Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zjuhasz

aktív tag

sziasztok,
    Linksys wrt 160nl routerrel küzdök, segítséget szeretnék kérni, a wifivel nem boldogulok..
    UPC-s kábelnettel semmi gondom vele, megy a net is, wifi is.
    Viszont most egy IPPARK nevezetű szolgáltatós helyre vittem és ott pppoe kapcsolat van. Factory reset után kiválasztva a pppoe-t, beírtam a nevet-jelszót, majd wifinél a szokásos mixed és wpa2 titkosítás TKIP-AES-el.
    Vezetékkel megy is minden szépen, de wifi-n nincs net. Se a telefonomon, se a laptopon nincs net. Mindkettő csatlakozik, kiírja, hogy látja a hálózatot, jelszót is kér és kap és kiírja, hogy csatlakoztatva, de nem működik. Sőt, a szgéppel még a router webes segédprogramja is elérhető wifin keresztül.
    Ugyanezekkel a beállításokkal semmi gond UPC-nél, ezért is vagyok teljesen tanácstalan.
    Ha ez számít, akkor az ippark netje egy tőlük kapott ZyXEL switchből jön és ugyanabból a switchből jön ki a tv set-top boxjába menő LAN kábel is.
    Van valakinek ötlete?
    köszönöm előre is.

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

• zjuhasz

aktív tag

sziasztok,
    minap vásároltam egy Linksys 160NL Wifi routert. Nagyjából gyári alapbeállításokkal működik, lan-on keresztül szépen megy a net. SSID broadcast bekapcsolva, mixed mode Wifin keresztül laptoppal (g-s wifi van benne) is hibátlan. Van egy Asus A696 PDA-m, (802.11 b/g wifi) de ezzel sajnos nem megy csak wireless-B only módban a net. Mit kellene állítanom a routeren, hogy lássa a PDA a hálózatot mixed módban is? Próbáltam Wireless-G only és BG mixed módban is, egyik sem működik. a B mód meg ugye lassú és a laptop is csak vánszorog ekkor...
    előre is köszönöm.

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

Új hozzászólás Aktív témák