- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
A Samsung meg már rég megcsinálta ezt az újítást!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
atike
nagyúr
Nem rossz. Bár az a pár tizedmilliméter.... Nem is tudom. Na de tuti lesz más előnye is.
Az akksi kapacitásának növelésén is dolgozhatnának....
-
Rav3n02
senior tag
válasz kriszpontaz #3 üzenetére
tök jó dolog a karcsúsítás és az ebbe fektetett hatalmas pénzösszegek, de az egyre erősebb/fényesebb telefonok egy nap alatt csontra merülnek...nem hiszem el, hogy csak páran vagyunk akiket ez rohadtul zavar.... vagy költsenek egy új technológia kutatására/fejlesztésére, vagy igen is néhány gyártó vállalja be és merjen áldozni pár csoffadt mm-t egy erősebb akkuért. Lásd RazrMaxx.
[ Szerkesztve ]
-
Fr0z3n
őstag
Ezzel én is egyet tudok érteni, hogy inkább az akkukat fejlesszék és nem a kijelzőt karcsúsítsák.
-
haxiboy
veterán
válasz kriszpontaz #3 üzenetére
Nemhogy valami új típusú akksikat gyartanának. A li-po meg a li-on fejlődésben megállt.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
FragMaster
addikt
Érdekes ez a kettősség a Sonynál megint. A T a flagship, mégis a V-nél van LTE, 4-es BT meg ez a kijelző fejlesztés.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
-
Feruendios
tag
Igen ez célra vezető lenne, de az akkumulátorok fejlődése a leglassabb, azt nem lehet csak úgy fejlesztgetni. Ha 5-10 évente nagyságrendi változást tudnak felmutatni a kapacitás és a tölthetőség terén akkor az már nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
leslieke
Jómunkásember
Samsung S8500 Wave: [link]
Középen terpeszkedik el a csoda, a 3,3 hüvelykes átlójú, 480 x 800 pixel felbontású, 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes Super AMOLED kijelző, kapacitív érintésérzékelő technológiát használ (10 ponton is képes egyszerre érzékelni a nyomást), képi világa pedig szavakkal leírhatatlan. Papíron azért jobb ez, mint a sima AMOLED kijelzők, mert itt az érzékelő egybeépítésre került magával a megjelenítő panellel, minek következtében a kijelző 20 százalékkal világosabb és jóval vékonyabb lett.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
DemonDani
addikt
super amoled is pont azért "super" mert integrálva van az érzékelés az üvegre
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Router
őstag
Egy dolgot nem értek. Ha most az üveg belsö felületén lesz az érzékelö réteg akkor eddig hol volt? Csak azért kérdem mert mostanában cserélem a HD2-mön a digitizert de az nagyon az üveg elölapot jelenti. Éles szögben látszanak is az érzékelö "vonalai" az üveg alatt.
www.reballing.hu/forum
-
mrlujoak
veterán
Ha jól veszem ki a szavakat, akkor ez nem az a technológia, mint ami a cikk tárgya.
(#16) Router:
Ott a magyarázó ábra.
Eddig 3 réteg volt. Egy a display, másik az érzékelő, harmadik a védőüveg. Most a védőüvegbe integrálták az érzékelőréteget.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
bagkri01
őstag
Ennek nem sok értelmét látom, de a szervíz költségek legalább magasabbak lesznek. Mennyit helyet spórolnak vele, 0,5mm-ert? Így is elég vékonyak már a telefonok, nem ennek kellene leni a tendenciának, lassan már nem merek kézbe fogni egy telefont mert félek, hogy kettétörik.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
mrlujoak
veterán
Benn a cikkben a lényeg!
Nem a helyspórolás volt a fő tervezési irány, hanem a jobb fényáteresztés, ezáltal az elérhető kevesebb fogyasztás...
(a panel vékonyabb léte "már csak mellékhatás")
A szervizköltségre visszatérve, a mai ragasztott kijelzőket ígyis úgyis egyben cserélik, akkor is ha pixelhiba (display réteg) érzékelési hiba (sensor) vagy mechanikai sérülés miatt üvegtörés (lens) keletkezik.
Igen, a régebbi modelleknél még ki lehetett bulizni, hogy betörted az üveget/plexit de alatta az érzékelő és a kijelző ép maradt, akkor elég volt csak az üveget megvenni...
(#18) leslieke:
A Samsung a Displaybe építette bele a szenzor-t, és tette rá az üveget.
A cikk tartalma pedig arról szól, hogy a kijelzőt(display) békén hagyva az üvegbe integrálta a Sony az érzékelőréteget.
Többek között ezen dolgozik/dolgozott az alma is és számos más készülékgyártó[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
FragMaster
addikt
Nem rossz ez, csinálják csak, ha javít a hatékonyságon, de átállhatnának már ips-re, vagy valami hasonló kategóriás panelre.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
DemonDani
addikt
A végeredmény miben különbözik azt meséld már el
Teljesen mind1 mivel megy az autó amig eljut a-bbe. a dízel is oda megy ahova a benzines
Nem-e egy réteggel kevesebb lesz és ettől jobb a kép minőség?
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz DemonDani #22 üzenetére
Őőő, nem tisztem, és nem is kényszer, hogy ezt elmeséljem. - kéretik normális hangnemet használni, és nem a kioktató stílust!
Rekació volt egy téves (első) hozzászólásra, mert bizony ezt a technológiát a Samsung nem csinálta már meg...
Már a SuperAmoled esetében is csak 2 rétegről beszélünk.
Ott az egyik rétegbe (display) dolgozták bele a szenzort, itt a másikba (üvegbe).
Mint azt a forrás is írta ez a technológia új, és most jelenik meg.(#24) leslieke:
Semmi gond, ma is tanultunk valamit!
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Köszi, valóban tévedtem! Ott is a rétegek száma csökkent, csak más eljárással oldották meg.
Szerk.:
Mondjuk az első hsz még így is igaz (lehet), mert a rétegek összevonását megcsinálta.[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
pont ilyen hangnemet használsz te is, így részemről lezárva a dolog és kéretik nem személyeskedni ha már a hangnemeknél tartunk
Amúgy érdekes, hogy a Samsung megoldása 20%ot ér fényerőben és fogyasztásban, míg ez 5-öt.
Nyilván az AMOLED miatt, más különben minek csinálna rosszabbat a Sony
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Válasz a különbségre.
Kijelzőbe építet érzékelő nagyobb meghibásodást eredményezhet/zavart az érzékelésben, mert maga a kijelző feszültség megtévesztheti a mellette álló érzékelőt.
Egybeépítet az üveg/plexi-vel stabilabb és precízebb érzékelést tesz lehetővé, de fenn állhat a túlérzékenység.Mikor lehet már ezt itthon kapni.
Egyre jobban tetszik mint a Ion.DemonDani
Én nem jelenteném ki.
Nemrég volt részem személyes S3 vs NeoV tesztelni és a NeoV lealázta az S3-as kijelzőjét buszon napfényben.
Akkor hol van az a 20%?[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mrlujoak
veterán
válasz DemonDani #25 üzenetére
Ez a 20 és 5 csak akkor lenne helytálló, ha nem két különböző technológiájú displayről beszélnénk.
Márpedig ez bizonyított tény, hogy az Amoled (aminél a SuperAmoled +20%-os) elég gyengén szerepel a világos környezetben, avagy a napsütésben, kültéri fényeknél...
Tehát lehet, hogy +20 az a fejlődés, de a "sötétebb" Amoledhez képest nő.
huh, kicsit bonyi lett...
Szóval. A sötétebb alapanyag 20%-os növelése még mindig lehet kevesebb, mint az alapjában világosabb alapanyag "csak" 5%-os növelése.
Végső fényerőt pedig egy egyszerű méréssel lehet mérni.
(#26) darvinya: Jót szólsz!
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Ajánlom figyelmedbe eme hozzászólásom.
A mai kijelzők esetében mindegy melyik réteg mi miatt megy tönkre/sérül meg, egyben, kompletten cserélik!
-
darvinya
titán
Javaslom olvasd el #26-os hsz-t is.
A másik, hogy a Samu kijelző sokkal jobban préselt, mint a másik, mert az üvegen keresztül kell jönnie a ujj fesznek az érzékeléshez.
Ergo a ha az reped akkor a kijelző is reped.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
vicze
félisten
Ok, ha minden egybe van és az egészet cserélni kell, akkor mindegy, akkor csak annyi a különbség, hogy az egyik használható marad törés után is a másik nem.
-
mrlujoak
veterán
A mai kijelzők rétegeit olyan szorosan ragasztják, hogy nagy valószínűséggel az üveg törésekor a szenzor réteg is sérül.
Tény, ilyen esetben biztosan hibás lesz a működése a szenzornak egy üvegtörés esetén, viszont azt is vegyük figyelembe, hogy a kijelzők egyre ellenállóbbak lesznek.
Slussz poén, hogy a Sony strapa modelljébe - mert ugye az Xperia V az - mutatkozik be ez az új technológia...
-
Dante32
tag
Számomra szimpatikus.Még,ha nem is ők hozták létre először.
-
Valentino K.
senior tag
Micsoda innováció...
Nikon D500 / Sigma 18-35 F1.8 / Nikon 300mm F4 PF / Asus ROG
-
mrlujoak
veterán
Pedig benne van a cikkben/ a forrásban / Sony sajtójában és a hozzászólásokban is, hogy de, ez az újítás a Sony-é...
(#37) butyek:
Az akksira gyúrás mellett az sem elhanyagolható, hogy a mobil egyik (ha nem a) legnagyobb fogyasztójának a fogyasztását a meglévő fényerő mellett 5%-kal lehet csökkenteni.
Tehát ez is egy akkuidő növelési tényező.(#38) Valentino K.:
Az Apple is hasonló megoldáson dolgozik, gondolom az korszakalkotó és innovatívabb lenne nemde?!
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Akkor ne csak addig olvasd míg azt állítják, hogy a Samu is megcsinálta.
Hanem a többit is.mrlujoak
Lehet egy örök ismétlődő dolog előtt vagyunk.
Egyszer már ellett mondva, de azt nehéz elovasni.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mrlujoak
veterán
Akkor gondolom megnézted a 20-as hozzászólásomban linkelt cikkben található videót, és azt értelmezve láthatod a különbséget.
Arról nem is beszélve, hogy fórumtárs is kifejtette, miért is másabb a kijelzőbe integrált szenzor...
Többen?! Igen, az az egy fórumozó is belátta, elhamarkodottan posztolta az első hsz-t...
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Mókás, hogy a rajzon a szenzor réteg ugyanolyan vastagnak van feltüntetve, mint az lcd és az üveg.
A valóságban kb olyan vastag, mint egy kijelzővédő fólia.
Tényleg sokat spóroltak így, de legalább megint van vmi "csodás újítás", amivel lehet vakítani az embereket..
Mondjuk ennek a telefonnak a kinézete engem nagyon is emlékeztet vmire.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
mrlujoak
veterán
Természetesen, én sem vagyok ellene az akku nyers kapacitásának növelésének, viszont kell emellett a lépésről lépésre elv is.
Standard, már legyártott akkuk esetében ennek az 5%-nyi fő energiafogyasztás megtakarításnak is örülni kell
(#45) Edenyke:
Benne van a cikkben, nem a helyspórolás volt a fő cél...
"Mondjuk ennek a telefonnak a kinézete engem nagyon is emlékeztet vmire. "
Arra a Sony eszközre, amiből anno az Apple ihletett merített az iPhone-hoz?
Igen, arra pont emlékeztet...[ Szerkesztve ]
-
Dante32
tag
Kissé ironikus,de sebaj.
Amíg te nem olvasod figyelmesen az én másfél soromat,addig ne utasítgass légy szíves!Köszi szépen. (valami elkerülte a figyelmedet.)Ja és az se zavarjon,hogy olvasom amit másnak írsz..............!
@mrlujoak: Hsz-edet láttam,olvastam,videót nem néztem(bár tudnám,hogy honnan gondolod?). Azt értem,hogy neked a fórum az életed,de nekem nem.Többek alatt szerinted,csak azokra gondolhatok akik hozzászóltak a témához?!
Kész szerencse,hogy van saját elképzelésem és véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Amúgy a senzor réteg olyan strapabíró, hogy én eddig még kb egy olyan törött üvegű telefonnal sem találkoztam még, aminek sérült lenne ez a rétege, illetve ne érzékelt volna rendesen törés után.
Nagyon kemény műanyag réteg.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
DemonDani
addikt
Hát persze a "Super" nélkül gyakorlatilag halott volt az AMOLED, de ez megint a technológiájából fakad, az AMOLED fényereje legendásan rossz mind a mai napig, sajnos ezt vállalnia kell a hosszabb élettartamért (ami szintén nem hosszú )
szvsz egy szar az AMOLED, de attól még az integráltság, mag ugy maga a fejlesztés elég jó. Persze ez így visszásan hangzik de el kell választani a dolgokat egymástól, én is bonyolultra fogtam
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Külpolitika
- Autós topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Kupon kunyeráló
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest