- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza0608
csendes tag
válasz
francz'70 #135654 üzenetére
Esetleg neked tény, de másnak nem biztos. Én személy szerint bőven meglátom a különbséget a hd és a 4k között még a 32-es tv-n is, nemhogy az 55-ösön. Szóval biztos sok embernek rossz a szeme, aki erőlteti ezt a 2 méterről nézzünk 65-ös tv-t dolgot. Pedig én szeretem a nagy képet, de 65 felett már sztem 8k lenne az ideális.
-
lowphas
tag
válasz
francz'70 #135472 üzenetére
Hát, nekem van egy 40es mu6452. Szöveg görgetése olyan csíkot húz... 65-ös méretben pasz, de sejtem, hogy hasonlóan viselkedik. Amúgy minél nagyobb a méret, annál inkább probléma a 60hz. Egységnyi idő alatt, kevesebb képkocka jut X távolságnyi mozgásra, darabos (meg képhibás) lesz interpolációval is. Interpoláció nélkül pedig eléggé darabos ezen a mozgás, legalábbis szerintem. (habár Q8fn-hez szokott már a szemem)
_Szerintem_ pont foci nézésre nem feltétlen annyira jó tv talán, de legalábbis biztosan nem azért venném meg, mert kiváló sportra.
Nyilván, ha olcsó, akkor jó lehet. Ha ilyet tervezel venni valahonnan, próbáld meg vásárlás előtt lecsekkolni egy pár perces videóval, az a biztos.
-
lowphas
tag
válasz
francz'70 #135351 üzenetére
Kissé off, nekem van 60 és 120hz tévém is. Azért van különbség. Ez egy extrém eset, de pl egy 40mu6452-őn egyszerűen nézhetetlen, míg egy 55Q8fn-nek nem okoz gondot:
https://youtu.be/5SSU-s0AUH0(Na, nem vagyok nagy tudósa a témának, de a Q8fn sem tökéletes. Az idei modelleket nem ismerem, de nem hiszem, hogy élesebb változás lett volna, ha egyáltalán... )
-
PuMbA
titán
válasz
francz'70 #135239 üzenetére
Az erősítődben nincs DTS Neo 2:5? Szokott lenni és akkor ez megoldaná. Amit mikk2000 linkelt abban van az igazság, a DTS Neo nem csak basszus emel, mint a sima DTS a Dolby-hoz képest, hanem sztereó tér széthúzást csinál meg 2-ből találomra 5 csatornára alakítja a hangokat (ezért van benne a nevében a 2:5
), szóval baromi sok feldolgozást végez, hogy valami csilli-villit tudjon mutatni egy sz*r forrásból, de ugye több részletességet meg valós teret nem meglévő adatokból akkor sem tud csinálni.
-
PuMbA
titán
válasz
francz'70 #135237 üzenetére
"tudom ez nem az igazi DTS, de így sokkal élvezhetőbb, dinamikussabb a tv adás mint a dolbyval!"
A DTS "dinamikussága" már rég tudható, hogy miért van. +6dB-t rárak a mélytartományra a DTS kodek, szóval ugyanott vagy ha Dolby vagy PCM-et nyomsz ki az erősítődnek és felnyomod a basszust. Valós hangminőségbeli különbség nincs ezek között, csak aki nem figyel eléggé az bedőlhet, hogy mennyivel "dinamikusabb", pedig csak az agyunkban az. Amint rájössz erre, már nem fog jobbnak tűnni a DTS, mint bármi más.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest