- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
Soma01 #27137 üzenetére
Minimum wifi hotspotként megtartom, hogy a felső emeleten is jobb legyen a wifi jel, olcsón jutottam hozzá. Az USB fájlmegosztás stb is egy jó dolog. Főleg 5k-ért.
De tudni akartam, hogy esetleg modemként is tudnám-e használni valahogyan, hogy a PC-n is legyen net kábelen, a többi eszközön meg wifin.
Ma kipróbáltam, hogy a cisco modemből direktbe bedugom a gépbe a kábelt, nem volt net.
Így gondolom az ethernet elosztó kiesik.
Más megoldás? -
eFeMeR74
senior tag
válasz
Soma01 #27077 üzenetére
Nekem volt saját, de nekem azt mondták, hogy elvileg nem is ad semmit a digi
(nem is kértem örültem, hogy bent van az ajtón belül a kábel a többit én csináltam
)
Ha van lehetőség ki kell próbálni egy másik routert is és akkor már legalább tudjuk, hogy azzal van-e a probléma. Én nem is ismerem ezt amit a digi adhttp://setuprouter.com/router/zte/zxhn-h298n-hyperoptic/login.htm
-
Pc Newton
csendes tag
válasz
Soma01 #22475 üzenetére
A ZTE a Digi szolgáltatótól kapott Wifi nélküli "modem" kb 2-éves. Ennek valóban van több lan portja is, de egyszerre csak egy gépet tud üzemeltetni (kipróbáltam mindegyik portot) mivel "bejelentkezős" PPPOE... Tehát egyik lan-partjára egy Trust 300N routert próbálok csatlakoztatni, és ezt dobja fel a Win7... BÁR JOGOS HOGY EZ NEM CSAK WIN7 TÉMA...
-
Gyuszi13
újonc
válasz
Soma01 #22433 üzenetére
Igen PPPoE-m van. Szóval azt mondod, hogyha erre a D-LINK modemre cserélném le a mostanit, akkor jó lenne az is, hogyha a laptopomba kötöm át, akkor is jó lesz, meg ha rákötöm a routert akkor is folyamatosan lesz net? Szolgáltató mennyire sérelmezheti, ha én modemet cserélek? Invitelnél vagyok, de ez a modem ma már 9 éve van használatban, nem Invitelnél volt bekötve.
És akkor az tény, hogy a jelenlegi cuccokból nem lehet normális internetet kihozni?
-
Gyuszi13
újonc
válasz
Soma01 #22429 üzenetére
Van otthon egy Linksys router, amivel ezelőtt már több soron próbálkoztam, de az még netet se látott eddig. Az nem lehet probléma, hogy a modem is és a gép is 10 éves és egy újabb routerrel, amilyeneket most gyártanak, azzal már nem úgy megy a kommunikáció?
Ezenkívül olyan volna még, ameddig a router probléma nem oldódna meg, addig azt csinálnám, hogy a PC-ből a laptopomba átdugnám a kábelt, majd a laptopomon létrehoznám ugyanazt a kapcsolatot, mint a PC-n. Eddig meg is volnék, de nem tudok vele netre menni, még a modem kezelőfelületébe se tudok belépni. A gépem hálókártyájának 192.168.1.4-et adtam (mint a PC-nek), a PC-vel így fel tudok menni a felületbe és még az internetet is használhatom a PC-vel. Laptoppal ezek nem működnek ezekkel a beállításokkal. Ebben az esetben persze a router már sehol sincs.
Itt már gyanakszok a korkülönbségre, de szerintem ennek nem kéne gondot okozni.
-
Gyuszi13
újonc
válasz
Soma01 #22426 üzenetére
Alapbeállításként "Always On" a beállítás PPPoE kapcsolat esetén, vagyis ha van net, akkor van (legalábbis én így értelmezem). De ez lehetne manuális is. Próbálkoztam manuálisan fellépni, csak nagyon ritkán sikerül és akkor is csak rövid ideig vagyok fenn, aztán ledob. Van még egy "Dial On Demand" beállítás is, ezt konkrétan nem tudom mi lehet.
-
-
-
válasz
Soma01 #22341 üzenetére
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2890
1. Open ESET Smart Security or ESET NOD32 Antivirus.
-
-
válasz
Soma01 #22261 üzenetére
Nem érdemes nagy értéket beállítani, inkább a torrent klienst kell megfelelően lekorlátozni! A mai netsebességeket is legfeljebb 1-200 kapcsolattal ki lehet használni, teljesen felesleges a több ezres limit, az csak a routert, és a gépet is feleslegesen terheli! Én nem is piszkálnám ezt, ilyen kaliberű hardverekben többnyire 4096, vagy 8192 szokott lenni az alapbeállítás, de szerintem utóbbi már bőven sok! Még ha mindhárom géped torrentezik is 500 kapcsolattal (ami rengeteg), akkor is 1500, meg még egy-két facebook-os telefonnal számolva is 2000 alatt tartható a dolog!
-
fagylalt
senior tag
válasz
Soma01 #14394 üzenetére
Lehet jó tett neki ez a visszaállítás, mert most nincs baj a nettel, de ezt lekopogom. Remélem többet ilyen gondom nem lesz, nem hiányzik!
A a legfrissebb drivert nem mertem felrakni, mert szerintem egy kicsit azon is gondolkozott, így félbe szakítottam, nehogy úgy járjak, mint előzőleg.
Köszönöm a segítséget!Üdv: Divi
-
fagylalt
senior tag
válasz
Soma01 #14384 üzenetére
Már találkoztam ilyen problémával. A laptopunkon is TP-Linkes USB WiFi sticket használunk és azzal is voltak ilyen problémák korábban. Pontosabban néha-néha a Windows XP kénye-kedvére visszaállította, hogy ő kezelje a vezeték nélküli hálózatot, de már szerencsére azzal nincs probléma.
Nem értem, hogy most hirtelen miért is van szükség erre, hiszen a gépemen már kb. december óta Win8 van és eddig nem volt ilyen problémám, sőt...2011. májusában raktam össze a gépemet. Azóta tökéletesen ment, mindeddig.
Közben: Felmentem a volna a TP-Link weboldalára, de azt már nem hozta be, mondom jó, felrakom a CD-ről a driverét. Berakom, elindítom, kicsit döcögve, de feltelepítette. Akarom indítani, nem indul. Jó mondom biztos egy újra indítás kell neki.
Kellett is. Utána a Windows indítása alatt kék halálozott. Frászt kaptam...3. újraindításnál elindult az indítási javítás. Aztán nagy nehezen sikerült visszaállítanom a gépet. Szívtam vele eleget úgy érzem.
Drivert nem lehet rárakni, így meg nem megy, mert ez tűrhetetlen, hogy 2 percenként elmegy.
Szerinted mi legyen? Ebből úgy érzem a hagyományos: veszek egy újat lesz, de az még véletlenül se TP-Link lesz! -
peq
aktív tag
válasz
Soma01 #14358 üzenetére
Csak annyit tudok a routerről, hogy wifin keresztül próbálták feltenni a legfrissebb firmwaret. Hosszú várakozás után sem akart újra bootolni, kikapcsolták, úgy is maradt. Gugliztam sokat, de ahogy kimazsoláztam, nem egy egyszerű történet életet lehelni bele. Ezt a qss gombos gyorsan nyomogatós mókát már kipróbáltam, semmi. Olvastam valami serial portos forrasztós dologról is, meg valami nokia ca42 kábeles történet. Egy olyan kábel 1500-2000 forint, nem szánok rá egy fillért sem. Ha meg tudom itthon csinálni extra kellékek nélkül, úgy rááldozom a kora délutánomat. Mindenesetre megpróbálom amit linkeltél még1x, köszi
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Soma01 #14325 üzenetére
Próbálom visszaolvasni...eszerint, miközben ddwrt-ről frissítene, akkor dobja fel frissítés közben ezt az ablakot.
Tehát mindig marad a ddwrt, amibe viszont be tud jelentkezni az192.168.1.1-es címen.
Ha jól értem, mindig webes felületről történt a frissítés.
Esetleg e leírás alapján, persze figyelve a megfelelő verzió kiválasztására. -
-
bigdady
nagyúr
-
-
Rebell
senior tag
válasz
Soma01 #12025 üzenetére
WPA-PSK van most beállítva. ( A Router már túlszárnyalja a képességeim, úgyhogy amatőr szinten kezelj. )
Security mod:_ WPA/WPA2 personal (PSK) és van még 128bit WEP és 64bit WEP
Authentication: WPA-PSK
WPA2-PSK
WPA-PSK+WPA2-PSK ezek közül melyiket kellene kiválasztani?"WEP-el mit csinál? És WPA1-el?" ezt nemtudom hogyan kell átállítani.
192.168.2.2 -PC
192.168.2.3 android
192.168.2.6 unknown -
zolka95
őstag
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : xxxxx
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . : (itt nincs semmi)
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Kevert
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : Nemamúgy ez minek kell???
aztán írja az Ethernet adapter Helyi kapcsolatot
ami a modem -
SüdiLaller
aktív tag
Amúgy is ellene vagyok a tervezett elévülésnek
-
Igen! De ugyanez elő szokott fordulni a tápegységben is...
ASUS WL-500 sorozatnál szintén jellemző (negyedik hsz.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest