- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
bence007 #8472 üzenetére
"Talán mintha a c650-en mélyebb lett volna a fekete és valamivel szebbnek tűnt a képe.."
Akkor mi a kérdés?
Egyébként én is pont így jártam, amikor tél elején tévét kerestem a Mediamarktban volt akciós a C5000, de pechjükre mellé volt rakva egy C650, és ahogy állítgattam, mindíg az jött ki, hogy akármilyen a beállítás, valahogy a C650 képe jobban teccik. Azért pechjükre, mert az akciós C5000-nél olcsóbban meg tudtam venni a C650-t (persze nem náluk)
C650 egy fokkal jobb panel, komolyabb elektronika, 100Hz-es képmegjelenítés (A C5000 csak 50Hz), többet tud a beépített médialejátszója. Ja, és a C650 nem LED megvilágítású, hanem CCFL (fénycsöves). Ezt a témában kevésbé járatosak hátrányként könyvelik el, de sajnos a szélső LED megvilágítás még "kihívásokkal küszködik", ha szabad így fogalmaznom. Fogyasztásban 7-8W a különbség a kettő között, szóval ez nem indokolja a LED-LCD tévé vételét.
A mélyebb feketét és az élénkebb színeket két dolog okozhatja. Vagy a benne lévő elektronika, vagy pedig a fényes (Ultra Clear Panel) kijelző. Esetleg mindkettő együtt.
-
vlevi
nagyúr
Tényleg sokat dob a "képi élményen" az ultra clear panel. Főleg akkor, ha a szobában van valami halovány megvilágítás. Én is csak a monitorommal (Samu 2243bw) tudom összehasonlítani, de a tévén sokkal jobban "élnek" a színek, pedig nincs agyonszínezve (fényerő pl. 7-es, a 20-ból), kontraszt, színek, mind a gyári értéken.
Annyit azért hozzá kell tenni, hogy nappali fényben, főleg, ha a nap is rásüt, akkor tükröződik rendesen, ami főként a feketéknél szembetűnő. -
vlevi
nagyúr
válasz
jegenye77 #8420 üzenetére
Van rajta játék mód, az rengeteget javít az input lag-on. Anélkül akkora a késése, hogy normálisan az egeret nem lehet arrébbhúzni.
Vicces módon nem a képbeállításnál van a játékos mód, hanem valahova a menü legaljára eldugva. A beállítások menüben (fogaskerék), azon belül az "általános" részben van. -
vlevi
nagyúr
válasz
eric.cartman #8425 üzenetére
Inkább az a gáz, hogy nincs ideje elkészülni valaminek, mert már rögtön itt az újabb, mégújabb. Látod, a korábbi OLED is csak készülget, még mindíg nincs sorozatgyártásban, de már itt az újabb.
-
vlevi
nagyúr
"Még gyúrogatják. a neve OLED. :k"
Már az is elavult
Új, OLED-jellegű fénykibocsátót találtak -
vlevi
nagyúr
"lcdnél élvezhetetlen az utánhúzások meg stb miatt."
Nem oly vészes az. A plazmán sem lesz gömb alakú a ladba, akármit mondanak, mert már a leadott adásban is ovális. Egyszerűen a képrögzítés miatt, amíg nem 1:4000 mp záridővel veszik fel az adást, addíg bemozdulásos életlenség is lesz a képen, és a plazmádon azt fogod hinni, hogy átvertek, mert van rajta "utánhúzás".
Én egyébként tenisz közvetítésnél láttam egyszer utánhúzást, de nem mondanám, hogy élvezhetetlen. Ennyi erővel a plazmák foszfor lagjára is rásüthetnénk, hogy élvezhetetlen tőle az adás, de hát ez sem igaz. -
vlevi
nagyúr
Nagy vinyókkal van valakinek tapasztalata? Mennyire szereti a C650-s tévé, ha megkínálom egy terás, vagy 2 terás vinyóval? Nem lassul be nagyon a keresés, ha sok film van rajta? Vagy, ha normálisan, könyvtárakba szét vannak szedve a filmek, akkor nem számít neki?
-
vlevi
nagyúr
válasz
dzsi270 #8307 üzenetére
Az 530 jóval kevesebb formátumot támogat, mint a 650-es.
Nem az a lényeg, hogy mkv, vagy 720, hanem az, hogy a benne lévő videóanyag milyen kódolású. De azért, hogy megnyugtassalak, a C650-nél is találkoztam már olyan videóval, ami nem támogatott. Nem sokszor, de láttam már én is ezt a feliratot. -
vlevi
nagyúr
válasz
bogarfull27 #8266 üzenetére
Közelít, közelít : [link]
Itt már 162-ért megvan. C530 meg "csak" százhuszonvalamennyi, de a 650-es tényleg jobb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bolintocska #8145 üzenetére
Nekem is így csinálja, hülye az ATI kártya
Nyomogasd a tévén a "P.SIZE" gombot, be fog állni normálisan.
Vagy pedig a CCC-ben be lehet állítani a skálázást, de nálam ez sem játszik, mert én csak nagyítani tudom, pedig kicsinyíteni kellene -
vlevi
nagyúr
Ne frissítgessetek állandóan, ez nem vírusírtó! Ha majd tényleg ad valami értékelhető pluszt, akkor érdemes felrakni. De csak azért, hogy ide beírhasd, hogy "felraktam, de most nem megy, micsinájjak", azért nem érdemes...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Gabesz1019 #7932 üzenetére
Samsung honlapja szerint nincs
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
headhunter #7916 üzenetére
Nemtudom, én most rádugtam a fogyimérőt, és készenlétben 18-t mutatott. De majd kipróbálom azt is, hogy kikapcsolom, és elkezdem kihúzgálni belőle a drótokat. Hálókábel, HDMI, SCART van rádugva, és egy USB hosszabbító. Ha valamelyik csatlakozó kihúzása után leesik a fogyasztás, akkor írok egy nagyon csúnya levelet a Samsungnak...
Az viszont örvendetes dolog, hogy 8-as fényerő mellett, "alacsony" energiatakarékos beállítás mellett, tévénézés közben 65-70W között ugrál a fogyasztás. "Auto" energiatakérkos beállítással ugyanez inkább 80-90 körüli érték volt.
Samsung LE40C650. -
vlevi
nagyúr
válasz
nightshadow #7768 üzenetére
Plazmán horrort kell nézni, és nem óriás műlesiklást, akkor olcsóbb
-
vlevi
nagyúr
Várjál, valami nem jó, mert most néztem, hogy a játék mód ki volt kapcsolva, és be sem engedi kapcsolni valami miatt.
Próbáltam más felbontást (pl. 1366x768), de akkor sem.
Mivel a monitoron nem fullhd, hanem 1680x1050, sajna nem tudom kipróbálni, hogy 1920-ban klónozva milyen.
Mostakkor nem értem. -
-
vlevi
nagyúr
Input lag teszt.
Asszem itt írta valaki ezt az oldalt : flatpanelshd.comItt van egy exe, amit ha "klón" módba kapcsolod a videókártyát, akkor mindkét kijelzőn egyszerre fut a kép. Ezt lefotóztam, 1:1000-s záridővel, és igencsak érdekeset tapasztaltam.
Kisebb az input lag, mint a monitoromon!!!! (moncsi : Samsung 2243BW, TV:LE40C650) -
vlevi
nagyúr
Közben eszembe jutott, hogy akár ki is próbálhatnám, ha venném a fáradtságot, és bekapcsolnám a DVD játékosomat
Szóval igen, minden bemenethez külön jegyzi meg. A HDMI2-höz (ezen van a DVD) nincs bekapcsolva a játék mód. Viszont amikor átváltottam a HDMI1-re (itt van rákötve az ámítógép), rögtön kirajzolt a bal felső sarokba egy xbox kontrollert, és ki is írta, hogy játék mód.
Egyébként játék módot kikapcsolva legalább fél mp az input lag. Normálisan egerészni sem lehet a képernőn. -
vlevi
nagyúr
Nekem is lenne egy kérdésem. Mi az a játékos mód egész pontosan? És mikor működik?
Sejtem, hogy kikapcsol egy csomó bizbaszt, amitől csökken az input lag. Arra természetesen van egy tippem, hogy SCART-on és TV adáson jövő jel esetén gondolom nincs szó játékos módról, de milyen bemenetek esetén működik? Vagy azt bemenetenként kell bekapcsolni, hogy ez a bemenet játékos módú-e, a másik (pl. a DVD játékos HDMI-je) viszont nem? -
vlevi
nagyúr
válasz
eric.cartman #7756 üzenetére
Nos, igen, az a 8W különbség semmi. Hirtelen ki sem tudom számolni, hány év (tized) alatt térülne meg a LED-es tévé ára, 8-10W fogyasztáskülönbséggel, és kb 30eFt felárral számolva.
Ebből a "nem kéne kevesebbet fogyasztania" kérdésből is látszik, hogy tényleg sokat fejlődtek fogyasztás terén a tévék az évek alatt. 3-4 évvel ezelőtt még bőven 200W feletti számok repkedtek. Mostanság már egy ilyen fogyasztáshoz igencsak nagy tévé kell, 50" felett. Halkan jegyzem meg, hogy manapság már a plazmákhoz sem kell a paksi 1-es blokk, ha bekapcsolod
-
vlevi
nagyúr
válasz
KisApám #7718 üzenetére
Nem olyan internet van benne, mint sokan gondolnák. Néhány, kimondottan hozzá fejlesztett kis alkalmazás fut rajta. youtube, google maps kliens, pár idétlen játék és hasonlók. Szóval böngésző az nincs, ha erre gondoltál volna. Állítólag a 2011-esekben lesz valami ilyesféle kezdeményezés. De én azt mondom, hogy halott dolog, mert egy régebbi, egymagos PC-t is képes megfektetni egy Flash-al teletűzdelt vacak oldal, nemhogy egy tévét. Nem véletlen, hogy a táblagépekből, mobilokból pont a flash támogatást hagyják ki. Ahhoz erőmű kell...
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyemipapa #7706 üzenetére
"Köszi a gyors és megnyugtató választ.Én 1 terás 2,5-öst tervezek, ahhoz talán még nem kell külső táp."
Gondoldd meg, nagyjából dupla akkorát kapsz, ha 3.5"-s veszel. Igaz, mozgatni kicsit macerásabb.
Ezt a céget ismeritek? Mennyire megbízható??? Elég akciós a WD vinyó : [link] 2 terás WD Elements desktop 26-ért? -
vlevi
nagyúr
Ott valami félremehetett, mert volt egy ideig 3003-as firmware, és gyorsan lett 3005-ös is. Ezek szerint még az sem sikerült? Tényleg igaz az a mondás, hogy csak akkor frissítsd a firmware-t, ha valami konkrét bajod van a tévével.
Nekem csak annyi bajom van, hogy USB, DLNA lejátszásnál a 21:9-es arányú képet nem tudom ránagyítani a 16:9-es képre, csak nyújtással. Nekem vágással kellene, de az úgytudom, nincs a firmware frissítésben. -
vlevi
nagyúr
válasz
Erzsébeti #7649 üzenetére
"Semmit sem lát a könyvtárakon belül... szerinte nincs lejátszható média bennük... A fene vinné el."
Ha próbálkoztál a Windows 7-es megosztásokkal, az okozhat érdekes jogosultsági beállításokat. Nekem jól szétbarmolta. Szervízként futnak a gépen a DLNA szerverek (mint pl. a serviio is), és amihez a System usernek nincs jogosultsága, azt nem látja, ezért nem tudja megosztani sem. Én szoptam ezzel pár óráig, vagy napig... -
vlevi
nagyúr
válasz
zsoltika29 #7572 üzenetére
"Köszi , akkor megnyugodtam nem lesz nagy a 46-os"
Legfeljebb az ára(
Az én 40"-s tévém, ha 32-est vettem volna 130 ezer, 40"-ban 165, míg 46-ban 243, az 55"-os változatáért pedig majd 400-at elkérnek.
Exponenciálisan nőnek az árak -
vlevi
nagyúr
A 40C650 valahol 270 körüli áron nyitott tavaly, ahogy nézem nyár körül olyan 200 körül lehetett, és év végére ment le 170 alá. Azt viszont nem tudom megjósolni, hogy a "D" széria árai hogyan fognak alakulni. Egy kicsit mindenképpen érdemes várni, amíg megérkeznek az első tesztek.
-
vlevi
nagyúr
"-Lejátszik-e minden jót a philips usb-ről?
Olvastam valakinél, hogy a képméret beállítás nem túl frankó. Ez engem meghülyítene mert én az a kapcsolgatós fajta vagyok. Ezzel kapcs mi a tapasztalat egyik és másik esetén?
Előre is köszi!"Pendrive, Mediamarkt
Próbálgasd. Én majd egy óráig babráltam a kiválasztott tévét (meg pár másikat), amit természetesen nem ott vettem meg. -
vlevi
nagyúr
A kék/fehér nagyon könnyen állítható. A Samu tévének kapásból van vagy 4 színprofilja, hideg/normál/meleg1/meleg2. Egyértelműen a hideg az a kékes, a meleg pedig olyan kicsit sárgásabb-barnás. De elég tág határok között állítható az RGB minden irányába. De szerintem a többi is.
Nagy általánosságban elmondható, hogy ezeknek a tévéknek van bolti és otthoni beállítása. Értelemszerűen a bolti beállítás harsány színeket, csontig feltekert fényerőt és egyebeket jelent -
vlevi
nagyúr
válasz
oliver7777 #7325 üzenetére
Az lesz ott a gond (szerintem), hogy nem mindegy, melyikbe dugod. Asszem, a két USB közül az alsóhoz van odaírva, hogy "HDD". Abba próbáld.
-
vlevi
nagyúr
válasz
nightshadow #7330 üzenetére
"Ha csak FAT32 lehetne, akkor pl. egy 25GB-os mkv-ét nem is tudnál lejátszani, ha jól tudom."
Jól tudod, csak én lassabban gépelek
FAT32-nél 2Giga a max file méret. -
vlevi
nagyúr
válasz
oliver7777 #7329 üzenetére
Felesleges FAT32-re formázni, mert a Samu tévé (legalábbis a C650) kezeli az NTFS file rendszert. Ha nem kezelné, esélye sem lenne lejátszani 8-16Gigás mkv fileokat.
USB kábellel valóban lehet szívni. Én egy hosszabbítót dugtam a tévébe azért, hogy a pendrive ki-be húzgálással ne a tévé USB csatiját gyilkoljam. Azon a kábelen nekem sem hajlandó felismerni a vinyót, csak ha a hosszabbító kábelt kiiktatva, rögtön a tévébe dugom a vinyót, azzal a 30 centis dróttal, amit a vinyóhoz adtak. -
vlevi
nagyúr
válasz
snefftamas #7046 üzenetére
Tudtommal az C5xx sorozat nem tudja a DTS hangot lejátszani. A 6-os viszont igen. De javítsatok ki, ha tévednék.
-
vlevi
nagyúr
Én a digitalplázánál vettem, de nekem könnyű dolgom volt, mert a munkahelyemtől 200 méterre van a boltjuk. Kérhettem volna házhozszállítást is, de a helyszíni átvétel azért jobb, mert ott a helyszínen átvétel előtt végignéztük, hogy a gyári szám stimmel-e, kibontottuk a dobozt, végignéztük, nincs-e külsérelmi nyom a tévén, illetve megvannak-e a tartozékok. Bekapcsolni ott sem kapcsoltuk be, a 3 napos garancia szempontjából szerintem inkább az előbbi dolgok érdekesek, a műszaki hibát könnyebb bizonyítani, mint azt, hogy már repedt volt, amikor átvetted. De a futárnál ezt nem tudod megtenni, mert ahogy lehajítja a teherautóról, már íratja alá veled az átvételit, és el is húzott a fenébe...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #6983 üzenetére
"Szal azt mondod, a mostanihoz képest ugyanolyan lesz a képe a FullHD-nak is, annak ellenére, hogy a MM-ban eléggé elszomorító volt pár tv-adó képe, sokkal gyengébb mint a mostani tv-n?! Mert akkor holnap megyek és megveszem"
Ez sajnos nagyban függ attól is, hogy éppen milyen műsor volt a tévén, amit a MM-ban néztél. Mert ugyanazon az adón belül is nagyon nagy a szórás képminőség terén. Hogy mást ne mondjak, ha elővesznek velemi dokumentumfilmet, amiben VHS kazettáról játszanak be vágóképeket, az kb. 50-80 méter távolságból ad csak elfogadható képet
Emellett pedig attól is függ a képminőség, hogy mennyire ratyi módon van a MM-ban összedrótozva az a 100 tévé, ami megy egyszerre.De az biztos, hogy rengeteget javultak a képfeldolgozó algoritmusok az elmúlt időben. Amikor kezdtek megjelenni az LCD tévék, akkor még élvezhetetlennek láttam az adásokat a MM és hasonló boltokban. Nem is vettem ilyen tévét.
Most viszont azt vettem észre, hogy ugyanaz a DivX-es avi, a maga 640x352 felbotnásával sokkal jobban élvezhető, ha USB-ről játszom a tévé saját lejátszójával, mintha a számítógépen a monitoron nézem. -
vlevi
nagyúr
válasz
kovecses #6976 üzenetére
A 630-asban úgylátom nincs Internet TV, és nem fényes a panelje. A fényes panel jót tesz a fekete színeknek, de még nem tudom, hogy a tükröződéssel mi lesz. Most vettem télen a tévét, még nem volt esély rá, hogy napsütésben lássam...
De mindkettőben van 100Hz, és DLNA, 4HDMI, 2USB, ...
Árban olyan 7000Ft különbség van a kettő között. Ja, és mindkettő "hagyományos", CCFL világítású LCD. A Samsungnál az LE... kezdetűek mind ilyenek, az UE... nevűek azok, amik LED világításúak.
Egyébként megint lejjebb ment az ára egy kicsit, én november végén 170eFt-ért vettem, mostmár 166-ba kerül [link]
Elképzelhetőnek tartom, hogy érdemes megvárni azt, hogy a Samu 2011-es modelljei megjelenjenek a boltokban, az talán még lejjebb nyomja a 2010-es modellek árait.
-
vlevi
nagyúr
Mert túl fiatal vagy, azért
Én még emlékszem, amikor a magyar tévén, a filmek előtt külön bemondták azt, hogy önök most egy szélesvásznú filmet fognak látni, ezért van a kép alsó és felső szélén egy fekete csík
De a viccet félretéve, valóban azért, amit előttem is leírtak. A bluray filmek nagyon sokszor 21:9 képarányyal készülnek, ami még szélesebb, mint a mostani, 16:9-es képarányú tévék. Létezik persze olyan tévé is, asszem a Phillipsnek van ilyenje, de azon aztán tényleg nem lehet mást nézni, csak bluray filmet. Vagy 3db 4:3-as arányú adást egymás mellett
Az alábbi képen egy 16:9-es tévé mellett látható egy 21:9-is, hogy érzékeltessék a különbséget. Képzeld egy a 21:9-es tévén, amikor a 4:3-as (pl. rtl, tv2 híradó) adásba belenagyítasz. Középen semmit sem látnál, csak a mikrofont a hírolvasó előttMindettől függetlenül én is örülnék neki, ha média lejátszásnál lehetne úgy nagyítani a filmet, hogy a két széléből levágva, arányosan nagyítsa ki a közepét. Mint ahogy a 4:3-as tévéadásnál is tud ilyet, amikor alul-felül vág, és szélességben kihúzza.
-
vlevi
nagyúr
Azt írja a cikk, hogy "Tévéket megszégyenítő képességekkel..."
Ezek szerint a cikk írója még nem látott samu tévét. Mert ez egyazegyben egy samu tévé menüje. -
vlevi
nagyúr
Viszonyleg egyszerű. Létezik egy mkvtoolnix nevű progi. Abban lehet álítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett hangsáv. Értelemszerűen, amelyiket alapértelemzetté akarod tenni, annál a default-hoz "yes"-t kell beállítani, a többihez pedig "no"-t. Emellett lehet, hogy érdemes az "up" gombbal feljebb is tornászni, hogy a listában előrébb legyen, mint a többi hangsáv, de lehet, hogy ez nem fontos. A másik pedig egy beállítás, a header compressiont ki kell kapcsolni (mármint beikszerlni a disable-t, ahogy a képen látod), különben a winfos intéző megőrül az átalakított videóktól. Aztán a "start muxing" gomb hatására a progi csinál egy új mkv filet, amiben már az új beállításokkal lesz benne a film. Nem kódolja újra, csak újra elmenti. Aztán, ha tetszik, akkor törölheted a régit.
-
vlevi
nagyúr
válasz
volvoguy #6823 üzenetére
A légi és a kábel között az a különbség (tudtommal), hogy digitális adásnál a kábelen DVB-C , míg légi elnezezéssel DVB-T rendszerben keres. Az analógoknál semmi különbség.
UPC-nél viszont esélytelen a dolog, mert csak az ő settopboxuk tudja dekódolni a digitális adásokat, ugyanis össze van párosítva a kártya és a STB. -
vlevi
nagyúr
válasz
Elektrojoe7 #6808 üzenetére
Nem, az valami "low noise amplifier".
-
vlevi
nagyúr
Hát nem tudom, kinek mi a hatalmas, de én egy 70 centis CRT tévé helyére raktam be a 40"-s Samu C650-et. Baromi rövid ideig tartott csak, amíg nagynak találtam, hihetetlen gyorsan hozzá lehet szokni. Megjegyzem, a 40"-s tévé nem is olyan nagyon sokkal magasabb, mint a régi, 4:3 képarányú 70 centis. Jó, persze, sokkal szélesebb, de az, hogy a retekklubbot mennyivel látod nagyobbnak rajta, az inkább a magasságától függ. Aprpó retekklub. (és társai, tévékettő, m1, szóval az SD tévéadások). Amikor az ágyban fekve bámulom a tévét, néha én is meglepődök, hogy milyen jó képet ki tudnak hozni abból az adásból. Persze van, ami ordenáré ronda, de nagy átlagban teljes mértékben élvezhető a kép. 40" méretben, kb 3 méterről nézve azért még bőven lehet látni a különbséget az SD tévéadás (vagy a kb ugyanolyan minőségű DivX avi), és a 720p felbontású mkv videó között. De 3 méterről a 720p és az 1080p közötti különbség már nem olyan szembetűnő.
-
vlevi
nagyúr
válasz
RexpecT #6773 üzenetére
Beleolvastam ebbe a cikkbe, és itt is említik a 100Hz előnyeit. Biztos van, de szerintem túl van lihegve a dolog. Belenéztem egy 1080p-s filmbe, és direkt megállítottam a képet egy gyors jelenetnél. Hacsak nem extrém gyors záridővel készítették a filmet, vagy esetleg kizárólag digitális effektet tartalmaz, akkor már a felvett filmen is ott a bemozdulásos életlenség. Bár, itt úgylátom, a digitális effektet is direkt bemozdulásosra csinálták, hogy ne üssön el nagyon a filmtől. Szóval, akármit kínlódik vele az elektronika, túl sokat nem tud vele tenni.
-
vlevi
nagyúr
Szerintem csak annyit, hogy nyomogasd a távirányítón a nagyítás (P.SIZE) gombot. Valamelyik beállításra be fog állni pixelre pontosan a kép. Még jó, hogy ez a samu tévé minden egyes bemenetre külön jegyez meg mindent. Így nem gond, ha az egyik DVI nagyításra, a másik fix 16:9-re van állítva.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Anonymus23 #6771 üzenetére
Az azért igencsak jelentős megtakarítás. Szabad tudni, hogy milyen beállításokkal ment le 90W alá? Gondolom a fényerő 14-nél jóval kevesebb, de van-e még más?
Egyébként túlfeszvédős elosztót én is használok. Valamikor volt a Lidl-ben akciósan, 2-3 ezer ft-ért adták. Ebbe dugtam bele még egy másik elosztót is, úgyhogy most van vagy 15 túlfesz védett konnektorom. Ebbe van dugva tévé, ámítógép, dvd, nyomtató, szóval minden szirszar.
-
vlevi
nagyúr
válasz
RexpecT #6764 üzenetére
Tippem szerint a 6-os sorozatú tévéken.
Samsung.com-ot néztem, direkt nem a C650-t, mert azon tudom, hogy van. De a C630 is tudja, az 530 viszont nem.Ja, és nem csak rj45-n működik, hanem wifin keresztül is. Már persze, ha a gyári samsung wifi adaptert használod (ami jó drága), vagy sikerül szerezned egy olcsóbbat, amit a samu tévé hajlandó felismerni. Természetesen ennek a dolognak (mármint a DLNA) akkor van igazán értelme, ha egynél több tévé van a házban, mert akkor tényleg sokkal egyszerűbb, mint a másolgatás. Főleg, ha számítógép helyett van az embernek egy DLNA-t támogató média centere. Mert akkor a számítógépnek sem kell menni. Asszem a Western Digitalnak van ilyen cucca.
-
vlevi
nagyúr
C6000-t nem tudom, de a C650 használható 2.5"-s vinyóval. Egészen pontosan 160G-s Samsung S2 portable-val próbáltam. De csak akkor emésztette meg, ha a vinyóhoz adott 20 centis kábellel dugtam rá. Amikor hosszabbíton keresztül próbáltam rádugni, akkor nem akarta. De az is lehet, hogy a hosszabbító szar, mert mintha pendrivenál is lett volna vele problémám, és csak mozgatásra javult volna meg.
De ezt a megoldást mostanában nem "preferrálom", jobb nekem a DLNA-n keresztüli lejátszás. Ha pedig helyhiányom lenne (lehet, hogy nemsokára az lesz), akkor úgyis 2Terás 3.5"-s külső vinyót vennék.
-
vlevi
nagyúr
Már kezdek arra gondolni, hogy ezeket a válaszokat valami idétlen robot generálja, mert ekkora baromságokat ember nem tud írni. A múltkor én is kérdeztem tőlük, kép nagyításával kapcsolatban.
Nekem egy ilyen kérdésem volt, és ez volt rá a válasz. Szerinted van bármi köze a kérdéshez???
"TV kép nagyítás Elküldve: 2010. december 23.
USB-n keresztül, amikor filmet nézek, sok film képaránya nagyobb, mint 16:9 (21:9, vagy hasonló). Ilyenkor akármit állítok, a kép alsó-felső szélén 7-8 centi üres rész marad. Van-e (vagy később lesz-e) lehetőség arra, hogy a képet úgy nagyítsam (torzítás nélkül), hogy a teljes függőleges képterületet kihasználja a TV? Természetesen a szélső rész levágásával.
Érkezett: 2010. december 24.
Válasz: TV kép nagyítás Érkezett: 2010. december 24.
Tisztelt Valent Levente!Köszönettel vettük érdeklődését.
A lejátszás minősége nagy mértékben függ a fájlformátumtól, amit lejátszani kíván. Jelen pillanatban az Ön által észlelt jelenséggel kapcsolatosan nincs beállítás, azt tudom javasolni, hogy próbálja meg jobb minőségű formátumok lejátszását (mint például a Divx, DvdRip). Szeretném biztosítani, hogy észrevételét regisztráltuk és továbbítottam az illetékes kollégámnak.
További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a 06-80/726-7864-es ingyenes számon.
Üdvözlettel,
Samsung Electronics Magyar Zrt.
Ügyfélszolgálat" -
vlevi
nagyúr
válasz
AlBundy1000 #6697 üzenetére
Nálam csak az őű betűkkel van baj, helyettük õû jelenik meg. De ez szerencsére még belefér. Főleg, hogy kevés a feliratos filmem.
-
vlevi
nagyúr
"Magyarán csak akkor tudok a tv-ből adást felvenni usb-re, ha nem a beltériről jön a kép, hanem a tv a saját tunerjét használja?"
Asszem igen. Mert ez nem úgy vesz fel, mint a felvevős DVD, ami MPEG2-be konvertálva menti az anyagot. Itt a felvétel nem jelent mást, mint a digitális adás streamjét nyomja ki azonnal USB-n. Ebből adódik az is, hogy csak digitális adást lehet felvenni. SCART-on, HDMI-n jövő kép viszont nem ilyen, azt nem lehet. Mint ahogy analóg TV adást sem. -
vlevi
nagyúr
Most viszont rájöttem, mi jönne még jól filmlejátszásnál. Nagyon sok film nem 16:9, hanem még annál is "szélesebb", USB-ről, DLNA-ról lejátszásnál kb 7-8 centi fekete csík marad alul felül. Kár, hogy nem lehet a képet torzítás nélkül úgy nagyítani, hogy a szélét vágja, de alul-felül húzza ki teljes méretre
Csak olyat tud, hogy "eredeti", ez a 720-as videóknál kisméretű képet jelent középen. "1-es mód", ez szélességben széthúzza. Illetve "2-es mód", ami függőlegesen nyújtja a képet, de akkor tojásfejű emberek vannak
Pedig sima tévéadásnál tudja, csaképpen videó lejátszásnál nem engedni nyomkodni a P.SIZE gombot -
vlevi
nagyúr
válasz
Hexetra #6573 üzenetére
Asszem a tévének elég az 1.3-as, többen állítják, hogy a legolcsóbb hdmi kábel is jó. A kábel minősége nagyobb kábelhossz (5-10m) esetén érdekes.
wiki
Naszóval. Az 1.4 azért van, mert azon már nem csak a fullhd fér át, hanem 4k×2k méretű kép is, emellett 100Mbites Ethernet drótként is funkcionálhat, valamint van benne audio visszatérő csatorna, és még a 3D-t is tudja. -
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #6571 üzenetére
Hát, olyasmi is, meg mégsem. A tévé kép csak addíg megy egy kis ablakban, amíg az internettv főmenüje van kinnt. Ahogy belépsz valahova (youtube, index hírek, accuweather...) ez eltűnik. Sajnos emailt azt nem lehet vele olvasni. De az elvi lehetősége megvan, csak még nincs ilyen. Lesz-e valaha? nemtudom.
Fejleszteni pedig lehet, valaki itt írta, hogy csinált hozzá műsorújságot. -
vlevi
nagyúr
Nesze neked Motion Plus. Sportcsatornán valami jéghoki összefoglaló megy, na, mondom, ez jó lesz próbálgatni a motion plust. SD adás, de azért hátha. Hát egy nagy lóf...t
A lassított felvételen kb 10 centi hosszú a hokikorong, erre állíts be valamit. Már korábban is gondoltam rá, hogy SD adásnál már maga az adás tartalmaz olyan mértékű elmosódást, ami értelmetlenné teszi a motion plust, de most azthiszem megerősítést nyert ez a tippem.
Persze HD adásnál biztos más lenne az eredmény, de olyanom nincsen. Filmeknél pedig mittudomén, hogy kell-e vagy sem. -
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #6567 üzenetére
Jó a kábel is (nekem is azzal van), nem kell feltétlenül Wifi. Ráadásul hálókábelből 100métert is kihúzhatsz gond nélkül, ami a HDMI-ről már nem mondható el.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #6550 üzenetére
Igen, olyasmi.
Drót nélkül, wifin pedig egész pontosan úgy megy, ha a számítógépeden fut egy szerver, ami streameli a videót a tévéd felé. Ilyen lehet a Win7-ben lévő megosztás, a Samu PC share manager, a Serviio, vagy még sok másik progi. Én a Serviio-t ajánlom. Többet kipróbáltam, volt amelyik állandóan megdöglött, a Serviio működik. Sajna hangsávot nem enged váltani, de asszem ez inkább a DLNA technológiában lévő kötöttség, és nem a Serviio hibája. De a feliratok átmennek. Amit pl. a Win7 megosztása nem tudta.Ja, és így, hogy Wifin átmegy, az a buli benne, ha van a lakásban 2-3 tévé, asztali gép, laptop, esetleg néhány DLNA képes teló. Nem kell külső vinyóval rohangászni, elég bekapcsolni azt a gépet, amin rajta van a kérdéses videó, és bármelyik tévén nézheted.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #6540 üzenetére
" Mert akkor érdemesebb a C550-et megvenni 20Rugóval olcsóbban, ha úgysem érdemes 100Hz-es üzemmódban használni"
Nem csak a 100Hz. Ultra clear panel tényleg jól néz ki. Itt van mellette egy samu monitor, aminek értelemszerűen nem Ultra clear panelje van, hanem matt. Hát, nemolyanok a színek rajta. Tudom, egy moncsi az más, mint egy tévé, de akkoris nagyon nagy a különbség.
És állítólag (ezt nem tudom megerősíteni), a 650 panelje jobb. Ráadásul a media playere is többet tud. Megéri azt a +20-at. -
vlevi
nagyúr
válasz
JaniACE #6539 üzenetére
"XP alatt nincs gyári, csak a hivatalos samushare. Egyértelmű fail."
Nem csak a hivatalos samu van. Sok másik is, köztük a serviio. Sokkal jobb, mint a Win7-be beépített megosztás. A win7 sajnos sok videót rosszul küld át a hálón a tévé felé, a serviio ebben is sokkal jobb. Ja, és nem csapja felül a fileok módosítási dátumát minden nap, ez azoknak fontos, akik backupot használnának a gépükön. -
vlevi
nagyúr
válasz
snefftamas #6510 üzenetére
"+ ne PC-keresztül játszd le hanem direktbe"
Nekem össze van kötve HDMI-n keresztül a PC és a TV, de inkább DLNA-n keresztül nézem a filmeket, és nem PC-s lejátszóprogival. Valahogy most jobban tetszik így... -
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #6506 üzenetére
Persze. Kétféleképpen is. Az egyik a 4:3-as kép használata, ilyenkor természetesen oldalt lesz fekete csík. A másik lehetőség a nagyítás. Ilyenkor alul-felül vág le valamennyit. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. a retekklub, tévékettő esetén a 12-es karikának csak egy kis része látszik, illetve a tévé logójából semmi. Ennyi a különbség a kétféle kép között. Bocs a tré képekért, de most csak a teló volt nálam. A lényeg remélem látszik.
-
vlevi
nagyúr
Tulajdonképpen semmi. Amivel én szívtam, az a saját hülyeségem (vagy túlzott okosságom) volt. Néhány könyvtárra olyan file jogosultság volt beállítva, amit a serviio nem tudott olvasni, ezért nem osztotta meg a tévé felé. De ahogy ezt beállítottam, ment minden rendesen.
Még annyira kell odafigyelni, hogy ha beraksz egy filet valamelyik megosztott könyvtárba, azt nem mutatja azonnal, csak egy kis késlekedés után. Ezen lehet segíteni a "force refresh"-el. Ilyenkor frissíti a megosztott fileok listáját. -
vlevi
nagyúr
DLNA-hoz én a serviio-t használom, azzal átmegy a film mellett lévő felirat. A windows7-ben lévő streamelt megosztással valóban nem ment át a felirat.
Ja, és a serviio-ban ki lehet kapcsolni az átkódolást is, ami szerintem felesleges. Mármint C650 tévéhez, mert a tévé úgyis majdnem mindent le tud játszani. -
vlevi
nagyúr
válasz
Anonymus23 #6238 üzenetére
"mert ha lejjebb veszem a háttérvilágítást, akkor pl ez a fehér folt is nagymértékben eltűnik.
Nagyon szép a feketéje."Naigen. Én is próbáltam lejjebb venni a háttérvilágítást, de én azt tapasztaltam, hogy a fehérek azonnal kezdenek eltűnni. Minden szürke lesz, és tompul a kép. A fekete viszont nagyon szép, mármint fekete. Csak az alapbeállításban nem sok árnyalat van benne
Játszani kell vele, kontraszt, fényerő, mittudoménmi, hogy mindenki megtalálja a saját magának tetszőt. Sajnos úgy nem lehet állítgatni, mint ahogy egy monitort, hogy kinnt van a kép, és közben állítod a fényerőt, kontrasztot, mert be kell menni a menübe, olyankor pedig nincs kint a teszt jpeg kép. Nálam most pl. a fekete sötétítése (vagy hogy híjják) ki van kapcsolva, dinamikus kontraszt közepesen. Legutóbbi filmnél ez vált be. Persze lehet, hogy ha valami totálfekete horrort fogok nézni, akkor nem lesz jó a dinamikus kontraszt, de legutóbb jól nézett ki tőle a kép. Pl. a Serengeti nemzeti parkról szóló természetfilmben. -
vlevi
nagyúr
válasz
Elektrojoe7 #6209 üzenetére
"Viszont a PC SHARE MANEGER progi nem látja a tv-t."
Asszem a Windows tűzfal nem engedi be, vagy valami ilyesmi. 1-2 hete volt erről szó. Vagy itt, vagy a DLNA topicban. -
vlevi
nagyúr
"Az adapteres Scart teljesértékű, "
Nemtudom, nekem szimpatikusabb a rendes scart csatlakozó, mint a lelógó madzag. Főleg, hogy kettő is van belőle.
De én sem emiatt választottam a C5000 helyett C650-t, hanem azért, mert valamivel olcsóbban egy nagyobb tudású tévét kaptam, igaz, valamivel nagyobb fogyasztással. A fogyasztás viszont annyira nem zavar. Szerintem forintban kifejezve nem jelentős a megtakarítás. -
vlevi
nagyúr
Szerintem a 32-es kicsi. Én egy 70 centis régi tévét cseréltem, és a 32-es szóba sem jöhetett. Azért, mert az a +12 centi csak a szélessége miatt több. A kép magassága ugyanúgy 50 centi körül van. 37-est akartam, de nem tudtak hozni, így lett 40-es (LE40C650). Valaki írta itt, hogy mostmár jó invertert szerelnek a 37-es tévékbe is, és nem zúg, de én ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. A 40-es nemzúg...
LED-est viszont nem vennék, azért, amiért itt már írták. Ebben az árkategóriában csak annyival tud többet, hogy valamivel kevesebbet fogyaszt. De a C5000-es csak 50 Hz, és a C5000 áráért ugyanakkora méretűC650-t kaphatsz, ami jobb panel, és szoftveresen is többet tud, és még 100Hz-es is. Akár 37, akár 40"-os méretben nézed, az árkülönbség kb ugyanannyi. Sőt, még talán olcsóbb is pár ezressel.Ja, és mégvalami. Vigyázz, mert itt ezért harapnak
Mindkettő LCD, csak az egyik CCFL megvilágítású, a másik pedig LED. Tehát a panel az tökugyanaz, csak mással van megvilágítva. Ráadásul mindkettőnél ugyanúgy oldalról, szóval még ebben sincs különbség. Legfeljebb annyi, hogy a LED-es C5000 nagyon vékony. Ez lehet előny is, de hátrány is, mert pl. nincs hozzá normális SCART csatlakozó, csak egy átalakítókábelen keresztül. A másikon van két rendes SCART.
-
vlevi
nagyúr
válasz
gyugyo79 #6136 üzenetére
Mármint a STB digitálisan kapja az adást a műholdról/kábelről/akárhonnan. Mondhatni .ts kiterjesztésű streamelt állományt kap. De a tévé felé már nem úgy továbbítja. És ezért nem tudja a tévé rögzíteni, ui. a tévé is csak arra lenne képes, hogy a kapott .ts állományt pendrive-ra írja. Sajna nincs benne 1080p-s mkv készítésére alkalmas "DivX plus converter"
Főleg nem olyan, ami realtime meg tudná ezt csinálni. Mert ehhez az kellene, de akkor bármilyen adást fel tudna venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen processzort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest