- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok!
Lehet anno volt kérdés, de most újra felszeretném tenni. Nokia 9300,9300i és 9500 között gondolkodom. Szerintetek melyiket érdemes választanom? Csak szeretnék néhány érvet és ellenérvet kérni a kommunikátorokról(gondolok itt melyik a megbízhatóbb, melyiknek jobb az anyaghasználata(tartósság szempontjából), symbian gyorsasága, típushibák stb). Külföldi teszteken és felhasználó vélemények alapján a natúr 9300 dicsérték. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
Tényleg emberek ez vajon igaz lehet? Hallottam már elfeledett új SWAP telefonokról, de ez most tényleg nagyot ütne, ha az lenne.
[ Szerkesztve ]
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz KSparrow #22714 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségeteket. Emlékszem a 2 megapixeles kamerára, hogy akkoriban mekkora szám volt. Legelső Carl Zeiss optikás és N szériás Nokia volt. Ha jól tudom ez a Nokia tudott elsőként VGA felbontású videót is rögzíteni. Ezek még minőségi darabok voltak, épp a múltkor gondolkodtam el azon, hogy anno 2004-2005 környékén micsoda újdonság volt egy 1,3 megapixeles telefon kamerája vagy egy ne adj isten 2 megapixeles csúcs kamera. Az idő megszépíti az emlékeket, ma visszanézve az akkori kamerás mobilokat elavult és ronda képeket készítenek, ép tavaly mikor beszereztem a régóta várt N8-at döbbentem meg és csalódtam óriásit a telefon multimédiás képességeit illetően, hogy ez csak ennyit tud, sokkal jobbra számítottam. Nagyon elszaladt a telefongyártókkal és a felhasználókkal(is) a ló, óriásit fejlődtünk cirka 10 év alatt. Félelmetes. Emlékszem még 2002 környékén a Nokia 7650-es 3MB-os belső memóriájára, hogy az akkoriban mekkora szám volt, elvoltam hűlve mikor meghallottam, valamint a "profi" VGA kameráról szuper lavituszokban beszéltünk. Ma meg ott tartunk, hogy 41megapixel...
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
15e Ft-ért, de megpróbálok még alkudni, eredeti árból már így is alkudtam. Adatkábellel, töltővel, 2gb-os gyári memóriakártyával, egyetlen esztétikai hibája a telefon jobb oldalán lévő kopás, amúgy még a kijelző is fóliás, állítólag 1 éve nincs használatba véve. De korrektnek tűnik az eladó nagyon szívesen benne van a személyes átvételbe, kipróbálásba stb. Az akksi az ami mindenképp cserére szorul, tényleg mennyit érnek ezek valójában jó állapotban? Régóta vágyom egy N90-re. Emlékszem anno a Carl Zeiss kamera és a telefon kijelzőjének a felbontása, akkoriban példaértékű volt Nokiáéknál. Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és segítséget.
[ Szerkesztve ]
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy most szeretnék vásárolni használtan egy Nokia N90-es mobiltelefont. Mik a telefon típus hibái? Mire érdemes oda figyelni vásárláskor és mit érdemes kérdezni vásárlás előtt? Valamint mennyire volt strapabíró ez a széria. Amiket eddig megkérdeztem az eladótól a telefonnal kapcsolatban, kijelző, beszédhangszóró állapota, szalagkábellel kapcsolatban a telefon szétnyitásakor mindent elsőre patentra felismer-e a telefon és jól működik-e, nem lötyög, feszes, nem esik szét stb., az akksi állapota(cserére szorul 1 napot bír) annyit jegyzett meg az illető, hogy ő szerinte a mai telefonokhoz képest lassú az N90. Mondjuk engem ez nem zavar, mivel jelenleg is egy E50-est nyúzok és ha jól tudom ugyanaz a Symbian fut mind a két telefonon. Mindennapi használatra venném meg a készüléket. Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne szerintetek melyik a megbízhatóbb telefon. Nokia 6230 vagy az okosított változat 6230i? Mindegyiket láttam élőben, de több napos személyes tapasztalatom, viszont nincsenek velük kapcsolatban. Ami nekem első ránézésre feltűnt 6230i szebb kijelző, szebb kamera, kényelmesebb billentyűzet a navigációs gomb miatt, de valahogy lassúnak tűnt a menü, minden olyan lomha volt. 6230 gyorsabb, csak kicsit élettelenebb kijelző, gyengébb kamera, navigációs gomb hiánya. Szerintetek melyik hosszútávon a jobb, nekem a megbízhatóság lenne a fő szempont.
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
Szerintetek hihető az alábbi történet Nokia 6100-ról lenne szó:
Képek alapján szép állapotban van a telefon, fél éve, hogy először látok ilyen állapotút. Elméletileg nem felújított. Az árát kicsit sokkalom 10.000Ft. Következő a történet:
"Gyártás: 2004/06
Life timer: 139:31
Teljesen tökéletes állapotban van. Nincs térerő ingadozás. Jó a mikrofon és a hangszóró is.
Made In Germany. Ezt a telefont mi autótelefonként használtuk egy gyári Mercedes telefon kihangosítóban. Ott tároltuk, nem volt kivéve, nem lett hordozva, ezért ilyen az állapota. Az autót kb. 2 éve eladtuk és azóta pihen a fiókban ez a telefon. Az akkuja szerintem tökéletes, mert pár hónap pihenő után bekapcsoltam és nem kellett tölteni. Nincs repedés, nincs törés."
Ez vajon igaz lehet?The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
-
ZsizsiZsozsó
tag
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz szőröscica #20012 üzenetére
Valószínű végfok hibás, bár nem 100%. Ez annyit tesz, hogy a belső antennát ki kell cserélned, anno nekem is ezt csinálta a 6210-em, de az kb. 10 éve volt. Régebbi Nokiáknál gyakran előfordul Nokia 7210, 62,6310, 3310, 3410, 3330, 5510. Konkrétan a hiba, néha talál magának a telefon térerőt, néha nem. Vagy beszélgetés közben akadozik, megszakad. Végfok: A telefonnak az a része, ami a rádióhullámokat felerősíti, hogy eljussanak a bázis állomásokig (mobil adó/vevőkig).
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz KSparrow #19988 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek. Vagy magyarázkodás lesz a vége, vagy az üzletrontó verzió vagy inkább, már nem mer rá semmit válaszolni.
Az eddigi Nokiám szinte kivétel nélkül nekem is Made In Finland gyártásúak voltak, meg főleg a régebbiek Nokia 3510 Made In Germany volt. Csak azért kérdeztem ez a dolgot, mert csodálkoztam, hogy már az N76 is között is, volt Made in China (vagy lehet ezen már nem kellene csodálkoznom, le vagyok maradva). De, ha jól tudom a legújabb Nokia Lumiák, már csak Kínában készülnek, Finn gyárak végleg bezártak. Mondjuk emlékszem anno egy 7110 vagy 7650 megjelenése micsoda hisztériát váltott ki. Valahol szerintem a Nokia, akkor volt igazán a csúcson mind tudásban, mind megbízhatóságra, amíg Frank Nuovo féle emberek voltak a cég dizájnerei.The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz KSparrow #19984 üzenetére
Nem-nem a fekete lesz a befutó , mondjuk nekem személy szerint piros színben is tetszik. Szívesen elfogadnám azt is, ha új lenne. Gyűjtemény én, ha találnék egy bontatlan 8110-est, még azt is befognám mindennapi használatra, ott lenne a zsebemben a gyűjtemény. Egyébként létezik, hogy ezeket az újabb N szériásokat már Made in China-ban gyártották? Most nézem amit írtál kérdést Nokia 6250-es gyereknek vaterán, már azonnal ki is törölte, úgy látszik érzékeny pontjára tapintottál.
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz KSparrow #19981 üzenetére
Hát még egyszer nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást. N szériás nokiák közül eddig nekem, csak N8-am volt. Igazság szerint nem lett volna rossz, ha nem lett volna érintőképernyős, de mindegy hagyjuk én ezekkel az új telefonokkal nem nagyon fogok tudni megbarátkozni. Valószínűleg, akkor lecsapok a vaterás N76-ra, újnak hirdeti az illető, korrektül válaszol minden kérdésre, képek alapján is új. Mondjuk ennyi idős telefonnál még elhiszem, hogy új. Na, de pl. amikor 8310, meg 8850-ket hirdetnek 30eFt-ért, hogy vatta új, persze a panel az több, mint 10 éves, DCT 3-as,4-es telefonokat még gyerekjáték lenullázni. Ettől eltekintve a ház az lehet új, meg a matricával is variálhatnak, meg fel is újíthatják az egész telefont, de az attól még nem lesz új, de még újszerű sem. Na de azért még is... Akik retro telefonokat gyűjtenek vagy akarnak vásárolni, azoknak úgy is szemet fog szúrni az átverés. Mondjuk az is elég durva, amit észrevettél a sárga színű 6250-nél.
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz KSparrow #19975 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tapasztalatokat, véleményeket neked és ferret77 felhasználónak is. Nagyon gondolkodom a megvételén, igazság szerint Noka N90-re vadásznék, de az elmúlt 1,5 évben szép vagy akár új állapotúval egyáltalán nem találkoztam, sajnos mind leharcolt volt. Így ha már mindenképp összecsukhatós szeretnék, így jött az ötlet az N76-ra. Egyébként érdekes, mert anno megjelenéskor én se sok mindent hallottam róla, de így utána olvasgatva egész jó telefonnak tűnik. Mondjuk nálam a Wifi és hasonlók egyáltalán nem játszik, inkább maga a dizájn, kinézet, összeszerelés minősége, valamint a kijelző felbontása, meg természetesen az, hogy nem érintőképernyős, ezek a főbb szempontok. Fényképezésre ott a fényképezőgép, internetre meg az asztali PC. Netezni anno az N8-on is borzalom volt.
The Power Is Yours!
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok,
Csupán egy olyan kérdésem volna. Nokia N76-ról mi a véleményetek? Akinek esetleg, volt ilyen telója és megosztaná velem a tapasztalatait, azt nagyon megköszönném.The Power Is Yours!
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest