Hirdetés
Aktív témák
-
Senser87
tag
Köszi, értem, hogy ha vissza akarom állítani, ezeken kell végigmennem, viszont akkor tehetem fel a régi 2.3.X-es androidot is, holott nekem gyárilag 4.0.3 volt fent. Nem mennék végig ezen, csak, ha okvetlen muszáj.
Ha funkcionálisan nem lesz baja, akkor maradok itt, és JB-re frissítek, ha kijön.
-
nfsu17
veterán
Honnan tudják a szervízben, hogy milyen CSC volt gyárilag a telómon? Tudom, hogy XEH a magyar független, de ez a valóságban is így van? Ha veszek egyet az MM-ben, meg mondjuk a Samsung központban, meg mondjuk a Saturnban, na meg mondjuk az Euronics-ban, akkor az mind XEH lesz? Vagy ez az IMEI-be van "bekódolva"?
-
daninet
veterán
Azért mondom, mert én sokszor végiggondoltam, és valójában semmi értelme nincs. Attól véd, ha ki van kapcsolva a telód, ne tudjanak a te számládra költséget csinálni. De ha reálisan nézed ez kb akkor történik meg mikor lemerülsz és ellopják a telefonod, ami ritka eset, tekintve, hogy a legtöbb ember ugye úgy megy el otthonról, hogy legalább valami töltést rak bele. A másik, hogy bárki lopja el a telefonod, első, hogy kidobja a SIM-et belőle, ezt még a -mondjuk úgy- buták is tudják és csinálják.
Főleg, hogy egy dolgosabb nap után mindig csinálok restartot vagy legalább hotboot-ot mert tele lesz a töke a telefonnaksokat kellene írogatni a PIN.
Mindenkinek szíve joga, csak írom, hogy én évek óta nem használom mert szükségtelen. -
Arcanis
aktív tag
Hát legutóbb a 1006 verzió környékén volt egyszer olyan, hogy ismét kért pin-t.
Azóta nem volt ilyesmi. Most az október 11-i verziót használom.Szerintem fel lehet tenni factory reset nélkül is. (2 dolog kell, wcp és wdc, most még utoljára kiírom: wipe cache partition, wipe dalvik cache
a későbbiekben már csak rövidítve fogom)
Aztán ha mégis rosszul viselkedik, mehet a szétwipe-olás (mert hát az a biztos ugyebár) -
kecsetihunor
aktív tag
Nem éreztem volna, hogy jobban merül... Csak fordult már más ROM-al is ilyen.
Átlag 3 perc / 1% volt, ha jól számoltam, mert jó fél óra kijelző mellett merült 10%-ot.
De éjjel nekem szokott merülni 5-7%-ot, most meg -1%-ot merült- folyamatos wifi és sync
Amúgy azt olvastuk volt egy ideje, hogy az a Battery Calibration nem ér semmit, legalábbis semmi köze annak. (Samu vagy Google nyilatkozta?)
-
GJ70
tag
A baj nem is ez, hanem az hogy origin eus romot nem lehet az i9100g-chn-re telepíteni !
A CM10 nightly telepítéssel soha nem volt gondom , többször csináltam már így korábban a I9000-nél is.
Most sem történt másképp.Én azt kérdeztem volna, hogy a cm10 és a cm9.1 stable között mik a külömbségek, hogy az előzőt szinte napi szinten az utóbbit ritkábban frissítik.
-
TOZ
addikt
A recovery onmagaban nem volt neki eleg... probaltam meg - ahogy irtam - siyaht is heggeszteni, de semmi.
Vegul a linkelt leiras oldotta meg.Vegul megy vissza a 9.1. CM10 UMS megint nem akart menni... jol megszivattam magam. A belekont rendszer mentese a levesben... kezdhetem elolrol... aszem egy ideig nem romolok...
-
nfsu17
veterán
Én lehet rájöttem (inkább találtam valamit).
"deleted_wake_locks"
Ez nálam 14min.
Sajnos azt nem tudom, mennyi volt lefekvés előtt, de ez a legmagasabb kernel wakelock.
És ha a wake up-ból kivonom a screen on-t, egy nagyjából 14 perchez konvergáló számot kapok. Mert azt is visszatudtam nézni, hogy a kijelző éjjel nem kapcsolt be magától. -
rjg
őstag
Megnéztem, de én sem találtam sehol a beállításokban. Sem a Névjegyzékben, sem a Tárcsázóban. A hiba viszont nem egyedi...
-
fecs
senior tag
Meg is van az izgalom
Felraktam a siyah kernelt (4.0.1). Rendben bebootolt a telo. Eszembe jutott, hogy illene csinálni egy biztonsági mentést. Újra akartam indítani recovery módba, de nem akarja az igazságot. Kikapcsolt, de semmilyen módszerrel nem tudom bekapcsolni a telefont. Csak a download mód megy, de azt még nem akarom használni.
Samsung galaxy s2 I9100 felirat megjelenik, de utána mintha leállna.
CM9 van rajta még mindig.
Akksi ki/be volt.
Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehet ilyenkor visszahozni?
-
F-ECT$
titán
Igen, sajnos a Where's is nagy evő, egyszerűen szarul van megírva, és fölöslegesen pörgeti a 2 magot
Pedig nagy kedvenc, megvan minden kacsa + achi mindhárom vonalon.
Én opera párti vagyok: 2g-n mini, 3g/wifin pedig mobile. A gyári ics böngésző (és az ics browser+) eleinte sokat evett, ezek szerint ezt javították volna
-
zack
nagyúr
Köszönöm a linket. Beleolvastam ill. végigolvastam a cikk alatti hozzászólásokat, és úgy döntöttem, amig nem lesz végleges a CM9 addig kihagyom, és maradok a Samu romoknál.
Sok ki apróság nem tetszik, "érintőpanel vagy világít vagy nem" pedig számomra kizáró ok. Folyamatosan "6mp" használom minden romban, de a két véglet az kizáró ok nálam. Bármennyire gyors a rom, így számomra értelmét veszti a gyorsaság. Majd egyszer, ha minden flottul fog működni, és nem béta fázisban lesz a rom, akkor majd jó lesz a plusz sebesség. Addig viszont egyéb dolgok miatt nem akarom a nem létező hajamat tépni.(#19615) zso73
Felveszlek barátnak.
-
zack
nagyúr
Majd akkor én egy kicsit felkavarom az állóvizet...
Nem igazán vagyok kibékülve ezzel a MIUI-val. 2 napja van fent, de az FC nem ismeretlen dolog a ROM-nak.
A szabad memória is egy érdekes dolog. Valahogy nem jól gazdálkodik vele. Wanam-nál soosem volt olyan, hogy a kevesebb memória miatt, döcögős lett a rendszer, itt meg már többször is belefutottam. Van hogy mindent bezárok, és 250 Mb a szabad RAM.
Pedig nem használok más progikat mint Wanam alatt, mi több, még nincs is fent az összes. Aztán van amikor memó felszabadítás után 400Mb a szabad RAM...Össze-vissza szabadítja fel a memóriát. Nem tetszik. A MIUI locker és a témák jók, de nincs túl sok jó belőlük, ráadásul ha nem a MIUI-s launcher-t használom, a lockert nem is tudom módosítani valamiért.
A csengőhangok is érdekesen szólnak...Van hogy hívásom van és betorzít mint az állat, mintha túl lenne vezérelve, majd a következő hívásnál meg minden oké.
Az Endomondo Pro olyan lassan fixálja a GPS-t hogy már önmagában véve ez kiborít.Legalább 3-4 perc. Wanam ROM esetében ez max. 20-30mp.
A menüt még megszoknám, mert ugye 2 nap után sem mondhatom a magaménak, de a többi negatívum számomra összeegyezhetetlen a napi használattal. -
derrik
őstag
Értelme van....memória terhelés szintjén. Az üzemidőt nem hiszem hogy ezáltal számottevően kitudod tolni/legalábbis nekem nem sikerült/ mert azt a modem és a kijelző használat befolyásolja legjobban, persze az appok fogyasztás éhsége is.
Ha a rom gyári. Amit én megnyitni sem tudtam/akartam....akkor az gyári! /amúgy? hogyan lehet??/
Ha meg .zip amiből lehet kiszedni bele tenni az már szerintem csak gyáricska -
-
Arcanis
aktív tag
Ezzel nem értek egyet. Megvettem amikor akciós volt (22 Ft azt hiszem), viszont két dolog miatt nem ajánlom a programot:
1) Egyszerűen igénytelenül illeszti össze a képeket - értem én, hogy nem feltétlenül van lehetőség vagy igény néha profi illesztésre, de már 2 kép esetén is gyatra az illesztés - nem beszélve arról, hogy szinte semmi geometriai korrekció nincs!
2) Nem menti el a képeket amit készítesz, pedig ha elmentené a végeredménnyel együtt, akkor lenne lehetőség otthon (is) dolgozni a forrásból.Emiatt azt ajánlom, hogy aki szép eredményt szeretne, dolgozzon inkább gépen (pl Photoshop Photomerge funkciójával) a stock kamera appal készített képeken.
Mindjárt töltök fel képeket és érthető lesz a panasz
-
zseko
veterán
Azt nézted amit a 16181-ben írtam? Ez nem szokta engedni a könyvtárba való belépést. A legalsó pont, a Turn off password protected sharing a lényeg. Magyarul sajnos nem tudom megmondani hol van, mert nem magyar win7-et használok, de a hálózati beállításoknál keresd, ott a hálózat beállításai majd a további(speciális?) beállítások.
-
zseko
veterán
Ha csinálsz egy usert jelszóval azzal azt fogod elérni, hogy onnantól a windowsodba is jelszóval fogsz tudni belépni. Úgy kell ahogy a (#16179)-ben mondja Gloob: A megosztásnál speciális megosztás, és ott mindenki. Jogosultságok pedig írásra, olvasásra és módosításra vannak kiadva.
Arra figyelni kell, hogy nem elég ha kiválasztod és leokézod, hanem hozzá is kell ám adni a listához a (nálam Add) gombbal.
A jelszókérésre pedig a legvalószínűbb az a kép amit fentebb linkeltem. Ez mindig megszivatja a többieket lan partyn, bár mostanra már megtanulták hol van, már nem kell mennem folyton beállítani -
Gloob
addikt
Én nem csináltam semmilyen felhasználót. Nekem is csak egy felhasználó van, rendszergazdai jogokkal, és a telefon látja a droid számára létrehozott osztott könyvtárat. A megosztásnál speciális megosztás, és ott mindenki. Jogosultságok pedig írásra, olvasásra és módosításra vannak kiadva. Az hogy a tűzfalon engedélyezni kell az pedig természetes, mint Te is írtad.
-
Gloob
addikt
Sziasztok!
Egy rövid ismertető az ES File Explorer-ről:
Egy feltétel van: a telefon tudjon csatlakozni a routerhez! Nem kell semmilyen root hozzá! Az ES lan fülét ki kell tölteni, vagy rákerestetni a PC-re amihez csatlakozol! Kézzel a következő a teendő: 1. sor: beírni a PC router által kapott IP címét - 192.168.xxx.xxx . Jó ha a PC fix címet kap a routertől!. 2. sor: ide valami ismertető, hogy mihez csatlakozol (saját gép), de nem kötelező! Alul van egy anonim csatlakozás, ott a pipát ki kell venni, és ezután már a 3. sorba beírható a PC felhasználói neve és jelszava! Nem a routeré, hanem a PC-é!!! Ezek utána telefon látja a PC osztott könyvtárait, és oda vissza másol WiFi-n keresztül. Én magam ezt használom már régóta, még az LG-m idejéből. Jelenleg egy másik igen jó file kezelőt használok, ami szintén tudja ezeket a dolgokat, és root joggal is felruházható ( az ES is mellesleg!) Remélem érthető volt a leírás! -
Rotate
veterán
nem tudom a progi melyik portot használja, de szerintem a NAT nem engedi be, meg kéne nézned melyik port kell neki, és a routerben megnyitni az a portot, az adott IP címeknek...
nekem a Kies Air-rel volt ilyen gondom, meg kellett nekik nyitnom asszem a 8080-as portot...
nálad is ez lesz szerintem a gond, már csak azt kéne megtudni, hogy melyik port kell a proginak
-
zseko
veterán
Nálam tökéletesen működik az ES File Explorerrel a videolejátszás a gépemről streamelve. Semmi extra nem kell hozzá, úgy ahogy szoktad megosztod a win7-en a mappát amit akarsz, az ES-ben kiválasztod a LAN fület, ott a New gombot, majd a Scan gombra nyomsz. Megjelenik a gép ip címe, akkor meg szoktam szakítani a keresést, onnantól simán lehet lépkedni benne. Viszont nem minden program játsza le streamben a cuccokat, a legjobb videóra az MX Player, az tutin visz mindent és szerintem egyébként is a legjobb videolejátszó program, csak bírja a sávszél meg a telefon
-
Psytech
őstag
Ne érts félre, nem akartam támadó jelleggel írni a dolgot
Csak úgy nagy általánosságban idehaza is "olcsók" a Samsung kártyák, nemrég még bevezető áron volt a cl10 32 giga tíz rongyért és semmiben nem marad el egy kingston vagy sandisk kártyától. Csak pofátlanság, hogy ebayen is drágábban árulják mint helyben tudod megvenni... Lassan vatera2 lesz belőleNajó, az azért nem, de ott is akadnak érdekes formák, de még mindig ott lehet általában a legolcsóbban találni valamit.
-
Psytech
őstag
A linkeiddel csak az a baj, hogy még itthon is olcsóbb és még gari is van rá úgy 5 év
Ha jól tudom, akkor ennél még olcsóbbak is vannak, pl 32 GB-os Samsung CL10-ből láttam már gyári garisat 10ért is...És nem mellesleg 100%, hogy eredeti terméket kapsz a pénzedért, nem holmi kiskínai által gravírozott noname kártyát, aminek a sebessége egy CL4-essel egyezik meg...
(#12814) lefkosia például igen
De aqua-nak sem kerül 1-2 napnál tovább a beszerzése a dolognak. Aztán ha nem akarok postaköltséget fizetni akkor úgyis személyesen megyek be érte. De a lényeg, hogy itthon hivatalosan olcsóbb mint ebay...
-
-
-
csabám
addikt
-
cultfeca
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest