- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
-
Mobilarena
Galaxy Ace S5830I/M/C
Új hozzászólás Aktív témák
-
llll
senior tag
válasz
quailstorm #3980 üzenetére
storno
úgy tűnik megoldódott, köszi a leírást -
quailstorm
félisten
-
Mkrisz56
újonc
Sikerült bebrickelnem az i-s Acemet. Nem tudnátok letöltőlinket a magyar nyelvű(lehetőleg kártyafüggetlen) firmwarehez? segítségeteket előre is megköszönöm.
-
w.miki
veterán
válasz
quailstorm #3976 üzenetére
Ahogy nézegettem az XDA-t CM7 már nem nagyon van.
De ott is, meg az újabb romoknál is írták, hogy GAPPS-ot ne tegyünk fel, mert megáll a teló.
Szóval tulajdonképpen használhatatlan lesz így is- úgy is -
quailstorm
félisten
Hát, azért a CM7 olyan 2-3-szor gyorsabb volt a gyárinál, főleg ha a gyári gyári kerneles is. Meg sokkal több is volt az akkuidő, mivel a gyári nem használ energiatakarékosságot.
De összességében semmilyen android 2.3-mal és semmilyen ARMv6-os telefonnal nem mész manapság semmire. Már a Galaxy S i9000-et is letette kb mindenki, én is, pedig az mérföldekkel erősebb ennél, és van rá rendes KK, mivel egyezik a vas a Nexus S-sel...Szóval ha játéknak fogod fel, tesztelj nyugodtan. CM7 a garantáltan jó, CM11 olyan experimental és közepes lesz. ARMv6 mércével.
Ha munkaeszköznek kell akkor felejtsd el. -
w.miki
veterán
válasz
quailstorm #3974 üzenetére
értem.
Tehát azt mondod nem éri meg vele vesződni, felrakni egy CM7-et, mert úgyis használhatatlan marad, kb. mint a gyári ROMmal. -
quailstorm
félisten
Ennél sokkal erősebb telefonok se jók már semmire. CM7 fölött minden csak szórakozás, határok feszegetése, csodát ne várj. Csak akkor lesz használható, ha minimálisan vannak háttérszolgáltatások meg netes cuccok.
Úgyhogy én néznék valami mást. Amikor már Huawei Y550 van 10k körül nem ezzel szórakoznék.
(Anno a CM7 abszolút a megbízható gyors ROM volt, de korabeli jobbára netmentes és főleg RAMzabáló háttérappmentes időkben) ICS+ meg sose volt ARMv6-ra való igazán
-
w.miki
veterán
Én is S5830i-re keresek megbízható, gyors ROMot.
Ha egyáltalán létezik ilyen, vagy felejtős az egész, CM-mel is (majdnem) annyira használhatatlan marad a telefon, mint gyári ROMal, ma már.
A google alkalmazások úgyis megállítják.
Szóval ha van értelme feltenni, erre az apróságra. -
quailstorm
félisten
válasz
lócitrom #3971 üzenetére
Összefoglalóban ez a négyfájlos független. 1.85-öt meg könnyű kukázni.
-
lócitrom
őstag
válasz
quailstorm #3970 üzenetére
valóban. egyrészt MD5-ös firmware fájlt használok, mert hát gyakorlatilag csak ilyet találtam, ami ép és gyári. Odin-ból pedig 3.11.1-et használok ezen leírás okán.
-
lócitrom
őstag
telefonom próbálnám frissíteni gyári szoftverrel és mindig elakad itt, ha elindul a frissítési kísérlet:
<ID:0/005> BcmCP.img
<ID:0/005> FAIL!mi lehet az oka? minden illesztő adott, kipróbáltam több gépen, USB 2.0-ás és 3.0-ás porton egyaránt. a telefon amúgy hibátlanul üzemel.
-
Csababá
tag
válasz
quailstorm #3966 üzenetére
Köszönöm. Akkor csak rá kell vegyem a komámat. Van legjobban bevált nem gyári kombó?
-
quailstorm
félisten
válasz
Csababá #3965 üzenetére
Lehet, valami 4-es droid is van rá de abból én már kimaradtam, meg tán kevés hozzá. 2.3 meg már veszélyes eszköz és külön kell engedélyezni a google fiókban.
De a gyári ROM gyári kernelnél rosszabb nincs. Egy CM7+SD_EXT4 használható volt 2013-ban.
A gyári kernel miatt merül amúgy, mert nincs energiagazdálkodás. -
Csababá
tag
Sziasztok! Tönkre tettem az S Advance-omat, így egy előkotort S5830i boldogtalan usere vagyok. Elolvastam az összefoglalót, de nyilván funkcionális analfabéta vagyok e téren, illetve be is lehetek oltva ellene. A kérdésem az, hogy lehet-e érdemben javítani a felhasználói élményen? (Böngészek, zenét hallgatok, semmi extra, de nagyon lassú, illetve gyorsan merül.)
Ha a válasz igen, ismét megfűzöm a barátomat, aki az advance-omra 4-es androidot rakott.
Köszönöm. -
beldeczki
aktív tag
válasz
quailstorm #3962 üzenetére
Na megpróbáltam egy másik rom-ot és szerencsére életre kelt.
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Adott egy ilyen telefon. Bekapcsolom, indul animáció, samsung logó, majd normáls esetben bejönne android. Itt nem ez megy végbe, hanem samsung logó után újraindul animáció, logó, majd megint animáció, aztán megint logó és így tovább... Download módban ráhúztam újra a rendszert, de ez se segített rajta, ugyanezt csinálja. Mi lehet a probléma oka?
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3959 üzenetére
ok köszönöm neked
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3956 üzenetére
és hogy varázsolok rá olyan olyan romot amitől t-mobilos kártyával működne ,még ha ebben tudnál segíteni megköszönném neked.
-
quailstorm
félisten
Az azt jelenti hogy szakadt a hangerőgomb és semmi más baja nincs a telódnak. 500Ft meg kézügyesség és páka, vagy beletörődsz és használod így.
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3952 üzenetére
most próbáltam nem lehet hangerőt állitani
-
quailstorm
félisten
Hangerő gomb megy egyáltalán? Marha érdekes.
ROM mindegy milyen nem attól lesz függő/független. -
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3948 üzenetére
Recovery és download helyett újra indul hiába tartom nyomva a gombokat samu felirat és indul
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3948 üzenetére
most néztem a beállításoknál -hálózat vodafon.hu ......de semmi mentés nincs róla efs stb
-
quailstorm
félisten
IMEI van? EFS lehet esetleg sérült, de komolyabb ötletem nincs. Telefon nem függő nem letiltott? Más szolgáltatóval hogy áll?
Recovery és download mód helyett mit csinál? Sötét képernyő elfogadott, csak dugd fel. Esetleg root után vannak appok amik tudják a reboot to (akármi) funkciót, vagy ADB-n megpróbálod.
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3945 üzenetére
Szia quailstorm!
Bocsi hogy zavarlak megjött a jig ,életre keltettem a telefont felraktam azt a független cuccot amit mondtál,csak 1 bibi van a sim kártyát nem ismeri fel telekomos kártya ilyenkor mi a teendő .Még 1 másik így sem tudom recorverybe vagy download módba tenni???De ami fontos az kártya elfogadása lenne Köszi válaszodat!!!! -
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3945 üzenetére
ok köszi addig is a segítségedet,ha megjön a cucc írok majd.
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3943 üzenetére
találtam már meg rendeltem,ha meg jön jelentkezem mert kellene akkor tmobilos rom stb,persze csak ha beindul a jig..
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3938 üzenetére
sd nincs benne kivettem.
-
taxi18
csendes tag
-
taxi18
csendes tag
válasz
quailstorm #3938 üzenetére
ez ilyen tarcsi telefon..régen használtam már és bekapcsoltam elsőre sikerült a következő bekapcsolásnál meghalt...Akkor ne reménykedjek már igaz, annyit már nem ér a teló.De azért köszi a válaszodat..Esetleg ilyen usb jig-et honnan tudnák szerezni?
ESETLEG MÉG ANNYIT MEGÉR -
quailstorm
félisten
-
taxi18
csendes tag
Üdv !
Szeretnék 1 kis segítséget kérni tőletek.Samsung galaxy Ace Gt-S5830i betöltő ikonnál megáll (samsung logo)
és csak mindig újra és újra indul ezt csinálja, kikapcsolni sem tudom csak akksi kivétel.Sokat olvastam már itt másnak is volt ilyen gondja,de nekem még az is tetőzi hogy nem tudom behozni a download és a recorvery módot sem ilyenkor mi lenne a teendő.Esetleg kuka !!!Köszönöm a segítséget Üdv taxi18
UI:Ami az 1 hsz-be van azt elolvastam de ahhoz hogy működjön ahhoz be kellene tennem recorverybe vagy download módba de ez nem lehet.Csak a Samsung logo jön be újra és újra.. a készülék Telekom-os..Köszönöm -
elfelejt
aktív tag
válasz
davidunited #3935 üzenetére
Ha a Wifi megy, csak a mobilnet nem, akkor kérd le a szolgáltatótól a beállításokat szerintem
így -
davidunited
tag
sikerült odinnal visszaállítanom ...viszont az internetes probléma még fenn áll
.... -
davidunited
tag
mostanra eljutottam odáig hogy a készülék be sem kapcsol...Samsung logó és megáll nem megy tovább... mit tudok csinálni vele?
-
davidunited
tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy bármelyik gyári alapú romot rakom fel telóra nem megy rajta az internet...
évekkel ezelőtt is volt ez a probléma csak már nem emlékszem , hogy mi volt a megoldás....
ha valaki segítene megköszönném!
a teló telenoros ha ez számít! -
elfelejt
aktív tag
válasz
quailstorm #3931 üzenetére
Sajnos nem segített... és nem tudom mit csináljak vele
-
quailstorm
félisten
válasz
elfelejt #3930 üzenetére
nekem 492-498-ra van fixem, logoutomban S5570i alatt biztos linkeltem
az recoverys flashelhető
nem tudom segít-esajnos a CM9-ből én már kimaradtam
-
elfelejt
aktív tag
sikerül felraknom a CM kernelt, és a CM9.1-et, de a google play-ben bármit szeretnék letölteni a 491-es hibát írja... próbáltam letörölni majd hozzáadni a google fiókot, de nem segített.. próbáltam a play áruház adatainak törlését is, de az sem segített! Esetleg ötletek?
-
elfelejt
aktív tag
Sziasztok! Nagyon rég jártam erre, mert másik telefont nyüstölök, szerencsére...
De a következő problémám akadt:
Ha felrakok egy 4 fájlos romot, vagy valami stock romot a telefonra odinnal, akkor elindítom, és a market nem szeretne lefrissülni, és állandóan bezáródik, mert leállt a működése.Próbálkozom már 2 napja másik rommal, sőt másik kernellel is. A probléma az, hogy ha stock kernelen alapuló romot rakok fel, az elindul, de a market akkor se jó.
Próbálkoztam már cm7, cm9 felrakásával, persze ahhoz alkalmas kernellel:
-Thunder
-bieltv3 kernelével isDe akárhogy próbálom, még quailstorm leírása alapján se akar sikerülni... a "Samsung GALAXY Ace" boot logónál áll, és nem megy tovább... próbáltam várni vele.. 10-20perc után sem töltött be a rom... ötletem sincs mitől lehet ez... szerintem régebben valami nagyon hazavágta a rendszert, és emiatt nem tudok vele mit kezdeni...
Még az alap rendszer is jó lenne nekem jelenleg, ha a market működne... Ráadásul SD kártyáról sem tudok alkalmazásokat telepíteni valami miatt... ott is hibát ír...
Jelenleg quailstorm leírását szóról-szóra követve tettem fel a CM7 romot, és kernelt.. és már 10 perce a boot logónál áll...Ha tudtok segítsetek legyetek szívesek!
-
lacix76
őstag
válasz
quailstorm #3925 üzenetére
Odinnal sem.
A fenti ablakban azt írja,hogy FAIL.
Driverek a gépen vannak az biztos.
Pedig nagyon jó állapotban van a teló,sajnálom nagyon. -
Bruteee
csendes tag
válasz
quailstorm #3922 üzenetére
Ugy kezdte, hogy volt az asztalon es csak a bekapcsolasi dallamra figyelt fel a gazdaja. Utana mar csak a Samu logo volt es se kep se hang. Megprobalom valami csetmet gepen.
-
quailstorm
félisten
válasz
Bruteee #3921 üzenetére
Ez már a hihetetlen kategória. Örömmel megnézném saját gépemen, ahol már telepítve van a driver mit csinál.
XP és W7 x64 alatt nálam pöccre mennie kéne.Továbbra is fenntartom, hogy egy XP-s régi vackon próbáld meg a .34 driver után mit szól hozzá.
USB nem sérült véletlen? Xperia X10 mini pro-val szoptam meg így. -
Bruteee
csendes tag
válasz
quailstorm #3920 üzenetére
Az 1.5.34 van fent Kiest letoroltem kb 2 napja, csak natur drivereket probaltam. Taltaltam egy kifejezetten csak ehhez valot, de azzal sem ismeri fel. Egyik masik android telepites utan a CWM is megmaradt. De meg mindig semmi.
-
quailstorm
félisten
válasz
Bruteee #3919 üzenetére
mondom hogy felejtsd el a recoveryt
keress egy másik gépet akkor, KIES-t hagyd a fenébe és csak a belőle kiszedett drivert használd, abból is a régit
SAMSUNG USB Driver for Mobile Phones 1.5.34.0 - for OLD devices
33 is jó elvileg -
Bruteee
csendes tag
válasz
quailstorm #3918 üzenetére
Win7 van fent. Bedugom gepbe, felirja, hogy uj eszkoz, keresi a drivert gepen es neten is. Aztan ismeretlen eszkoz lesz belole. Kies fent, natur driver fent. Probaltam kezzel megadni neki, de ugy se ment. Az osszes androidot, amit kiadtak erre, mind kiprobaltam amit memkarirol lehetett.
-
Bruteee
csendes tag
Üdv, kaptam javításra egy szép 5830i telefont. Samu logoig eljut és megáll. Resetelni lehet, wipe megvolt. Ha rányomok a reboot-ra akkor hibát ír ki,
és nem tölt be. Próbáltam Odinnal firmware-t tenni rá, de drivert se tudok hozzá telepíteni. SD-re raktam AceJB / Simplicity / Jillie Bean de szintén csak a Samu logoig jut. Van valami ötlet mit tudnék vele kezdeni?
-
frovery
senior tag
válasz
quailstorm #3913 üzenetére
Sajnos az ünnepek végett nemigen volt időm babrálni.
Gondolom ilyesmi jiggre gondolsz?
Ezt lehet a hétvégén még megpróbálom, hátha....Köszi addig is, majd beszámolok a fejleményekről
Boldog karit!
-
quailstorm
félisten
válasz
frovery #3911 üzenetére
Azóta se sikerült semmi gondolom. Ennél a telónál csak power plusz egyik hangerő kell recoveryhez, amúgy meg sérülékeny a hangerőgomb. (home nem kell a recoveryhez igazából)
Van ilyen USB-JIG cucc, ami a sima Acet azonnal downloadba raktad, ha betoltad az USB-be és bekapcsoltad. Ennél többet nem ér a kütyü. -
-
frovery
senior tag
válasz
quailstorm #3910 üzenetére
Azért ennyire nem vagyok amatőr, hogy ne lássam mit ír ki a teló bekapcsoláskor. De az akksi alatti matricán is ez van. GT-S5838i.
A 3 gombos variációra is nagyon nehezen reagál. Hiába nyomom a gombot, a Samsung felirtnál kifagy. Aztán ha úgy hagyom, akkor van, hogy 2-3 perc múlva magától bedobja a recovery menüt. Ott hiába is csinálok bármit, olyan, mintha megcsinálná a factoryt de rebootnál ugyanaz a hiba.A PDA most lejött másik böngészővel. Opera nem tettszett neki valamiért.
Az elöző problémámra mi is a megoldás? -
frovery
senior tag
válasz
quailstorm #3908 üzenetére
De, bejelentkeztem Kiírta, hogy várjak 20 mp-et de elsem indult a számláló, a downloadra hiába kattintottam, semmi.
Egyébként ebben teljesen amatőr vagyok, viszont mantenna szerelésben, műholdvevők szoftverezéséban, jtagolásban járatos vagyok.Letöltöttem a 4 fájlos cuccot. Betallóztam a fájlokat, ahogy a leírásban is van. Viszont van problémám.
"Következő lépés a telefon Downloadmod-ba állítása. Kapcsoljuk ki (lehetőleg 100%os töltöttségnél) a telefont. A power+hangfel+hangle gombok egy időben való nyomva tartásával indítsuk el, ekkor elő jön egy menü, amelyet a hangerőfel gombbal tudunk átlépni. Kiírja a készülék h downloading, most lehet csatlakoztatni a gépen már rendszergazdaként futó Odinhoz és ekkor kiírja a program h Added. "
A 3 gombos variációra a recovery menü jön be, hiába nyomom meg a hang fel gombot, nem lép sehovasem.
Valamit én csinálok rosszul? -
frovery
senior tag
válasz
quailstorm #3906 üzenetére
Köszi, kinyitottam. A PDA.tar fájlt nem tudom letölteni, neten sem találom. Valami lelőhely?
-
quailstorm
félisten
válasz
frovery #3905 üzenetére
akkor légyszíves nyisd ki a szemedet
bár már megtanítottak rá hogy inkább nevessek rajta mint idegeljem magam
4 fájlos kell neked
-
frovery
senior tag
válasz
quailstorm #3904 üzenetére
Igen és mivel, hogyan?
Egy leírásnak örülnék a mikéntjéről.
-
frovery
senior tag
Adott egy Samsung Galaxy Ace GT-S5830i teló, ami csak a samsung feliratig jut el, aztán ennyi. Nagy valószínűséggel már molyoltak rajta, amennyire utána tudtam olvasni. Én alkatrésznek vettem, mert nagyon jó állapotban van, gondoltam felélesztem ha lehet.
Recovery bejön nagy nehezen. Próbáltam a factory resetet, látszólag meg is csinálja, majd reboot után ugyanaz a hiba.
Életre lehetne még kelteni pc-ről?
-
Komorgó
csendes tag
válasz
quailstorm #3900 üzenetére
Másik PC-n is sikertelen lett a próba.
Ez a teló olyan szinten halott, amihez nekem nincs hozzáértésem és hozzáférésem.
Ha nem lehet USB-n a készülék, akkor nincs semmi. Szerviz, vagy kuka.A régebbi Samunak, amin töltöttem az aksiját, annak valszeg érintő előlapja tört el valamikor, mert le volt operálva róla, de ettől még USB-re dugva gond nélkül felismerte mindkét PC bármelyik adatkábelemmel.
A zombi teló viszont csak egyik adatkábellel látszott USB-n, és ott is rosszul, ismeretlen eszközként. Ez a különbség.
Feladtam.
-
Komorgó
csendes tag
válasz
quailstorm #3900 üzenetére
Köszi!
Holnap megpróbálom egy másik PC-n.
Az XDA Developers "Unbrick Ace 5830i via ODIN" című Youtube videójáról már látom, hogy egy virtuális COM porton kellene felismernie az Odinnak a készüléket, és felismerés után van "added" sor a message boxban. Na, erről itt szó nincs.
Köszi a türelmed, ha mégis haladok, megkereslek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Linux kezdőknek
- Politika
- SSD kibeszélő
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest