Hirdetés
- Teljesen átvariálhatja szoftverei nevezéktanát az Apple
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WiZARD
addikt
Én sokat agyaltam hogy Dreame L10s Ultra vagy Q Revo S, de végül a Roborock lett befutó, elvileg holnap reggel jön meg. (egy áron vannak)
-
-
-
-
-
farkas26
Topikgazda
Valami érkezett ma
-
-
kokopo
aktív tag
válasz
Graphics #26784 üzenetére
Legalábbis tettem bele egy kis energiát
koszi
Igen, igen, a szobat toroltem volna (mostmar igy vilagos) de ha mar felfedezte es nem lehet torolni ... akk igy marad, a fallal vagy no-go-zone-al
Reszemrol ennyi, koszonom!Legalabb a 2x 3x korbejarasra meglett a megoldas ...
-
válasz
kokopo #26783 üzenetére
Hajjaj...
Te milyen zónát akarsz törölni? Room-ot?
Zóna és szoba , két külön dolog.
Szerintem itt megkeveredtél kicsit.Ha már a szobát felfedezte, nem tudod törölni, ha azt akarod , hogy ne menjen oda erre van a virtuális fal vagy a no go zone.
Miért gond ha ott van a térképen? Miért gond ha No Go Zone-ként van ott?
Remélem így érthető már.
Legalábbis tettem bele egy kis energiát
A térképet a gép magának megrajzolta, te pedig berajzolod hova ne menjen.
-
válasz
kokopo #26781 üzenetére
Akkor alatta, azt kiXeled és eltűnik onnan.
Majd jobb felső sarokban pipa. ( Most hogy hol van az X mindegy, akkor alatta...
)
Le kell okezni, akkor fogadja el a törlést
Mondom ,elég egyértelműnagyjából az X mindenhol bezárást jelöl.
Próbáld ki.
nem bonyolult, ha végigzongorázod egyszer.
YouTubeon is sok videó van
-
-
-
válasz
kokopo #26775 üzenetére
Vakon találgatok most így, de Map Management?
Ha dobsz egy teljes képet az alap állapotrol az appban megmondom, de nem nagyon lehet elrontani.
Nyelv marad angol , ha külső apkt nem telepítesz.
De egy Google Lens segítségével a neked fontosabb dolgokat le tudod fordítani. [link]
-
kokopo
aktív tag
válasz
Graphics #26774 üzenetére
1: igen, azt az oldalt megtalaltam, ott van egy mokolt apk, azt kell telepiteni, utanna a zip-bol kimasolt filet, egy adott helyre masolni. Pont azt akartam elkerulni, hogy mokolt apk-t telepitsek
2: a zonak torlese a videoban sem tortenik meg, ez lenne a fontosabb
3: simara rakva sem jon elo a 2x korbejaras -
válasz
kokopo #26773 üzenetére
1. Van egy oldal robotporszívótk magyarul, de hogy most APK vagy nyelvi fájl kell, azt passzolom.
De nem túl nehéz pár dolog van angolul, a többi ikon.
Zónákat is lehet törölni.
Map szerkesztésnél, nyomogasd elrontani nem lehet.
Az, hogy hányszor menjen már nem tudom meglesni, sajna nincs most nálam Dreame gép.
Deep mopping helyett simára rakd, úgy lehet engedi a 2* korbejarast.
Kis segítség, Dreame gép [link]
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Par kerdes .... Dreame D10 Plus
1: Lehet-e magyaritani, az aktualis programot (Xiaomi Home, Play-bol letoltott) ugy hogy ne keljen masik apk-t letolteni, es azt telepiteni? Meglehet-e oldani, hogy a robot magyarul is komunikaljon?
2: Szeretnem beallitani, hogy 2x jarja korbe a szobakat, ne csak egyszer. Ha jol remlik, a kijelolt helyen 1x1 megjelenik az opcio hogy 1-2 vagy 3-szoros, de nemtudom mitol fugg, igy nemtudom ketszeres-re allitani a robotot
3: Zonakat lehet-e torolni? A 7-s es 4-s szobat szeretnem torolni
Koszonom -
-
törölt tag
Köszi!
Az mstore-on nem nagyon láttam a gépben lévő tartályt
Tetszik a gép.
-
-
-
törölt tag
Köszi a segítséget!
Ahogy nézem aliról egész korrekt áron lehet hozzá "kopó alkatrészt" venni.
Azok mennyire "fogynak"? (Mop, a tisztító-forgó-kar, hepaszűrő, zsák) -
-
törölt tag
Rendben. Köszönöm!
Igazából, a lényeg, hogy ne legyen egyfolytában por mindenhol. Gondolom ha felmos, akkor jobb a "tisztaságérzet" is.
Van egy "kézi" Dyson v12-esünk, azt szeretjük, de a karonülő pici mellett néha nem jut idő arra, hogy azzal végigszaladjunk. Emiatt jött az ötlet.
-
válasz
#32105035 #26760 üzenetére
Az X20+ felmos rendesen a forgó mop miatt.
Az, hogy mennyi idő alatt végez leginkább attól függ milyen módban megy. Nehéz megmondani.
Ha inkább a porszívózas a szempont, akkor a DuoRolleres Roborock a nyerobb, de ha az arany középutat keresed, akkor X20+
Hagyd azt az oldalt, nem ad valós tapasztalatokat, csak technikai infókat hasonlít össze.
Alapból hülyeség van odaiirva az árnál... Semmi értelme.
Nem releváns.. erre biztosan nem alapznek sose. Kép se jó az X20+-nál...hagyjuk is. Nem veri el. Ez az oldal nem jó .
-
-
válasz
#32105035 #26756 üzenetére
A linkelés nem sikerült, de a 3 gép nem egy kategória.
Ezek közül az L10s ultra a legjobb cucc.
Emellett tudom javasolni az Xiaomi X20+ megtekintését mert az sem rossz , szőnyegfelismeres nincs ,de ha kézzel kijelölték egyszer a térképen , onnantól tudja.
De nektek nem szempont, így utóbbi gép is teljesen jó. És olcsóbb is( amúgy a Dreame gyártja. )
-
törölt tag
Sziasztok!
Nagy kavarás van a fejemben.
Robotporszívón agyalunk.
130 nm, 2szint, szőnyeg nincs, kisállat nincs, 2 hosszú hajú lány, egy baba.
Szintkülönbségek max 2 cm, de szintösszehozóval.
Amiket néztem:
https://m.alza.hu/roborock-q8-max-fekete-d8017969.htm
https://m.alza.hu/roborock-q5-pro-fekete-d8017970.htm
https://mstore.hu/dreame-l10s
-ultra-robotporszivo-5610?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&aku=e0774b53b66f63d9c27e4757f48db77bMég az eufy L60-ast "találtam", de az itthon nem beszerezhető, csak amazonról.
Válaszokat előre is köszönöm!
Esetleg más tippeket is szívesen fogadok. -
thebiker
tag
Ahogy nézem kijött a Dreame D10 Plus -ból a Gen 2 verzió. Nem igazán találtam mg, hogy mi a különbség. Van ahol a régenni drágább. Tudja valaki, hogy mi a különbség?
-
Nem , nincs mágnesszalag.
Régen volt egy-két típus, de a virtuális fal az az applikációban állítható.
Igen, a D10 jó lehet, nekem volt D9, ugyanaz , csak szívóerő volt az eltérés.Lidar van rajta, nem fog felborítani semmit.
-
Kábeleket megeszi
Ami meg olyan azt no go zone-ra kell tenni.
A kinyitható ruhaszárító lábát sem fogja szeretni.
Szőnyeg oké, asztalt körbejárja, álló lámpa lábát is ki lehet jelölni.
Alapvetően paraméterezni kell, de a kábelekkel kezdeni kell valamit, kábelrendező, csatorna valami.
Minden dolgot ezek sem fognak tudni kikerülni.
Ahova nem akarod, hogy menjen, oda húzol virtuális falat. -
nuke7
veterán
válasz
Graphics #26750 üzenetére
hát vannak kábelek a tv szekrény előtt, meg a légtisztító sem wireless - abból is lóg a kábel és nyilván nem fal mellett van, íroasztal alatt is vannak, minden helységben legalább egy szőnyeg, dohányzó asztalok, álló lámpák, kinyitható ruha szárító, stb. ( tehát nem olyan, mint egy lakberendezési magazin marketing képei...)
-
-
xekta
csendes tag
Hát rendetlen lakással még a takarítónő sem boldogul, előtte rendet kell rakjon, hogy tudjon takarítani
De egyébként 3d akadályérzékelőset érdemes akkor nézni, bár az is beleakadhat kábelbe, akármibe ha túl kicsi a tárgy. Ha maga a lakás kialakítására céloztál, azzal nem szokott gondjuk lenni.
-
nuke7
veterán
Hali, egy dreame d10-et néztem ki - ez vajon boldogul rendetlen lakással?
vagy van egyáltalán olyan ami nem döglik bele és ajánlható..? -
farkas26
Topikgazda
Akinek van Roborock Q-REVO-ja az lemérné nekem a dokkoló állomást, hogy mekkora.
Köszönöm.
Nem találok róla adatot. -
jbnd-007
tag
Csikkfelszedő robotporszívó kutya, vagy mi. Hát nem tudom... olyan kis szerencsétlen, hogy megsajnáltam.
-
kokopo
aktív tag
válasz
Geo19870322 #26741 üzenetére
Beallitas fuggo, (1,2,3) nekem 3 alkalom utan uriti magatol a dokkoloba a tartaly tartalmat. Dokkoloban van a porzsak (csomag tartalmaz +1 zsakot)
A Xiaomi home-ot hasznalom, de ki fogom probalni a Dreamehome-ot is -
kokopo
aktív tag
válasz
Geo19870322 #26739 üzenetére
Van tapasztalat, kb 2 hetes
Szerintem okes, ugyesen korbejar mindenhol, ugyesen manoverez a szekek (6db, 24lab+ asztal 4lab) kozott, kb 2-3cm szegelyt is megmassza. 2 naponta hagyom hogy menjen, 2x jarja korbe a lakast. Nincs por a hazban, kevesebbszer kell "nagytakaritani" A felmosas, csak nedvesites, de pont jo, hogy a padlorol eltunjon a por/porcica
Kb 70m2 a lakas (minusz agyak, szekek, asztalok, stb) egy kor utan 15% merul az aksi, 2 kor utan, 70%-al maszik vissza a toltore
Szerintem jo baratok leszunkNem tudom a szintet, nincs osszehasonlitasi alapom, nemtudom, hogy egy 600.000 ft-os, mivel tud tobbet. Ha tippelnem kell, kozepkategoria ...
-
-
kokopo
aktív tag
Ez most joaras ha... esetleg... valaki most venne
-
humigabi
aktív tag
-
xekta
csendes tag
Alapvetően nem szokott egetrengető bajuk lenni, előbb szokott behalni az akksi mint valamelyik alkatrész (a mostani akksik meg főleg szeretik feldobni a talpukat). 90%-a a nem akksi hibáknak pedig user error általában. A maradék 10 amikor behal a lidar vagy a panelon valami, bár az utóbbit még mindig felhasználó hibának tenném, hiszen általában a karbantartás hiánya miatt szokott lenni. Nyilván vannak típushibák illetve rossz szériák, de 2 évet bármelyik lehúz, de többet is. Nyilván nem úgy viszik vissza az üzletbe, hogy jó, hiszen akkor nem kapná vissza a pénzét. Ő meg csak ezt látja.
A mop pro egyébként egy alapvetően sok gyermekbetegséggel kűzdő széria volt, de még azok is "túlélték a 2 évet". -
-
-
válasz
static00 #26722 üzenetére
Miért gond a kamera ? Ragaszd le... Ha bármifele elgondolasod is lenne.
Talán L10 Prime, de én a kameráról nem igazán tartanék.
Pl. Xiaomi X20+ teljesen jó árban van, én nem sokat agyalnék.
Egy hátránya hogy kell egy manualis szőnyegkijeloles. De amúgy full automata minden téren. -
static00
csendes tag
Sziasztok!
Olyan öntisztító
porszívó van 250k-ig, ami fel is mos, és nincs videókamerája?
L10 ultra
Ilyesmi, csak kamera nélkül és forgó mopplKöszi a tippeket
-
xekta
csendes tag
És mit ajánlottak Xiaomi helyett inkább, amivel "nincsen gond" ? Egyébként általában nincs velük baj, ha van akkor az legtöbbször a felhasználó hibája vagy a természetes degradációé (kopó elemek, por). Én várni szoktam a frissítésekkel mindig legalább egy hetet minden eszköznél, az a biztos. Használd egészséggel!
-
Bib
őstag
Sziasztok! Hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás egy xiaomi s10-re esett. Volt már egy xiaomim pár éve ami megállt és vége lett. Most is mondták a MM-ban hogy van velük gond bőven, mindegy elhoztam. Kérdés az újabb firmware mehet rá? Nem találtam semmi changelogot sajna,hogy mit javítottak vagy rontottak el. Szépen feltérképezte a lakást és felszipkázta.Jelenleg ez a Fw van rajta:
-
laci06
senior tag
Roborock S7 pro ultra-hoz hol tudnék venni normális áron kiegészítőket? Kellene porzsák, illetve a dokkolóhoz a felmosóját tisztító kefe. Van valami best buy hely/esetleg csomag hozzá?
Köszönöm!
-
Isti0221
tag
Üdv,
robotp.-t ajánlanátok ár/értéket tekintve:
90m2 lakás, laminált padló, nincsenek küszöbök, 1 nagyobb szőnyeg (hosszú) amit jobb lenne, ha kihagyna..
Ezek mellett kell rendes porszívó is, vagy azért felszedik a port és tisztára törlik a lamináltat, ha se kutya, se macska? -
-
-
DGery
aktív tag
válasz
Yellow73_a #26702 üzenetére
Igen, 2x takarítás esetén a második kör az elsőre merőleges lesz.
Nekem a D10s ha nincs kikapcsolva a következő (másnapi) ütemezett takarítást egyszeres ismétlés esetén is a másik irányban végzi el. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Porszívózás előtt kicsit kitakarítottam az S8-at, porzsákm hengerek, kicsit átfújtam levegővel, és valamiért most nem csukódik le rendesen a tartály fedele.
Kicsit kiáll, nem marad a helyén. Mi a fene lehet a probléma?
-
-
válasz
Yellow73_a #26702 üzenetére
Régi vas
azért.
-
-
Nikaré
őstag
válasz
falabu88 #26699 üzenetére
Nem tudod a porszívózás közbeni haladás irányát módosítani, ezt saját maga "tervezi" meg, ha szeretnéd mégis felül írni akkor dupláznod kell.
Porszívózás indítása előtt szobák kijelölése és 2x módot válaszd.
Igen kétszer megy végig a kijelölt szobán, vízszintes és függőleges irányban is. (hosszában és keresztben) -
falabu88
aktív tag
válasz
Graphics #26685 üzenetére
Meg jött az ajánlott Xiaomi S10, első takarítás meg is volt. Jónak tűnik, szedett fel bőven macskaszőrt és almot, amire terveztük venni úgy néz ki hozni fogja, köszönöm a tippet!
Lenne is egyből 1 kérdésem a típust ismerőkhöz. Nem tűnik túl optimálisnak az útvonal, a kreált térképen csak függőleges vonalban halad a gép, mellékelek képet :
Esetleg valahogy a bekarikázott részeken van lehetőség vízszintes útvonalra (akár új szobákra osztással)? -
doddencs
senior tag
válasz
Krisz79 #26695 üzenetére
A beallitasokban nezz korul. (ha jol latom, https://192.168.0.1/) Lesz olyan, hogy kulon ssid-t tudsz megadni az 5ghz savnak es a 2.4-nek, ezt erdemes is megtenni. A gepeket pedig majd az utobbira csatlakoztatni.
-
-
Krisz79
őstag
válasz
Graphics #26694 üzenetére
Reset megvolt.
Sőt feldob 1 saját: kapcsolódjon a készülék Wi_Fi-jéhez...
Ez megtörtént.
Majd irja, h csatlakozás a hálózatra...
Eléri a 100%-ot és....
A hálózati kapcsolódás időtúllépése. (hozza közelebb a telefont a készülékhez) Nem oldja meg.
További okok: -Ellenőrizzem, helyesen adtam meg a wifi jelszót.
-Ellenőrizzem, a router csatlakozik-e az internethez.
-A telefonnak csatlakozni kell a hálózathoz.
-csak 2,4 Ghz-es hálózaton keresztül tud majd eszközt hozzáadni....Esetleg tudsz tanácsot, hogy kell szétválasztani?
Sejtésem szerint, ez lehet a gond.... -
-
Krisz79
őstag
Szép Napot Mindenkinek!
Van 1 Xioami Dream F9 robotporszívóm.
Amióta T-com netem van, sajnos nem sikerül csatlakoztatni sem a porszívóm, sem a kamerát.(mI 360)
Pedig, mindent ugyan úgy csinálok ahogy kéri az applikáció.
Na és előtte már amikor a régi szolgáltatóm netét használtam.
Akkor router (Tp-link) osztotta szét a netet. Jelenleg 1 Kaon CG3000
Esetleg tudna valaki tanácsot adni? -
ggeleven
őstag
-
ricogsm
őstag
Ehh 3kg a kutya.
-
-
válasz
falabu88 #26684 üzenetére
60 alatt felejtős.
Legalábbis mindig azt mondom, az a drága gép, amit kétszer kell megvenni.
Én a helyedben vennék egy Dreame D10s-t.
Oké hazudtam, olcsó midea gépek szóba jöhetnek.
Midea M6 : 65 ezer, de van picit olcsóbban is meg [link] csak alacsony a szívó erő.
Esetleg Xiaomi S10 : 70 körül már van. Én ezt venném.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem a kínálat aljáról valami márkát/típust, ami már a használható kategória? 2 macska után a szőr és alom összeszedése lenne a fő feladata napi szinten (kb 45nm, nappali+2 szoba, csak járólap és laminált parketta). Ha már a napi/2napi porszívózást kitolná 4-5 napra akkor elégedett vagyok. Felmosás funkció nem kell.
Van ilyen készülék 60k alatt, vagy felejtős? -
thebiker
tag
Érdeklődnék, hogy a Proscenic Q8 Max ismeri e valaki? Most 95.000 Ft lenne Lengyel raktárből kuponnel.
EzKöszi
-
-
ricogsm
őstag
sziasztok!
de jó hív az asszony , kutya behányt a poszivó meg széthordta.
Dreame L10s ultra ezekszerint nem kerüli ki.
csak az eggyel nagyobb verzió ami kamerás. -
Yellow73_a
tag
válasz
Graphics #26673 üzenetére
Válaszolni nem tudok, viszont kérdeznék.
Mi a tapasztalatod az S10+-szal? Sok helyen olvasom, hogy a széleken és a sarkokban nem takarít rendesen.
A kérdés igazából az, hogy mihez viszonyítva. Akinek ez az első robotja, az valóban meglepődhet, hogy a sarkokban nem tökéletes a tisztítás, de szerintem valamilyen szinten ez minden robotra igaz. Nekem Mi Robot Vacuum (Gen 1) van, azon is látom, hogy a padlószőnyeg sarkában bizony ott marad a por.
Neked volt az S10+ előtt másik robotod? Ha igen, milyen, és ahhoz képest hogy muzsikál az S10+?
A forgó mop az, aminek már talán látom értelmét. Arra is kíváncsi lennék, hogy a mindennapokban valóban hasznos-e.
Tele van a hócipőm azokkal a hülye tesztekkel, amikor fél doboz ketchupot kiöntenek a padlóra, és nézik, hogy azzal hogy boldogul a mopos robot. Mellette megnézném, hogy kicsavarás és kiöblítés nélkül egy hagyományos kézi moppal mit tudna csinálni a ketchuppal. Ugyanúgy széttaknyolná, mint a robot. -
-
WiZARD
addikt
Roborock S5 Max upgrade-en agyalok. Elsődleges a felmosás funkció, napi 3x megy étkező/konyha részen a mostani is (kb minden étkezés után, 2 kicsi gyerek mindig alkot).
van bármi ami Q Revo S ellen szól? vagy bármi ami jobb választás lehet hasonló áron (bruttó 240k)?
-
frenk74
tag
válasz
Yellow73_a #26664 üzenetére
Dream F9 van otthon jó pár éve ,most építettem bele új akkut, mert a régi elfáradt. Nekem is elkezdte csinálni ezt a fal melletti hullámos haladását. Szétszedtem, kipucoltam a mélységérzékelö szenzorokat (na meg az egész gépet), azóta ismét jó. Jobb oldalon az oldalkefe által felvert finom por belekerült a szenzorvédő plexiburkolatba, ott lerakódott, és a porszemcsék megzavarták. Szemmel látható volt, hogy bal oldalon távol az oldalkefétől teljesen tiszta, jobb oldalán, ahol a fal mellett halad, és ahol az oldalkefe dolgozik tele van porral.
-
DGery
aktív tag
válasz
Ha jó a feltérképezés, akkor szépen leköveti a fal vonalát. Ha kicsit arrébbkerül a dokk (l a múltkor takarítás miatt pár centivel elcsúszott és nem vettem észre), vagy új tárgy kerül a terepre, akkor nem követi a falat, de egész jól végigmegy akkor is mellette.
A kamera a tárgyfelismerés / elkerülés miatt van. Kábeleket, talapzatokat, cipőt, és méf pár dolgot nagyon jól felismer. Egyszer mosolyogtam, mert a szőnyegen a mintát kisállat arcnak ismerte fel és kikerülte -
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
S10+nál Mi Home ban hogy tudok térképet váltani, illetve azon szobát kijelölni? Mert a map list ben látom a térképeket, de ott csak szerkeszteni lehet, meg previous map van még de valami kijelölést nem látok. Illetve amikor csak gombbal indítok nem térképezett helyet, akkor az jelenik meg a fő oldalon és csak oda tudnék startolni, olyankor hogy tudok az eredeti térképre visszaállni, hkgy ott jelöljek ki szobát? Egyáltalán az s10+ alkalmas arra, hogy emelet térképét is elmentsem, és tudjam ott is meg lent is használni?
Üdv: Fishor
-
válasz
Yellow73_a #26670 üzenetére
Vannak átfedések is, így kicsit nehezebb.
A Dreame-nél követi azért az ABC sorrendet, de van olyan Z-s gép, ami L-sre nagyon hasonlít, ( régi modellt az újabb lekörözi pl.)
- Dreame F olcsó, D közepes, többi magasabb.
- Xiaomi S - X széria már szintén ABC sorrend
- Roborocknál a Q az olcsóbb, S a drágább és van a Q Revo, ami forgómopos -
Yellow73_a
tag
válasz
Graphics #26667 üzenetére
Most a Dreame L10 Pro az, ami talán a legszimpatikusabb ár/érték arányban. Tudom, nem egy mai gép, árukereső árgrafikonja szerint 2021.06.02 óta kapható.
Apropó, hogy vannak a számok és betűk a Dreame, a Roborock és a Xiaomi gépeknél? Van-e valami "rangsor"?
Dreame D, F, L, X, Z
Xiaomi S, X
Roborock Q, S
és a betűk utáni számokból lehet valamire következtetni? -
jbnd-007
tag
válasz
Graphics #26667 üzenetére
Valamiért az oldalszenzoros is meg tud hülyülni a fényes bútortól, üvegajtótól, földig érő ablaktól, WC csésze görbületétől. A Roborocknál már átállítottam egyszer emiatt hogy ne a lidar, hanem az ütközésérzékelő legyen az elsődleges, de így is nagyon durva lépésekben tapogatózik és sokat elhagy. A régi Roomba sokkal finomabban tapogatta körbe a körvonalakat.
-
xekta
csendes tag
válasz
Yellow73_a #26666 üzenetére
Alapvetően valamennyire igazad van, de régen is prémium(abb) gépek sajátossága volt a falkövetés. De mára annyira precizek a lidarok (+3d akadályérzékelő, szőnyegérzékelő, ultrahang stb), hogy amint megvan a szobáknak a pontos térképe onnantól tudni fogja, hogy hol a fal, hol vannak bútorok, és a lehető legközelebb takarít hozzájuk. Nyilván itt bele van kalkulálva, hogy a gép szélessége + még valamennyi miliméter, amekkora helynek meg kell, hogy legyen, különben be sem megy. De tldr, jó dolog volt igen, de így tudnak spórolni 10 centet darabonként, szóval profit. Nameg a precizebb mapping, amit mondtam.
-
válasz
Yellow73_a #26666 üzenetére
Szerintem nem marad ki semmi. De akkor nézz egy oldal szenzoros Roborockot pl.
És akkor még a gyártónál is maradsz
-
Yellow73_a
tag
válasz
Graphics #26665 üzenetére
Ha párhuzamosan megy, az oldalkefe végig súrolja a falszegélyt. így mindent besöpör a porszívó alá. Továbbá a főkefe akkor van a legközelebb a falhoz, amikor közvetlenül a fal mellett a fallal párhuzamosan halad. Ha a robot pont orral néz a fal felé, akkor a főkefe messzebb van a daltól (szimpla geometria). Ha pedig közeledő-távolodó hullámzó mozgást végez, a hullám "csúcsánál" még távolabb van a kefe a faltól. és az oldalkefe sem érinti a fal szélét. Szóval ez alapján szerintem jobb, ha párhuzamosan megy a falhoz minél közelebb, ekkor a oldalsó kefe mindig érinti a falat, miközben a főkefe a lehető legközelebb van hozzá.
-
válasz
De miért baj , ha így megy a fal mellett?
Oda fordul alaposabb is szerintem.
-
Yellow73_a
tag
Szia,
Köszi az infót. Azt látom, hogy ezen sincs oldalsó távolságérzékelő. A fal mentén hogyan megy? Mert úgy látom a neten, hogy amelyiknek nincs oldalsó távolságérzékelője, az nem tud közvetlen a fal mellett egyenes vonalban a fallal párhuzamosan haladni, hanem egy kicsit hullámzó mozgást csinál. Ezen esetleg segít a kamera? -
Yellow73_a
tag
Nézegetem tovább ezeket a robotokat.
Az oldalsó falérzékelőt miért hagyták le ezekről? A tesztvideókon azt látom, hogy emiatt nem képes párhuzamosan haladni a fallal, hanem hullámszerű mozgásban megy a fal mellett, eltávolodik, közelebb fordul, elfordul, közelebb fordul.
A legegyszerűbb Mi Robot Vacuum Gen 1 roboton is volt.
Azt nézem, hogy a legolcsóbb, amin van, az a Dreame L10 pro. -
xekta
csendes tag
válasz
Yellow73_a #26660 üzenetére
És csere után felment a szőnyegre vagy már akkor sem? Illetve ha nem akkor miért nem küldtétek vissza? Lehet már a panelon van valami, ami miatt nem kap elég kraftot.
-
xekta
csendes tag
válasz
Yellow73_a #26658 üzenetére
És ki is cserélték vagy csak azt mondták? Régieket megkaptad? Nekem elég gyanús, hogy a kerekek már öregek és azért csinálja, illetve ha a bolygókerék nem forog rendesen, de aztmondtad minden okés. Szilárd küszöbökön felmegy vagy ott is elakad?
-
xekta
csendes tag
válasz
Yellow73_a #26652 üzenetére
Ott van valami mechanikus fáradás, mert arra a szőnyegre fel kellene, hogy kapjon.
-
-
Atalata
tag
Sziasztok.
Pár hete vettem kezdésnek/ismerkedésnek, (asszonyi hatásnak), egy K10 pro-t. Először nem akartuk "komolyabb" gépet és ezt találtam akcióban, ami erre az időszakra megfelel nekünk.
A kérdésem, hogy ha vkinek van ilyenje, annak milyen a térkép rajzolása? Nekem összevissza, szomszédig tartó, bunkereket meghazudtoló alkotásokat tud. Lehet elkezdem gyűjteni, pár év múlva új művészeti ág lesz..
Igaz nincs nagy jelentősége, mert nem tudom határolni, csak jó lenne tudni azért, hogy ahol lehet ott volt e. Az is igaz, h olcsó húsnak(ami azért teli árban nem kevés), de egyenlőre ide ez nekünk megfelel. 2cm magas szintkülönbségen le-felmegy, annál magasabbnál megáll. Szőnyeg nem gond neki, ha nem bír tolat és újra.
Vezérelni jól lehet, szépen hazatalál. Ütközés elnyelője jó, gyerek se sír ha neki megy. SZívó ereje sima koszra jó, de pl egy ceruza hegyet nem tud felszívni, pedig többször elé raktam.
[link] Ez az amúgy.(Nem reklám!!!)
Köszi! -
jbnd-007
tag
Most akartam először az Aliról rendelt HEPA szűrőt cserélni. Az elsőnél a kezemben maradt a műanyag fül, aminek be kéne pattannia és a helyén tartani. A másodikról kiderült, hogy a fülön lévő apró köröm nincs jó helyen. Kicsi az eltérés, milliméter alatt, de pont elég, hogy ne tudjon bepattanni a helyére.
Q8-hoz rendeltem, a dobozon Q7 van ugyan, de mindenütt egy kalap alá veszik a szűrőt a kettőhöz. Nem tudom, hogy selejtet rendeltem, vagy a Q8-on tényleg változtattak valamit és az utángyártók nem követték le.
Egyelőre cellux-szal megoldottam, de új boltot kell keresnem.
-
Yellow73_a
tag
válasz
Yellow73_a #26648 üzenetére
Xiaomi Mi Robot Vacuum Gen1 vs szőnyegek.
Régen minden jobb volt. Mikrobi terepmászó képessége is. Fiatal korában ezeket a szőnyegeket simán megugrotta, nyugodtan otthon lehetett hagyni, nem akadt el sehol.
Ma már sajnos cak felügyelet mellett takaríthatja azokat a szobákat, ahol a laminált padlón szőnyeg is van. Ez csak két szobát érint, de akkor is gáz. Megakad, és úgy kell arrébbtolni.
Mivel a Gen1 teljes takarításkor mindig eldobja a legutóbb csinált térképet, és ilyen elakadásgondokkal küzdünk, mindig zónatakarítást csinálunk, jellemzően egyszerre csak egy, vagy maximum két helyiségre.A problémáról pár video:
https://youtu.be/Wlbsi3jS_9s
Nappali szőnyeg sarka. Ez olyan shaggy szerű szőnyeg, de sokkal rövidebb, és vastagabb szálai vannak, és elég tömör. Zóna takarításkor mindig elakad, és nem küzdi ki magát.https://youtu.be/oiHwCmcpgu0
Nappali szőnyeg széle. Mindig elakad, ha az egyik kerék a szőnyegen, a másik kerék pedig a laminált padlón fut. Egyértelműen a főkefe akad meg. Ezt a szőnyeget új korában simán megugrotta. Ilyenkor a lábammal terelgetem tovább.https://youtu.be/xil2TcGMXfo
Nappali szőnyeg sarka. Míg zónatakarítás közben itt elakad, hazatéréskor kiküzdi magát az akadásbólhttps://youtu.be/EIDjDvmoYSQ
Fiam szobájában szőnyeg széle. Ennek a szőnyegnek aztán igazán nincs hosszú szőre. Igaz, a rövidebb oldalán úgy van szegve, hogy saját maga alá vissza van hajtva, így kb 1,5 cm itt a szőnyeg szegélyének vastagsága. De korábban ez sem okozott akadályt, most már egyre inkább igen.https://youtu.be/6ix8MlwF3xA
Fiam szobájában szőnyeg széle.
Itt is megakad a szőnyeg szélénél is (párhuzamos haladáskor, egyik kerék a szőnyegen, másik a laminált padlón) Lábbal kell noszogatni itt is -
DGery
aktív tag
válasz
Dreame D10s Pro vs szőnyeg széle v magasabb küszöb:
A robot ha érzékeli, h elakadt, akkor kicsit tollat és megpróbál más szögből felmenni. Ha nem tud, akkor kerül, de másik irányból visszamegy.
Amúgy 2cm-es küszöb nem akadály neki, azt simán meglépi.
A kamera az akadályfelismerés miatt van, és ha a fenyviszonyok megfelelőek, akkor nagyon jól működik -
xekta
csendes tag
válasz
Neki olyan a főkefe tartoja, hogy tud mozogni fel-le vagy fix?
-
Yellow73_a
tag
Sajnos nálam nem azért akad el. Határozottan lehet érezni, hogy a főkefe akad el a szőnyeg szélében, ilyenkor alig lehet megtolni a robotot, hogy felmenjen a szőnyegre, annyira erősen el van akadva. És nem csak a felmenetel, hanem a lejövetel is problémás, sőt egyre inkább az is problémás, amikor a szőnyeg szélével párhuzamosan megy, de az egyik kereke fent a szőnyegen, a másik lent a laminált padlón.
Ha nem felejtem el, csinálok videót a problémáról -
xekta
csendes tag
válasz
Yellow73_a #26645 üzenetére
Ha megvalnal a robotodtol engem erdekelne donornak.
Egyébként érdemes több oldalon megnezni a tulajdonsagaikat, valahol írnak róluk plusz információt is. De átlagosan mai robotoknal 1,5-2cm a maszasi képesség. Szőnyeg sarkában akkor akad el, ha fel van pödörve és az oldalkefe alá söpör. Ilyenkor érdemes leragasztani a szőnyegeket.
-
válasz
Yellow73_a #26645 üzenetére
Ezek jó gepek, én a Mop 2 Pro-t nem venném már, az régi.
A mászóképesseguk jó kérdés.
A Gen1 Vacuum anno roborock volt.
-
Yellow73_a
tag
Nézegettem neten a most kapható robotokat, ás egy kicsit tanácstalan vagyok, hogy most is vegyek. Jelenleg Mi Robot Vacuum (1. generációs) van, aminek az idők folyamán teljesen leromlott a terepmászó képessége.
Az új robottal kapcsolatos elvárásaim:
- 140 eFt körüli a keret, de jó lenne 120 alatt megúszni
- legfontosabb, hogy minél könnyebben minél magasabb akadályt ugorjon meg, könnyen menjen fel szőnyegekre is.
- jó lenne, ha nagy szívóereje lenne
- a felmosás nem feltétlenül szükséges, de ha van benne, lehet, hogy inkább a forgó mopos lenne jobb. Érdemes ebbe az irányba menni?
- a bázisállómáson nem feltétlenül kell, hogy legyen nagy portartály automatikus átürítéssel
- Lidar technológia gondolom, alap, de rajzoljon térképet, amit elment, lehessen zónatakarítást csinálni a térkép egy részének kijelölésével
- Ha nekimegy egy-egy nagyobb akadálynak (pl asztal lába, stb), nem problémázom rajta, a mostani is nekimegy pár dolognak, semmiben nem tett még kárt.Ezeket néztem:
- Dreame D10s kb 90 eFt. 5000 Pa szívóerő; 9,9 cm
- Xiaomi Mop2 Pro kb 90 eFt. csak 3000 Pa szívóerő, rezgő mop (vagy ez általános?), 10,1 cm
- Dreame D10s pro kb 105 eFt. Ez csak a kamerával több, mint a sima D10 s?
- Xiaomi S10+ kb 110 eFt. 4000 Pa szívóerő. Előnye a két forgó mop; 9,7cm
- Xiaomi X10 kb 115 eFt. 4000 Pa szívóerő. 2 cm küszöbmászás. bázisállomás nagy porgyűjtő;9,9 cm
- Roborock Q5 pro kb 139 eFt. 5500 Pa szívóerő
- Dreame D10 Plus Gen 2 kb 145 eFt. 6000 Pa szívóerő. 2 cm küszöbmászás. Bázisállomás nagy porgyűjtőTeljesen más kategóriájú gépek, mindegyiknek van egy-egy előnyösebbnek tűnő tulajdonsága a többihez képes.
Mi a jobb, ha a főkefe szőrös kefés, vagy amelyik csak szilikon?
A Mop2 Pro esetében a rezgő mop egyedi tulajdonság, vagy a többi is azt csinálja, csak nem írják le a leírásban?
Sajnos csak 2 gép esetében írják le a küszöbmászó képességet, pedig ez nekem fontos szempont. Nem is a küszöbök miatt, mert abból csak 1 van, a többi mind csak burkolatváltó profil, hanem hogy a szőnyegekre menjen fel és ne akadjon el a szélükben.Mi a véleményetek?
-
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
A Roborock q revo es a Roborock qrevo S között mi a különbség? Melyik a jobb? -
-
-
flash-
veterán
milyen robotporszívót vegyek?
kb 50-60 m2 a lakás (fürdővel együtt), nem baj ha felmosni is tud nem tudom hogy kezdjek neki? küszöb csak a fürdőben van.
minden szoba padlószőnyeges kivéve a fürdő természetesen és a konyha, ott ilyen egyszerű ragasztott laminált . (de tervben van hogy a padlószönyegsek le legyenek cserélve lamináltra, de ez még távolabbi terv)köszi előre is!
-
Yellow73_a
tag
válasz
ggeleven #26597 üzenetére
Én asszem bepróbálkozom eggyel. Ha meg nem jön be, hát visszaviszem.
Jelenleg egy első generációs Mi Robot Vacuum szolgál nálunk vagy 4-5 éve. Szeretjük Mikrobit, de azokra a szőnyegekre, amikre új korában simán felmászott, már a legtöbbször elakad. És a forgókefe akad el szőnyeg szélében, az első bolygókerék simán felmegy, a hajtott kerekek meg csak forognak egyhelyben. Már komplett kerekeket is cseréltem, de nem javult tőle a helyzet. Így már sajnos csak akkor tudjuk/merjük használni, mikor itthon vagyunk.
Ha nem ez a Silvercrest, akkor ki mit ajánlana helyette? Nem kell, hogy legyen porürítő állomás, a mop sem feltétlenül szükséges.
Legyen nagy szívóereje, erős akksija, és jó "terepjáró" képessége. -
-
sub71
aktív tag
Találtam egy oldalt, ahol a Mi Home app teljes magyarítását megcsinálta egy lelkes user, sőt egyes Xiaomi, Roborock, Dreame, Roidmi, stb... robotok hangjának magyarítására is van lehetőség!
Remélem valakinek hasznos lesz. -
-
sub71
aktív tag
válasz
Zsolti85@ #26630 üzenetére
A Xiaomi nem emeli fel a mosópárnákat automatikusan a szőnyeg felett, és úgy emlékszem, hogy annak az oldalán nincs infra szenzor, talán kamera sincs az elején, ami segít a tárgyak felismerésében. Ha kifogsz egy jó akciót a Dreame l10 ultrára, akkor azt vedd. .... Szerintem....
A tesztekben általában elveri a Dreame l10 S ultra az X20-as Xiaomit.
-
-
Zsolti85@
friss újonc
Sziasztok, megy az agyalás a Xiaomi x20+ vagy a Dreame l10s ultra között , hogy valóban megéri e azt a nagy árkülönbséget kiadni a két porszívó között?
-
-
Froclee
őstag
válasz
Dolphine #26624 üzenetére
Volt egy Viomi-m nekem is, kb ugyanígy "működött". Ha a nevemre rákeresel, írtam róla.
Visszaálltam Roborock-ra, megoldódtak a bajaim.
-
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy Viomi V3 porszívó.
A hibajelenség a következő: A korábban feltérképezett házon nem ment végig, random befejezte a takarítást. Feleségem megelégelte, majd tegnap kitörölte a térképet, hogy előről kezdje az egészet. Két szobát feltérképezett, ma viszont random a szobában többször megáll. Ilyenkor mi van? -
frisco
aktív tag
Sziasztok, ezzel a géppel kacérkodok, visszaolvastam minden hsz-t és a netet is végigbújtam de néhány észrevétel jól jönne:
https://tesztarena.hu/olcso-robotporszivo-automatikus-portartaly-uritessel-durvan-nagy-szivoerovel-roidmi-eve-max/#more-194505
Percenként 320 mozdulattal mos fel, fogalmam sincs ez jó paraméter vagy sem.
115.000.- Ft lenne kuponnal.
Köszönöm előre ! -
xekta
csendes tag
válasz
Barthezz2 #26620 üzenetére
Citromsavazni szoktam csak, a gyártói szerekben is csak az van koncentráltabb formában. Ecetezni nem szabad, mert megkezdi az alumínium kazánt, illetve megmarja és megkeményíti a gumi tömítéseket. Ecetet egyébként semmilyen háztartási gépbe se ajánlok. Naponta hoznak be gépeket, amiket eceteztek, és nem olyan anyagból vannak már ezek mint 20 éve, hogy kibírják a savazást de nem is olcsók ezek az alkatrészek hozzájuk, szóval nem érdemes próbálkozni. Nyilván a helyi szerelő azt fogja mondani, hogy jó az ecet és társai. Mosó, mosogatógéphez a w5-öt, tandilt, stb konkrétan a géphez való tisztítószert ajánlom 90 fokon (mosogatónál a legnagyobb hőmérsékleten), esetleg trisót.
-
Lehet hülye kérdés, de lehet kapni háztartási gépekhez(pl kávéfőző) vízkőtelenítő cuccokat, vagy akár ott a citromsav. Azzal nem lehet menteni ezeket? Vagy ebben teljesen más csövezés/tömítések vannak, és megeszik az ilyen szerek?
Persze ez nem full dugulás után gondolom, hanem mikor még menthető a helyzet.
Ma vettem hozzá vizet, nem azért kérdezem, mert nyilván egyszerűbb megelőzni, mint menteni. Csak kíváncsiságból kérdezem.
-
xekta
csendes tag
Grahics: igen, fini mini
Ma például ő jött hozzám, őt normál csapvízzel használták. Majd még kiderül meglehet e menteni, hiszen teljesen zárt tartályok. De nem rózsás a helyzet. Szivattyús gépnél vagy állomásnál még nagyobb kár is lehet miatta. -
-
xekta
csendes tag
Persze, hogy nem vízkövesedett le a gőzkamrája, hiszen nincs neki
De viccet félretéve megbeszéltük, hogy szinte ugyan az a kettő és leírtam, hogy ha venni kell, akkor én a desztillált vizet preferálnám, de nekem oly mindegy ki mivel használja, elmondom a jótanácsot aztán ha nem tartják be akkor megjavítom szívesen pénzért. Mindkettőt szinte bárhol lehet kapni és egyik sem halálos, csak ne ezt igya senki ha szomjas.
-
sub71
aktív tag
Van egy 8! éves Saeco automata kávéfőzőm. Csak ioncserélt vízzel használjuk. Még nem haltam meg tőle, de ami még ennél is fontosabb soha nem volt szervízbe, illetve amikor kiírja a kötelező vízkőtlenítést, akkor is csak átverem a gépet, nem rakok bele semmi vegyszert. Ha ennyi idő alatt nem vízkövesedett el a gőzkamrája az ioncserélt víztől, akkor talán a robotporszívó sem megy tönkre tőlé...
Részemről a téma lezárva, senkit nem akarok meggyőzni semmiről -
Most néztem, hogy a fent linkelt wikis cikk részletezi, hogy a sima csapvíz 500-1000 μS vezetőképességű, a nagyon desztilált víz 5.5.
Azt viszont speciel tudom, hogy nálunk ami van, az olyan 15-25 μS általában. Szóval szerintem jó lesz
Annyi a kis porszívóba meg talán nem kell, hogy hordószám hordjam haza
-
xekta
csendes tag
válasz
sirály69 #26609 üzenetére
Nem mondod? És én nem pont ugyan ezt írtam
?
Szerintem ha már venni kell bele löttyöt, akkor csak a biztosra kellene menni, arra, ami kisebb eséllyes hagy származékokat a gépben, ami pedig itt a deszt. Nyilván a másik is jobb mint a sima\lágy víz vagy az illatos vasaló folyadék\klímavíz\szárítóvíz egyebek. -
-
szezso15
addikt
válasz
ggeleven #26599 üzenetére
Ja én is ezért próbáltam nézni, hogy mi lehet az alap?
Amúgy egy 90nm-es lakást kéne tisztítania, belső két szintes szóval jó lenne, ha el tudná ezt valahogy tárolni. Van egy hosszú szálú szőnyeg, arra nem kell felmennie, máshol járólap meg parketta. Csak burkolatváltó van, küszöb nincs, a lélektani határ pedig 100k.
Ha normális minőségben felmosni is tud az nem hátrány, de nem elvárás!
Grahics & farkas26: Köszi, akkor kihagyom, érdekel mit ajánlotok helyette!
-
-
sub71
aktív tag
A desztillált víz és az ioncserélt víz között otthoni felhasználás szempontjából nincs különbség. Egyik használata közben sem képződik vízkő. Ráadásul desztilláltat beszerezni sem könnyű, inkább csak gyógyszertárakban kapható, mivel az helyben készült krémek, szirupok élkészítéséhez ez szükséges, ezért tartják. Szóval szerintem mehet az ioncserélt a robotba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Nintendo Switch 2
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elden Ring Nightreign teszt
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Játékmenet bemutatót kapott a MindsEye
- Mikrotik routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest