- Fotók, videók mobillal
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
xprsgd
csendes tag
Sziasztok! Ezen a telefonon gondolkodok én is, most egy vernee mars-ot használok, de akad vele gond. Valaki gyorsan le tudná írni, hogy van -e ennek a xiaominak valami hibája? Vannak kellemetlen bugok? Nincs most türelmem végig olvasni a kommenteket
Segítség lenne, köszönöm.HaroldBrano
-
trialjony
csendes újonc
Másik kérdés:
Honor 8 lite 3/32 vagy a Xiaomi 3/32? (árba kb egy kategória)
Lehet a xiaomi jobb akku időbe, de kamerába?
Lehet gyorsabb, de pl hálózati lefedettség? vagy megbízhatóság?
Honor tesztek alapján ram takarékosabb.Ti melyiket választanátok, és miért?
Már 3 napja vacilláloklesz vagy nem lesz?
-
Peaceliker
addikt
-
trialjony
csendes újonc
Meizu m3 Note telefonról váltanék erre,de lenne pár kérdésem:
1.
Meizunál történt olyan( elég sűrűn) hogy volt wifi jelem (maxon), még se töltött be pl youtube (csak akkor ha kinyomtam a wifit a telefonon és újra bekapcsoltam) ... Jelentkezett vkinek ilyen xiaomi telefonnál?
2
Vagy a másik, hogy ahol pl másnak volt 3-4G (p8 lite) ott nekem kb 2G volt (telenor).. Xiaomi nál mi a helyzet? van kisebb településeken is 3-4G?
3.
Meizu kamerája elég pocsék volt (lilás szín árnyalat és a sötét színvilág volt rá jellemző),,, szinte az előlapi kamera jobb képeket csinált mint hátlapi.. Xiaomi pl mondjuk csak példaként egy P9 lite hoz mennyivel csinál rosszabb képeket?Köszönöm válaszotokat, sokat segítenétek vele
[ Szerkesztve ]
lesz vagy nem lesz?
-
bogdanypeter
tag
Sziasztok! A developer romban van magyar nyelv? Illetve lehet telepíteni bootloader nyitás nélkül?
Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Megjött ma a készülék. Hát a Note 3 Pro -hoz képest sokkak sokkal szuperebb külsőre mindenképpen.
Olyan kérdésem lenne, hogy van a tesztben is említett Android N téma, amivel 4x4-es osztás helyett 5x5 -ös osztás előhozható. Viszont 5x5 -nél nem tudok widgetet kirakni, vagy ikont. Csak törölni... Valaki használja? Van valami trükkje?
-
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz bollokcs80 #833 üzenetére
A státuszbár méretét nem növeli, de lehet növelni az ikonok, számok méretét. Inkább [ezt] ajánlanám, én ezt használom. Root kell hozzá.
-
stefanov
csendes újonc
Az éjjel jött egy frissítés, utána nem fogadta el a mintámat, végén fél órára letiltott. Aztán átment, de a frászt hozta rám.
Amúgy tud valaki olyan tanítható infra programot, amivel a tv (samu ue40a789es) és a settopbox (wayteq hd95cx) kb 10 gombját összehozhatom. Az stb-hez semmit nem találtam. -
stefanov
csendes újonc
válasz stefanov #863 üzenetére
Híváskor panaszkodnak hogy rosszul hallanak, a diktafon brutálisan halkan vesz fel, videónál viszont jó a hang, tapasztalt valaki ilyet? Egyébként az LG G4c híváskor visszaváltott 2g-re, pazar volt a hangminősége, hangereje, ez meg két falu közt telefonálásra se jó. Van valakinek ötlete, mint lehetne tenni?
[ Szerkesztve ]
-
trouble
senior tag
A find device-t, hol lehet bekapcsolni, nem találom, köszi !
-
válasz zsof Nokia #872 üzenetére
Majd lesz rá hivatalosan, ha ez a kérdés, de már most is van főzött, ill. fejlesztői 7-es android.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
zsof Nokia
aktív tag
Még egy kérdés
Erre a telefonra rámegy a 7.0ás Android?
A lényeg lényegében lényegtelen
-
zsof Nokia
aktív tag
Sziasztok
Miért csinálja azt a telefonom, hogy beállítom pl a messengernél, hogy felugorjon a kis fej ha írnak beállítom egy darabig úgy marad aztán visszaállítja magát és újból állíthatom be
Vagy pl az egyik telefon és sms tiltó programnál beállítom, hogy a letiltott számoknál tiltsa az sms-est és legyen ikon a képernyőn kis ideig úgy van aztán visszaáll megint állíthatom be
A lényeg lényegében lényegtelen
-
holozis_HUN
veterán
-
pikko
tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már feltenni ezeket a romokat?
Ha igen melyikre éri meg lecserélni a gyári romot?Lineage OS
Resurection remix rom
AOSP rom
-
Frogz
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi Smartshop-os készüléket nézegetem, és lenne pár kérdésem.
http://smartshop.hu/xiaomi-redmi-note-4-dualsim-lte-okostelefon-32gb-arany.html
Ha ez "Globál verzió", akkor biztosan B20 támogatottságú?
Mert ez a leírása alapján a Mediatek SoC-os, és arról még nem olvastam az előző 865 hozzászólásban hogy létezne 800Mhz-et tudó...PS.: valaki esetleg vett tőlük ilyet?
-
BalogPepe
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon volt két furcsa eset amit megosztok, hátha mással is történt ilyesmi. A készülék Qualcomm 625-ös Note 4 4/64-es fekete verzió EUStockról, 8.1.10.0 miuival. A készülék nem csengett, nem jelzett hogy hívnak, ezt csak onnan tudtam meg, hogy később amikor feloldottam a képernyőzárat egyből elkezdte tárcsázni a hívó felet. Ezután kaptam egy hívást olyantól aki a telefonkönyvemben benne van, amit rendben fel is tudtam venni, mert a telefon kicsöngött. Majd eztán újra volt egy hívásom egy idegen számról, amit szintén nem jelzett, de később bekapcsolva a kijelzőt elkezdte hívni a hívó felet. Több, mint fura. Mos újraindítottam és várom, hogy mi fog történni.
-
iOce
tag
Ma csinált egy érdekes dolgot a telefon, minden előjel nélkül elkezdett "ébreszteni" az egyik ébresztőhanggal, és semmilyen módon nem tudtam elhallgatattni, lehalkitani, csak a kikapcsolás segített. Találkozott valaki hasonlóval?
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
stefanov
csendes újonc
A névjegyzéknél be lehet állítani hogy a messengert használja alapból, és lehet közvetlen hívógombot tenni a nevek mellé? Az LG-ben volt, szerettem.
-
StLui
veterán
Ez tűnik olyannak amire gondoltam, sima a hátulja, lehet rá ragasztani, és fogja a képernyő oldaláról is, nem tud kiugrani belőle, de sajnos hiába csak note 4x-re kerestem, ezt is bedobta, pedig ha jól látom ez csak note 4 -re való
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Celtic86 #860 üzenetére
Nekem nem az ütéselnyelés a lényeg, hanem a hátuljára felragasztok egy adaptert, ezzel csatlakoztatom a bringatartóra amit linkeltem. Az lenne a fontos, hogy lejtőzés, gyökereken, köveken áthajtás közben ne essen ki a tokból, mert a tartó és az adapter tesztelve van más fajta telefonnal már, az tuti jó.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
helixP
nagyúr
Ez lehet jó a felsoroltak közül, vagy esetleg van egy másik verziója, talán simább a háta.
-
StLui
veterán
Ezeket meg is néztem, csak pont az "az ellen nem véd" linkeket nem, mert nekem azt sugallta ez az elnevezés, hogy ezek a gagyi tokok, amik nem védenek semmi ellen.
Köszi!Szerk: megnéztem, sajnos nem tudom ezek közül melyiknek elég a sima felülete a hátoldalon, hogy felragasszam rá az ellendarabot, csak az egyest látom kicsit esélyesnek
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Hogyne ismernénk! A kereső használatéval meg is spóroltál volna egy kommentet.
-
StLui
veterán
Szeretnék egy ilyen tartót bringára, tok hátuljára kell 3M-mel ragasztani az ellendarabot, ezért keresnék egy masszív tokot, ismer valaki ilyet?
-
Celtic86
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz Celtic86 #846 üzenetére
Sim kártyák menüpontban az Adatforgalom beállítása alatt engedélyezd az "Adatforgalom kijelzése"-t, és akkor a lehúzható menü alján mindig ott lesz az aktuális havi keretből addigi fogyasztásod, amire rábökve megnézheted a napi, ill. havi statitsztikát is, mi-mennyit fogyasztott (és ott közvetlenül le is tiltható egy-egy app)
-
-
helixP
nagyúr
válasz Celtic86 #843 üzenetére
Ez inkább Google Play-beállítás lesz, sem mint MIUI . Google Play / Beállítások / Alkalmazások frissítése / Csak WiFi-n.
A másik kérdésre pedig jól tudod, nem szabad hirdetni fórumban, csak itt.
És szólj, ha eladtad a Tiédet, mert nekem is van Note-ra való tokom[ Szerkesztve ]
-
Celtic86
csendes tag
Na, kellene egy kis technikai segítség. 2 Giga mobilnetem van az előfizetéshez, ami eddig elég is volt, de ez a kis drága leszívta egyből... Hol tudok olyan beállításokat eszközölni, amivel tényleg lecsökkentem az adatforgalmamat? Nem megy folyamatosan a mobilnet, de pl volt, hogy alkalmazásokat frissített arról az otthoni wifi helyett (általában megvárja míg hazaérek és arról teszi a dolgát). Olyanra gondolok, mint pl a Volte kikapcsolós trükk volt az akksi kímélés miatt. Köszi a segítséget.
A másik, hogy mivel korábban rendeltem tokokat/üveget, mint a telót, most van 4 tokom és 2 üvegem, ami a kínai verzióra passzol. Hol érdemes egyben megszabadulnom tőlük (tudtommal itt nem lehet hirdetgetni)? köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Peaceliker #841 üzenetére
Igen, ott alul, ha nyomkodod elképzelhető, hogy hallasz ilyet, mivel ez csak egy hátlap, ami levehető megfelelő eszközökkel
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Peaceliker
addikt
Nos, tegnap előtt megkaptam a telót, tegnap el is törtem egy kicsit.
Munkahelyi beléptető kapu kilökte a zsebemből és a sarkára esve berepedt alul a műanyag rész egy picit...majd tokban nem látszik, kijelző megúszta, hátlapot is kapni...de azért bosszant, nem nagyon szoktam telóimat lezúzni, erre ezt meg első nap.
Ha már az alsó hangszoró körüli műanyagnál tartunk: az nekem a bal oldalán pici vegzálás következtében is recsegő hangot ad. Nem a törés óta, előtte is ilyen vt. Ez jellemző dolog amúgy? Bőven nem kritikus csak feltűnt.Amúgy ez a mindent külön engedélyezni kell meg hasonló ez MIUI sajátosság vagy droid 6? Marha frusztráló, többet jártam a beállításokban, mint előző telóval 1 évben. Mondjuk lehet bonyolítja a szitut, hogy fent an egy luncher, nem saját fut, az nagyon nem jön be, de még lehet adok majd neki egy újabb esélyt.
Amúgy az normális dolog, hogy ha app váltó ablakon kilövök mindent akkor is csak 1.3GB a szabad memória? Nem szoktam ilyesmit nézegetni, de most figyeltem, mert bosszant, hogy bezárja háttérben az appokat. Nem túl acélos doogee F5 öm 2 napja háttérbe rakott dolgokat pikk pakk vissza nyitotta, ez meg 30-60p múlva már tölti újra, pedig menüben beállítottam, hogy ne korlátozzon semmilyen háttérben futó dolog energia használatát vagy hogy is van ez. Lehet ezen még vmit állítgatni? Játék miatt bosszant, mert amikor néha ránéznék 20mp re először 30ig a betöltő képet kell néznem.
Amúgy SOT ot érdekes lesz figyelni, mert ma reggel 15-20p nyomkodás után beállítások 2ó 16p et ír, míg gsambattery meg 1p 18 at valszeg gsam ot is kilövi így nem tud számolni...
"Oh my Goa'uld!"
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem elég rendesen csökkentette RN4-esnél
Ma volt a 3. nap és estig bírta a telefon, maximálisan elégedett vagyok, viszont így már tudom mi merítette az RN3-asomat
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kaszika2000 #836 üzenetére
Kapcsold ki a VoLTE-t első körben.
Ez segíthet kicsit
1) Beállítások > SIM > VoLTE kikapcsolása
2) Ok google kikapcsolása (nyelv angolra), majd google > beállítások > voice > ok google kikapcsolása az appoknál, majd nyelv vissza magyarra.[ Szerkesztve ]
-
kaszika2000
újonc
Sziasztok!
Végigolvasva a cikket és a hozzászólásokat rendeltem egy Qualcomm 625-ös Note 4-et a fiamnak.Van egy olyan problémánk, hogy beszélgetés közben a a zajcsökkentő algoritmus időnként zajnak érzékeli a saját hangját és érthetetlen szintre csökkenti.Most rákeresve a külföldi fórumok tele vannak vele, és nincs rá megoldás, kérdés itthon senki nem találkozott vele?
-
helixP
nagyúr
válasz bollokcs80 #833 üzenetére
Root igen, és aszem, hogy csak a 6-os droidig jó.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Ezzel érdemes próbálkozni, ha szeretném valahogy megnövelni a státuszsor méretét? Ha jól látom, root is kell hozzá....
B.Cs.
-
helixP
nagyúr
válasz Turbobacsi #830 üzenetére
Én is azt várom most épp, már 4 hete jön
-
helixP
nagyúr
Párhuzamosan topicot hasnzálni nem szép dolog, de annyiszor előjön a kérdés, hogy ide is berakom.
Vékony tokok: 1,2.
Közepes tokok: 1,2.
'Azellennemvéd'-tokok: 1,2, 3.Disclaimer: a Xiaomi idióta jelölés-rendszere miatt minding nézd meg, hogy 4X-alatt a Snapis 4X-et adják-e, nem pedig a kínai 4X-nek nevezett készüléket, amin más kivágások vannak.
[ Módosította: Qru ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Biluxzsolt #827 üzenetére
Az SE tokja szerintem rámegy valahogy.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok.
Most rendeltem egy Note 4-et az Eustock-tól.
Van itthon Note 3 se, meg Note 3 Pro - ra való tokok is.
Először még a simára való szilikon tokot is használtam az se-n.
Erre jó lesz ideiglenesen valamelyik, vagy nem igazán?"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Whist
aktív tag
válasz bollokcs80 #824 üzenetére
Elvileg :/
-
Graphics
Jómunkásember
Na aki még nem kapcsolta ki a VoLTE-t tegye meg, ha nem is drasztikusan, de képes volt csökkenteni az üzemidőt.
Párom R4A-ján főleg megérződött, nálam az RN4-esen tegnap reggel vettem le a töltőről , most vagyok 50%-on, pedig van benne 4 óra kijelzőidő, és folyamatos WiFi és mobil bekapcsolva / kivéve este 22-től reggel 6-ig
Érezhető, mert eddig kb 36 óra votl az üzemidőm, ezzel ahogy nézem holnap estig el fogok ketyegni
[ Szerkesztve ]
-
bollokcs80
Korrektor
Nálam így jött ki egy menet az akksin. (Még 28% volt hátra, szűken kibírta volna hazáig.)
Wifi folyamatosan megy melóban és otthon, útközben 3G (netezés, streaming zene, minimális navigáció). Bluetooth folyamatosan aktív. Éjjel "Ne zavarj üzemmód" aktív, hálózatok lekapcsolva.
Röviden és tömören: Átlagos használat mellett szerintem simán kibír két napot.
Töltési idő 20-ról 100 százalékra kb 2-2 1/4 óra (ha nem piszkálod közben).
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok, megsúgná valaki hol lehet letiltani az egyes alkalmazások netes elérését? A belakásnál megtaláltam már egyszer, de most nem megy...
B.Cs.
-
veterán
válasz Celtic86 #815 üzenetére
Én se fogom emiatt cserélni,inkább veszek egy komolyabb kompakt gépet mellé és a fotó/videó megoldva.
Arról nem is beszélve,hogy pl egy Sony RX100 megeszi reggelire a legdrágább csúcstelót is a fotós képességeket tekintve és még a teló+RX100 árával együtt is bőven egy flagship ára alatt vagyok. -
Celtic86
csendes tag
Köszi a tippet, de azért annyit nem fogok videózni, hogy ilyet beszerezzek. Csak kicsit csalódás volt, mert tök örültem, hogy 45 giga szabad helyre azért fér anyag (bár hozzáteszem kb. 5 percnyi videó készült, hisz' nem azért megy az ember koncertre...) és mikor visszahallgattam inkább hasonlított az egész kínzásra, mint egy élmény újraélésére... A képpel még nem is lenne baj HD módban, de így, a hang miatt felesleges máskor próbálkozni. Ez van, minden más viszont kárpótol, ez nem lesz ok a készülékcserére.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Továbbgörgetve a topicot már adtam rá választ
Biztonság app - Eszközök - Automatikus feladatok és ott tudod állítgatni a Profile Scheduler-hez hasonlóan
Elég jól automatizálható a kicsike
Az olvasó módnál lehet szintén időzíteni, és akkor jól összehangoltan ki be lehet kapcsolniBármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Celtic86
csendes tag
Hali! Pár hete tesztelgetem már a telót és teljesen lenyűgözött engem is. Nem fényezem, teszik elegen (joggal), de azt elmondanám, hogy a legfrankóbb tulajdonságai nálam is az üzemidő és a 64 giga belső memória. A problémám viszont a következő:
Többen írták, hogy ,,ennyi pénzért ez a kamera jár", ami eddig tökéletesen elég is volt. Viszont videónál a hangra panaszkodnék. Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de egyrészt bármennyire óvatosan fogom videózás közben, ha egy kicsit elcsúszik az ujjam már hangos nyikorgás lesz a videóban (Ipaky tokban van).
A másik, hogy tegnap leteszteltem koncerten is a videót és valami vállalhatatlan lett a hang... Nyilván nem erre van kitalálva, de nincs valakinek valami trükkje, hogy ez kiküszöbölhető legyen? Ha van tapasztalat szívesen fogadom! -
Upo
addikt
Soha nem volt iDevice-m (épp elég amiket javítok, nekem nem jön be), de ical-ra ezeket szokták ajánlani:
[link]
[link]Előzőek miatt nem tudom melyik mennyire jó, de a jogosultságokat ne felejtsd el beállítani hogy a háttérben tudjon futni és elérje a megfelelő dolgokat.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz Peaceliker #803 üzenetére
Alapvetően 2 féle alaplap van, a mediatekes és a qualcommos. Ez határozza meg, hogy hova kerül a kamera, infraport, mikrofon stb, nem pedig a megnevezése. Tehát tok, fólia szempontjából ez számít: qualcommos vagy mediatekes. Aztán jön a xiaomi idióta agymenése, kínában a qualcommost hívják 4X-nek, ezért van a legtöbb helyen 4X toknak/fóliának nevezve, de egyre több helyen írják hogy qualcommosra való, na az a tuti.
A 2 féle alaplapon meg aztán lehetnek apróbb eltérések, b20-as frekivel vagy anélkül, illetve különböző bluetooth verzióval építve, és ezek vannak össze-vissza nevezgetve vagy 4-nek, vagy 4X-nek, attól függ milyen környékre szánták. Tehát mediatekesből és qualcommosból is van 4 és 4X is, ugyanazt a készüléket régiótól függően össze-vissza nevezik. És a B20 sem attól függ hogy hol minek nevezik, szinte lehetetlen kiigazodni, mindig figyelni kell a műszaki adatokra.
Tokból is a 100% az, ha qualcommosnak jelzettet rendelünk. A 4X is 99.9%, de nem árt soha megbizonyosodni hogy qualcommos legyen, mert ha mediatekes 4X-re valót rendelünk akkor szivacs.
Köszönjük, Xiaomi!Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
iOce
tag
Tapasztalatok pár nap után, i6-ról váltva:
pro
- brutális üzemidő
- gyönyörű kijelző
- még éppen vállalható méret tokban is
- gyors ujjlenyomat olvasó
- kompatibilis a TV-vel (infra), és a bluetooth eszközeimmel
- tetszik a MIUI, kezdem érteni is lassan, mi hol van
- gyors GPS
- jól tartja a térerőt
- gyorsabban reagál, mint az i6, gyorsabb a böngészője iskontra
- kicsit szoptam, mire macbookkal kommunikálni tudott. Az itunes szintű szinkronizáció zsebbe nyúlós lenne, ezért egy egyszerű Android File Transfer appot használok. Minden más megy a felhő(k)be
- a OneDrive nem akart szinkronizálni, de újratelepítés megoldotta
- a kamera nem világbajnok, de ennyiért...
- kicsit hektikusak az értesítések, a facebook app pl összevissza jelez
- Naptár témában még keresgélek, mert a gyári nem szinkronizál se a facebookal, se az iCal-al. Valszeg átköltözök a google calendar-ba.Röviden ennyi, eddig elégedettnek mondhatom magam.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
bollokcs80
Korrektor
Az Eustock-os Ipaky tok is teljesen jó.
B.Cs.
-
helixP
nagyúr
válasz Peaceliker #800 üzenetére
Jó tokot rendeltél 4x-hez való tok, üveg, fólia kell a sima b20-as Note-hoz.
A Xiaomi számozást meg Upo fejtegeti pont Feltetted pár Hsz-szel
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Projektor topic
- További aktív témák...