Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• airmax_2.0

tag

válasz M0RGI #2742 üzenetére

Szerintem ez nem gond hanem fícsör... :)
    Én is sokat kínlódtam mire rájöttem.
    Minden névjegy lehet a telefonra privilegizálva, vagy gmailes, amit szinkronizál. (A telefonosok privátnak minősülnek amiket nem akarsz felhőben tárolni, nehogy ellopják.. vagy mi... :) )
    Ráadásul nem lehetett látni melyik a melyik (nekem régbbi androidom van még..) Fölmásoltam a telóról, aztán szinkronizáltam és duplán lett.. töröltem és eltűnt szóval megkínlódtam mire rájöttem.
    Nyugodtabb lesz az életed, ha eldöntöd, hogy hányféle névjegyet akarsz, és akarsz e csak a telón tárol névjegyeket.
    Ha nem, .... királyság akkor a gmailen szinkronizálod, és minden megy... és ekkor ne zavajon, ha telefonora szűkítve üresnek mutatja névjegytárolót ott a nem szinkronizáltakat fogod csak látni...

• airmax_2.0

tag

válasz vegyszer #1535 üzenetére

No megvan... vegyszer kollega kérdezte az mhl kábelt...

Légyszi nézd meg a 2269-ben leírt linken az mhl adaptert, /vagy pl. az árgépen máshol is van/ és ha tetszik, és beruháztál írd le légyszi a tapasztalatot... :)
    Vagy esetleg más aki rászán 5000 ft-ot arra, hogy mondjuk a nagy tv-re kitolja mobilról a filmet, játékot...

utóirat kb 2000-ért van 2m-es hdmi kábel... no persze jóval drágábban is ha jobb minőségű...

• airmax_2.0

tag

Én is megnyomkodtam a telefont a t pontban...
    Azt hiszem tudom miről beszéltek akik időnkénti képernyő érzéketlenségről beszéltek... Nem tudtam, hogy esetleg nem a fólia az ami okozza...?
    Másik...
    Jó 600-700 hozzászólást olvastam vissza, és valahol olyan 1500 körül említette valaki az mhl-t, és volt egy kép link is a kábelről. No erre azt mondanám, hogy én nem a sima kábelt venném, mert ebben az esetben ha filmet néz valaki, nem töltődik a telefon, és lemerülhet közben. Én az mhl adaptert ajánlanám... Most ugyan nem láttam a neten, de pár hónapja én az ipon-nál vettem egyet 5000 -ért. Annak az az előnye hogy egyik felén rádugható a micro usb-re, a másik felén egy szokásos hdmi kábel csatlakoztatható, és van mégegy micro usb bemenete, amire a töltőkábel dugható rá, így lejátszás közben tölthető a telefon, nem merül le.
    Továbbra is érdekelne, hogy valaki próbálta-e már?...

Közben megtaláltam [link]
    Látható mind a három csatlakozó... és még olcsóbb is mint montam...

• airmax_2.0

tag

Hét végén bementem a West-End T mobilhoz, hogy megnyomkodjam kicsicsit a cuccot... Nem volt kirakva...
    Ha valaki kipróbálta az mhl-t írja le légyszi... (egy kb 5000 Ft micro usb -> hdmi adapterről van szó amivel monitorra, vagy nagyképernyős tv-re küldjük a telefon képét...)
    Ha az is jól megy akkor azt hiszem muszáj lesz legyőzni a midfield undoromat...

• airmax_2.0

tag

válasz dReFiX #481 üzenetére

Igen bocs ezt én néztem el. Megzavart, hogy nincs dominós ár... Az 50000 az új előfizetéssel, de hűségidő nélküli ár...

• airmax_2.0

tag

Az árak jól sikerültek. :))
    50000 prepaid...

Még megvárom az lg o L9-t de ilyen árelőnyt nehéz lesz ledolgozniuk... Ennyiért még a midfield undoromat is lehet hogy le tudom győzni, tekintve, hogy csak gyári szoftverrel akarom használni, és nem is igen játszom telefonon....

Jót gurított a zte... :))

• airmax_2.0

tag

válasz airmax_2.0 #345 üzenetére

És mégegy apróság...
    A zte magyarországon, és görögországban dobja először piacra ezt a készüléket.
    Miért pont a fekete bárányok az elsők?
    Nem tudjuk.... Én azt gondolom, hogy kicsi, és nyelv miatt kissé elszigetelt ez a két ország, Ha valaki valami olyasmivel jön ki amiről xilofonozik, hogy tuti nyerő, akkor miért nem a német, francia, angol, olasz piacon kezd...? Tehát itt a cég is tudja, hogy új a platform, és ennek vannak kockázatai... Márpedig ha valami gond van akkor jobb ha kicsi és elszigetelt helyen van gond... Ezeket a kételyeimet csak erősíti a t-nél elhúzódó "hamarosan kapható" státusz...
    De ezzel dumával nem szeretnék ártani a zte-nek én kedvelem a céget... Okosan teszik, ha így gondolják, és én még azt is elhiszem, hogy ha viszont nincs gond akkor ezek kis piacok viszont profitálnak a dologból, mert náluk lesz először jó árú jó teljesítményi inteles telefon...
    Kívánom, hogy így legyen, és ezért kértem írjátok le a tapasztalataitokat.
    Én csak egyszerűen kihagynám ezt a kezdeti szakaszt...

• airmax_2.0

tag

válasz Canonfan #344 üzenetére

Ha olvastad a korábbi írásaimat láthattad, hogy nem vagyok ellenségges sem a céggel, sem a telefonnal...
    Február óta folyamatosan lestem a híreket vele kapcsolatban... egyszerűen túl hosszú volt az idő, és túlságosan más jött, mint amit szerettem volna...
    Korábban leírtam, hogy nem akarok az intel mobilpiaci kisérleti alanya lenni... Azt is leírtam, hogy leszólni sem akarom, és arra bíztattam a nálam vállalkozókedvűbb embereket, hogy írják le tapasztalataikat az inteles grand x -el kapcsolatban, mert kiváncsi vagyok rá... soha nem lehet tudni mit hoz a jövő...
    Tehát nincs vele semmi komoly bajom egyszerűen én nem akartam ilyet... Tegrásat szerettem volna , de az nem jött... De ez is jó árú készülék lesz, és nagyjából egy kétmagos arm teljesítményét fogja nyújtani...
    De úgy gondolom új a platform.. ezért szerintem annak ajánlatosabb aki mindennapi használatra veszi, gyári szoftverrel..
    Mivel zárt bootloaderrel jön olyan nagyon sok főzött rom-ra szerintem nem szabad számítani. És ha a tendenciákat figyelem, szerintem a zte a jövőben szigorítani fog a garanciális területen, és nehezebb lesz egy-egy elrontott romolás után garanciában visszacserélni a telefonokat... (amit megértek, mert az amúgy is halvány profit sávot csökkenti.. szintén kelzsoca írta, hogy a garanciális cserék döntő százalékban ilyenek voltak.. meglepne ha a zte tud róla, és nem akarna tenni semmit ezen a téren..)

• airmax_2.0

tag

válasz Canonfan #324 üzenetére

Az angol tegrás grand x -el mégegy gond az 512 Mbyte RAM. Nekem az emiatt felejtős, de volt rá kilátás, hogy 1 Gbyte -al is megjelenik nálunk hamarosan (ez kelzsca tájékoztatása szerint tolódik..)
    Az intel processzoros, az eddigi információim szerint szintén eléggé felejtős, bár az is 1 gigás RAM-al jön.
    Szerintem a processzor miatt semmiképp nem szabadna 60 fölött adni, (bár ehhez hozzá kell tenni, még az is lehet a marketing megoldja, hogy egekig magasztalják az intel neve miatt ami beégett az emberek retinája mögé... annak ellellenére fölbeszélik, hogy a midfield erősen felejtős... )

szóval én nagyon rámozdultam a zte-re mert a blade-es ismerőseim jókat mondtak, de kétszer csalódtam bennük.. egyszer mikor európába hozták 512 mb RAM-al.. másodszor mikor ide az intelest hozták... (harmadszor amikor még mindíg nincs a polcokon... negyedszer amikor a tegrást nem is hozzák az idén... jövőre pedig akkor sem vennek tegra 2 processzoros telefont ha féláron adnák...)
    Szóval én most egy igen érdekes árban kicsit több, de még elérhető és szemrevaló koreaival szemezgetek (optimus L9)

• airmax_2.0

tag

válasz #40993792 #263 üzenetére

Szerintem erősen marketingszagú az a cikk.
    - Azt írta felüolmúlja a kétmagosokat... (gondolom az intel marketingeseitől származik az info) a valóság az, hogy még a nem túl acélos Tegra 2 -t ( 1 GHZ-es) is alulmúlja (1.6 Ghz-en)
    - Sejtetik, hogy a később megjelenőkről nem tudni.. Tegra 3 stb - a valóság.. még a nála későbbra datált sokkal ütősebb négymagosoknál is később jelent meg. Tehát azon a teljesítményen már csak a belépőszintet képviseli piacra kerüléskor...

Amúgy szégyen, hogy 1.6 GHz-en 32nm -es csíkszélességgel Tegra 2 teljesítményt tudnak produkálni.. Nehogy már hanyattessek a midfield-től...

• airmax_2.0

tag

válasz hajbel #231 üzenetére

Igen abban is van valami... ha egy-egy alkalmazást nézünk, főleg, ha az nincs is optimalizálva több magra.
    A magasabb frekvenciának azért mindíg van ára melegedésben ill. teljesítmény felvételben.. (azonos csíkszélességet feltételezve... )
    Arról nem is beszélve hogy a multitaskingnak szerintem határozottan jót tesz a tőbb mag..
    Tehát maggi1886076 kollegához is csatlakoznék, hogy ICS-nél én 1 GHZ kétmagosnál nem adnám alább. (nagyjából azért az atom is tudja ezt...)
    Abban viszont bogékkal is egyetértenék, hogy a 800 MHz kétmagos már kevés...
    Egészen nyilvánvaló hogy a 2 db 800 Mhz (cortex a9) mag nem tug annyit mint 1 db 1.6 Ghz (cortex a9) mivel a két szálnak van valamiféle belső adminisztrációja.. de ez pár százalék lehet csak elvileg. a többit az ace 2 példájában szerintem abban kell keresni, hogy ST-Ericsson U8500 prociról van szó...

u.i: pont ezt használja ki az intel, hogy a technológiai előnyét a vékonyabb csíkszélességgel, kihasználja, hogy a processzorait magasabb frekvenciára húzza, és így legyen gyorsabb.
    Nekem szimpatikusabb az arm mert mire ők azonos csíkszélességre érnek (és hát a technológia mindíg utol fogja érni az intelt - olyan értelemben hogy más is fog tudni azon a csíkszélességen dolgozni, legfeljebb kicsit később..-) és azon mindíg energiahatékonyabb chipeket tudnak gyártani arm architektúrával.

• airmax_2.0

tag

Szóval most úgy látom a Grand X és a Grand X in nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújta.
    Azokat kivéve akiknek a Tegra zone játékai fontosak, szerintem bátran bevállalható lesz az inteles cucc is. Főleg, ha nem idegenkednek, egy kis úttörőségtől.

Ezt én speciel kihagyom most, és várom, hogy mi lesz a Tegra 2 változattal...

• airmax_2.0

tag

válasz dReFiX #211 üzenetére

Na ez a video egy kérdésemre választ adott.
    kb 1:20 tájékán látszik egy benchmark képernyő, amiben picivel az Optimus 2x alatt van a teljesítménye az inteles Grand x-nek.. Tehát az atom proci a hyperthreadingjével együtt kb a Tegra 2 teljesítményét hozza. Igazából eddíg is azt gondoltam, hogy ha egy processzoron csinálunk kétszálú futást az miért menne gyorsabban, mint eleve a kétmagos két szálon? Hiszen az egy magos procinak ehhez egy csomó belső tevékenységet még meg kell csinálnia. Az is nyilvánvaló, hogy ahhoz, hogy azonos teljesítményt hozzon a valódi kétmagossal, annál magasabb frenkvencián kell futnia...
    Összegezve az atom (a többszálúságával) 1.6 GHz-en tudja nagyjából azt amit a tegra 2 1.2 GHz-en.

• airmax_2.0

tag

válasz dReFiX #204 üzenetére

Valahol, már nem emlékszem, hogy ki, de azt mondták, hogy az érintőgombok világításával voltak gondok, (ez egybevág egy korábbi mibilaréna cikkben írottakkal) és ehhez hasonló pár apróság..
    Én már egy valódi tesztet szeretnék látni a Mobilarénás srácoktól, mert láttam pár benchmark screenshotot, de az bárhol bármelyik másik készülékről is készülhetett, szóval, valahogy nem igazán hiszek nekik, mert az egyiken az lg optimus 2x fölött, kb 10%-al volt, egy másikon pedig olyan kb 40%-al... Az antutu tesztre kimondottan kiváncsi lennék... Szeretném látni a szokásos teszt táblázatát a srácoknak...
    No és persze arra, hogy mennyire futnak a playstore alkalmazások...

• airmax_2.0

tag

válasz tlac #130 üzenetére

szerintem az
    U970 - Tegra 2 SCDMA (kínai változat),
    V970 - tegra 2 WCDMA (európai)
    V970 (M) - MTK proci WCDMA dual sim..

info innen [link]

• airmax_2.0

tag

"ZTE said it has no plans so far to update it to Jelly Bean, so don't expect an update before the new year."

• airmax_2.0

tag

Ezzel a készülékkel csak az a bajom, hogy én valamilyen belső hülyeségemből kitaláltam, hogy kell nekem egy 4.3 collos kijelzős 1 Gb memóriás 1-1.2 GHz -es 2 magos..+ stb
    Most jön nekem a T, hogy itt van neked, csak nem kétmagos, hanem 1.7 GHz-re felhúzott egymagos (igaz intel hyperthreadingel turbózott) ez ugyanolyan jó lesz neked...
    Basszus , ha egymagosat akartam volna, vehettem volna, 1.5 GHz-esett, aztán rootolva felhúzom mondjuk 15%-al és lám máris micsoda szörnytegem van... Csakhogy én nem ezt akartam... Más arm chipset gyártó is megtehette volna, hogy kisebb csikszélességen magasabb frekvenciára felhúzható SoC-t csinál (Intel módra)
    Az arm nem véletlenül választott más utat mint az intel, és a magam részéről nem akarok az ő vonalukra lépni, de ettől még bárki gondolhatja úgy hogy neki az jó, én maximálisan tiszteletben tartom. (mint ahogy biztos vagyok benne, hogy nem rossz kis cucc a grand x in) Nem nekem csinálták és kész...
    Ha a T Tegrásat hozta volna, előbb látnak tőlem pénzt... így még várniuk kell... (sajna nekem is... :F )

• airmax_2.0

tag

A fogyasztás, és hatékonysághoz pár szó...
    Azt látni kell, hogy a 45 nanométeres technológiával készülő, és mint tudjuk tervezésileg nem tökéletes tegra 2 versenyez az Intel viszonylag új 32 nanométeren készült processzorával... (a samsug GS3-ban dolgozó négymagos exynos-a készül ilyen csíkszélességgel..)
    Lehet, hogy az Inteles Grand x kicsit tovább húzza, majd mint a Tegra 2-es, de látni kell, hogy fogyasztaásban az Intel még nincs azon a szinten ahol komolyabb mobil teljesítményt lehetne elérni... Nyilván ettől még lehet, hogy azonos készülék esetén valaki az intelt választja... Azt hiszem én még várok inkább a ARM SoC verzióra.... (nyilván nem a csíkszélesség miatt :), hanem azért mert nem én akarok lenni a tesztközönség az inteles telefonok szoftver kompatibilitása terén...)
    Szerintem a T-nél az "IN" csak lemaradt a specifikációból, az az inteles verzió lesz... (5Mpixeles kamera szintúgy elírás lesz)
    Valahogy nagyobb valószinűséget adok a hibás adatokkal való megjelenítésnek a t honlapján, mint annak, hogy kelzsoca félretájékoztatott bennünket... :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés