Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zdanee

őstag

válasz doc #419 üzenetére

A z2SidX-re alapozok, pont a gcc megléte miatt, és sebességben is ráver a sidetrackre. Programkínálatban viszont el van maradva. Momentán a blob-os verziót fejlesztem, mert szerintem még senki nem csinált innen u-boot-ot magának, de később erre tervezek áttérni. Jelenleg a sidetrackban elvégzett módosításaimat és javításaimat vezetem át és írom át a z2SidX-hez és próbálok egy egyszerűen kezelhető grafikus felületet is összehozni, ami minimális egérrel való ökörködést jelent (home- gombos start menü, autómata wifi-felderítés és újracsatlakozás, sok gyorsbillentyű, ilyenek). A Void féle Small linux nekem nagyon fapad, még az iz2s-nek is aláígér, ráadásul mivel teljesen egyedi, az összes scriptet át kell írni, hogy menjen rajta, kezdve az energiagazdálkodástól a wifin át a gyorsgombokig. Ezt meghagyom valaki másnak :DDD Ami viszont az előnye az összes u-bootos rendszerrel egyetemben, hogy támogatja a hibernálást és alvást, azaz több napos készenlét is összejöhet 2-3mp-es boot-idővel. A hátránya csupán az u-boot rizikós telepítése, ami nem igazi hártány, csak itt mégannyira sem szabad kapkodni, mint az OpenZipitnél és az u-boot telepítése után nem tudod megállapítani, hogy sikerült-e a mod, vagy hazavágtad a gépet ameddig nem raksz fel rá egy userlandet, mert az u-boot semmi életjelet nem ad bootolás alatt, azaz se LED, se egy villanás se semmi, mintha lelenne merülve. A hibajavítás is ennek megfelelően csak serial-moddal történhet.

Új hozzászólás Aktív témák