Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LámaZ

addikt

válasz Peddy789 #22496 üzenetére

OK, akkor mesélek:

Volt több wifi-s hotszpotom, tudod, amelyek aksival mennek, és szórják a mobilnetet.
    Egy év után mind elkezdett gyengélkedni, mert az aksi kipurcan. Ilyenkor az árérzékeny fogyasztó rendel Kínából egy olcsó aksit, amely természetesen nem fog sokáig jól üzemelni, és máris benne vagyunk a végtelen ciklusban.

Tehát adja magát a következtetés, amely logikus is, hogy amennyiben minden rendben van egyébként (a net más eszközzel jól müxik, pl.), a NEM AKSIS, HANEM TÁPEGYSÉGES RÚTERREL, akkor kizárásos alapon az áramellátás lehet a gond. Anélkül, hogy általánosítanánk ezt minden esetre, ugye!

Nos, kérem szépen tisztelettel és az ilyenkor szokásos kellő alázattal: én már megcsináltam azt, hogy a gyárilag 12 V-os és ½ A-es tápegység helyére - kísérletezésképpen – betettem egy 2 A-es és 12 V-os tápegységet, amellyel mintha jobban működött volna. Ezeknél ugyanis a feszültség a lényeg, és ha van egy kapcsolóüzemű tápegységed, akkor annyi ampert nyomat az eszköznek, amennyire szüksége van. Eddig jól mondtam?

Azonban mégiscsak jobb lenne olyan paraméterű tápegységgel etetni a rútert, mint amilyenre tervezték, de ha szegény nem akar jól működni kiváló tápegységgel sem, akkor nyilvánvalóan ott bent van a hiba, vagyis, valamelyik alkatrész az áramkörön betegeskedik. Ezt egy jó elektronikus méricskélésekkel hamar megállapítaná, és javítaná a rútert, de ugye a felhasználók többsége nem elektronikus (én sem), és dobja a kukába a defektes rútert, ezzel is hozzájárulva a környezetszennyezéshez.

A fentiekhez a Cat.6 kábelnek amúgy semmi köze, nem arról szól a történet.
    A Cat.6 kábelt azért hoztam szóba, mert ha a rúteren van Ethernet port, és az internetet igényló, LAN-porttal ellátott eszköz közel van, akkor nem kérdés, hogy felesleges – legalábbis ama eszköz tekintetében - sz@rakodni a wifivel, mert ami a vezetéken átmegy, azt a wifi nem tudja per pillanat überelni sebességben.

• LámaZ

addikt

válasz Peddy789 #22492 üzenetére

Szia!
    Sokan küzdünk ilyen gonddal, de általában a szagértők válaszra sem méltatnak. A cat.6 kábel kihúzása biztos jó ötlet amúgy. Ha szolgáltatói oldalról és a szoftveres beállításoknál minden OK, valszeg a tápellátással van gond, mint nálam. Ez pedig könnyen megoldható lenne, ha az ember értene az ilyen áramkörökhöz.

Új hozzászólás Aktív témák