarán a fenti mondatban szereplő kézi beütős én voltam, ez van...szerencsére van műszaki vénám, de mondjuk a szüleim (65 év körüliek) maguk hogyan jöttek volna erre rá fórumok és a tv alapos ismerete nélkül, hát...na mind1.
-Médiacard esetében nincs videótár, nem használtam ugyan sokat, de azért inkább negatívum (rögzítés nekem eddig sem volt, most se akartam)
- kritika még, de ez van: kevés a HD adás, a többi, azaz nem HD egy része nézhető kategória, egy része pedig, elég ratyi.
- illetve nekem már beüzemelés este se volt semmilyen egyéb, nem az én csomagoban lévő adás (pl, HBO HD)...sajnáltam, szerintem ez hiba volt a UPC-től, fél napig reklámként lehet engedhették volna, még lehet elő is fizetnék.És ezzel a negatívumok végére értem, azt gondolom összességében, nem vészes, főleg úgy hogy valamelyik orvosolva is lett.
Pozitívumok:
UPC:
-kézi hangolással a hiányzó csatornák is bejöttek.
-HD adások elképesztőek....igazándiból én a nagyáruházakon kívül nem nagyon láttam ilyen HD adást és bevallom azt gondoltam, hogy azok a gyári feljavított lemezek képi minősége a nappalimban álom...hát nem....az, hogy már a kábel tv adások közül is néhány (azt hiszem 10 van nekem) ilyen képet ad, ez hihetetlen. Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, ne sajnálja azt a havi 1000 Ft-ot (UPC-nél ennyi), ha LED, plazma, LCD tv-je van...az élmény feledhetetlen, én egyszerűen ámultam rajta. Persze lehet pár hét után annyira megszokom már, hogy majd a többi adó rossz minőségén nyavajgok....ez egyszerűen egy annyira új világ nekem és ráadásul hatalmasnak mondható méretben, hogy ilyenkor azon gondolkozik már az ember, eddig miért is nem így néztem..
És akkor a TV pozitívumai:
- Samsung UE46D5500-as készülékem van tehát, amit házhozszállítással, ajándék HDMI, Scart, USB kábellal vettem 206.000 Ft-ért!....azt gondolom ez magáért beszél. Nem akarom bánatni a Média Mark, Saturn és társait, de rablás amit művelnek....szüleimenk 32D5500ast vettünk 1 hónapja 112.000 Ft-ért, ami az MM-ben 140.000 Ft körül volt, az enyém esetében is nagy volt az árkülönbség. Ez van. MIndenki eldöntheti hol vásárol.
-Miért is nem ES5500 vagy nagyobb számú D vagy ES széria (esetleg EH)?
Nekem külsőleg is és képileg is nagyon megtetszett ez a típus, sok teszt is van róla, rengeteg pozitívummal, ráadásul abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a 32 collos verziót (a szülőkét) pár hétig használhattam
-Külsőleg nagyon szép az üvegtalp+káva rész....élőben megnéztem persze az ES és EH- is (5300,ill 5500), hát sajnos elbújhatnak mellette..ugyan azok kávája vékonyabb, de a talp és a káva is műanyag......nem szép
- D5500asom esetében a csatlakozók elhelyezkedése is jobb, így aki falra akar szerelni egy ES5500ast például nem tudom mit csinál...elképesztő hiba szerintem, a falra merőleges csatlakozás azoknál.
-4 HDMI (2012eseknél 3)
-van d-sub, így azon régi laptopok is ráköthetőek, melyeknek nincs HDMI-jük
-kis fogyasztás (ez LED általánosság persze)
-50-100 Hz kérdése: egyet tudok mondani végignéztem tegnap 2 meccset, utánhúzásnak a nyomát nem láttam!
-és leírom még ide a pozitívumok közé azt is, hogy minden olyan tulajdonság (teljes net, külső felvétel) sok topicban fellelhető "hack"-el megoldható.Összességében 206.000 Ft-ért azt gondolom 46 colos méretben ez nekem best buy!
Ugyanez a méretben az ES5500as 233.000 Ft-ért lett volna (nem MM ár persze ez sem, mert ott +10-15%). Nekem +30.000 Ft-ot nem ért egy optikailag csúnyább, csatlakozásban rosszabb készülék, melyről egy kanyi teszt nincs még és ezért nem tudni a képminősége jobb-e (Smart dolog stb.meg ugye tanítható a D5500-nál is).Az, hogy 2012es 6xxx, 7xxx, 8xxx modellek esetében a 46 colos méretben az én áramhoz képest az a +30-150%!!! miben jobb, erről nem tudok érdemben beszélni...biztos lesz olyan olvasóm, akinek van egy 46E7000 vagy 8000 készüléke fél milla környéki árral és biztos állítaná, hogy bezzeg az a kép, meg az a Smart...nekem 2012. júniusában ez volt ár/érték arányban a BEST: Samsung UE46D5500.
Üdv. Krisztián
-
Tippmix46
senior tag
válasz
kaboska #29143 üzenetére
46C6000-el analóg adást nézel? hát az rossz lehet...
A UPC-vel még a digital bronz csomog se rossz, igaz nem HD..persze nem minden csatorna esik bele a nem rossz részbe
van egy két igazán rossz minőség..
Holnap estétől lesz HD-m is...havi 750 Ft, egy év hűséggel, kíváncsi leszek....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #29139 üzenetére
egy másik fórumon ezt találtam:
"Sziasztok!
Digikábeles vagyok és nem tudom miért, de Digitális adások közül az M1 HD és az M2 HD szinte állandóan kép ill hanghibás, vagyis szétesik a kép, nincs hang és gyakran írja ki a tévém, hogy "Gyenge jel, vagy nincs jel", de csak ennél a 2 csatornánál.
Nem tudom, hogy az M1-nél van a hiba, vagy a Diginél, vagy a tévémnél? Másnál is jellemző ez a hiba? Hozzáteszem akkor van leginkább, amikor HD-ban sugároznak. "
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #29108 üzenetére
én 46os méretek árait nézegettem...a D, az ES között 30 ezer Ft a különbség....
Én most vettem 46D5500ast 2+1 év garanciával, házhozszállítással, 1 HDMI, 1 USB, 1 Scart kábellal 206 ezer Ft-ért....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #29102 üzenetére
na már megint a 100 Hz kérdése....soha, egyetlen D szériás tulajtól, beleértve a D5000 és D5500as is nem hallottam vagy nem olvastam azt, hogy utánhúzás lenne....gondolom az öcsike, az ES is nem utánhúzós.
És még valami, talán beszédes: a Samsung gyári garancia (az 5éves akciókon kívül) a D sorozatra 2+1 év, a többire 2 év!
Szóval lehet jól is vannak összerakva...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
-Mike- #29097 üzenetére
ma vettem egy Samsung UE46D5500as LED tv-t....205.900 Ft volt, ingyenes házhozszállítással....plusz ajándék HDMI kábellal.
szülőknek 4 hete vettünk UE32D5500as típust 112.000 Ft-ért...
Szóval az egész család D5500as fun...
Az EH és ES 2012es modellek közül csak is az ES-t venném meg....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Gigabyga #29049 üzenetére
nem értem miért kell riogatni embereket azzal ezen a fórumon, hogy a D modellekből nem lehet újat kapni...csak valami javított, újracsomagolt vackot....meg kell nézni, vannak ismertető jegyek kifizetés előtt és kész...
Mi pár hete vettünk pesti internetes boltban 32D5500at 112.800 Ft-ért!!!!...előttem nyitották ki, kipróbáltuk, percekig nézhettem a képernyőt hibát keresve, próba usb is ment már stb....
azóta is tökéletes....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #28971 üzenetére
igen, filmnézésre se nagy, de netezni főleg kicsi...
Nekem ilyen van, nagyon cool:
http://www.google.hu/search?q=logitech+dinovo+edge&hl=hu&prmd=imvnsr&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=pcnRT_C7OaiG4gSswJTPAw&ved=0CI4BELAE&biw=1280&bih=882
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #28965 üzenetére
az ES felismer bármilyen vezeték nélküli billentyűzetet, miért kellene távirányítóval pötyögni?...tehát elméletileg az összes Logitechet stb.
Ha valaki netezni akar LED tv-n 2,5-3 méterről, akkor vagy sas szeműnek kell lennie, vagy 46 coll kell minimum....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
rendesadam #28959 üzenetére
én még nem hallottam olyat, hogy valakinél nem fordult ez elő...legyen D vagy EH vagy ES széria (régebbieknél is volt gondolom)...csak valakinél a sarkokban, valakinél középen és valakinél kisebb vagy nagyobb mértékben...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
rendesadam #28952 üzenetére
egyébként nagyon zavaró tud lenni sötét jeleneteknél amúgy...főleg maga a tudat miatt, hogy ott világos a képernyő és szinte azt nézi az ember...szerencsés esetben a sarok világos
-
Tippmix46
senior tag
válasz
kischico #28954 üzenetére
sajnos még a fél millás Samsung LED-eknél is van felhősödés, ami ha belegondolunk döbbenetes...
EH és ES közül én egyértelműen ES-t vennél, magyarán az ES 5500at az EH5300 helyett...
Hogy ES5500 jobb-e a D5500nál ebben nem vagyok biztos képminőségileg...tudásban többet tud, ez tutti.....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28790 üzenetére
nagyok a különbségek árban, szóval legyen is szebb a képe
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
Tobábbra is vadászom a különbséget a D5500 és az ES5500as széria között képminőségben (smartban tudom mi a különbség, illetve a csatlakozók terén), de sehol nem találok tesztet vagy vásárlói véleményt az ES5500ról...ennyire keveset adtak volna el belőle??? Nektek sincs tapasztalatotok? Néztem a német oldalakat is és D sorozat halomra, de ES-ről elvétve se találni véleményt.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28674 üzenetére
illetve egy HDMI-vel is kevesebb...ez van....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28672 üzenetére
hát lehet, hogy mondjuk 10ből megúsznám, de akkor is...egy 2012es modell rosszabb ellátottságú csatlakozók terén, mint egy 2011es???
egy HDMI-vel kevesebb és nincs VGA sem...
sőt, az állásuk se túl jó annak, aki falra szeretné tenni...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28669 üzenetére
közben rájöttem, hogy nem HDMI-s laptop hogyan köthető az ES5500as típusra....VGA-HDMI átalakító kell hozzá...ami amúgy elég szar ügy, mert ügye a D5500ashoz elég volt egy VGA+phone-RCA kombináció, most meg még kell ez az átalító+egy HDMI kábel is...ami +20ezer Ft
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28667 üzenetére
értem, köszi,
a gyártó honlapjáról tudod, hogy ez a legfrissebb amúgy vagy van valami honlap, ahol ez látszik?
Egyébként ES5500 és D5500as képminősége azonos lehet?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28664 üzenetére
és neked mit ír ki, melyik FW van fent a tiéden?
-
Tippmix46
senior tag
én úgy tudom , hogy a 2012es modellek ES, EH stb. mind felimerik pl. bármelyik Logitech terméket...
A 2011es D szériát hackelgetni lehet...ezek sikere kérdéses, de sokaknak már bejött...itt olvastam én is erről a fórumon....
Egy másik dolog, hogy a 2012es modellek Skypera is jók, de! csak Samsung kamerával....más kamera gondolom ezeknél is hack kérdése lesz...de hogy 40000 Ft-ért nem veszünk samsung kamerát, az tutti...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #28630 üzenetére
Még valami...az ES5500as ugyan tudná a Skypeot, viszont csak Samsungos kamerával!!!!
Ami 40.000 Ft (STC1100)!!!!
Vicccc......sajnos...szóval nem tudja....Magyarán a kamerák esetében mégis nem korlátlan felimerésű a rendzser, csak a Samsungot szereti és pl. Logitechet nem...
-
Tippmix46
senior tag
Az hogy működik vele, nekem már több Samsungos eladó, több boltban megerősítette....szóval csak nem hazudnak...Elméletileg valamennyi 2012es korlátlan netes modell felimeri a vezeték nélküli Logitech termékeket...nem próbáltam ez igaz...
D5500asnál ez nem is kérdés, mert ott nem korlátlan a net, de az ES5500 elméletileg okés....+ a UPC Médiacardra is jó...a D5500as a UPC-nél is kérdéses... -
Tippmix46
senior tag
Sziasztok!
Tobábbra is a nagy dilemmám, hogy melyik legyen:
Samsung UE46D5500
Samsung UE46ES5500Ami negatívum és amiért elbizonytalanít az idei modell:
külső: ugyan vékonyabb a káva, de olyan műanyag hatású, míg a D5500-ban sötét bordó üveg...hasonlóan a talphoz, a D5500as üveg, az ES-é műanyag
Csatlakozások: sajnos 4 helyett már csak 3 HDMI az ES-nél, ráadásul nincs VGA (D-SUB) sem....namost, ha nekem nem HDMI-s laptopom van (és az van) akkor hogyan csatlakozok a tv-hez? D5500al ez simán ment VGA-val.....
Sajnos az ESnél a csatlakozások elhelyezkedése is rosszabb, mert ha falra raknám a tv-t, akkor elállna a faltól, ugyanis az egyik HDMI és a kábeltv antenna is úgy csatlakozik 2012es modellnél
Ami jobb, az a korlátlan net és afelvevő lépesség+a z, hogy simán felimer pl. egy Logitech vezeték nélküli billentyűzetet....
Szóval pro és konra is van, a kontrába persze még a 10-15%al magasabb ár is beletartozik a 2012es modellnél...
Hát nem tudom...képminőségről nem nagyon találtam írás...van vajon különbség?
100Hz 2012ben is 50?Vagy ott valós 100Hz? Színek vajon?
Véleményetek?
Üdv.K.
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #28452 üzenetére
Egyébként egy két internetes cég tényleg nagyon korrekt, előtted bontják fel, minden pixelt ha akarsz megnézel, mert ki is lehet próbálni....
Azt gondolom, ha valami gigszer lenne, akkor azért nem előtted nyitná ki és még nem is kérdezne rá, hogy próbáljad ki hozott usb-s stb. anyaggal... -
Tippmix46
senior tag
válasz
tarkatehen #28439 üzenetére
valaki, aki írt az újracsomagolásról leírná, hogy hogyan lehet úgy újracsomagolni ezeket, hogy semmit ne vegyen észre az ember?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
leslieke #28430 üzenetére
Az UE46D5500 és az UE46ES5500 között majdnem 30 ezer Ft a különbség....
Az a bolt, ahol a 32eset vettük ott ezek 208 és 234 ezer Ft-ért mennek.....Mondjuk többet is tud, kiemleten a korlátlan webböngészéssel....
De egy laptop és kész...
Szóval nekem a D5500 elé lenne, de most elbizonytalanított ez az újracsomagolt dolog...Nincs valami kód beütés, hogy látható legyen a készülék üzemideje?
Van itt olyan fórumtag, akinek ES5500as típusú LED-je van?
-
Tippmix46
senior tag
És honnan tudnám meg, hogy nem javított, visszacsomagolt árú? Valami kód beütés vagy bármivel kiderülne?
Egyébként Pesten 205 ezer körül vannak D5500asok ebben a méretben, az ES és EH pedig 230 körül.
Köszi üdv.
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! 46'-os Samsung LED tv-t szeretnék venni és a keretbe a következő típusok férnek bele:
Samsung UE46D5500
Samsung UE46ES5500
Samsung UE46EH5300Árban nem nagy a különbség.....Kérdésem tehát, hogy a D5500hoz képest a másik kettő miben tudhat többet?
D5500as van a fateromnak 32'-ban és meg van elégedve vele...
Előre is köszönöm segítségeteket!Üdv.Krisztián
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest