- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
Heló!
Nálam 2DB régi gép is akad, de semmire sincs használva.
Az első:
ECS K7S5A PRO
AMD Athlon 1250mhz (ha jól emlékszem, 1360mhz a legtöbb, amit ki tudtam szedni belőle, 1375-nél BIOS még bejött, de xp bootoláskor kékhalált dobott)
Nvidia Riva TNT 2 16mb (cs 1.6, vice city lowon elfutott)
IBM Deskstar 40 GB
táp: Acorp 230W volt, de unalmamban szétkaptam
A másik kicsit modernebb:
HP DC577AV alaplap
Intel Pentium 4 2,6ghz (Northwood)
2x512MB Kingston
Connect 3D Radeon 9200 (gta sa medium, cod 2 ultra)
Samsung SyncMaster 753s
2x40GB, 80GB IDE
Compaq 240W
Na szóval ezek csak a port fogják, mivel jelenleg az aláírásomban szereplő konfiggal tolom. Tudnátok valami ötletet, hogy mire használjam a gépeket? -
Debilon
addikt
köszi
közben én is erre jutottam, amiket írtál.. anno nekem is volt s754-es A64-em, jó kis cucc volt a 6600GT-vel
kollegát megkérdem majd, hogy VGA fronton is mit szeretne, elvileg valahol talán még nekem is megvan az ABIT Ti4200-am
RAMNból is max 1GB-ot tudok bele, (2x512MB modulokkal, remélem menni fog)
-
rene85
aktív tag
Holla,
Furcsa hogy én indítottam a topikot, aztán 6 évvel később ugyanide keveredek, úgy tűnik sok IT-hulladék megy keresztül a kezem között.
Most épp adva van egy 2005-ös gép:
P4 3ghz, 2gb ram, 160 gigás vinyó, mini atx alaplap. A ventillátor visít rajta mint az állat (sztem hűtési gondok vannak), xp sp3 emiatt erősen szaggatott pl 720p-s youtube video lejátszásnál teljes képernyőn. A rendszer stabil, több chrome lap megnyitásánál viszont már eléggé sikít a több memóriáért, valami linuxot majd kipróbálok.
Az újrapasztázás, meg portalanítás (=hangtalanítás) rendben van, de mit lehet ebből a gépből kihozni? Lehet esetleg valami kisebb házba elszállásolni htpc-nek? (még talán x264-es 720p-s filmeket néztem vele, de néha szaggatott). +anno még volt benne egy 6800 gs (azóta megváltam tőle és csak az integrált kártyát használom), úgyhogy vígan játszottam a doom 3-mal és minden korabeli játékkal.
A video lejátszó teljesítményt lehetne növelni azzal hogy egy videokártyát teszek a gépbe, csak nem tudom hogy mi a minimum, mi volt az első kártya ami a lejátszásba már be tudott segíteni. Anyone? -
kts88
aktív tag
Szia!
Ahogy nézem az egy socket 754-es lap! Szóval mindenképp az amd.
2-3 ezer forintért van is bele való athlon 64, ami bőven felveszi a legerősebb 478-es p4-el a versenyt. De akár athlon 64 3700 is kapható bele, ami már erőseb akár egy galatin magos p4-től is (socket 478-as P4 extreme edition)De ha gyári gép akkor nagy valószínüséggel jelentősen erősebb a leggyengébb sempron 2600-al is erősebb mint egy celeronos csoda. De lehet, hogy az az inteles lap valami wilmate maggal van szerelve ami meg már abszolút nem ellenfél akár a leggyengébb socket 754-nek sem.
Netre tökéletes, valószínüleg hd youtube sem akad rajta. Viszont az mx460 siralmasan gyenge, az egy túlhúzott gef 2 mx egy gef2 ti is gyorsabb tőle.
Nem tudom anyagilag mekkora a tér, de lehet tudok egy gef4 ti-t!
Ugyanis van egy nekem, 3dmark03 tuningra kelett régen, azóta nem használom(45nanós phenommal ment) . A hűtése kuka, de ha kell a postaköltségért odaadnám, mert felesleges.
-
Debilon
addikt
bocs, hogy ebbe a topikba írom, de nem találtam más ide illőt:
AMD vagy Intel platformot érdemes megtartani a kettő alaplap közül? (procit még nem tudom mi van benne, mert még nem tudtam elindítani őket):
vagy
2x512 MB DDR lenne bennük, nvidia mx460 vga-val (a másik egy mx4000 lenne, de szerintem a 460 érdemesebb)
sajnos ebből kell építkezni, kollegám hozott 2,5 gépet hogy valamit hozzak össze belőle
-
Thocy a ZAGY
tag
Nem mondom, hogy nem használhatóak a régi gépek, de sok esetben ez már türelemjátékot jelent, ami otthoni felhasználásnál elmegy, de ha dolgozna is rajta az ember, akkor hamar megtérül a jobb technikába fektetett pénz.
Mondom ezt úgy, hogy fő alkatrészeket 6-7 évente cserélek az asztali gépemben (jó, az SSD-t még nincs egy éve, hogy beletettem). Mondjuk a mostani cucc is lassan eléri a kort, de amíg megbízhatóan teszi a dolgát, nem látom értelmét hozzányúlni, a teljesítménye pedig még éppen elég (az integrált videókártya semmilyen modern technológiát sem gyorsít, de a proci még megold izomból mindent, amit kell).
-
tornas
őstag
válasz
Thocy a ZAGY #143 üzenetére
Én egy P4 2,4 GHz (Northwood maggal), 1024 MB RAM, GF FX 5200 128 MB VGA-val használok egy PC-t 2x 80 GB + 20 GB IDE winyó (+ egy DVD író is) társaságában Asrock P4i45GV deszkán, WIN XP SP3-al. Remekül tudom használni "munkára" (irodai kaliber, némi multimédiával) ebben a formában és a net (flash nem szaggat stb...) sem jelent akadályt neki. Nem szaggat a rendszer sem és viszonylag gyorsan feláll a gép.
Annyira nem temetném ezen kor gépeit még, de abban egyetértünk, hogy 512 MB RAM édeskevés, főleg akkor hogy ha netezni is akar vele az ember. A FF élből megeszi a felét is vagy többet is az 512-nek.
Van egy laptopom is 1,4 Ghz Celeron M-el és 1 GB + 256 MB RAM, integrált VGA-val (64 MB), WIN XP SP2-vel és 40 GB IDE winyóval. 2 x 256 MB RAM-mal a laptop nemigazán volt rendesen használható netezésre. De miután kicseréltem az egyik 256-os RAM modult 1 GB-osra, azóta ez is remekül használható arra, amire megfelel a fent leírt gép is. Itt is viszonylag gyorsan feláll a laptop és nem szaggat a rendszer sem.
Van még ennél is öregebb laptopom, amiben 1 GHz-es Celeron és 128+512 MB SD RAM (10 év garival vettem tavasszal újonnan az 512-est, nagyon meglepődtem, hogy még van 2013-ban és ekkora méretben
) van szintén integrált VGA-val (32 MB) és 20 GB-os IDE winyóval. Na ez, már tényleg csak diszkréten használható (2 x 128 MB RAM-mal abszolút használhatatlan volt) netezésre, pl. a flash videók már szaggatnak (a kisebb felbontásúak is). Abszolút csak szükségmegoldásnak van fenntartva, mert "vészhelyzetben" még ez is használható, még ha úgy-ahogy is. De egyébként ha két RAM (a 128-as az gyárilag van forrasztva a deszkára, így csak egy RAM slot-ja van) slot-ja lenne, akkor 2 x 512-vel szerintem még ez is használható lehet(ne) ma netezésre. Ennél a laptopnál a jelenlegi formájában nincs különösebb gond a rendszerrel, csak egy kicsit lassabban áll fel és egy hangyányit, de lassabban működik, de még éppen nem zavaró (számomra).
-
Thocy a ZAGY
tag
Üdv!
2 éve én is szenvedtem egy nagyjából hasonló géppel (még sulinetes időszakból való rettenetes külsejű, ízléstelen ház, noname táp, AthlonXP, 256MB SD, 60G HDD, Radeon 9200, stb.). XP SP2 futott (inkább csak döcögött) rajta.
Kipucoltam az egészet (a fél Kalahári sivatag pora abban volt), a hűtőventit kicseréltem, tettem bele még 512MB memóriát (nem emlékszem hány oldalasak voltak a fiókban), frissítettem az XP-t SP3-ra (aztán inkább újratelepítettem), de így sem volt erőgép. Pár hétig szenvedett vele még a tulajdonosa (sokkal gyorsabb nem lett, csak halkabb, bár a plusz RAM azért segített valamit), aztán miután átült az én gépem elé, rájött, hogy kár erőltetni a régit és inkább vettünk újat.
Nyilván vannak esetek, amikor anyagi források híján nem megoldás a csere, de ezekkel a gépekkel már nem nagyon lehet mit kezdeni, ha az internethasználat is fontos. Nyilván pár személyes kis cégeknél még elegek lehetnek szövegszerkesztésre, régi DOS programok futtatásra, stb., de alapvetően mai felhasználásra ezek már nem valók, illetve bővíteni sem éri meg őket.
Szóval az elgondolás nemes, de az ajándékozott, ha ült már normálisan használható gép előtt, akkor a végén csak az ajándék ló fogát nézni majd, ami keserű lesz mindkettőtöknek.
Ha mégis belefogsz, akkor a tápnak bírnia kell, a Duron/AthlonXP között pedig bár van jelentős sebességbeli különbség, inkább a RAM méret lesz a döntő, 764/1024MB alatt szenvedés lesz a használata. Ha van a fiókban, akkor érdemes lehet próbálkozni, de pénzt én már nem feccölnék bele.
-
Arpee78
senior tag
Üdv Fórumozók!
Adott ez a gép:
MOB: Epox 8kta3L+
CPU: s462 Duron 600Mhz
RAM: 256Mb SD(2x64+1x128)
VGA: Geforce 2MX 32Mb (Asus V7100)
HDD: 20Gb Maxtor 541DX 5400rpm ATA100
ODD: LG CRD-8521B 52x olvasó
FDD: 1,44Mb
PSU: Compaq(Delta) DPS-200PB-89D
Ház: Noname, de masszív lemezekből, fehér. 3x5,25 és 3x3,5 hely
Bill.: PS/2 Magyar
Egér: PS/2A hulladékudvarba szállítás előtt felmerült a rokonnak elajándékozás mint opció. A jelenlegi felállásban az internet is kissé lassú rajt, a fejlesztése nekem nem tűnik kimondottan ésszerűnek. Az egész cucc pár ezer forintot ha ér.
Most Puppy Linux van rajt, legalább olyan szintre kellene feltornázni, hogy valami emberbarát Ubuntu féleség elfogadhatóan fusson rajt és Youtube videókat akadás mentesen lejátsszon(nem HD). Laikus, informatikában tájékozatlan felhasználó részére lenne. Ha fejlesztem mire figyeljek?
RAM bővítés: 3 slot van, max 512-es SD modul megy bele. 3x256Mb már jó lenne egy rendes Linuxnak. Az alaplap vajon mennyire szereti a 2 oldalas RAM-ot?
CPU: Athlon XP (Palomino) a maximum amit kezel. A táp elbírja? A mostani duron hűtője elég hozzá? Nagyobb méretű hűtőnek nincs hely, a mostani fölött pár centire már ott a táp, plusz a táp alaplapi kábele is a hűtő-táp között fér csak el.
HDD: a hely nem számít, csak a gyorsulás miatt érdemes cserélni?
Szerk.: Látom, hogy nem egy pörgős topik, de egy extra régi gép fejlesztésének értelméről és mikéntjéről ide illik a kérdés.
-
Stylewars_kp
őstag
Mi a helyzet emberek? Még megvannak a csodagépek? Én még mindig maradtam a kis teljesítményű és fogyasztású gépeknél.
-
Avalon
tag
Én egy P3-as Dell Optiplexet használok fileszerver céljából, illetve torrent is innen megy.
A gondom az vele, hogy a 80GB-os partíciót nem ismeri fel egy SATA (átalakítóval megy) HDD-ről, és ezzel nem tudok mit kezdeni. :S Van valakinek valami ötlete? -
Stylewars_kp
őstag
Intel PIII 1Ghz-s processzor / Asus CUSI fx alaplap / NEC 4550A dvd író / Siemens nixdorf ház / Mystify Mamba egér / Noname 200w os tápegység / HannsG 17'' TFT monitor /
Én ezzel nyomom jelen pillanatba is.
-net
-msn
-képnézegetés,videónézegetés,zenehallgatás
jajdeelégHa játszhatnékom van ps2 vagy psp...
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
baleegamer #135 üzenetére
egész jó géped van
-
Sish
tag
válasz
baleegamer #135 üzenetére
Brutál videokártya
-
törölt tag
Üdv!
Ha van valakinél működőképes UMC 486 -os proci, keressen meg...
Üdv,
Ákos -
baleegamer
csendes tag
az én régi gépem ilyen:
- Pentium III Abit SA6 alaplap
- Pentium III 1 GB proci
- 256 MB SDRAM 133Mhz
- GeForce2 MX/MX400 32MB tv-out
- Samsung 200GB-s vinyó (az alap 30GB-os volt)
- 300W-os kodegány táp (ami ide még pont jó)
Hihetelenül hangzik de a CoD2 800x600-on 35 fps körül megy rajta de az 1024x768-at nem bírja
Még most is megy!!!+ a régi PI-es gépemhez még mindig megvan 2 db 1 GB-os vinyó
-
Sish
tag
Nincs nagy forgalom
-
Sish
tag
-
Sish
tag
Ilyen az én régi gépem
- AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
- ECS K7VTA3 v5 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio)
- 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
- NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)
- Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)Igazából már nem nagyon szoktam használni mert van egy új. Ezen a régin alíg döcögtek az újabb játékok. Főleg neteztem meg zenét hallgattam vele
A új meg már Crysis max grafin
-
14adam
addikt
nekem van egy ilyen gépem : 1.2 es tualatin proci
256+128+64 mb sdram (133Mhz)
10 giga vinyo
codegen táp(ksigépnek tökéletes de máshova nemajánlom a codegent) s3savege 4 32mb-s videokártya
Tesom megkapta had töltögessen meg néha nekem is jól jön pl amikor nincsen gépem mert valamit eladtam belőle. -
Balintt
csendes tag
Tesómmal kb 3 éve vettünk egy jobb gépet, de addig ezt a gépet használtuk:
vmilyen intel alaplap
75 mhz-s processzor (később lecseréltük 100 mhz-re)
16 mb ram
6 gb winchester
ősrégi Creative hangkártya, ami kb akkora, mint manapság egy alaplap(na jó 1 kis túlzással, de kb 1 a4-es lap fele
)
vmi integrált videókártya (nem 3d-s)Ma már nem működik, mert a winchester felmondta a szolgálatot, és nem vettünk hozzá másikat. (nem is találtunk volna csak használtat). A kb 3 cm átmérőjű processzorhűtő ventit ma is használom kánikula esetén videókártya hűtésére.
-
lala42
őstag
Hello!
Nekem még meg van az első gépem isCommodore 64. Tokostól, vonóstól, 5,25" floppy 1 cipősdobozzal. Működik is, a gyerekeim ezen tanulták meg a számitástechnika alapjait.
Nosztalgiajátékra kivállóan alkalmas, eredeti csomagolással együtt -
sNiP3rFun
tag
Letöltőgépnek tökéletes.
-
sK0t
tag
Üdv.!
Van egy gépem :[link] Frankó letöltő gép...ha kell valakinek, akkor pm jöhet :-) -
Benyadapro
tag
nekem van 1 compaq gépem
600 mhz matrox 64 megás vga
128 mega ram 10 giga
200 wattor táp
86 wattot fogyaszt lemértem
full passziv
raktam bele tv kártyát nagyon vinnyot és htpc nappal este meg letöltögép meg netezni szoktam rajta
mire nem lehet ezeket a régi gépsonkákat használni... -
Franklin
addikt
Nekem egy Matrox G100-as VGA porosodik a polcon. Nem kell valakinek? Nem szívesen dobnám ki. Bár azt se tudom működik-e, én is úgy kaptam valakitől.
AGP-s és nincs rajta hűtőborda... de nem azért, mert le lett szedve, gyárilag ilyen! :-D
-
jenei92
senior tag
Nem tudtok mondani egy lerakatot ahol ingyen bevesznek régi,vagy nem műkődő alkatrészeket?
-
bsh
addikt
nekem több régebbi gépem is van, amik úgy néznek ki, hogy ezekből a legjobb a szerverem (linuxos, moncsi és bill nélkül, passzív hűtésű, gigabit lanos, torrentezik éjjelnappal meg úgy kezelgeti a hálózato, ftp szerver meg hasonlók), aztán a következő masinát lepasszoltam tesómnak, és volt még egy hasonló, na azt nemrég eladtam mert már nem kellett semmire (bár gondolkoztam egy atom gateway-en
)
aztán ha a rendes gépemben valamit cserélek újabbra, akkor a felszabadult alkatrész megy lefelé a ranglétrán: be a szerverbe. ami onnan felszabadul, az megy tesóm gépébe. ami meg onnan felszabadul, abból lesz a lom. vagy éppen ha összejön annyi cucc, akkor egy újabb gép, amit eladok.
nálam így végigvándorolnak az alkatrészek a gépek során -
tissotto
tag
A "regi" szo relativ, ugyhogy irok. Most fogok gepet ujitani es a regi konfig 1 3700-esA64 vmilyen nforce4-es asus lappal 1giga memoval. Az a gond, hogy ezeket a cuccokat akkor szereztem be, mikor meg ujak voltak, uh a mostani arakat nezve kb 90k-t buknek rajtuk
Ez egy kicsit sok, ugyhogy arra gondoltam, hogy inkabb megtartom torrentezesre, es berakom az egyik ures szobaba, hogy ejjel ne zavarjon. Ha belegondolok annyira nem is nagy hulyeseg, sata es usb is van benne, igy nem kell szarakodnom az ide-oda masolgatassal, es ha veszek bele 1 wlan kartyat meg utp kabellel sem kell fogalkoznom, no meg ha arrol van szo ezzel a konfiggal meg boven ellehet lanozgatni is. Az egyetlen gond csak az aramfogysztassal lenne de azon gondolom segithetnek egy kicsit ha minden cumon leveszem az orajeleket. Szerintetek?
-
Levi123
senior tag
fel fel a totyiknak
-
Antonio
senior tag
Sziasztok, egy hülye kérdésem lenne. Nem vagyok informatikus csak olyan általános user.
A tesóm nemsokára nyit egy boltot oda szereztünk (ill ő szerezte én csak ma láttam először) régi használt pc-t PII-es compaq
megy egy régi GABA 14" ingyé voltak de nem egy helyről.Este össze akartam dugni, oszt látom a monitor hálózati kábelét, nem tudom hova dugni a PC-n, adatkábel oké, de 230-as 3 ágú (nem fali) kábelnek nincs foglalata a PC-n!
Most mást nem tudok elképzelni de, ezek szerint olyan monitor kell, aminek közvetlen fali csatlakozója van
vagy lehet kapni olyan átalakítót amely megy a fali hagyományos kimenet és a 3 ágú (pc-s) csatlkozó közé? nemtudm elég világos e amit írok ...
-
rene85
aktív tag
sit. hát a tápot én szét nem szedném. halódik a topik mert közben megkerült a kölcsön notebook, azt meg tudom a tv előtt ülve is használni. de nem tettem le a gép totál lehalkításáról... de a legjobb lenne a wlan kártyát bele lehetne pászítani. megvan a kártya, ami k*rvajó és más gépében már működött is, az enyémben nem akar a kis nyomorult. eladni meg nem akarom, mert egyszer hátha kell, meg úgyis csak olcsóbban tudnám eladni.
bios update-tel tököltem sokat. de nem tudom vinyóról se cd-ről megcsinálni, de így se az usb kártyát se a wlan kártyát nem ismeri meg a gép... lehet hogy kb 8 év után újra kell vennem egy doboz kislemezt??egyébként van egy eladó 20 decibeles panelantennám 3m kábellel, sma csatival a végén... nem volt türelmem felszerelni, és az 5dbi-s antennával is megy a wlanos net egész jól. majd persze feldobom a releváns topikban is, csak eszembe jutott.
-
Macintosh
csendes tag
Hali!
Régi Intel P233MMX, 128MB Ram, 2Gb HDD,
Asus V3000 Riva128 3DMb 4 Mb Ram
Simán viszi a Puppy Linuxot, Knoppix is elindul csak lassan,
adni kell neki swap-et a vinyón. Internetre, mpeg1 nézésre jó.
Régi játékok jól mennek rajta, Pl. virtuális oprendszer alatt az UFO túl gyors,
villog, a kép is béna. Ezzel a géppel meg frankó.
Dc++-hoz elég lehet, bittorent szerintem legyilkolná, ftp-s letöltéshez meg sok is.
Venni kell bele Ata vinyót, megy benne az udma, de pio mode4-ben is jó, csak lassú.
Linux ír fat32-re, vagy ftp-n kersztül le lehet szedni róla az éjszaka lejött
anyagokat. -
törölt tag
Ha van valkinek eladó NexGen 586 procis gépe, keressen már meg.
-
faber24
őstag
Bocsi ezt nem ide akartam.
-
Levi123
senior tag
válasz
Stylewars_kp #106 üzenetére
Nembaj, de ötletnek jó
-
mob_zzz
aktív tag
Puppy Linux. Ezt régebbi gépekre is ajánlják. 200 Mhz elég kevés az Ubuntukhoz (meg azokhoz asszem 192Mb RAM is kell minimum), szóval az felejtős.
Még teszek néhány alkatrészt a gépbe, aztán megnézem a hűtést is. Lehet bekukkantok a tápba is, hátha ott is tudok halkítani... -
Levi123
senior tag
Igen ezt tervezem énis. Bár annyira régi a gép, hogy papirja nincs.. majd keritek valami számot a lapról és rákeresek.
A baj még, hogy nincs nálam a gép, de az tuti, hogy hdd kell bele másik.Én a helyedben levenném a ventilátort a processzorról és ha nem fagy le a gép akkor mehet úgy is.
De valamilyen hűtőbordát keríts valahonnan és fogasd rá valahogy sufnituninggal.Egyébként énis valami fapados linuxot keresek rá..
Ötlet? -
mob_zzz
aktív tag
Van ötleted, hogy Slot1-hez hogyan/honnan lehetne ilyen hűtést csinálni?
Több embernél is láttam, hogy kicsi gépet használnak nagy vinyóval letöltésre, szóval elképzelhető, hogy működik, de szerintem nézd meg az alaplap dokumentációját és/vagy próbálj bele egy nagy merevlemezt, abból baj nem lehet. Ha meg nem megy, akkor lehet még 1-2 ezresért pci-os kártyát kapni erre a célra, vagy kicsit többért külső USB-s házat a winchesterhez... -
Levi123
senior tag
Tegyél rá nagy passzív bordát, vagy lassabb fordulatú nagy ventit.
Én is ilyesmit akarok építeni, csak az én alapanyagomban 200 MHz-es proc. van.
De letöltögetni sztem tökéletes, már csak egy nagyobb HDD-t kell vennem bele (kb 160 gigásra gondoltam). Csak még azt kell kiderítenem, hogy kezeli-e az ata133-as hdd-ket..
Ezt nem tudod véletlenül? -
mob_zzz
aktív tag
Nekem van egy P2 300Mhz-es gépem, párszor már kisegített a bajból, mikor nem tudtam használni a másikat és csillapítanom kellett netezési vágyamat
. Win98 volt rajta, de nemrég elkezdtem utánajárni, hogy hogyan lehetne valamilyen Linux-disztrót rátenni. Beszereztem még 128 RAM-ot (így már 256 van benne). Ubuntut telepítettem Xfce ablakkezelővel. Egy élet mire betölt a rendszer, plusz a soros egeret is csak vagy egy perccel a rendszer felállása után veszi észre, de ha egyszer megmozdul az egér... Nem egy veszettül gyors rendszer, de egész használható netezésre, messengerre, szövegszerkesztésre.
Ha minden igaz, kerül majd bele WLAN is, ha sikerül optimalizálnom kicsit. Ja és van benne PCI-os USB, az tényleg hasznos. Ha lesz USB-s egerem, akkor pláne az lesz.
Egy probléma, hogy kicsit hangos. A Geforce2 ventijét már leszedtem, de a prociét nem merem, mert bazimeleg a hűtőborda, Valamit kitalálok majd erre is. -
Levi123
senior tag
Hm, eléggé haldokló totyik ez ...
ZsUPsz -
Levi123
senior tag
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a topikodat, nagyon jó ötlet volt nyitniNekem is lesz (már nekem adták) egy régi 200 MHz-es P1-es gépcsodám.
Veszek bele egy nagyobb ata-s vinyót és jó lesz letölteni..
A kérdésedre a válasz: hogyne lehetne passzívan hűteni, ez a gép amit én kapok - mesélte a gazdája, hogy vagy egy évig úgy ment, hogy egy drót megakasztotta a ventit a processzoron... és semmi fagyás nem voltén el se akartam hinni.
Tervezem, hogy szerzek valahonnan egy pár nagyméretű passzív hűtőbordát és azt ráteszem a procira, vagy csak a ventit húzom ki (az egyszerűbb megoldás
).
A passzív tápról:
ebben a gépben is kb 150-200 wattos táp lehet. Ezt is megpróbálom passzívvá tenni, szétszedem, leszedem a burkolatát a tápnak és megnézem mi lesz vele. Ha elfüstöl így jártde szerintem az se fog elfüstölni, mert minimális a melegedés.
-
rene85
aktív tag
hollári-hó. ide kívánkozik: a pII-es procit nem lehetne valahogy passzívan hűteni? mi a legolcsóbb elérhető passzív táp? most egy 200w-os van a gépben, de szerintem még akkora se kell....
-
littlelion21
addikt
Van otthon egy 9éves csodamasinám...
Proci: a bootnál azt írja ki 6x86MX PR200, bár a TestCpu 166MX-nek látta.
Alaplap: úgy 6 éve cserés volt, a jelenlegiről annyit tudok, h VIA chipsetes; konkrétan ez van ráírva: VIA82C585 VPX - erről tud vki vmit?
Vinyó: nagyon durva, 95' októberi Western Digital Caviar 31200 1281,9Mb
VGA: S3 Virge 4Mb
Hangkártya: SurfSound AD 16
Memória: 32Mb EDO ram, 4modulból összerakva - érdekes mindegyik modul máshogy néz ki, más formájúak és máshogy helyezkednek el rajtuk a chipek
LG 52x CD-R - eredetileg Cyberdrive 48x volt, csak 2 év után összefosta magát
valami JNC procihűtő
Panasonic FDD
14''-es Hyundai monitor
2 kis fos hangfal, húú nem jut eszembe, vmi a-betűsrégen nagyon elterjedt volt!
Dolgozatot írni, mp3-at hallgatni tökéletes, plusz fent van az F1Gp2, Starcraft, Total Annihilation, Quake1, Doom1-2, Settlers2. Ha otthon vagyok és ráérek, néha még ma is elcsábulok... -
rene85
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #89 üzenetére
azt mutatja hogy ''586''
régebben a 386-osokon volt ilyen, ott 80 és 40 megahertz között lehetett váltogatni a turbo gombbal (ha emlékezetem nem csal, bár lehet hogy most oltári hülyeséget mondtam).
-
mandras81
senior tag
Jó napot mindenkinek!
Van egy dell optiplex gx1 slot 1-es gépem, amihez kapcsolódóan két kérdésem lenne!
Lehetséges-e olyan megoldás, hogy csak passzív procihűtő legyen rajta, tehát meg tudja oldani csak a borda magában a proci hűtését?
Tápot is a lehető leghalkabbat keresnék hozzá. Mit ajánlotok?
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Változatlan a probléma és kérdés: hogy lehet megetetni egy pci2.2-es wlan kártyát egy p200assal?
:S win98 cd-vel vasárnap este/hétfő reggel próbálkozom. Bios update segíthet?
-
rene85
aktív tag
Megvan az antenna, router, sma kábel holnap lesz, utp kábelt is viszek haza, holnap este tájolás és heggesztés.
-
rene85
aktív tag
Na ma volt a neteasy. Tiszta rálátás van az ap-ra, de kb 4 hét volt mire kijöttek. Na mindegy, indul az antennaépítés, meglátom, hogy ki tudom-e hozni bolti ár alatt
mod: nézem az illetékes topikot gyorsan
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Kapok win98 cd-t, azzal is kipróbálom a wlan kártyát de persze már nem táplálok nagy reményeket..... ha működne, nem kéne routert venni, legalábbis egyelőre.
mod: a pajtásomnál persze egy 2,6ghz-es cerkával ment a kártya.....
[Szerkesztve] -
drShaman
aktív tag
Van egy P3 450MHz Slot 1-es procival szerelt gépem, aminek a (CPU) hűtőjét szeretném halkítani, mert a rajta lévő 4cm-es venti nagyon hangos. Valakinek ötlet? Ha nem lesz más megoldás, akkor rácsavarozok egy 8cm-es ventit.
-
rene85
aktív tag
Egyébként se a wlan kártyát, se az usb kártyát nem sikerült működésre bírni, lehet hogy a pci 2.2-es slot elvárás miatt, lehet más miatt, még kiderül. azért ma az egyik országos pajtásom gépében kipróbáljuk a wlan kártyát, az usb kártyát meg tutira viszem vissza mert egy vagyon volt. Az meg elég lesz ha a wlan működik és lehet azon fileokat küldözgetni.
Úgy látszik, fizikailag nem látja a kártyákat a gép, mintha ott se lennének. lspci se írja ki őket linux alatt, meg a bios is kiteszi bootoláskor egy képre mik vannak a slotokban, és nincsenek ott.... próbálok majd egy biosfrissítést újítani valahonnan, de érdekes lesz, mert a lap típusát se tudom, legalábbis olyan gyártókról, mint amik rá vannak nyomva, még életemben nem hallottam. -
rene85
aktív tag
tegnap igen felbasztam magam, áttettem az S3-as vidkártyát egy másik slotba és azóta nem akar indulni a gép, ugyanaz a hiba, nincs kép bár minden felpörög. Problémaforrás lehet még, hogy visszaállítottam a biost gyári beállításokra, ahol pedig az van, hogy agp-s vidkártya van benne alapból... bios reset kéne szerintem, olyan totális, rákereset a chipset nevét már tudom, 440lx....
-
rene85
aktív tag
Damn small linux, ez már biztos
vagy olyanokat nézz, amiken flubox ablakkezelő fut, az a leg-leg-lightweightebb, de biztos van valami linux mester aki tudna még ennél kevésbé erőforrásigényesebbet is mondani. icewm-ről hallottam még, hogy az ilyen, de nem tudom hogy néz ki, erre a kettőre guglizz rá szerintem...
-
rene85
aktív tag
válasz
Spancer RE #72 üzenetére
Na ezt az oldalt nekem is látogatnom kell, ahogy elnézem
remek!
van utp kábel is náluk. ha csak utp kábelt használsz a netmegosztáshoz, akkor csak switchet vegyél, ne routert általánosságban az olcsóbb.
-
rene85
aktív tag
Xubuntu telepítés közben újraindul a gép... megjött a wlan kártya is, úgyhogy nem tudom kipróbálni, ugyanúgy mint ahogy az usb kártyát se.... damn small linux megy, de nem találja a wlan kártyát, az usb-s cuccot meglátja, hd2-nek el is nevezi, de mikor mount-olom, akkor elszáll valami hibával.... most a backtrack linuxot akarom beszerezni hogy legalább a net menjen....
-
Spancer RE
aktív tag
Talán mégis lesz muternak saját gépe
(neki is tetszik az ötlet)
Eddig itt járok: [link]
[link]
És még valami csinos tápot kinézek, aztán csak rúter kell (vagy máshogy is meg lehet oldani a net megosztását?) UTP kábelt meg ad haver.
Köszönöm a válaszokat és a bátorítást.
+
(jó lesz letöltő gépnek h ne zavarjon az enyém alvás közben) -
Nimrod
addikt
Be kellene állítanom a régi gépem (adataimnál P1-es) egy egyszerű netezős gépre, csak nem tudom, hogy mit tegyek rá.
Régi Mandrake van fent (6.0 talán) és majdnem tele a winyó, pedig nem tettem fel mindent, net mégsincs. Winyó egy 200 megás (jelenleg swap) és egy 700 megás, a rendszer félig scsi. Panther linux szóba se állna szvsz, UHU graffal nem megy, win98 egyszer elszállt magától azóta látni se akarom. Ami kéne egy egyszerű grafikus OS böngészővel és levelezéssel, ennyi. Ötlet? -
rene85
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #67 üzenetére
Ennél szebbet én se mondhattam volna. Az meg egy perc Spancer ha anyukádnak meg kell mutatni linuxban hogy hol van a firefox ikon (általában ez az első reakció hogy ''én ezt nem is tudom használni'', csak azért mondom). Openoffice magyar, olyan mint a sima office csomag, szóval még akármilyen pötyögésre jó lesz az a gép. Szinte akármelyik live cd-t letöltheted innen, ami mondjuk a top15-ben van, azzal nagy hiba nem lehet: www.distrowatch.com
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Spancer RE #64 üzenetére
Monitor: ma már nem pénz (8-10e-ért max) utánadvágnak egy jó állapotú 17-es CRT-t. HDD csak netezéshez nem feltétlenül szükséges,elég egy CROM is,ha esetleg az van kéznél meg egy SLAX disztró(CD-ről indul),ezzel netezni kiválóan lehet. Tápot is lehet jó áron venni,ennek sztem a kodegány is elég lehet.az meg megintcsak nem pénz.
-
rene85
aktív tag
válasz
Spancer RE #64 üzenetére
Nincs benne táp??? egyébként tényleg htpc-nek lenne a legjobb.... anélkül hogy ráköltenél, nem fog menni.... legalább annyi időre kell egy monitor (addig leszedheted a gépedről) ameddig a tv kimenetet beállítod a vidkártyán. Aztán ha van időd szórakozni a dologgal vagy olyan gépbuzi vagy mint én újabban, akkor keress rá a linux mce-re a youtube-on, linux media center edition, van pár komoly videó róla. Persze nem biztos hogy minden a te gépeddel is ugyanúgy fog működni. Az 1.7es cerka viszont jóprá dologra elég....
-
Spancer RE
aktív tag
Hello
Amióta ápgrédoltam a jelenlegi gépemre (kb 1 éve) azóta a régi (Celeron 1,7GHz; Matsonic alaplap 8x AGP-vel) pihen a sarokban. Megmaradt még régebbről 256MB Pluto DDR RAM és egy Gef 4 Mx440 vid. kari. Régóta gondolkozok h mégis mit lehetne vele kezdeni. Aszatli DVD lejátszónk már van, hifire a jelenlegi gép van rákötve, rúternek nem lenne jó mivel nincs még 1 gép a lakásban. Esetleg mutternak lenne jó netezésre, de akkor kell szerezni monitort, tápot, pár GB-os vinyót.Nincs valami ötletetek hogy mégis hogyan tudnám kihasználni ezt a viszonylag ''erős'' gépet?
A segítséget elölre is köszönöm -
rene85
aktív tag
Szóval valami ötlet a pröblémára? azért feldobom a para-topikban is.... lehetséges az, hogy egy pc speaker lehúzása miatt nem indul a gép? áram van benne, pittyegés a speaker lehúzása miatt ugye nincs, de mikor visszadugtam, akkor se volt jó... a gép viszont megy, de kép nincs....
-
rene85
aktív tag
Nos. le akartam húzni a pc speakert, ami sikerült is, de utána nem indult a gép... vagyis indult, csak a vidkártya nem kapott áramot vagy hasonló (kép nem volt....) úgyhogy visszadugtam. Ezután se indult. gondoltam rossz irányban dugtam vissza a tüskékre (fejjel lefelé) úgyhogy rádugtam úgy is. Akkor se indult. Most mi a rák legyen? Picit ideges vagyok, pont most vettem usb meg wlan kártyát is bele. ha használhatatlan lenne a gép, az nem lenne jó.
-
Lasker
csendes tag
a legutóbbi lomtalanításkor az ólmoshulladékotapatakpartonhagyó brigád elvitt egy fekete AT-házat egy p3-mas alaplappal
, belőle egy százasé' qnyeráltam ki a procit, meg egy reégi AGP-s videókályhát, s-videokimenettel (jó amigába!). a többit ném ádták...
p.s.: ha valaki lomtalanít, ne nekik adja, hanem nekünk! mi nem hagyjuk szét a képcsöveket, nem kozmáljuk oda a műanyag kasznikat.
p.s.2.: de ha mégis olyan gyökér lenne valaki és kidobná dögöjjön+aszomszéjdteheneis alapon, akkor legalább várja meg a qkásautót és közvetlenül előtte bele a qkába...az égésgátlóval egybeolvasztott kábelezés is ''fincsi'' illatú tud lenni
mod:
ja egy 700-as cerka volt benne... megsarkazva, ezért dobták ki gondolom a többi alkatrészében hibátlan gépet... bááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááh...
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Azért így visszatérve az eredeti témához: valami további ötlet hasznosításra? linux lesz a gépen, az biztos... láttam egy demonstrációs videt a linux Media center editionről, ubuntura épül, nem tudom hogy futna, de az az egyik lehetőség lenne, mert a távirányítókat stb, kezeli és felismeri a cucc egész jól, legalábbis a marketinganyag szerint...
-
Hosssszu
őstag
Nekem van otthon (most is azt hasznalom) egy P3-as
! Igen P3-as lap, amin van AT-tapcsati is!(es termeszetesen AT hazban hasznalom)! Meg persze AT-billentyuzet, integralt USB(van hozza kivezetes), es most egy 667Mhz-es celeron van benne!
Ha esetleg erdekelne, akkor irj privit! -
rene85
aktív tag
Jahm! ez volt az első nekem is, hogy végigolvastam mikor elkezdtem keresni ezügyben
a wikipedián azt írják hogy 95-ben jött ki a pci 2.0, tehát akkorát tévedni nem lehet szerintem. Ez lapfüggő, meg sok minden függő. Lehet az usb 2.0-t a proci sem bírta volna ezekben az esetekben a fórumon...
-
Tim82
félisten
-
rene85
aktív tag
Na jó, lesz, ami lesz, megrendeltem segítséggel a pci karit a wlan-ok.hu-tól. meglátjuk mi lesz. az se óriási probléma ha nem jó, vagy elpasszolom, vagy csak elspájzolom, majd egyszer ha lesz normális asztali gépem, használom. Megyek az ubuntu topikba kérdezősködni. Azt a linuxot bírom a legjobban, de valamiért a grafikus install nem indul. Alternate cd-t kell leszednem amin van szöveges install, az is tuti...
-
rene85
aktív tag
Tegnap este elindítottam a fedora core7 installt, minden szép és jó volt, kb 2 óra után viszont (nem voltam a szobában, nemtom mi történt) visszamentem, képernyő fekete, se billentyűre, se egérre nem reagált, újraindítottam, erre (még valahogy win98-ból megmaradt boot manager lehetett ) megkaptam hogy ''nincs operációs rendszer a gépen''.... már sejtem, hogy noacpi-vel kéne indítani az installt...
-
rene85
aktív tag
gma900-as van a egy céges gépben, szoptam vele eleget, szerintem az is 810-es chipset, legalábbis linux alatt azt használja. alaplaptól függ, de lehet hogy letiltani sem lehet, ha esetleg egy pci-os, pci-e-s kártyát akarnál beletenni, csak 8mb-ra csökkenteni a memóriáját.... keress rá a lapra.
-
Tim82
félisten
így szét fogom offolni a topikot.
sztem ha van újabb ötletem, írok privátot.
gondolkodom egy P III-as mini PC-n, mint médialejátszón (nem HTPC, csak mp3-tárolásra-zenehallgatásra, gyári DVD/AVI nézésre, szóval jóval kevesebb funkciót látna el, mint egy HTPC).
szerintetek egy Compaq IPAQ minigép (mint amilyeneket Jazzos fórumtárs árul/na, ha épp lenne készleten/), megfelelne erre a célra? tudom, be kell hozzá szereznem egy multibay I-es slim DVD-ROM-ot, de egyáltalán az integrált videós i815 chipset, ami az IPAQ-ban van, elboldogul-e vele?
a másik jelöltem a célra egy HP E-Vectra - lenne, ha nem úgy nézne ki, h. nem lehet állítani az integrált VGA-nak szánt memóriát... -
Tim82
félisten
jah, különben sztem ez passzol a gépedhez: [link]
van egy olyan érzésem, még nem vitték el... -
Lasker
csendes tag
hmmm.
láttam, hogy pl. 486DX/33MHz usb kártyával, 1G hdd-vel, 800x600x16 bpp felbontással kiválóan alkalmas szakdolgozat megírására, excelezésre, előadások elkészítésére (pl. knoppix+openoffisz, m$offisz2ksokkompatibilis erőpont klón & writer). vagy freedos alatt WW, mario, othello futtatására
, továbbá minix{1,2,3} && régi bsd-k kipróbálására, hwtesztelésre, routernek, midiagynak.
desktopnak egy dualp2szervert használok, perpillanat még csak 1megás integrált VGA van benne, de ma megkínálom egy 4 megás vga-val is (1024x768x24bpp).
vagy kiválóan alkalmas a 486-os notebookom freedos alatt eljátszogatni a tanyán malacfürdetés után(malac az van a falban is. no azt nem fürdettem meg
)
-
rene85
aktív tag
Na, mivel hatig dolgozom, feldobom ezt valami wlanos topikban is.
hopp, ez milyen egyszerre volt!
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Hm.... Tehát kicserélni csak a procit nem tudom, ez már világos. wlan kártyára akkor van tipp? érdemes lenne beletenni? proci bírni fogja (nem tudom a dolog természetét, pl hogy a proci bontja-e ki a wpa/wep kódolt csomagokat)? Mert akkor sanszos hogy nem...
mod: egyébként a fedora core 7 telepítője egyből szöveges módban indult, de miután 15 percen keresztül checkelte a függőségeket, leállítottam, és inkább lefeküdtem.
[Szerkesztve] -
Tim82
félisten
ja, csak a házad nem igazán alkalmas arra, h. HTPC-t - újabb alkatrészekből - építs bele. vagy legalábbis durván kell barkácsolnod.
(egen, a HTPC-rovatból jutottam el idáig...
)
a WLan viszont annyira nem hangzik rosszul. igaz, én abból indulok ki, h. pl. a laptopoknál a PCMCIA-s Wlan-kártya gyakorlatilag Pentium I-es laptopokon is működik, ha van annak PCMCIA-helye.
most nézegetek ASUS oldalon PCI-os kártyát (kíváncsi vagyok), ott azt írják, bármilyen PCI-hellyel felszerelt PC-n működik...
[link] -
rene85
aktív tag
Sit. A dvd lejátszáshoz meg azért egy 450-es már minimum ajánlott.... hol lehet még ilyen lapokat meg procikat kapni? Most néztem, hogy egy htpc-t összerakni nem fáj ''sokba'', 3800-as x2, egy integrált vidkártyás lap, oszt kész. a halkítás viszont piszok drága lenne. Főleg ha otthonról idevándorolna a 6800gs-em is, amin szerintem már kb visít a venti ha meg van terhelve. De ebben nem vagyok súr.
-
Tim82
félisten
PII: 200-450 MHz közötti órajelű procik voltak. PIII meg kb. 500-1300 MHz között...
Ja, és az AGP-slot ne lepjen meg, a PII-es alaplapoknál vezették be először. Ha pl. szerzel egy Voodoo 3Dfx Banshee-t (aminek 16 mega RAM-ja van és egyszerre hang/videókari), azzal hasítani fog!
(szerintem 2-3k-ért kapsz... az én említett PII-es gépemben is az van, még a Warcraft III-mal is elboldogult, 196 MB RAM-mal! csak 1-2 küldetés volt, ahol belassult... amúgy még élvezhető is volt a játékmenet)
-
rene85
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #28 üzenetére
Ahm. Nekem azt kéne kideríteni, hogy mi az az uccsó lap (illetve minden ami a gépbe kell) ami at-s szabványú. Mert ahogy itt írták (én nem tom) a furatok máshol vannak az at-s alaplapon. A 200mhz elég kevés, viszont pII-esből nagyon sokkal nagyobb nem volt, igaz? én nem tudom, még általános iskolás voltam akkor.D De mivel a pIII már nem ilyen klamaty-tokos mint a pII, így lapot is kéne cserélnem.... a vinyó, dvd író, 200w-os táp elég egyelőre.
-
Flagstaff2
senior tag
Az asszonynak kerítettem egyí PIII/933-as Coppermine nemszeleronygos Compaq SFF gépet,alig foglal több helyet mint a rajta lévő 19''-os monitor talpa,kapott egy DVD írót,SuSE Linuxot,386M RAMot,meg az Intel i815.ös chipset integrált vezérlője helyett egy Matrox G400-as VGA kareszt,erről netezik,netrádiót hallgat, DVD-t néz a gyerekkel,meg ha kap egy TV karit akkor erről tud majd tévélni is. Linuxot meg azért kapott mert nincs kedvem havonta újrarakni a gépet ha valamit elállítgat mert épp olyanja van,vagy olyan helyre megy ahová nem kéne.
Kicsit óvatlan user. Néha én is arról a gépről netezek ha épp nem műxik valami miatt a sajátom.
-
rene85
aktív tag
Jahamm. van ám!
de van ISA slot is
de a legfurább hogy agp is van benne, bár a ramoktól alig férne el oda egy kártya. Tegnap végre vettem csavarhúzókészletet, szét tudtam szedni. De a pc speakert nagyon lehúznám az alaplapról,akkorát pittyen minden bekapcsolásnál hogy csak na. Lehúztam egy kábelt már az alaplapról ami oda ment, de úgy néz ki, az nem az volt
elhoztam otthonról a dvd írót is, hogy kicseréljem a 2x-es cd írót. De a dvd írást asszem nem bírná, valami 450mhz az alsó határ ott, nem?
[Szerkesztve] -
Mz/ts250@300
tag
Nekem is van egy p2 350mhz 96mb rammal .
Föként zenehalgatásra használom. -
trassher
addikt
hóóó asszem van itt valami nagyon ütős nektek
AMD K5 133 Mhz, igazi oldschool. ha leesik róla a venti még hűsebb mint amúgy. életbében nem volt benne cd-rom mivel dos-ban indul és WIN 3.1 van rajta. a legjobb hogy még mindíg használatban van mivel faterom dos-os progin csinálja a jelentéseket a MEP-nek vagy mi a bajnak. igazánfejlett egy egészségügy van itt kérem ahol egy ilyen öreg harcosnak is van mit csinálni
-
Tim82
félisten
tipp: PCI-os USB-port kártya beszerelése.
2 éve így oldottam meg egy nem sokkal jobb (PIII Celeron 366-os) gép USB-ellátását... igazából piszokul egyszerű. talán célszerű használtan USB 1.0/1.1-es kártyát szerezni, nem hiszem, h. az USB 2.0-át tudná vinni.
persze, csak ha van PCI-os slot -
FireKeeper
nagyúr
nekem volt egy p1-es laptopom, azzal transport tycoonoztam, meg chicken invasion-öztem, de persze wördözni is lehetett vele. ha videókártyájával tudtam volna még filmeket is nézni, lehet el se adom
-
Szab02
aktív tag
UP!
-
rene85
aktív tag
Ezen filóztam én is, talán pascal programozásra jó lenne!
-
Van 1 slot1-es p3-600-as gépem, agp-s vga kártyák tesztelésére, kisebb kártyák tuningolására. Jó móka, mert ha elszáll véletlenül egy, akkor max buktam 1000 ft-ot. Néha meglepően jó eredmények jönnek ki
-
1010
őstag
486 os masina bélyegzőgépet irányit
[Szerkesztve] -
Mr. Rodenko
csendes tag
Hi!
Nekem van 1 AMD-K5 PR75ABR procim.75 Mhz-es, megy mint a golyó, csak behalt az alaplap, mert lent tároltuk a garázsban a'la helyhiány, és kicsit bepárásodott...Meg zöld oxidréteg van rajta.
Sajnáltom nagyon, jó kis masina volt. -
Hequila
őstag
Egy P1 233MHz-es, 128 MB-os XP-s gépen szoktam letölteni, ami az előszobában van, hogy ne zavarjon senkit éjszaka. Egy 500MHz-es K6-3-as van anyámnak passziánszra meg kisebb játékokra.
Egy P1-es, 133MHz-es, 32 MB EDO RAM-os gép kompletten kölcsönadva dolgozat írásához (remélem nem kapom vissza!).
Egyébként van egy szervezet (talán itt a PH!-n is), akiknek a régi gépeket fel lehet ajánlani, és ők rászorulóknak adják (nem tudom, hogy működik-e még). -
rene85
aktív tag
1-2 moddingos oldalt meg kéne néznem. biztos vannak jó megoldások a ledek helyett (vinyó meg power-on led, hasonlók), hogy azokat mire lehet még használni....
-
rene85
aktív tag
A fadobozra én is gondoltam, olyat szívesen fabrikálnék! meg a letöltés téma se rossz, pláne monitor nélkül, de akkor mondjuk zenelejátszásra nem a legjobb
a tűzfallal meg csak az a bajom, hogy router ígyis-úgyis lesz a notebook miatt, tehát még egy tűzfal nem biztos hogy a legjobb lenne, pláne hogy 2x kell port forwardot beállítani mindenhova, plusz nő a ping ha játszom, de javítsatok ki ha nem így van....
-
Szab02
aktív tag
Az 1.1esből készült egy fadobozos HTPC
De a 200mhz elég kevés mindenre
Esetleg egy router vagy tűzfalnak nem lehet rossz..még ötleteket kérünk -
.mf
veterán
Ha nem lenne már egy mini home-fileserverem (linuxos router - asus wl500g-premium - és egy usb-s vinyó), akkor tennék bele egy pci-s winyó-vezérlőt (akár sata raiddel) és vinyót, hálókártyát, és lehetne belőle egy szerver+router+tűzfal, letöltőgép, stb. Monitor nem is kéne hozzá, ha telnetes bejelentkezést használsz.
-
Zewa
senior tag
Üdv.
Én régen csináltam egy HTPC-t egy gyengus PIII-bol. (inkább cska zene halgatásra egy erősitővel meg dvdélni+töltögetni)
Az a jo bennük hogy alig melegednek és könnyedén lehet egy passziv géünk (persze nem árt neki 1-2venti 5V-on)
Beencee forumtárs remek HTCp-t csinált igaz kcsit erősebb egy PIInél.[link]
Számtech boltoknak remek cég táblát eleht csinlni régia lkatrészekből, és a Régi házon lehet probálkozni az uj moddingos fogásokkal
Sok sikert midnekinke!
ui.: nem tudom hogy hol deh vmi Orosz oldalon asszem láttam régi Számtech gépbe épitett ménynyomot! Megprobalom meg keresnia linket.
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Nekem az az ötletem volt, hogy zenegépet csinálok belőle, egy tűrhető hangkártyával odab*szni egy hifi mellé (elég halk a gép hálistennek) aztán mehet is. csak a +1 monitor miatt kell ugye sok hely....a damn small linux két perc alatt feláll rajta, zenéhez az pont jó. Divx-et nem mertem rajta nézni még, de gyanítom, nem menne....
mod:
persze ebből is látszik hogy nem vagyok egy audiofil típus, csak van benne egy 40 gigás vinyó, meg van otthon egy 160-as amit el tudok hozni, és mindig az a bajom, hogy zenéket kell törölnöm a gépről. Így most már kevésbé gyakran kéne, ha lenne egy ilyen gép....
[Szerkesztve] -
Szab02
aktív tag
Hi
Nekem is van egy 200 körüli procim lapom, meg miegyéb benne csak darabokban és lusta vagyok összerakni, mert nem tudnám mire használni
Valami ötleteket kérek -
rene85
aktív tag
by the way, a cd-író max 2x-es sebességgel ír
usb támogatás állítólag van az alaplapon, kivezetés viszont nincs. Hangkártya soundblaster vibra 16. a win98 le lesz irtva róla, a probléma az, hogy nem tudom kiírni az illető cuccait, aki odaadta a gépet, ma viszek haza egy nero-t, hátha azzal megy. de azt is ki kell írnom cd-re először, mert usb ugye nincs
-
rii
nagyúr
nekem van egy silicon indy-m
egy MAC beige G3-asom
gy MAC 6100-asom,
egyPII-esem,
meg egy PI-esem.
meg persze egy gép, amit lehet is használni, D208 2,66 GHz, 2 giga ram Stb.
PI-es megy havercsajhoz wordözni
PII-es megy routernek
a SGI a szoba dísze, a nap fénypontja, jobblétre érdemes 30.000 Ft-os könyvnehezék
''kidobni ezeket bűn, lomnak nézni vétek,
csak a szobámban tőlük már el sem férek'' -
AMD Power
titán
Nekem is van itt a lábamnál egy régi csoda de nem tudom ,hogy mit kezdjek vele,. Eladni nem tudom mert nem ér 10Ft-t se de legalább működik.
-
rene85
aktív tag
Képek itt. Igazi vintage gép, kiírja hogy ''586'' és van rajta turbo gomb. A pajtásommal akivel hazaszállítottuk (van hozzá egy ?lg? 700 B monitor is, 17 colos de csak 1024x768-at bír
) szakadtunk a röhögéstől, mikor megláttuk a turbo gombot
gyerekkorom világa
[link] -
rene85
aktív tag
Helló. a kérdés adott. Ingyen kaptam egy pII 200mhz-es gépet, 128 mega edo vagy akármilyen ősrégi ram-mal, a vinyó a legújabb, az valami 40 gigás maxtor. amint tudok végre keríteni egy nyomorult csavarhúzót, azon nyomban megmondom mi van benne. Nincs kedvem az everestet egy cd-re kiírni, hiába egyszerűbb úgy
mindjárt teszek fel képeket is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest