- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
A mai naptól az összefoglaló hozzászólásban megtalálható a nézési távolságok c. rész!
-
devil-k
nagyúr
válasz
sunci_02 #71870 üzenetére
Egyetértek!
Nagyon sokan elfelejtik, hogy a minőségi mozi nem csak a tökéletes megjelenítőből, képből és forrásból áll, hanem a hang is ugyanolyan fontos, sőt, az tud még az élményhez hozzápakolni rendesen. Pár dolog miatt nem nézek szinkronos filmeket:
1. a magyar szinkron csapnivaló (tisztelet a kivételnek)
2. a magyar hangsáv minősége akár öt-tízszer rosszabb is lehet az eredetihez képest
3. az eredetihez hangsávhoz képest, nem mindig van meg az élményInkább megvárom a Blu-ray megjelenést, minthogy mindenféle mókolt anyagot nézzek. Az való igaz, hogy aki szinkronosan nézi a filmeket, annak szinte felesleges komolyabb hangrendszert összeraknia. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány olyan BD van, amin a magyar hangsáv DTS-HD.
"Véleményem szerint aki vásárol egy 48" Samu tv-t 200e Ft-ért, vagy még drágábban, az igenis vegye meg mellé minőségi házimozit!"
Fájó leírni,de mégis igaz, hogy a 200.000 Ft-os készülék nem egy komoly megjelenítő. Nyilván itt mindig azon van a hangsúly, hogy ki mire, milyen rendszerességgel használná a TV-t. Való igaz, hogy "sima" TV adásokhoz és mókolt MKV-hoz felesleges 300.000-400.000 Ft-os készüléket venni szerintem. Aki már minőségre vágyik, az pedig Blu-ray-t néz külső média vagy BD lejátszón.
"Tudom tudom a stereó az Isten,"
Már akinek. Szeretem a sztereót, de nincs az az Isten, hogy belevágjak abba az útba. Így is őszülök, nem akarok még jobban.
-
devil-k
nagyúr
válasz
digikábeles #71823 üzenetére
Nah, ilyet sem hallottam még. Főleg, hogy túl "művi". Ott valami nagy probléma lehet a rendszerben. Bár a TV műsorokhoz én sem vennék házimozit.
No offense.
-
devil-k
nagyúr
válasz
charlie1975 #71780 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a 4K-hoz nagyon karcsú a 48-50"-es méret. Még FHD-ból is kevésnek tartom.
-
devil-k
nagyúr
Ami nagy szívatás pl.:
Samsung UE40H5500TV -
Edigital 99.900 Ft akciósanMM - 95.000 FtBár érdekes, mert a weboldalukon meg 108.000 Ft van.Lesz dolga a GVH-nak.
(#71678) syler123
Valóban jó vétel, bár a mosógépekhez abszolút nem értek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Flashget #71673 üzenetére
Voltak jó akciók, voltak kevésbé jók. Úgy gondolom, hogy nem kell mindenbe beleugrani, amire látunk egy árengedmény címszót. Eleve nem akartam semmit sem venni, de a mobil tényleg jó áron volt, így gyorsan megvettem. Hál' Istennek 30 perc alatt meg tudtam oldani. Az biztos, hogy nem lennék most az Edigital ügyfélszolgálatosok helyében.... Egyébként TV-k terén annyira nincs nagy ereszd el a hajamat. Olvastam olyat, hogy volt aki mindenféle vackot megvett, hogy jó lesz majd valamire... Az ilyesmit értelmetlennek tartom. A másik, hogy az Edigital oldaláról tényleg furcsa, hogy nem készültek fel hardveresen erre a"rohamra"?! Ők sem gondolhatták komolyan, hogy majd minden olyan lesz, mint egy "sima" napon.
-
devil-k
nagyúr
válasz
gyeniko #71627 üzenetére
Ráadásul uralja a teret az akkora hatalmas TV! Azért egy vásznat könnyebben el lehet rejteni, de egy TV-t nem tudsz bedugni az álmennyezetbe pl. Az én szobám 16nm2. Itt van egy 211 cm átlójú vászon (83"), amire 3 méterről vetítek és ugyanennyi a nézési távolság is. A szobához és a fizikai viszonyokhoz mérten a legnagyobb vásznat raktam be, viszont itt csak mozizunk. Ha belegondolsz, 8" több, mint a 75"-s TV. A másik szobában pedig van egy TV a UPC-nek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Kroland25 #71614 üzenetére
Nem probléma, én is melózom közben.
Lehet, hogy akkor várnod kellene még? Ez nehéz kérdés. Én nem vennék ekkora méretben LCD TV-t, az is fix.De mondom, ez én vagyok. Azt, hogy mikor készül-e a moziszoba, azt neked kell tudni.
Prien
a8l fórumtársnak volt 65"-s TV-je, szívott vele rendesen, mint a torkosborz. Olvasd el, ha van egy kis időd. [link]
-
devil-k
nagyúr
válasz
gyeniko #71612 üzenetére
Plazma, amit már nem gyártanak.
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy biztos, hogy kell-e ekkora méret TV-ből? Mert arra következtetek, hogy aki ilyen nagyon szeretne, az nagy filmes/mozis. Ha meg igen, akkor jobb egy vetítő és egy olcsóbb TV? Nálunk ugyanez a helyzet. 46"-s TV, az asszonynak UPC-re, a vetítő meg mozizásra. Nyilvána TV volt hamarabb. Nehéz kérdés ez. Ha a 46"-os méreten is látszódik a felhősödés, akkor a 75-n?
-
devil-k
nagyúr
válasz
GrooveHero #71585 üzenetére
"2. Azért sem jó mindig a REMUX, vagy minőségi anyag, mert sokat kell rá várni "
Én inkább türelmesen várok a BD50-re és elkészítem a saját remuxomat.
"amúgy volt olyan, hogy egy 1,1 gigás DVDrip ordított, míg a 25 gigás REMUX anyag olyan halk volt, hogy nem győztem ráadni a kakaót."
Utólag simán lehet 1-1 sávon hangosítani. Eddigi pályafutásom során még ilyennel nem találkoztam, hogy ordított volna a BD. Ott valami más lehet a dolog hátterében.
-
devil-k
nagyúr
válasz
GrooveHero #71579 üzenetére
Egy normális REMUX és valamilyen tákolt-mókolt BD rip között ég és föld a különbség. Amíg az első érintetlen (hang és kép), addig az utóbbi olyan szinten van széttömörítve, ahogy nem szégyellik.
Mit tehetsz?
A, Veszel egy külső médialejátszót és csak BD-t, remuxot nézel. Ugyanis a belső lejátszó egy kalap lókakit nem ér.
B, Veszel hozzá még egy normális hangrendszert, amivel ki tudod élvezni a BD és remux előnyeit. -
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #71367 üzenetére
Én mindent értettem, de sokak irányába megtévesztő, hogy ilyen kontextusban használod ezt a szót, hogy házimozi. Ennyi. Ehhez többet nem tudok és nem akarok hozzáfűzni, mert felesleges túlragozni a témát. Egyébként ha rákeresel (képek) a "home cinema" vagy a "home theater" szavakra, akkor 85%-ban azt jeleníti meg, amit valóban jelent a szó. Viszont ha magyarul keresel rá a házimozira, ott az arány fordított, helytelenül többségében jeleníti meg az egybe szetteket.
Abban meg biztos vagyok, hogy pl.: az autókról én nyilatkoznék úgy, mint egy abszolút laikus, mert egyszerűen nem értek hozzájuk és biztos, hogy helytelenül használnék egy jópár kifejezést.
-
devil-k
nagyúr
válasz
nismoka #71362 üzenetére
Igen, ez valóban így van, de ettől függetlenül ildomos a megfelelő kifejezéseket használni a félreértések elkerülése végett. Pl.: a házimozi nem játszik DVD-t, BD-t... stb. DVD, BD és médialejátszó viszont igen... stb. Ezek apróságok, de azért számítanak, HA már egy szakmai fórumon vagyunk.
-
devil-k
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #71285 üzenetére
Az 5 percen belüli gondolataidat 1 hozzászólásba írd! Köszönjük!
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Flashget #71094 üzenetére
Erősen át kell értelmezni egyébként a szürkeimport fogalmát, ugyanis ha az Európai Unión belül veszed, ha az országodban is van Samsung és a másik országban is (ahonnan vetted), akkor miről beszélünk?
"Az EU egységes piacán (más néven: belső piacán) ma már nem gátolják nemzeti határok és akadályok a szabad mozgást: a személyek, az áruk, a tőke és a szolgáltatások ugyanolyan szabadon áramolhatnak, mintha egyetlen államról lenne szó.
Az uniós polgárok az EU bármely más országában tanulmányokat folytathatnak, letelepedhetnek, vásárolhatnak, munkát vállalhatnak és nyugdíjba vonulhatnak. Azok is részesülhetnek az egységes piac előnyeiből, akik nem élnek a fenti lehetőségekkel, hiszen a szabad kereskedelem révén az Európa különböző pontjain gyártott termékek széles választékából válogathatnak." [link]
Flashget
Nálam ugyanúgy járnak el, mintha idehaza vettem volna. Ráadásul úgy, hogy nekem nincs magyar jótállási papírom, mint idehaza. Annyit kértek csak, hogy az Amazon.de-ről kapott elektronikus számlára KÉZZEL írjam rá az telefonom IMEI számát. -
devil-k
nagyúr
válasz
galaxys80 #71037 üzenetére
Most már Te is láthatod, hogy kevés olyan 3D-s film van, ami tényleg érzékelteti azt, hogy 3D-t nézel, nem pedig valami ócska bábszínházat. A Gravitáció látványban valóban a toppon van, de úgy ennyi, kifújt a történet számomra.
torzsa3
A legmegfelelőbb egy külső média vagy BD lejátszó lenne, nem HDD vagy pendrive. Ezek nélkül elfelejtheted az igazi 3D, vagyis a BD 3D nyújtott előnyöket.
-
devil-k
nagyúr
válasz
cyberkind #70977 üzenetére
Erre mondják azt, hogy a hiba az ön készülékében van!
Az Avatar az egyik legjobb referencia 3D anyag! Persze BD 3D-ben. Itt valóban olyan a 3D, ahogy elképzelik az emberek, hogy lennie kellene. Az, hogy valaki nem tartja be mondjuk a 3D-re vonatkozó nézési távolságot... az is probléma!
-
devil-k
nagyúr
válasz
bradley001 #70952 üzenetére
A DivX-es anyaggal boldogulnia kell, úgy ahogy, de a Blu-ray-t el kell felejteni. Ahogy PuMbA fórumtárs is írta, ha többre vágysz, akkor mindenképp be kell szerezned egy megbízható médialejátszót.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #70787 üzenetére
Sz*rból nem lehet várat építeni.
Ha minőségi hangot akarsz, akkor média vagy BD lejátszót veszel, hozzá egy erősítőt és megfelelő hangdoboz szettet... de ez már egy másik történet.
-
devil-k
nagyúr
válasz
kEndru #70757 üzenetére
Ég és föld a különbség a kalibrált TV és a dobozból előkapott TV között. Azt megjegyzem, hogy amit a (szak)üzletekben látunk a kiállított TV-k képernyőjén, annak semmi köze nincs a valósághoz. Túlszaturált, túlélesített és agyig felnyomnak benne minden "képjavító" funkciót. Ergo, a laikus emberek ahhoz vannak hozzászokva, azt tartják természetesnek. Én pedig azt tartom szépnek, hogy ugyanúgy jelenjenek meg a színek, a fehéregyensúly és minden más beállítás, mint ahogy a rendező megálmodta, illetve ahogy a moziban is látom. Nagyon sokaknak szokott érvágást jelenteni az élesség 0-ra (!) és a háttérvilágítás 8-9-re (20-ból) való levétele. Eleinte szokatlan, de aztán megszokja az ember.... stb. Filmezésnél, PS4-nél és a UPC adásoknál sem zavart a 0 élesség pl.
Mivel én nagy mozis/filmes vagyok, így nekem alap volt, hogy kalibráltatom a TV-t és most pedig a vetítőmet fogom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Bucsek #70673 üzenetére
Tessék ide átfáradni: Asztali médialejátszók topik
"Ha én csak MKV kiterjesztésű HD filmeket szedek le, ahhoz is kell ez a lejátszó, vagy eddig is erről volt szó?"
Nagyon erősen ajánlott. Ezzel a lejátszóval még a háztartási kekszet is le tudod játszani.
"Egy sima médialejátszó ami nem 3D-s is kezeli a 3D-s filmet? Mert a TV-n állítom a 3D-t."
Létezik BD 3D és "half ou vagy sbs" (más néven felezett) 3D. Az utóbbihoz nem szükséges BD 3D média vagy Blu-ray lejátszó, DE köze nincs az igazi 3D-hez (BD 3D).
Ha a TV érzékeli a BD 3D-t, akkor átvált magától és 3D-ben élvezheted a filmeket. A "felezett" 3D-nél pedig neked kell átállítani a TV-t. Fontos, hogy kell olyan HDMI kábel amire a következő van írva: "hdmi high speed with ethernet", közismertebb nevén 1.4 HDMI kábel.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Bucsek #70669 üzenetére
"Mondta ismerősöm, hogy a beépített lejátszók a TV-ben manapság már nem az igaziak, és hogy kell egy médialejátszó. De kérdem én, minek az? Nekem csak arra kellene, hogy lejátsszak HD filmeket és kész, meg ugye a 3D-s filmeket is. Teljesen tanácstalan vagyok, remélem Ti tudtok segíteni."
Azért kell média vagy Blu-ray lejátszó mert a TV-k sem "all in one" eszközök. Ha veszel egy lejátszót, nem lesz ilyesmire gondod. Arról nem is beszélve, hogy a TV-d nem játszik Blu-ray-t, Blu-ray 3D-t... stb. Egyik gyártónak sem érdeke az, hogy egy eszköz minden igényt kielégítésen, miért is lenne? Lehet szó Sony-ról, Samsung-ról, LG-ről, Sharp-ról...stb.
"Nekem csak arra kellene, hogy lejátsszak HD filmeket és kész, meg ugye a 3D-s filmeket is. "
Pont ezért kell, semmi másért, ezt kellene már megérteni minden TV tulajdonosnak, vagy leendőnek a csalódások elkerülése végett.
(#70671) Bucsek
Igen. 30.000 Ft-ért már lehet kapni, de 45.000 Ft-ért olyat tudsz venni, amivel le tudod játszani a Blu-ray 3D-t. [link]
-
devil-k
nagyúr
válasz
Flashget #70512 üzenetére
Nekem pl. Chief konzolom van a vetítőhöz, amire 10 év garancia van. A Hama-ra pedig 1 év van....
(#70512) Flashget
Nem csináltam töréstesztet.
Mi a különbség az ARO szalámi és a Pick szalámi között?
A Levis farmer és a H&M-s farmer között?
A Skoda és a Mercedes között?
...stbA minőség.
-
devil-k
nagyúr
Sokszor elgondolkozok azon, hogy akik a kalibrálás "ellen" vannak és saját meglátásuk alapján állítják be a TV-t, mert az úgy milyen "tökéletes", azok hogy lövik be mondjuk a 300 vagy az Eli könyvéhez ezeket az opciókat?!
BlacKSouL
A kalibrált TV-n ugyanúgy nézheted a kedvenc filmjeidet, mint a National Geographic-ot.. stb. Nem lesz semmi sem túlszaturált vagy természetellenes. Az a baj, hogy a legtöbb ember abból indul amit a Media Markt-ban lát. Vagyis a túlélesített, agyig nyomott színek... stb., aminek nem sok köze van a valósághoz.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gaben06 #70102 üzenetére
Akkor még egy-két keresztkérdés:
- Az UHD lemezeket vásárolni fogod? Most egy új BD film 5.500 - 9.900 Ft között mozog, főleg ha 3D-s. Akkor mennyi lesz a 4K lemez ára?!
- Ha igen, akkor venni kell hozzá 4K lejátszót is.- Ha nem venni fogod, hanem mondjuk letöltöd (ejnye, ilyet nem szabad!
), akkor ugye tudod, hogy kb. 150-300 GB között is lehet egy 4K film?
- Ide azért kell HDD rendesen, az sem 2 Ft.- Ha a TV lejátszóját akarod majd használni, felesleges UHD-t venni. Szerintem
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gaben06 #70095 üzenetére
Szerintem még nem érdemes UHD-ra beruházni, mert:
- kevés a tartalom, szinte semmi
- jövő karácsony környékén ígértek valamit a filmek terén
- nem tudnád most kihasználni, ergo addig is csak amortizálódik a TV-d
- a hibalehetőségeket (?!) még nem is említve"Mennyire gyakran fordul elő ekkora méretnél a pixelhiba?"
Ezt nem lehet megállapítani így. Volt aki már a harmadik TV-jét vitte vissza ilyen méretben, volt aki nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Napelem
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest