- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #1030 üzenetére
Hello,
Sikerült a R36S-t másik SD kártyával működésre bírni.
Nem hiszitek el:
A 103 üres könyvtárat plusz 1 db játékot kellett fel másolni.
Tehát nincs rajta rendszer file.
Csak az üres könyvtár szerkezet nélkül nem indul el.
Minden könyvtár tartalmat letöröltem egyesével.
Bármit letörölhetek, csak a gyökérben lévő könyvtárakból nem lehet egyet se törölni.
Ez nagyon fura.Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.
Most már megtartom, mert én meg vagyok vele elégedve.Más :
Több mint 95 retro game könyvtár van a kártyán.
De én nagyon kimaradtam anno ebből.
TV tenisz volt meg uncsitesómnak, nekem meg c64 és itt véget is ért.
Szeretném mindegyikhez az 5 legjobb játékot felrakni, hogy megismerjem.
Honnan tudom melyik könyvtár mi?
mame, pico-8, openbor, msx, loversnx, bios...stb nekem semmit se mondanak.
Van valami oldal ahol utána nézhetnek ezeknek a rövidíteseknek?
Retro romokat tudom honnan szerezzek be, de ott a konzol neve van. -
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1052 üzenetére
De akkor miért nem jó, hogy az R36S-klónos linkeden elérhető valamelyik, biztosan a gépeddel kompatibilis EmuELEC verziót telepíted a 2 GB-os SD-re és mellé felteszed azt a pár játékot, amivel tényleg szeretnél játszani?
Ráadásul a linkeden vannak dtb fájlok is letölthetően.
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1050 üzenetére
A #1040-ben linkelt képernyőképeden: [link] van egy "bios" mappa, ami nem üres. Ezt mindenképpen mentsd le. Megint csak a képernyőképeid alapján az SD kártyán minden olyan mappa, amelyiknek egy retro konzolról van elnevezve (pl. "psx" mappa) és nem üres, tartalmaz játék ROM-okat. Ezeket a mappákat is mentsd le.
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1048 üzenetére
Közben ugyanazt találtuk meg. Viszont a linken írnak rá megoldást - custom firmware futtatása, másik, megbízhatóbb SD kártyáról. Úgy látom, mégsem úszod meg az ArkOS-t, mert azt ajánlják. De van ott letölthető EmuELEC is.
A hozzáadott SD-ről a ROM és a BIOS könyvtárakat mindenképpen mentsd le.
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1046 üzenetére
Nem linkeltem ArkOS-t, egy útmutatót linkeltem, amiben amúgy ez van az R36S vonatkozásában (kiemelés tőlem):
Some other devices are unofficially supported. For example, the Anbernic RG351MP ArkOS image will work on the PowKiddy RGB20S, R35S, and R36S devices, and the Anbernic RG353M image will work with the Anbernic RG353P. The PowKiddy V10 also works with the PowKiddy RGB10 software image.
Unofficially supported devices may have some controller/input inconsistencies, and you are generally on your own to troubleshoot issues since they do not have official support.Szerk.: [link] ez alapján még R36S klónod van. Ennek - a valódi R36S-sel ellentétben - van eMMC-je és arról fut az EmuELEC. [link]
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1044 üzenetére
Amit találtál, az egy unofficial fork-ja az ArkOS-nak, de oké, ez most lényegtelen. (Ha mégis érdekel majd, itt lesznek hasznos infók: [link] )
Két dolog:
- Be tudod linkelni a termékoldalt, ahonnan rendeltek az R36S-t? Remélhetőleg van ott infó arról, milyen OS-t adtak hozzá. Az EmulationStation elviekben egy frontemd önmagában csak, nem az OS.
- Azzal tudsz és akarsz is próbát tenni, hogy a gyári SD tartalmát átmásolod egy másik, üres kártyára és megnézed, hogy a másik kártyát betéve rendesen "feláll" a rendszer, vagy ugyanaz történik, mint amit az #1040-ben írtál? -
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1034 üzenetére
R36S-re (ha eredeti, mert ezt is hamisítják) pont van ArkOS. (Az RS36S pont maga is egy klón cucc, egy Anbernic kézikonzollal - asszem, RG351V - egyezik teljesen hardveresen, így az arra való ArkOS 1:1-ben jó az R36S-re is.)
Milyen "rendszerfájloknak" kellene szerinted a memóriakártyán lenniük?
Semmi olyasmit nem írtam, hogy kellene lennie harmadik SD-nek.
-
Tim82
félisten
válasz
Utána sem lesz levélnehezék, csak kell egy új, megbízható(bb) microSD kártya. A gyári OS-nél meg vannak jobb opcióid, mint pl. az ArkOS nevű CFW.
A legtöbb két kártyahellyel rendelkező kínai kézikonzolnál igazából lehetséges egy kártyás setup is, amikor az OS és a ROM-ok egy kártyán vannak. Szerintem ha ragaszkodsz a gyári rendszerrel, egyszerűen készíts backupnak egy lemezképet a meglévő SD-ről.
-
doc
nagyúr
válasz
Ez egy elég általános ketyere, az összes kb ugyanez csak más designnal.
ha már átlátszó, nincs valahol belül egy SD foglalat amin rajta van a kártya? Nekem egy e-book olvasó volt pl ilyen, szetszedes után derült ki hogy egy közönséges SD kártya van belül egy foglalatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest