- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
beelaim
csendes tag
válasz
FireFox1996 #99 üzenetére
Igen . Azért is tettem idézőjelbe.
-
beelaim
csendes tag
Hello
Tud valaki infót , mért nem lehet "sehol" megvásárolni a hozzá tartozó PEN-t ? -
BoB
veterán
válasz
FireFox1996 #94 üzenetére
Nagyobb kijelző, filmezéshez jobb arányokkal.
-
iPadM
csendes újonc
válasz
FireFox1996 #94 üzenetére
A két dolog független egymástól. Azt egy Galaxy s9 ultra váltotta.
-
iPadM
csendes újonc
válasz
FireFox1996 #92 üzenetére
Ezen vagyok...😀 Off: ugyanitt eladó Xiaomi Pad 6. 8/256, dobozos, hibátlan állapotú,ha valakit érdekel esetleg, priviben írhat 🤔
-
-
iPadM
csendes újonc
válasz
FireFox1996 #90 üzenetére
Hát igen. Közben átgondoltam, inkább kihagyom, ment már tönkre pár hónapos cucc, az ár nekem nincs arányban a rizikóval... Köszi!
-
iPadM
csendes újonc
Üdv, szerintetek be merjen az ember vállalni ebből egy pár hónapos darabot úgy, hogy nincs rá garancia..? 70e ft lenne, amúgy dobozos, per pillanat hibátlan..
Köszönöm!
-
FireFox1996
őstag
Ha vki megunja a tabletet, nyugodtan írjon rám!
-
xAttilax
őstag
válasz
FireFox1996 #82 üzenetére
Akkor nekem miért frissítette? A fejlesztői beállítások engedélyezve van, lehet azért ?
Annyira nem vagyok benne ezekben, eddig iPad-on volt és ott azért zárt világ van 😅 -
BoB
veterán
válasz
FireFox1996 #82 üzenetére
Ezt az oldalt néztem: [miuirom.org]
-
BoB
veterán
válasz
Motormen350 #79 üzenetére
Passz, nekem most így néz ki:
-
Motormen350
újonc
Helló. Én januárban veszek egy 8\256gb. A 256gb-ból menyi marad első indítás után?
-
xAttilax
őstag
El is érhető rá a Hyper OS 2 és vele együtt az Android 15. Reméljük majd az 16 is szépen fog jönni.
-
StLui
veterán
Sziasztok, sosem használtam még "tollat". Tudnátok hozzá ajánlani valamit? látok 5-30000 Ft-ig, de 30-ért nem próbálgatnék, 10-ért esetleg.
-
BoB
veterán
válasz
FireFox1996 #70 üzenetére
Akkor az szerintem nem EU piacra szánt, azért van benne.
-
FireFox1996
őstag
"dobozból kikerült minden tartozék egy SIM-tű és egy USB-A végű Type-C töltőkábel mellől, se tokot, se fóliát, se fali adaptert nem adnak a Redmi Pad Pro mellé"
Nekem ma jött meg GShopper-től 8/128GB változat, viszont van benne fali adapter, 35W-os. -
FireFox1996
őstag
8/128GB változat, egyenge foritn ellenére is "csak" 83990 ft-ért rendelhető: [link]
Elég baráti árnak tűnik. -
M0RGI
őstag
Én a Poco tabot venném. Lesz az országban normális helyen kapható, vagy ne is várjam?
-
DV van, HDR nincs ? wtf (oké, értemén, IPS, mit várunk egyáltalán bármilyen módban is.....)
... mindenesetre kereshetek tovább valamit a lassan 4 éves samsungok helyére....
-
subset
senior tag
Ennyi pénzért az alapmodellbe nem fért bele egy tetvedék GPS modul ? Szánalmas.
-
Cumimaci
újonc
Ugyan már,azt hiszed hogy dísznek van ott a kamera rajta!😂😂😂
-
azbest
félisten
Ennél a tabletnél sem lehet megoldani a távoli elérést úgy, hogy ne kelljen megerősítéseket nyomogatnia valakinek a képernyőn?
Anyámnak vettem egy 9 colost és utólag szembesültem vele, hogy az anroidban le van korlátozva már a felügyelet nélküli elérés. Aztán, ha valamit nem lát / nem talál, akkor szóban barkochbzhatunk, hogy vajon mit lát és mi kéne csinálnia.
Szerintem hasznos a kamera mindkét oldalon
Anyám így le tudja fotózni a virágait és videóhívást is tudunk csinálni.
-
Bigape
csendes tag
Furcsa olvasni a bejegyzéseket, olyan érzésem van, mintha egy iPad fórumba csöppentem volna. Miért nem a Redmiről beszélünk? Na mindegy...
Két hete használok egy Redmi Pad Pro 6/128 tabletet. Sokáig gondolkodtam közte és a Pad 6 között, végül mégis rá esett a választásom, a nagyobb kijelző miatt. A vásárlás célja nem a tartalom fogyasztás, hanem a napi rutin lebonyolítása volt. A tablet tokkal érkezett, de vonót nem vettem hozzá. Egy méretben azonos széleségű Rapoo 9000M bluetoothos billenytyűvel és egérrel használom és fülig ér a szám, mert a táskámból kikerült a notebookom. A teszt szerintem teljesen megfelel a valóságnak, nem akar szépíteni semmit, korrekt tárgyilagos. Hogyan várhatnánk el egy 300 eurós tablettől, hogy tökéletes legyen? Megfelelően szép kijelző, multitaszking lehetőség, aktív használat mellett egy-másfél napot kiszolgál. Táskában négyet. Természetesen a 8/256 változat jobb választás, de nem volt tokkal elérhető a vásárláskor. Egy kezes használathoz kissé nehézkes, az asztalon érzi jól magát kinyitva, természetesen egy laptopot nem vált ki, de ahhoz hogy a felhőben (Google Drive, One Drive) lévő dolgaimat megnyissam, megnézzem a leveleimet teljesen tökéletes. Mondhatnánk, hogy erre ott a telefon, de aki már szerkesztett szöveget Wordben telefonon, az tudja miről beszélek. Ja és egyébként remek az illata...és fényképezni nem akarok vele. Ha valaki 100000 forint környékén akar tabletet venni és kompromisszum kész az ismert hiányosságokkal, együtt tud élni vele. Mindig és mindennél van jobb, de annak ára van....Ja és a Pad 6 jobb, erősebb hardver, de nekem a nagyobb kijelző kedvezőbb, mert már gyenge a szemem. -
MolnarZolee
tag
100 szónak is egy a vége, személy szerint én az utolsó leheletéig szeretem használni ezeket az eszközöket. Megvenném a legújabb ipad pro-t is, ha nem korlátozná le a régieket, csak azért, hogy újat vegyek. Nem csak helyette szeretnénk újat venni, hanem mellé !
-
MolnarZolee
tag
válasz
hegedus001 #51 üzenetére
A tablet, amin a 4.4.4 van az is 2012es, az alapnak számító youtube például köszöni szépen jól van, videó chat működik , minden Bluetooth eszköz csatlakozik, minden file-omhoz hozzáférek. Az ipad4 2019 júliusi kiadású ios10.3.4-et futtat, maga az ios10 is 2016-os.
Pár éve androidosként megdöbbentett, amikor a színpadon szembesültem azzal a ténnyel, hogy a 21. században nem lehet csak úgy ukmukfukk bluetoothon összekapcsolni két ipadet a kimondottan ilyen funkciókra íródott program (Songbook+) használatához. Nem tudtunk a kottákon módosítani, mert csak ituneson keresztül lehet pc letölteni vagy feltölteni a fileokat. A következő bulin ezeket fél perc alatt megcsináltuk egy régi "csöves" Samsung-al. -
MolnarZolee
tag
válasz
hegedus001 #51 üzenetére
Az ősrégi ipadek pont az apple nem felhasználóbarát hozzáállása miatt alig használhatók. Volt még nemrég egy amolyan "kiskapu" , hogy elavult ios verziókra is felkínálta pár alkalmazás a még kompatibilis verziót , de mára már ez sincs. Egy hardware-esen használható tabletet miért kényszerít kidobásra? Persze nem az új dolgokra használom én sem ezeket az eszközöket , nem is várom el tőlük.
-
Wesder
titán
Nem lenne rossz alapfelhasználásra, de akkor inkább már egy Pad 6 (8/256) 130-ért.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #51 üzenetére
Az android 4.4 sem hasznalhato mar sokra. Sot az ötös hiaba nincs kitiltva az Aruhazbol, a Chrome csak v80-ig frissul, es mar a 126-nal jarunk. OTP app nincs 8.0 alatt.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
MolnarZolee #50 üzenetére
Ahogy írtad egy 4. generációs ipadet használsz. Figyelj, ez 12 éves készülék.... mégis mit vársz? Az apple jó a támogatásban, na de 12 év? Remélem nem gondolod azt a rész komolyan, hogy az apple gyűlöli a felhasználóit.
Az android 4.4.4 amit te is írtál, 2014-es kiadású. Az "csak" 10 éves.De nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az amit nem tudsz (meg arra is, hogy egyáltalán mit akarsz egy 12 éves tabon csinálni, eszméletlenül elavult már) rajta megcsinálni de az androidon igen
-
MolnarZolee
tag
válasz
hegedus001 #47 üzenetére
Az én ipadjeimen gyakorlatilag a safari is használhatatlan, "biztonsági okokból" minden szarnak megvonva a támogatása. :)
Simán használható lenne még az első generációs ipad is , de az apple gyűlöli a felhasználóit.
Android 4.4.4-en mindent tudok használni . -
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #48 üzenetére
Mert a bongeszok csak zabalnak. Ok a modern pacman. Es bongeszot mindenki hasznal.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
MolnarZolee #44 üzenetére
Ha keresel valamit, vagy kutatsz valami után akkor simán összejön, nem egy nagy valami de valamiért sokaknak ez "a mindent meghatározó mérő szám" és ha 50 chrome tabot nem tud kezelni akkor az már mehet is alvesebe (nem mintha mondjuk az átlag pista laptopja ezt tudná kezelni (újratöltés nélkül) de mindegy)
-
-
Bakus
tag
Értem a kamera ellenzők hozzáállását de mivel én személy szerint munkára vettem tabletet ahol a kamera megléte legalább felére csökkenti a munkaidőt ezért hasznosnak tartom. Továbbá mivel a drágább főleg Pro tabletekben pont ezen ok miatt is van kamera ezért senki se meri kihagyni mert még a végén megszólják, hogy miért nincs benne kamera.
-
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Az analógia volt a lényeg. Vannak paraméterek, amelyek fontosak, meg vannak olyanok, amelyek rétegigényt szolgálnak ki. A tablettel való fotózás szerintem tipikus rétegigény. Ha választhatna az ember, hogy -30 ezer, és nem tudsz vele fotózni, szerintem sokan gond nélkül bólintanának. Én biztos, sőt, örülnék, hogy egy optikával kevesebbet kell takarnom.
-
válasz
Jack Hunter #15 üzenetére
G99-cel az a Dugi eléggé túlárazott
Akkor inkább Alldocube.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
A Redmi Pad SE tesztjében meg tudod nézni, hogy mit csinál a dokumentumos mód, ugyanaz a kamera. De a legközelebbi tabletes anyagból nem fogom kihagyni.
-
janeszgol
félisten
válasz
MolnarZolee #39 üzenetére
20-30 Chrome tabnal megneznem melyik a jobb.
-
MolnarZolee
tag
válasz
janeszgol #38 üzenetére
Meg kell védjem az ipadet, hogy az a 2 meg 4gb ram egy ipadben fényévekkel jobban teljesít mint az androidosokban akár a 8gb. Jelenleg még használok 2db ősrégi ipadet (1st gen és ipad4) és nincs komoly hardware-es gondjuk. Használhatóságukat csak az apple maga korlátozza.
-
janeszgol
félisten
válasz
MolnarZolee #37 üzenetére
Plusz abban 4GB ram van. Jó gép, jó hardverrel, de a 4GB ram az 4GB ram. Igen Kungesz vagy ki szerint 2 GB ram is bőven elég...nem.
-
MolnarZolee
tag
Az ipad 10 kijelzője csak 10.9"-es és 155ért csak 64gb tárhellyel van. Személy szerint sok tekintetben én is húznék az alma felé, de sokat kellett használnom ipad-et és arra jutottam, hogy soha többet. Hardwareben verhetetlen, de összességében, ha nem csak "alap" dolgokra használnám, akkor felejtős.
-
MolnarZolee
tag
Gyorsan hozzátenném , hogy nekem a Poco Pad "verzió" van meg és csak ajánlani tudom . Játszani nem szoktam , így arról sokat nem tudok mondani, de minden másra tökéletes.
-
MolnarZolee
tag
válasz
Rigormortiis #23 üzenetére
Én például szkennelésre használom , sokszor jól jön. Abban természetesen abszolút igazad van, hogy mondjuk városnézésre , kirándulásra nem ideális. :)
-
bollokcs80
Korrektor
100 körül tényleg jó, többért nem, mert akkor már ott a Pad6.
@viragdani01: Jók a filmes referenciák az elején. -
válasz
Luck Dragon #31 üzenetére
A pro változtatás
-
Ha már Pro, érthetetlen számomra az ujjlenyomatolvasó elhagyása.
-
válasz
janeszgol #26 üzenetére
"Ezt úgy tudnám megfogalmazni, hogy adott rétegfelhasználásban roppant hasznos tablet-ban a jó kamera megléte, aminek a felárát nem szívesen fizetné meg az átlagközönség,"
+1. Két vagy három tabletem volt / van, kábé egyikben se használtam a kamerát soha, semmire. És szerintem ez az átlag egy tablet esetén. Ennyi erővel lehetne nyugodtan vízálló, kalasnyikov álló, meg a jó ég tudja még minek ellenálló, mert biztos van valaki, aki használja majd olyan körülmények között is, ahhoz ez jól jön. Ha rajtam múlna, nem lenne főkamera egyiken sem, az előlapi viszont többeknek kellhet. Feleslegesen drágítja, mondanám, de teljesen mindegy, mert a gyártók úgyis elkérnék ugyanezt a pénzt, ha nem lenne a kamera helyén semmi.
-
Hallosz
senior tag
Április elején, előfizu meghosszabbításnál vettem, 1/2 áron egy tabletet, gondoltam, jó lesz, laptop mellé.
Van rajta tok, de így is mindkét kezemet lefoglalja, miközben nézem.
Nem OLED a kijelzője, és 90 HZ a frissítése, hááát mit mondjak. . .
A tapasztaltak alapján, a mai eszemmel semmilyen tabot nem vennék, esetlen, kényelmetlen, munkára gyakorlatilag alkalmatlan. - már mint nekem - -
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #25 üzenetére
Ezek megint nem komoly érvek. Komoly érvet kérnék arra, hogy tabletben miért nem számít a kamera minősége. Érdekes, én védem, mert szerintem fontos, de mégis én írtam valid ellenvéleményt is.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
janeszgol #24 üzenetére
Értem, amit mondasz, de a tablet kategória feltételezi egy telefon meglétét is. Mocskos fölösleges az a tabletban lévő hátsó kamera(á)k, ennyi erővel lehetnének olcsóbbak is vagy tehetnének bele bármi mást is.
De akkor a tv távirányítóba is tehetnének kamerát, biztos van az a helyzet, amikor jól jön
De itt be is fejezem, mert ez kb egy szinten van a szandál+zokni kombinációval. Nyilván a törvény (sajnos) bem bünteti, de nem sok embernek hiányoznának az utcáról, ha eltűnnének.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #23 üzenetére
De én nem a kiránduláson való fotózást értem ez alatt. Nyilván aki akar lehet ott is, de ott valóban nem praktikus. Ha kell neked a tablet, mert tanuló vagy, meetingelsz, valamit hirdetsz, kimutatásokat mutogatsz és kell fotóznod, akkor ne kelljen már eldobni a tabot és elővenni egy telefont egy értékelhető képhez.
De nem is a fotós, az állóképes a lényeges, hanem a videózás. Számít a kamerakép minősége, és persze a hangja is.
De igen tudom, a tabletpiac a földbe állt már régen, kevesen veszik, kevesen igénylik a tabletet, és ők sem a kamera miatt veszik*, bár most mintha kicsi felfutásban lenne a tabletpiac. Ugye most az a legnagyobb baj, hogy kijelző minőségben a telefonok nagyon elhúztak. Egy 60-70 ezres Redmi Note 12 120Hz-es oledje után egy 100 ezres Tab A9+ kijelzője nettó hányinger.*Emiatt itt nem gond, ha valaki nem ért velem egyet, de normálisan érveljünk.
Kettő és fél: nem én kezdtem idiótázni a másikat.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
janeszgol #22 üzenetére
Engem komolyan érdekel, mi motiválja az embereket arra, hogy egy kényelmetlen, nagy tablettel fotózzanak, amikor ott van náluk a kisebb, jó eséllyel jobb fotós képességekkel rendelkező telefon is? Ki lehet forgatni a értetlenkedésemet, de szerintem tudod te, miért vonom fel a szemöldököm.
Egy. Kettő: a direkt személyeskedést pedig hagyni kéné. Szerintem.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #21 üzenetére
Igen látom rajtad. Csak tudnám, ha nem érdekel téged a másik véleménye, mert nem érdekel téged ezt látszik a vágódeszkás hülyeségeden is, akkor minek kérdezed meg?
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #19 üzenetére
Nem fogom magyarázni tovább, mert látom felesleges.
-
janeszgol
félisten
válasz
Doogee-t nem. A cég hozzáállása a vírusos, férges eszközeikre, nem. Doogee nem.
-
válasz
Rigormortiis #13 üzenetére
Sok kici Kínai, nem egyet láttam már tablettel fotózni.
-
Jack Hunter
tag
Jó teszt, jó gép, árához képest. Azt nem értem, hogyha nyilvánvaló a kamerák nem túl jó minősége, és írva van, hogy leginkább dokufotózásra jó, akkor miért nincsenek ilyen tesztképek? Odáig stimmt, hogy kinti képeknél jönnek elő a szenzor hibái, de esetleg azt is be lehetne mutatni, mire jó.
Egyébként van riválisa, kicsivel olcsóbban, gyengébb hardverrel, 60hz frissítésű kijelzővel, de sim kártya foglalattal, beépített gps- el, 50 megapixeles kamerával, Android 14- el, titán vázzal felveszi a kesztyűt a Doogee T30 Pro.
[link] Első blikkre jó választásnak tűnik, talán érdemes lenne róla egy tesztet is írni. -
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #13 üzenetére
Igen, van ember, aki a hátsó kamerával is fotóz, videóz tablettel. Nem kényelmetlen, nem nevetséges (már).
-
Rigormortiis
veterán
válasz
janeszgol #10 üzenetére
Számomra értelmezhetetlen egy (vagy több) kamera a tablet hátulján. Van élő ember, aki ezekkel a hulladékokkal akar fényképet készíteni, amikor jó eséllyel a zsebében van egy telefon, amiben jobb kamera van?
Persze az előleapon, a hosszú oldalon legyen a szelficam a videohívásoknak, de ennyi.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis #2 üzenetére
CPU-ban kb 20%-al, gpu-ban pedig 50%-al marad el. Ez egy nagy érvágás. A vicc az, hogy az ára környékén még mindig ez a jobb hardver.
Jó a kijelző is.
Kamerában nem vagy alig marad el az új iPad Airtől.Mindenképpen ajánlott tablet még akkor is, ha SoC-ban visszalépett a Pad 5-höz és Pad 6-hoz képest.
-
kbyte1024
veterán
Hát.......nem adnám oda érte a Tab 5-öm.
-
-
g2gti
tag
És a Samsung A9+ mi??? 100 környékén van és nemrossz tabi
-
Rigormortiis
veterán
Mi az, hogy a snapi 870-től alig marad el a 7s gen 2? Antutuban kb 40 százalék a difi a pár évvel korábbi (és egyébként remek konstrukciójú) 870 javára, ez minden csak nem kevés...
-
hapakj
őstag
gyenge hw, és csak 3 évig kap szoftverfrissítést?
iPad Gen 10 hazavihető 155-ért és erősebb hw és biztos tovább fog kapni, még iOS főverziófrissítést mint ez csak biztonságit. Hát nem tudom. Szerintem annyira nem sikerült jól
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest