- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett Magyarországra a legkülönlegesebb kameratelefon
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #628 üzenetére
% = Ctrl+Alt+Backspace
SSH a 22-es porton van, a 80-as a http, nem kéne átállítani. Gépeden tűzfal kienged?
Terminálban a Shift + PgUp (azaz a <<| gomb) görget felfele, és a Shift + PgDown lefele. 300 sort jegyez meg egyszerre, ami azon túlmegy, az nem látszik így sem.Jah és most látom h félregépeltem, xvkbd az, nem pedig vxkbd.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #625 üzenetére
Elvileg fent van egy openssh, de csekkold le, fut-e!
ps -aux | grep sshItt a ps -aux kilistázza az összes futó processzt, és ezt megszűröd a grep paranccsal, csak azok érdekelnek, ahol az ssh kulcsszó is szerepel. Elvileg futnia kell, ha mégsem,
/etc/init.d/ssh start (legalábbis így emlékszem).Ami a vxkbd-t illeti, csak annyit csináltunk, hogy lekértük egy ablak azonosítóját (első parancs) és ennek küldtünk egy gombnyomást, gyakorlatilag te is ezt akarod csinálni. Simán csak írd be amit beposztoltam egy scriptbe, futtasd le és próbáld ki, mit csinál. értelemszerűen a [program] az valamilyen program neve, mondjuk lpanel (a tálca), a [gomb] meg amit akarsz, pl "a". A sleep parancsal várhatsz x másodpercet, tehát időzítheted, h pl 6 perc után küldjön egy "a"-t, és megnézed, felébred-e a kijelző erre. Ha igen, akkor hurrá, lehet ciklusba rakni, h x percenként nyomogasson.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #623 üzenetére
xvkbd: Virtuális billentyűzet.
b=$(xwininfo -name [B][program neve][/B] | grep Window\ id:\ | awk '{print $4}')
xvkbd -xsendevent -window $b -text "[B][gomb][/B]"A [gomb] egy string, egyszerre több gomb lenyomását is elküldheted, pl a "\Cc" az a Ctrl+C. Ha csak a fényerő fenttartásához kell, küldjed mondjuk a conky-nak a gombnyomásokat, az ugyanis nem csinál semmit. Küldheted a /dev/null-ba is, de nem vagyok benne biztos, h akkor rendes gombnyomásnak fogja-e fel.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #618 üzenetére
A MAC címet a hálókártya firmware-je tárolja, az OpenZipit telepítésekor ezt sajna felülírtuk, tehár mindenkinek ugyanaz. Ha a fentebb általad beírt scriptet beírod valami induláskor root-jogokkal lefutó scriptbe (/etc-ben találsz két ilyet is
), akkor automatikusan beírhatod a neked tetszőt.
Bónusz script:
#!/bin/bash
date "A pontos idő %k óra %M perc." | espeak -vhu -
zdanee
őstag
válasz
Flashback #618 üzenetére
A képernyőt a lup és ldown szkriptek vezérlik, kiadva a parancsot 32-őt léptetnek az 1024-es skálán a fényerőn. A fényerő aktuális állapotát a /tmp könyvtárban találod a megfelelő nevű fileban. Az 5 perces limitet sajna nem script vezérli, modulként van belefordítva Alosia27 kerneljébe, tehát ehhez uboot kell, de írhatsz scriptet ami magától nyomogat egy gombot és ébren tartja a képernyőt. Az időjárást az RSS widget is le tudja kezelni, csak a forrást kell hírforrás helyett átállítani egy időjárás-site-ra és a szűrőt szigorítani, hogy csak a téged érdeklő pár adatot szedje ki, sed/awk javasolt, de python is működhet. A widgeteket a .conkyrc-ben tudod kivenni, itt is tudsz újakat berakni, vagy például az órát teljes képernyősre növelni, stb. Az espeak pedig a -vhu kapcsolóval magyarul fel tud olvasni paraméterként megadott szöveget, mondjuk az időjárás widget kimenetét, de a híreket vagy a bejövő emailjeidet is felolvastathatod vele. Az ebindkeys-el (.ebindkeysrc konfigfile) pedig gombnyomáshoz kötheted, így tudsz pl szundi-módot vagy éjszakai beszélő-órát csinálni. Az időt minden wifi-csatlakozáskor szinkronizálja a rendszer, tehát ameddig van IP-címed, addig tudod, h a pontos időt mutatja. Amikor nincs, akkor javaslom, hogy az ébresztőóra se riasszon, mert furcsa időpontokban szólalhat meg.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #614 üzenetére
Ami azt illeti, a régi, Z2Sid alapú disztrót nem fogom tovább nyúzni, tényleg nem való egy asztali rendszer ilyen környezetbe. Helyette össze akarok legózni egy pici, gyors és látványos rendszert, saját programokkal kimondottan ilyen kis kijelzőre és korlátozott képességekkel. Valószínűleg a hagyományos linuxos programok támogatását dobom a teljesítmény érdekében, helyette (saját) pythonos programok fognak futni, hasonlókép kell elképzelni az elvet, mint az Androidot a DalvikVM-el (linux kernel és felette egyetlen program: a fordító), és persze pythonban majd bővíthető is lesz. Előny az egységes kinézet a programokban, nem lesz szükség egérmutatós ökörködésre, és nem kell vért izzadni egy mp3 lejátszásához. Időpontot nem mondanék, az egyik cél, hogy gyorsan fusson (és majd nem csak ezen a hardveren), a másik, hogy közben egy szakdolgozat is szülessen belőle. Amint értékelhető állapotú alfa verzió születik, küldöm is be egyből.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #577 üzenetére
Na, ez jó hír, ugyanis akkor futni fog a Mozzwald/RKDavis féle Flashstock. Én nem ezt a módszert használtam anno, így gyakorlati tapasztalatom nincs, de elvileg elég egyszerű használni. Két megoldás van, az egyik, hogy a működő Z2-dről backupot készítesz és azt ráflasheled a rosszra. Ekkor viszont sanszos, hogy ugyanazt a MAC címet kapják, és mint fentebb írtam, az nem túl szerencsés. A másik verzió, hogy saját magáról készítesz backupot és vissza is azt töltöd. Mivel ilyet még nem csináltam, nem tudom, hogy ez megörzi-e a beállításaidat, azaz visszaflashelés után ugyan ott leszel-e ahonnan kiindultál, vagy ott, amikor kibontottad a csomagot...
Viszont mivel az IZ2S fut, a gép tuti működőképes.Akármelyik verziót is tervezed flashelni, célszerű ezt is letöltened, hogy legyen kéznél egy működő uboot-os rendszered is, nem tudom, hogy a Flashstock csinál e backupot flashelés nélkül is, vagy csak azzal együtt.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #575 üzenetére
Zipit Inc. FAQ-ja ezt írja:
Note: If there is a software update for your Z2 you will see a window called System Update.
a) Your Zipit may not go though the system update until the next time you power your Z2 on.
b) The system update has several parts and will go through several variations of updates.
c) Once all the parts of the system update are completed your Z2 will reboot.Szerintem hagyd próbálkozni estére... Még valami. Nekem itt három Z2-m van (IZ2S, uboot és blob verziók
), és amikor az uboot és a blob egyszerre vannak bekapcsolva, néha nem megy egyiken sem a hálózat, pedig csatlakoztatva vannak. Kiderítettem, flasheléskor ugyanazt a MAC címet kapták. Namármost elvileg az összes gyárinak külön MAC címe kellene legyen... kivéve ha mégse. Nézd meg a routered DHCP listájában, hogy tényleg csatlakozott-e, illetve hogy nem ugyanaz-e mindkettő MAC címe?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi Redmi A2 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest