- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz
Peddy789 #22496 üzenetére
OK, akkor mesélek:
Volt több wifi-s hotszpotom, tudod, amelyek aksival mennek, és szórják a mobilnetet.
Egy év után mind elkezdett gyengélkedni, mert az aksi kipurcan. Ilyenkor az árérzékeny fogyasztó rendel Kínából egy olcsó aksit, amely természetesen nem fog sokáig jól üzemelni, és máris benne vagyunk a végtelen ciklusban.Tehát adja magát a következtetés, amely logikus is, hogy amennyiben minden rendben van egyébként (a net más eszközzel jól müxik, pl.), a NEM AKSIS, HANEM TÁPEGYSÉGES RÚTERREL, akkor kizárásos alapon az áramellátás lehet a gond. Anélkül, hogy általánosítanánk ezt minden esetre, ugye!
Nos, kérem szépen tisztelettel és az ilyenkor szokásos kellő alázattal: én már megcsináltam azt, hogy a gyárilag 12 V-os és ½ A-es tápegység helyére - kísérletezésképpen – betettem egy 2 A-es és 12 V-os tápegységet, amellyel mintha jobban működött volna. Ezeknél ugyanis a feszültség a lényeg, és ha van egy kapcsolóüzemű tápegységed, akkor annyi ampert nyomat az eszköznek, amennyire szüksége van. Eddig jól mondtam?
Azonban mégiscsak jobb lenne olyan paraméterű tápegységgel etetni a rútert, mint amilyenre tervezték, de ha szegény nem akar jól működni kiváló tápegységgel sem, akkor nyilvánvalóan ott bent van a hiba, vagyis, valamelyik alkatrész az áramkörön betegeskedik. Ezt egy jó elektronikus méricskélésekkel hamar megállapítaná, és javítaná a rútert, de ugye a felhasználók többsége nem elektronikus (én sem), és dobja a kukába a defektes rútert, ezzel is hozzájárulva a környezetszennyezéshez.
A fentiekhez a Cat.6 kábelnek amúgy semmi köze, nem arról szól a történet.
A Cat.6 kábelt azért hoztam szóba, mert ha a rúteren van Ethernet port, és az internetet igényló, LAN-porttal ellátott eszköz közel van, akkor nem kérdés, hogy felesleges – legalábbis ama eszköz tekintetében - sz@rakodni a wifivel, mert ami a vezetéken átmegy, azt a wifi nem tudja per pillanat überelni sebességben. -
LámaZ
addikt
válasz
Peddy789 #22492 üzenetére
Szia!
Sokan küzdünk ilyen gonddal, de általában a szagértők válaszra sem méltatnak. A cat.6 kábel kihúzása biztos jó ötlet amúgy. Ha szolgáltatói oldalról és a szoftveres beállításoknál minden OK, valszeg a tápellátással van gond, mint nálam. Ez pedig könnyen megoldható lenne, ha az ember értene az ilyen áramkörökhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nyaralás topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest