- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI Mobil
-
Mobilarena
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz trouble #3399 üzenetére
Kikapcsolás alatt mire gondolsz? A böngészőn keresztül az addon betöltését, vagy az addonon keresztül a blokkolást (nagy kék gomb)?
Egyébként ublock origin, vagy ublock origin lite?
Bármelyik is az addon, mi a verziószáma (a legfrissebb, 1.57.2-es?Bár ahogy nézem Mai probléma a be nem töltés szóval én várnék 1-2 napot...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
trouble
senior tag
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni! Több éve használom Google Chrome bövitményként az uBlock-ot, soha semmi gond, szuper elégedettség!De a mai naptól ha be van kapcsolva, semmit nem tőlt be a büngészőm,csak teker,teker
Ha kikacsolom a uBlock bővítményt, minden működik mint előtte(nyílván 66 tonna reklámmal, és engedélykérésel).Legfrisebb Chrome verzió.Tapasztalt más is ilyet?
Mi a gond, mit tegyek?Vagy ennyire bekéményített volna a Google? Köszönöm!
Ja és az ublock-ot sem tudom megnyitni, mikor ez a "fagyás" van![ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz konci79 #3397 üzenetére
Ez már sokrétűen off topik, de na
-VPN: mai alap feéhasználásként a forgalmad egy csőbe be, majd valahol ki. Vagy távmunkából irodai hálóra, vagy pl netflix tartalomért másik országba, vagy világból bárhonnan saját hálózatra. Kívülről elméletileg nem látnak bele. Ha neked különösen nem kell, akkor nem kell...
-DDNS: vagy a korábban említettnek gyártóspecifikus nevű beállítása, vagy valami speciálisabb (látni kéne kontextust [vagy topikjában kérdezz, vagy privátban kérnék képet]
-HTTPS: alapból titkosítás, de előbbihez hasonlóan: nem tudom, hogy xiaomi mire gondol.Fizetős-e a VPN? Ez kb, minth ha azt kérdeznéd, hogy fizetős-e az email? Vannak ingyenesek, vannak fizetősek, vannak jobbak, amik adnak olyan extrát, hogy megérheti, vannak rosszabbak, kerülendőek, amik szinte többet ártanak, mint használnak. Van topikja az ajánlottabbaknak.
MAC alapú szűrés hálóra: ha wifi is megy, akkor helyes, vezetékesen annyira nem számít, nem baj ha van. Vendégek érkezésére, meg ott a guest wifi, ha van !
DCHP (ajánlott utánaolvasni), ez csak annak a protokolnak a neve, ami az útválasztó (router) útválasztását leírja. Ha pl az a routered egy beülős internet kávézóban lenne, akkor sokkal nagyobb szerepe lenne annak hogy optimalizálva legyen ,hogy hány kliens, meddig, hogyan, milyen címen csatlakozik, ki mit lát, stb,stb... De ha neked van pár PC, pár teló, pár okostv, akkor ott nem kell annyira optimalizálni, bár ajánlott rá-rá keresgélni opciók nevére, hogy megértsd!
Routernél, Wifinél, ami ajánlott: WPS tiltása, UPnP tiltása, jó erős jelszavakra lecserélni a gyáriakat (admin belépős, és wifi-k). A többi alapon okés... ha igény van rá akkor meg úgy is az igény diktálja. De mégegyszer: ajánlott utána olvasni az opcióneveknek!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
konci79
őstag
válasz ledgeri #3396 üzenetére
Köszi
Router szinten akarnám csak állítani, nem eszközönként.
Xiaomi Ax3000 , VPN-t azt találtam rajta, meg DDNS, HTTPS kapcsolót, de ezekbe nem akarok piszkálni, mert nem értem.Vpn gondolom az valami fizetős szolgáltatás, vagy abból is van ingyenes, amit esetleg használhazok?
Dns-en kívül annyit állítottam, hogy fehér lista, és csak a megadott saját eszközök csatlakozhatnak, Mac cím alapján .
Bár látom , ott is lehet jobban belemenni Dhcp meg egyéb dolgok, de nem teljesen értem ott sem ezeket a dolgokat (statikus, meg fix Ip, meg a többi) így maradtam az egyszerűbb megoldásnál, amit még fel fogok agyilag -
ledgeri
nagyúr
válasz konci79 #3395 üzenetére
Ha valamilyen oldalt felkeresnél, akkor míg te beírod, hogy prohardver.hu, addig a számítógépnek IP cím fog kelleni.
A kettő összefülésén dolgozik a DNS (Domain Name System).
Te beírod, hogy prohardver.hu, így a fenti rendszer szolgáltatja az, hogy milyen IP-n találja meg a géped első körben a .hu-s dolgokat, majd másik szervetől a prohardver.hu dolgait... (és ha lenne még valami.prohadver.hu is, akkor a valami.proharver.hu-t is.) Ilyen sorrendben.
A fentinek csak az a lényege, hogy ez mind kommunikáció a gépedtől a beállított DNS kiszolgáló felé, ami általában az internet szolgáltatód. De ha pl te beállítottál mást, attól még az internedszolgáltatódon átmegy a forgalom, na és itt merül fel a kérdés, hogy ilyenkor Ő mit lát belőle.
Alapból valamennyire beleláthat a küldött és fogadott forgalmazásba, így tudhatja, hogy miket akar elérni a géped, miket akarsz elérni te, ami így már információ, ami eladható, felhasználható. Ha ez zavar, nem szeretnéd, vagy kifejezetten utálod, akkor jöhet a titkosítás. DoH és DoT léteznek (DNS over HTTPS vagy TLS). Egyik így másik úgy, de homogenizálja ezt az adatfolyamot, így bárki aki erre figyelne nem tud különbséget tenni az alap adatfolyamot vizsgálva, nem sokat lát. (Pl másik oldal, hogy így nehezebben tud rászűrni egy vállalat arra, hogy most a dolgozói alap neteznek, vagy pont egy vírus tölt fel cégadatokat, így egyik kevésbé szeretett ebből a szemszögből, de point emiatt akár jobban a másikból)
Pl VPN-ek is általában saját DNS szervert használnak, így nehezebben lehet összekapcsolni a DNS adatfolyamot (mi minek a neve, hol találom X, Y, Z szervert) és a tényleges csatlakozást (Fellépek a név-ismert szeróra és vele kommunikálok), ami a DNS-leak lenne.Bármelyik böngészőben külön bekapcsolható, OS-eken belül is állítható, vagy akár komplett hálót routerrel is levédve használhatóak ezek (ha az eszköz támogatja), szóval ajánlott ilyen szemmel nézni a beállításokat, és ajánlom hogy olvass utána még, mert jó ha átlátod a dolgokat! (túlalapoztam, és egyszerűbben is írtam, mint valóban megy (és amit abból értek ), de csak azért hogy biztosabb legyen az érthetőség)
-
konci79
őstag
Üdv!
Az mit jelent ha a windows-ban a dns-nél kiírja hogy nem titkosított?
Adguard van a routeren megadva, + ublock kiegészítő FF böngészőben.
Laikus vagyok, csak okosodni szeretnék -
GEPESZ66
veterán
válasz Rigormortiis #3392 üzenetére
Telefonon,Chrome esetéban a NextDNS,regisztrálva,Hagezi Pro ++ szűrővel.
-
Zsombe
senior tag
válasz Rigormortiis #3392 üzenetére
Én inkább mindkettőt. Vagy DNS-nek nextdns és ehhez az AdGuard böngészőbe épülő modulját - vagy ez utóbbit kiváltani firefox + ublock párossal.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Rigormortiis
veterán
Sziasztok! Alapvetően csak böngészőben szeretnék reklámoktól szabadulni telefonon/tableten, melyik megoldást javasoljátok inkább: az AdGuard böngészőbe épülő droidos alkalmazását vagy a privát dnsük használatát?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
ledgeri
nagyúr
válasz Visormail #3381 üzenetére
Hát passz: Direktben példaként nem tudok kiállni (nem próbálkoztam, így nem jutottam eredményre), csak máshol használt funkciók alapján próbáltam logikusan következtetni .
De ha facebookos youtube lejátszás közben nincs ublock originben megjelenő youtube/google elem, akkor -mint a facebookos reklámok is- egy CDN-ről, egy IP-ről jön minden, így nehezebb szűrni!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ArthurShelby
addikt
Másnál is behalt a yt revanced? A google (yt) továbbra is próbál terelni mindenkit a premium felé
Bármelyik videóra megyek rá, ez a videó ("the following content is not available...") jön elő (35. legfelkapottabb ). Ez Csütörtök este kezdődött, de megoldotta az, hogy kijelentkeztem a vanced microg acc-ból (lehet flag-elték az acc-omat). Ma már így sem jó.Viszont nemrég frissítették a "hivatalos" megan-n is a yt revanced apk-t, illetve a microg is frissült (vanced microg helyett már microg services kell), így már jó
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ledgeri
nagyúr
Szerintem az ilyen szintű integrációját már nehéz, mert egy CDN-ről jön. Pl nekem már nagyobb rizikó lenne egy külön appot felrakni, hogy az szűrügesse egy másik megjelenítendő tartalmait (ha ez egyáltalán lehetséges lenne. Böngészőnél picit nyitottabb az egész.... De facebooknál ott is (ublockon belül pl) csak a max 2-3 "facebook-globális" CDN látszik!
-
Faby
senior tag
Messengerben a chatek listájában, az egyes beszélgetések közé ékelődő reklámot lehet valahogy szűrni, tiltani?
Hivatalos Meta app, xiaomi.eu rom, root nincs, Blokada-t használok rendszer szinten.[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Cs1csó
félisten
-
ledgeri
nagyúr
válasz GEPESZ66 #3374 üzenetére
Ha meghagyod, és nem működik, majd a dev-ek és a kritikusok is temetik az egészet, akkor nem. Addig nem éri meg nem megpróbálni használni őket!
-
GEPESZ66
veterán
Nyártól lesz-e értelme Chrome esetében meghagyni a reklámblokkoló bővítményt (Ublock,Adguard)?
-
ledgeri
nagyúr
válasz Thegrey #3363 üzenetére
Tegnap az e-feletti (afeletti amire én ezzel válaszolok) üzi fogadott FF-on!
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Mobilon a Chrome esetében megelégedéssel használom a NextDNS-t, jól eltünteti a hirdetéseket.
Windowson, a Chrome esetében az Ublock-ot használom.
Érdemes itt is a DNS-t a NextDNS-re módosítani az Ublock mellett ?
Jelenleg a Cloudflare van beállítva a routerem-nél.[ Szerkesztve ]
-
Thegrey
tag
válasz Semplar #3362 üzenetére
Firefoxra még nincs. A fejlesztő oldala szerint:
Verba volant, scribere non scio
-
Semplar
őstag
-
crok
nagyúr
válasz Thegrey #3359 üzenetére
A F.B. Purity Greasemonkey user.js verzió meg a Chrome verzió is már v37.0.1.0-n van. A FireFox még nem.
[ Szerkesztve ]
-
Thegrey
tag
Honnan van a 37.0.1 verzió? A honlap szerint a 36.12.0 az utolsó verzió.
Verba volant, scribere non scio
-
Viktor77
titán
Ublock Origint használok.
FB-on ha be van kapcsolva, akkor ugrál az oldal, amennyire ki tudom venni, több hírt, reklámot, bejegyzést, akármit akar egymásra rakni (villognak egymáson, nehéz meglátni), így ugrál az egész oldal (a görgető is).
Ha kikapcsolom a szűrőt, akkor jó, de ugye FB reklámszűrő nélkül? Halál.
Valami megoldás esetleg?Csinálni kell. Kész. Pont.
-
-
van valami hatásos modszer cromium alapu (Vivaldi) böngészöhöz ami mukodik YT videokhoz ? az UO és a safe quard már nem csinál semmit sem.
Eddig legalább ugy mukodott, hogy amikor jött a reklám akkor 1mp alatt automatikusan átugrasztotta a reklámot és ment tovább a video.
De most meg elindul a video megjelenik a reklám ami átugorhatatlan ,mert nem visszaszámlálos, majd jön egy másik reklám ami meg addig nem indul el mig rá nem nyomsz a lejátszásra és vagy egy 5mp után lehet kinyomni vagy azt is végig kell nézni majd csak ez után lehet folytatni a videot.
Ja és ha belepörgetsz a videoba akkor is bedob egy hasonlo reklámblockot, igy lehet, hogy fél percen belül 4 video reklámot vagyok kénytelen megnézni miközben az eredeti videobol még csak pár mp-t.. és csak , hogy jó legyen még a video végére is betesz egy blockkot, igy ha nem köszön el aki csinálja a videot akkor azt is kénytelen lenne megnézni, hogy hátha még lesz valami a végén .Ez igy teljes mértékben élvezhetetlen és tarthatatlan . arról nem is beszélve, ha adatkorlátos mobilnettel használja az ember akkor a sok reklám által elhasznált adatkeretet is te fizeted ki olyanért amit te nem is akartál megnézni.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Visormail #3346 üzenetére
Próbálkozz a bármely-böngésző jobb klikk "inspection, view source, ls ki tudja mik magyarul (én nem )" dolgokkal facebookon, mert lehet, hogy ott megtalálod a nevét ami meg a mehet a fenti szerint a sorba.... egy fokkal óvatosabban, de persze ez is bármikor vissza vonható! Szóval magát a html-t kutasd az iránt, hogy mit írj a blokkolandók sorába.
-
addikt
válasz ledgeri #3345 üzenetére
Ja tényleg működik a beágyazott youtubeon is, szuper.
Facebookon most megpróbáltam, ha pipettával kijelölöm az ajánló képernyő részeit eltűnik minden, de attól még megy az időzítő a háttérben és egyszercsak továbbdob a következő videóra. A felugró minilejátszóját meg végképp nem tudom eltüntetni.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
ledgeri
nagyúr
válasz Visormail #3344 üzenetére
Ha a böngészőben globális az addon, akkor a beágyazottat is tiltani fogja, ha ugyanúgy van megcsinálva... Egyébként meg keresel egy beágyazott vidit, végignézed, és mikor bejön a vége, akkor először villám kikeresni (oldal-frissítésekkel egyetemben), majd pipetta, és ugyanazt éred el, mintha beírnál egy fenti sort! Ublockkkal mindent ki lehet venni ami zavar egyedileg, egyénileg!
-
Zsombe
senior tag
Én is tesztelek új megoldást, mert sajnos néha iOS-en az AdGuard app rosszalkodik és hiába nincs tiltva, a DNS mégis megfog egy-két bosszantó dolgot, mint pl. Signal üzeneteket.
Úgyhogy iOS-en most NextDNS (HaGeZi - Multi PRO++ szűrőlistával) + Safari + Ghostery a felállás.
Ghostery Neked miért nem vált be?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
M1995
aktív tag
Azt vettem észre valamit javíthattak mostanában az easylist filtereken, szinte hibátlan az általam használt oldalakon, ahol korábban csak adguard listákkal volt jó. Idén ez a felállás nálam különböző eszközökön:
Edge + UO (easylist és UO listákkal)
Safari + Wipr(Edge amúgy nagyon jó böngésző lehetne, ha a Microsoft nem microsoftozná el szokásuk szerint)
Adguard kiegészítő most dobva, bár továbbra is jónak tartom. (Csak a kiegészítőt, a teljes programot nem és telefonra sem.) Szerintem az ABP, Ghostery és társairól beszélni sem érdemes.
Teszteltem még a Manifest v3 kompatibilis UO Lite-ot is, alakul a dolog. Majd meglátjuk mi lesz a helyzet 2024 második felében.
-
merqree
őstag
Köszönöm classic B, M1195 és ledgeri a válaszokat, wipr-t feltettem (rögtön meg is vettem), majd figyelni fogok
-
Cs1csó
félisten
válasz adlersson #3334 üzenetére
Asztali böngésző? Social Fixer vagy az F.B. Purity nevű böngésző kiegészítők.
Az SF elvileg elérhető a böngészők áruházából. at FBP-t saját oldalról tudod telepíteni, innen: [link]
Mindegyiket kell finomhangolni a FBP-nél a hatékonyabb működés érdekében érdemes a Facebook nyelvét átállítani angolra. -
Sziasztok, olyasmi blokkolót keresek, mely a Facebook megnyitásakor automatikusan felismeri a "Suggested for you" címkékkel ellátott ajánlásokat, blokkolja, majd törli ezeket, illetve ahogy görgetek lefelé, úgy az esetlegesen felbukkanó további oldalakkal is megteszi ugyanezt.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
M1995
aktív tag
válasz merqree #3331 üzenetére
iPad: én iPhone-on Safariban nézem, ott pedig szűri a Wipr. Ez az App Store leírás szerint iPadre is elérhető. YT szűréshez a Wipr Extra modult kell engedni youtube.com címen, aztán teszi a dolgát. Próbálj a topikban visszakeresni, vannak DNS alapú szűrések is és egyéb megoldások is: [link]
TV passz, ott nem nézem és nem jártam utána. Gondolom a DNS trükk (TV menüben vagy router) ott nem jön annyira jön be, amióta szigorított a Google, de hátha valaki ír valami okosat.Én is úgy vagyok vele, régebben a 123. VPN reklámot még talán el lehetett viselni YT-on, de egy pszichiátriai eset őrültségeit nem és ezért a Google is rohadjon meg. Kétszeres lehúzás, az adódból fizeti a beteg dagadt a guglit adják le a propagandáját, aztán fizess újra a guglinak is, hogy ne lásd. Hát a nagy lófaszt.
Sajnos már az utcára is kellene valamilyen adblocker szemüveg. UBLOCK ORIGIN SUNGLASSES mikor? -
merqree
őstag
Ok, asztali megoldás működik, de pl iPaden vagy AppleTVn nincs jó megoldás, akár weben keresztül, akár applikációban nézem.
Eszembe nem jutna fizetni érte, ezzel nincs bajom, pusztán a politikai (oldaltól függetlenül) hirdetésektől szeretnék megszabadulni. Inkább két hüvelygomba, mint egy migránsozás... -
M1995
aktív tag
Egy kényelmi szabály még eszembe jutott YT-hoz, amikor vége a videónak, akkor csak sima fekete képernyő legyen, nem mutasson további ajánlott videókat a lejátszó felületen. UO-ba saját szabályok részhez be kell rakni ezt a sort:
youtube.com##.html5-endscreen
-
San398
őstag
válasz GEPESZ66 #3321 üzenetére
Könnyen ki tudod kapcsolni az adott oldalon az ublock-ot
Rákattintasz a böngészőben az ublock kiegészítő ikonjára majd a fenti képen lévő kék ikokra, ha ez megvan akkor mellette megjelenik a két oda vissza nyilacska, erre rákattintva betöltődik a webolda ujra és már kikapcsolt az oldalon az ublock[ Szerkesztve ]
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
ledgeri
nagyúr
válasz merqree #3324 üzenetére
Ha más okés is lenne, ezekre szűretni nem iazán lehet.
Csak annyit tudsz tenni (ha az előbbi hsz javaslatai nem játszanak), hogy minden ilyen reklámra nyomsz egy "nem érdekel"-t, orrvérzésig, és azon is túl...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Lehetne valahogy megoldani, hogy a youtube-on politikai és kormányzatok által finanszírozott hirdetéseket ne kapjak?
Van valami domain vagy kulcsszó? -
GEPESZ66
veterán
Ha ezen az oldalon megszeretnék nézni filmről egy video-t, akkor pl. az Ublock blokkolja.
Lehet valahol jelezni, hogy szerintem téves?
Vagy be lehet tenni a kivételek közé?
[link] -
amargo
addikt
válasz GEPESZ66 #3318 üzenetére
adGuardHome méri és kiírja a fő oldalon: [link]
Amióta olyan DNS provider-t használok, ami blokkol is azóta a kérések 10% alá esett be az otthoni szerver blokkolása.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #3307 üzenetére
Ezért kell tesztelni, lehet nem is a böngésző hanem egy kiegészítő lassít, kb. bármi lehet.
Ezért kell adott konfigon tesztelni, böngészőn, és kiegészítőkkel amiket használsz esetleg azok nélkül, vagy css módosítások stb. nélkül. Csak a teszt legyen ugyanaz amit lefuttatsz. A nagyobb érték a jobb. -
aprokaroka87
nagyúr
Nem értek hozzá, de nem lehet hogy a titkosítási folyamatok DOH és DOT esetén eleve lassítják a dolgokat.
-
Cs1csó
félisten
-
merqree
őstag
válasz Szellem. #3300 üzenetére
Én nem veszem észre, hogy lassabb lenne.
Mondom ezt úgy, hogy nem játszom online, nem használok stream szolgáltatókat.
Amire én használom a netet: weboldalak olvasása, fórumozás, bizonyos multimédia tartalmak backup letöltés .
Itt szerintem nincs akkora jelentősége, hogy milyen gyors egy DNS szolgáltató.De alapvetően, lehet, hogy én értem félre, senki sem akar meggyőzni senkit, csupán tapasztalatokat cserélünk.
-
kw3v865
senior tag
válasz Szellem. #3300 üzenetére
Az összehasonlítás nem korrekt, mivel a böngésző, a hozzá feltelepített kiegészítők, illetve maga a gép teljesítménye is komolyan befolyásolja ezt a tesztet. Úgy lehet valós képet kapni, ha ugyanzon a gépen, ugyanazzal a böngészővel méred és úgy hasonlítod össze a DNS szervereket a szolgáltatói beállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest