- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a topikodat, nagyon jó ötlet volt nyitniNekem is lesz (már nekem adták) egy régi 200 MHz-es P1-es gépcsodám.
Veszek bele egy nagyobb ata-s vinyót és jó lesz letölteni..
A kérdésedre a válasz: hogyne lehetne passzívan hűteni, ez a gép amit én kapok - mesélte a gazdája, hogy vagy egy évig úgy ment, hogy egy drót megakasztotta a ventit a processzoron... és semmi fagyás nem voltén el se akartam hinni.
Tervezem, hogy szerzek valahonnan egy pár nagyméretű passzív hűtőbordát és azt ráteszem a procira, vagy csak a ventit húzom ki (az egyszerűbb megoldás
).
A passzív tápról:
ebben a gépben is kb 150-200 wattos táp lehet. Ezt is megpróbálom passzívvá tenni, szétszedem, leszedem a burkolatát a tápnak és megnézem mi lesz vele. Ha elfüstöl így jártde szerintem az se fog elfüstölni, mert minimális a melegedés.
-
Hosssszu
őstag
Nekem van otthon (most is azt hasznalom) egy P3-as
! Igen P3-as lap, amin van AT-tapcsati is!(es termeszetesen AT hazban hasznalom)! Meg persze AT-billentyuzet, integralt USB(van hozza kivezetes), es most egy 667Mhz-es celeron van benne!
Ha esetleg erdekelne, akkor irj privit! -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
ja, csak a házad nem igazán alkalmas arra, h. HTPC-t - újabb alkatrészekből - építs bele. vagy legalábbis durván kell barkácsolnod.
(egen, a HTPC-rovatból jutottam el idáig...
)
a WLan viszont annyira nem hangzik rosszul. igaz, én abból indulok ki, h. pl. a laptopoknál a PCMCIA-s Wlan-kártya gyakorlatilag Pentium I-es laptopokon is működik, ha van annak PCMCIA-helye.
most nézegetek ASUS oldalon PCI-os kártyát (kíváncsi vagyok), ott azt írják, bármilyen PCI-hellyel felszerelt PC-n működik...
[link] -
Tim82
félisten
PII: 200-450 MHz közötti órajelű procik voltak. PIII meg kb. 500-1300 MHz között...
Ja, és az AGP-slot ne lepjen meg, a PII-es alaplapoknál vezették be először. Ha pl. szerzel egy Voodoo 3Dfx Banshee-t (aminek 16 mega RAM-ja van és egyszerre hang/videókari), azzal hasítani fog!
(szerintem 2-3k-ért kapsz... az én említett PII-es gépemben is az van, még a Warcraft III-mal is elboldogult, 196 MB RAM-mal! csak 1-2 küldetés volt, ahol belassult... amúgy még élvezhető is volt a játékmenet)
-
Tim82
félisten
tipp: PCI-os USB-port kártya beszerelése.
2 éve így oldottam meg egy nem sokkal jobb (PIII Celeron 366-os) gép USB-ellátását... igazából piszokul egyszerű. talán célszerű használtan USB 1.0/1.1-es kártyát szerezni, nem hiszem, h. az USB 2.0-át tudná vinni.
persze, csak ha van PCI-os slot -
Zewa
senior tag
Üdv.
Én régen csináltam egy HTPC-t egy gyengus PIII-bol. (inkább cska zene halgatásra egy erősitővel meg dvdélni+töltögetni)
Az a jo bennük hogy alig melegednek és könnyedén lehet egy passziv géünk (persze nem árt neki 1-2venti 5V-on)
Beencee forumtárs remek HTCp-t csinált igaz kcsit erősebb egy PIInél.[link]
Számtech boltoknak remek cég táblát eleht csinlni régia lkatrészekből, és a Régi házon lehet probálkozni az uj moddingos fogásokkal
Sok sikert midnekinke!
ui.: nem tudom hogy hol deh vmi Orosz oldalon asszem láttam régi Számtech gépbe épitett ménynyomot! Megprobalom meg keresnia linket.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest