- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi Mi 10 Pro - dupla vagy semmi
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz jegkocka #3119 üzenetére
Az első induláskor (vagy újratelepítéskor) eltart egy darabig, míg rátalál a helyes konfigra. Utána már gyorsabb. Ehhez persze az is kell, hogy egymáshoz illő térkép-szoftver-POI-basemap-stb. legyenek a gépen. Egymáshoz nem illő elemek esetében az csak a kisebbik gond, hogy lassan talál műhódót, de utána akár percekig is rosszul mutatja a pozíciót, akár több100 méteres eltéréssel!
Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz jegkocka #3123 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor a fekete előállítása az LCD monitorokon több energiát emészt fel, mint a fehér. (Ha nem jól tudom, akkor valaki szakértő szakértsen!)
Adataim szerint az LCD több rétegből áll és a leghátsó rétegből kap egy folyamatos tejfehér világítást. A színek előállításához az előrébb lévő (értsd: felszínhez közelebbi) rétegeken a kis cellácskákat bezárják (szubsztraktív színkeverés), amihez energia kell. Mivel a feketéhez a teljes hátsó panelt/réteget takarni kell, így ehhez kell a legtöbb energia.
A CRT (katódsugárcsöves) pont fordítva működik, additív színkeveréssel, vagyis ott a fehérhez kell a legtöbb energia, mert az elektronágyúnak minden kis pixelt meg kell lőnie, míg a feketéhez egyszerűen csak nyugton marad.
(Azért érdemes volt a fizika órán figyelni! )Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
Fcsabi
tag
válasz jegkocka #3565 üzenetére
Koszi a linket, de egyrészt ismerem, másrészt ennek jó részét már akkor beállítottam, amikor ez az oldal még nem létezett.
A probléma máshol kell legyen, mert akku csere után egy hétig jól működött, 2-3 napot simán végigcsinált erősebb igénybevétel esetén is. Aztán hirtelen a 100%-os töltés leesett 5%-ra, aztán már ismét ramaty.
Rom frissítést egyelőre nem próbálok, nem kockáztatom a garit.
Ha ez a megoldás, tegyék fel a szervizben.
Ha nem teszik fel, cseréljék ki, vagy adják vissza a zsozsót.
Ezt az utat már végig fogom csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- EAFC 25
- Befellegzett az xDefiantnak
- Spórolós topik
- Indiana Jones and the Great Circle - Íme a gépigény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.