- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe Cockroac
csendes tag
Nekem akkor állt le a töltés amikor skype-oltam, ment a kamera, kijelző működött, volt fogyasztás rendesen. Az akksi felmelegedett oylan 48 fokosra, szerintem emiatt tiltotta le a telefon a töltést. Ez még a B04 verzióval volt.
-
kelekyle
őstag
válasz Joe Cockroac #14901 üzenetére
Nekem az új telefonnal teljesen eltűnt a makró... talán más kamera van benne ?
Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
-
heidricha
őstag
válasz Keeperv85 #14891 üzenetére
Se villám, se LED. Se töltés. Kikapcsolt képpel, előtér navi nélkül tölt rendesen, a töltő 1A-es. Idő kell neki, és ma estefelé lassabban állt elő, mint délben. Nap nem sütött rá, de erős meleg volt, klima nincs. Akkor sem emelkedett a töltöttség, amikor volt végig töltés, érdekes, hogy akkor is csak 1% fogyott fél óra alatt, amikor ki/be kapcsolgatta. Tegnap viszont egy óra alatt lement több, mint 10-et.
-
bubi92
őstag
valami elromlott a topikban, mert nálam át állt a nyelv kínaira
[ Szerkesztve ]
-
sil3ntbeatz
tag
Erre varjatok gombot... Amióta fent van a B06 azóta olyat csinált a telefon, hogy gépen ferakom usbre, átmásolok cuccot, leszedem usbről a telefont és nem látja amit ráraktam semmilyen fájlkezelővel! Valakit tud erre valami tippet, hogy mi a rákfene van vele? Vagy cseréltessem? XD
-
sil3ntbeatz
tag
Azt elfelejtettem írni, hogy úgy csinálja ezt, hogy a Beállításokban az USB csatlakozásnál az SD kártya van kiválasztva
-
GvFh
csendes tag
válasz kelekyle #14918 üzenetére
Ebből már semmiképp nem jövök ki jól...
Jó kis flame lett...
Az alap probléma onnan indult ki, hogy ha a telefon sokat fogyaszt (GPS + kijelző + proci egyszerre pörög), a készülék melegszik, az akku járulékosan melegszik (közel van). Közben töltést is kap - tovább melegszik. Egy idő után nem vesz fel töltést - valószínűleg hő védelem.
Robbertho kollega azt írta, hogy egy áramkör átalakítja az 5V-ot 3-4 V-ra, erre írtam én marha, hogy a többit eldisszipálja... (ami csak egy kis része lenNE a melegedésnek, de azért tehetNE hozzá).
Erre kaptam a leoltást, hogy a kapcsolóüzemű táp nem melegszik (kicsit az is).
Az pedig oké, hogy egy IC, de kell mellé min. két kondi, egy tekercs, meg egy zener (csak nem 555 van benne... ), ez meg smd-ben már nem is olyan egyszerű...
Közben jött a válasz, hogy nem kell lemenni 4V-ra, mert vannak terhelések - és itt megintcsak elcsíptük a fesz különbségből adódó terhelést (teljesítményt - melegedést)... Szóval melegedni mindenképpen kell neki, de ne folytassuk, mert túl akadémikus (off) lett, és 100 komment múlva lecsapódik, hogy a telefon újabb hibája, hogy melegszik... -
heidricha
őstag
-
GvFh
csendes tag
válasz heidricha #14923 üzenetére
848:41:27 jelenleg
Ca. 9-10 óra kimenő telefonálás havi szinten (6 Ft a percdíjam ) + ennek 3x-osa a bejövő. Net-ezés wifi-n napi 20-40 perc (böngészés inkább, mail-eket, egyebeket laptopon intézek, fészbukkon meg nem vagyok fenn, úgyis mindent tudok a friss infókról, mert az asszony az összes kismacskát megmutatja, aki posztolja magát - by South Park)
Egyebek: szókereső, mah-jong, stb. ha nagyon ráérek. Mobilnetet csak akkor használom, ha nincs wifi a közelben, GPS meg van a kocsiban kínai multimédiás 5.0 vince képében.
Telefont max. lenémítom, nem kapcsolom ki soha (repülőbe sem), mert olyan a melóm, hogy 24 órában el kell érjenek. Ja, és rászoktam a telefonnal fotózásra, napos időben túl szép képeket csinál ahhoz, hogy fényképezőgéppel vacakoljak.
Szóval nem nyúzom agyon pl. a kijelzőt (mert elsősorban telefonálásra használom), de nem is alszik állandóan a telefon... Van, hogy minden nap töltöm, van, hogy két napra forog ki az akksi... De ennek nincs köze az Up-time-hoz. Sztem csak jó példányt fogtam ki... -
Keeperv85
nagyúr
Elbeszélünk egymás mellett. Nem oltásnak írtam, hanem azért említettem a kapcsolóüzemű tápot, mert az akkora teljesítményt vesz fel, amekkorát fel is használ a megtáplált rendszer. Tehát nem kell elmelegíteni a felvett többletet, mert gyakorlatilag 0 felé konvergál. A mostani tápok 90%-os hatásfokkal dolgoznak nagyjából. Viszont melegedni minden kapcsolóüzembe tett tranzisztor tud, mégpedig nem is kicsit. Az a 10% pont elég arra, hogy a PC-s tápokat nem lehet pl. passzívra tervezni... Vagyis: nem szokás. Mert ugye pont azt csinálják, hogy a munkaegyenest a disszipációs hiperbolában úgy tolják el, hogy a két végpont között ugrál. Ha rémlik a bi-stabil multivibrátor, azzal pl. lehet ilyen folyamatot modellezni. Itt a töltőben hálózati kör oszcillátorát kell megoldani, mert úgy jönnek a fokozatok, hogy a 230-ből egyből egyenirányítva van kb. 300V-ra, amit rászuperponálnak egy több kHz-es vivőfrekire, hogy az utána lévő ferrit magos trafó ne legyen akkora, mint egy ház. Majd mikor levették a kívánt nagy frekis jelet a kimeneten letranszformálva, akkor megy a szekunder oldali stabilizátorokon végig. Puffer elkó és zener nem kell: az akku maga egy bazi nagy szuper kapacitás. Nem kell neki túlságosan szűrni a jelet, mert ekkora kapacitáson magától is simul.
A telóban már csak azt nézi meg az IC, hogy nem-e túl nagy a jel, vagy éppen túl kicsi, illetve van benne nagyjából 7-11 db termisztor IC (egyik az akkuban), amik folyamatosan figyelik a hőmérsékletet. Ha valahol megszalad, akkor azonnal szól a procinak, hogy lője le azt a kört. Tehát ez a szabályozó rész már full digitális. Az a része is, ahogy a feszültséget szabályozza le. DC-DC IC-ből láttam akkorát, ami alig volt nagyobb egy SMT kondinál.
-
heidricha
őstag
válasz kelekyle #14924 üzenetére
Naja... a fogyasztás az egy másik téma, nekem a stabilitással van bajom inkább. Ez a jelenség szerintem nem szerencsés, vagy szerencsétlen példány kérdése, inkább a szoftveres környezetre fogom. Viszont mivel semmi rendszerszintű belenyúlás nincs, ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba! Ami ügyesen, vagy szerencsésen választja meg, miket használ, annak jó, de van, akinek meg nem.
Még senki nem panaszkodott rajtam kívül, hogy pár nap (van, hogy egy sem kell) után drámaian belassul a rendszer, aztán ha nem indítom időben újra, már csak kikapcsolni lehet. Erősen kétlem, hogy ez pl. hardveres gond lenne. Most játszom az alkalmazásaimmal, elhagyok ezt-azt, hátha kiderülne valami!
-
keep2000
tag
Adobe AIR-t lehet valahogy varázsolni a készülékre? Ha jól látom a hivatalost bár engedi letölteni, de telepíteni már nem sikerül.
Xiaomi 11 Lite 5G NE, Honor MagicWatch 2
-
Keeperv85
nagyúr
válasz heidricha #14927 üzenetére
"Viszont mivel semmi rendszerszintű belenyúlás nincs, ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba!"
Értsétek meg: ez nem Windows. Magasról nem érdekli a rendszert mennyi cuccal tömöd tele, még van szabad ram. Ahogy elfogyott, ott elkezdi őket megölni, legyen akármilyen jó az a rendszer. Viszonyításképpen mondom, hogy a Windows ugyan ebben az esetben detto ezt csinálja, csak nem automatikusan, hanem megkér szépen, hogy ugyan lődd már le valamelyik app.-ot. Az már más kérdés, hogy erre éppen képes vagy-e, vagy merevre fagy addigra...
92 óra uptime-ban vagyok éppen. Kicsit sem lassul. Sőt...
-
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!!
A t-mobile-ban vettük anyámnak a zte grand x in-t..
Nem akar magától frissülni.. csak manuálisan lehet?
A szoftverfrissítés ellenőrzésénél is csak pörög, pörög, de nem csinál semmit
.. -
Keeperv85
nagyúr
válasz Lazarus911 #14934 üzenetére
Üdv!
Adj neki mobil netet, még keres, aztán válts át WiFi-re, hogy ne legyenek esetleg költségek belőle. -
Lazarus911
aktív tag
Ja.. És az időképet nem tudom feltenni.. A google play alkalmazás leáll..
Illetve az ékezeteket nem kezelni a böngésző :-( -
Keeperv85
nagyúr
válasz Lazarus911 #14936 üzenetére
-
kelekyle
őstag
válasz Lazarus911 #14936 üzenetére
Tolnék neki egy factory resetet és utána csinálni a dolgokat!
-
kelekyle
őstag
válasz Lazarus911 #14939 üzenetére
Hagyd akkor.
Csak tanácsos új telefon kézbevételekor egy factory resetet megejteni
Amúgy Beállítások -> Biztonsági mentés és visszaállítás -> Gyári adatok visszaállítása (ilyenkor minden adat törlődik a telefonról!)Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
-
kelekyle
őstag
válasz Lazarus911 #14941 üzenetére
Hogy nem megy ? Mit produkál és mit nem ?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz tPedro_ #14942 üzenetére
Nem csináltam vele semmit. Nem szoktam használni, csak most töltöttem le megnézni mi a helyzet vele. Alapban 4*2 és 4*1 van benne.
***************-szerk:
Közben lefrissült a Play! a V3 rom alatt is, szóval nincs vele gond, csak kicsit lassú a szórás a Google felől.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest