Xiaomi Redmi Note 4 - takarék-szövetkezet

  • (f)
  • (p)
Teszt – Írta: Bone123 | 2017-05-12 09:33

A két kiszerelésben elérhető Redmi Note 4-ből a lóerőben szerényebbet, kitartásban viszont annál sikeresebbet teszteljük. A Xiaomi a Note 3-ra is lapot húzott, és még az ár is kedvezőbb lett.

Külső, kijelző, doboz

Legyen a csúcson a meghökkentő Mi Mix vagy a prémiumkategóriának riválist adó Mi 6, a Xiaomi mobilos eladásainak mindig is a Redmi széria volt a motorja. Az árazás ugyanis általában annyira ütősre sikeredett, hogy a biztosított tudás mellett nehéz volt ezeknek a ketyeréknek ellenállni, bár egy ideig errefelé nem volt könnyű őket megkaparintani. A gyártónak inkább a csúcsvonalon akadt nehézsége milliós eladási számokat produkálni, és az egész Xiaomi telefonos biznisz annyira alacsony haszonkulccsal dolgozik, hogy a kapcsolódó szolgáltatások és kiegészítők tartják mozgásban a fiatal gyártó gépezetét.

A Redmi Note 4 elölről nem sokban változott, ami persze jó
A Redmi Note 4 elölről nem sokban változott, ami persze jó [+]

A Redmik persze rendíthetetlenül fejlődnek és mindig sikerül a lécet feljebb helyezni, ami hozzájárult egy lojális rajongótábor kialakulásához, plusz egy termék többféle kiszerelésének bevezetéséhez. Előfordul Xiaomi mobil eltérő hálózati támogatással és rendszerchippel, ebbe a sorba pedig jelen készülék is beletartozik. Akkora különbség eddig mindenesetre még nem volt, mint a két Redmi Note 4 között: a MediaTek Helio X20-as variáns energiaéhes, viszont igen gyors, tízmagos SoC-t kapott, amivel a csúcskategória legalján sem kell szégyenkeznie. Ellenben a górcső alá vett, Snapdragon 625-ös kiszerelést egy igazi középkategóriás motor hajtja, viszont elképesztően takarékosan.

Hátul viszont a Redmi Note 4 karakteresebb vonásokat kapott
Hátul viszont a Redmi Note 4 karakteresebb vonásokat kapott [+]

A választás magyar szemszögből tulajdonképpen eldöntetett: az itthon elterjedt, B20-as LTE sávot csak az utóbbi ismeri, és ez mégiscsak nyom annyit a latban, mint egypár tucat lóerő. A magyarított, rendszeresen frissülő MIUI 8 pedig pont azt rakja szoftveroldalról mögé, mint amit bármelyik Xiaomi mobil kínál. Persze nem csak a motort lehet fejleszteni generációról generációra, a karosszérián is lehet kalapálni, bár nevezzük a fejlődést ezúttal inkább ráncfelvarrásnak. A Redmi Note 3 az oldalakra ráhajló, tökéletesen lekerekített fémburkolatot kapott, egy-egy műanyag sávval a hátlapon, és bár a dizájnelv nem változott, a lekanyarodás mértéke igen. A hátlapi ívek immáron visszafogottabbak, az oldalélek határozottabbak, a védőüveg a szélein a csiszolás pedig jelentősebb lett.

A felbontás és az IPS panel marad, mostantól viszont alulról szólnak a multimédiás dallamok
A felbontás és az IPS panel marad, mostantól viszont alulról szólnak a multimédiás dallamok [+]

Mindez a Note 4-nek karakteresebb küllemet és stabilabb fogást ad, bár a kivitel még mindig elég csúszós. A 151 x 76 x 8,45 milliméteres és 165 grammos tömeg az átlagos phabletméreteket hozza, persze egy Galaxy S8 vagy LG G6 képernyő dominánsabb, a Mi Mix meg ugye kávamentesebb. Rá is kell értük fizetni. Az összeszerelés viszont van olyan jó, mint bármelyik 100 ezer forint fölötti riválisé, a két hátlapi műanyag sáv pedig annyira passzol a fémlap megmunkálásához, hogy az anyagbeli különbség fel sem tűnik, szorongatásra pedig a szerkezet egyetlen pontja sem válaszol reccsenéssel.

A Redmi Note 4 és doboza
A Redmi Note 4 és doboza [+]

Egy fontos különbséget több olvasónk nyilván kiszúrt: a Note 3 multimédiás hangszórója a hátlapról alulra vándorolt, amit nem lett éppen nehezebb eltakarni, de hát ma ez a divat. A széles körben elterjedt Type-C helyett a Xiaomi azonban maradt a microUSB csatlakozásnál, és a dobozolt, 2A-es töltő kényelmes tempóban eteti a kezektől elzárt, 4100 mAh-s akkumulátort. Jobb oldalon a bekapcsoló ideális magasságba, a hangerőszabályzó viszont kissé magasra került, mégis kellemes őket lenyomni. Felül egy mikrofonfurat, a fülhallgató-kimenet és az infra szorított magának helyet, bal oldalt pedig a microSIM + nanoSIM vagy microSIM + microSD kiosztású tálca, amit a csomagolásban rögzített tűvel lehet előcsalogatni. Némi leíráson és a töltőkábelen túl egyébként más nincs is a hófehér dobozkában, ami az EuStocktól vándorolt ide, hacsak a mutatós phablet benne nem pihen.

Kávából tud a Xiaomi is kevesebbet hagyni, ám a középkategóriában a méretek elfogadhatók
Kávából tud a Xiaomi is kevesebbet hagyni, ám a középkategóriában a méretek elfogadhatók [+]

Kijelző-teszt
Xiaomi Redmi Note 4 HTC Desire 10 Lifestyle Honor 6X Moto Z Play
Képátló 5,5 hüvelyk 5,5 hüvelyk 5,5 hüvelyk 5,5 hüvelyk
Felbontás 1080 x 1920 720 x 1280 1080 x 1920 1080 x 1920
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD Super AMOLED
Fehér fényerő 508 nit 342 nit 556 nit 402 / 596 nit
Fehér fényerő (min.) 1,6 nit 15,1 nit 5,4 nit 6,5 nit
Fekete fényerő 0,3 nit 0,25 nit 0,29 nit 0 nit
Kontrasztarány 1693:1 1369:1 1952:1 végtelen
Színhőmérséklet 7543 / 6810 K 7732 K + kézi 8166 / 6590 K 7739 / 7136 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Az előlapon az 1080 x 1920 pixeles IPS panel a főszereplő, de azért a fénymérő, a közelségérzékelő, a beszélgetési hangszóró, az értesítési LED, az 5 megapixeles kamera és a háttérvilágítással megtámogatott érintőgomb trió is felfért a stáblistára. A panel tűéles, a fénysűrűsége elég nagy, hogy napfény alatt is látni lehessen nagyjából mindent, éjjel pedig már-már amoledes sötétségre lehet szabályozni. A színek rendben vannak, az alapvetően kékes kalibráció a menüből gyorsan pontosítható, gyenge pont viszont a kontrasztját gyorsan veszítő panel, ha az ember oldalról pillant rá. A rezgőmotor erőssége is lehetne határozottabb, a széleinél lekerekedő védőüveg típusát pedig elfelejtették pontosítani. Az érintési érzékenység mindenesetre megfelelő, plusz a sornyi gesztusvezérlési mód mellett (pl. duplakoppos felébresztés) a kijelzőt a hátlapi ujjlenyomat-olvasóval is fel lehet villantani, még ha minta nincs is regisztrálva.

Talán a Mi 6 (jobbra) mutatósabb, ám küllemben és összeszerelésben sem kell a Note 4-nek szégyenkeznie
Talán a Mi 6 (jobbra) mutatósabb, ám küllemben és összeszerelésben sem kell a Note 4-nek szégyenkeznie [+]

A Xiaomi majdnem beállt egy rossz sorba, a szenzor ugyanis picit magasra került az ideálisnál, de némi nyújtózkodással, fogásváltás nélkül elérhető, plusz a 13 megapixeles, PD-autofókuszos kamera sem lesz a keresgélésétől maszatos. A kettő között a dupla LED-nek is jutott hely, alul viszont csak egy Mi felirat zavarja meg az ezüstben és feketében egyaránt elegáns kivitel minimalizmusát. Hiányosság semmiképpen nem összeszerelésben, inkább a vízállóságban keresendő, bár a legtöbb rivális ugyanúgy „lespórolja” ezt a középkategóriában, mert azért keresni is szeretnének ezeken a telefonokon.

Hardver, MIUI 8

A 14 nanométeres csíkszélességen gyártott Snapdragon 625 nyolc 2 GHz-es Cortex-A53 magot használ az Adreno 506-os IGP, 3 gigabájt RAM és 32 gigabájt ROM hathatós segítségével (létezik Kínában 4/64-es kiszerelés is). A tárolóból 25 gigabájt áll a felhasználó rendelkezésére, amely legfeljebb 128 GB-os microSD kártyával toldható meg. A kombináció elég, hogy a MIUI felület dadogások nélkül elfusson, a honlapok betöltése és görgetése is nagyjából folyamatos, játékban és alkalmazáskezelésben viszont a tapasztalataink szerint a tízmagos, Helio X20-as Note 4 biztosan jobban teljesít, üzemidőben meg biztosan rosszabbul. Azért így is élvezhetők a legpuccosabb 3D-s játékok, jelentősebb melegedés nélkül, csak messze nem hibátlan a képfrissítés. A tároló és emiatt a komolyabb alkalmazások telepítése és betöltése érezteti talán a leghatározottabban a szakadékot egy eMMC-féle középkategóriás és egy UFS technológiájú csúcsmasina között.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Xiaomi Redmi Note 4 Meizu MX6 Lenovo P2 Honor 6X
Rendszerchip Snapdragon 625 MediaTek Helio X20 Snapdragon 625 HiSilicon Kirin 655
AnTuTu Benchmark 6.x 61762 pont 78936 pont 64476 pont 58127 pont
Vellamo Browser 3279 pont 5823 pont 3371 pont 3083 pont
Vellamo Metal 1414 pont 2495 pont 1946 pont 1532 pont
Geekbench 4 (single/multi) 855 / 2926 pont 1686 / 3860 pont 845 / 3010 pont 798 / 3285 pont
GFXBench Man. onscreen 9,6 fps 15 fps 10,0 fps 8,4 fps
GFXBench Man. offscreen 9,8 fps 15 fps 9,9 fps 7,9 fps
GFXBench T-Rex onscreen 22 fps 34 fps 23 fps 19 fps
GFXBench T-Rex offscreen 23 fps 34 fps 23 fps 19 fps


[+]

A cikk írásakor a Note 4 a MIUI 8.2.5.0-s, globális változatát futtatja, megfelelő magyarítással, komplett Google Play integrációval, viszont 6.0-s Androidon ragadva. Valljuk be: 2017 nyarához közeledve kezd ez elég kellemetlen lenni, öröm viszont az ürömben a vezetékmentesen és gyakran frissülő felület, amely amúgy is tele van pakolva feature-rel. Ebből talán az unalmas, ívelt négyzetes ikonkészlet és a 4 x 5-ös, phableten túlméretezett főoldali kiosztás a legkevésbé előnyös. Van viszont témázási lehetőség, és az Android N nevű (ahogy több másik) felkínál egy trükköt: függőlegesen lehúzva két ujjat alternatív elrendezés bukkan fel, 5 x 5-ös kiosztással és hagyományos menüvel. Magyarán ilyenkor nem osztozik a főoldalakon minden alkalmazás és widget, ami mindjárt egészségesebb. A Xiaomi egyébként eléggé kezdőképernyő-fetisiszta: kérhető még egyszerű, nagy ikonos mód, de akad emellett alternatív, amolyan vendég üzemmódként is felfogható, másodlagos főoldal is.


[+]

Nem csak ez utóbbi, az egyes alkalmazások is védhetők biztonsági zárral, mondjuk ujjlenyomatossal. A dolog egyszeri érintéssel és remek hatékonysággal működik. A Biztonság nevű app minden egyéb rendszerfelügyeleti műveletet felajánl, a tárhely- és memóriatisztítástól kezdve az adatforgalmi és tiltási beállításokon át az engedélyekig és a víruskeresésig. Az alkalmazásokat klónozni is lehet, és most ne tudományos-fantasztikus kísérletekre gondoljunk: egyszerűen opció egy appba két fiókkal bejelentkezni. A felülről legördíthető panel kapcsolói szabadon átrendezhetők, kijelezhető a netes sebesség, az akkumulátorszázalék, a szolgáltatói név és az értesítésikonok. Akad még duplakoppos felébresztés, egykezes képernyő lekicsinyítés, olvasási mód és lebegő labda néven ismételten nem egy sci-fi találmány, hanem a kezelőgombok virtuális, áthelyezhető megjelenítése.


[+]

A szoftverfelhozatalt elnézve sem kevesebb a lehetőség: szerepel az étlapon például a teljes Google-paletta és a WPS Office. A Xiaomi részéről ott a Mi-fiók kezelő, a MIUI Fórum, a (gyártónak) hasznos felhasználói visszajelzés, de a remek fájlkezelőnek, a pofásan animált időjárásnak, a jól felszerelt naptárnak, a hangrögzítőnek, a QR-kód olvasónak és az iránytűnek is jutott hely. Hát még a távirányítónak, amely bár nem programozható, a Note 4 tetején lévő lámpácskával mindenféle eszköz kezelhető, egy elég régi televíziókészülék sem hozta zavarba a szoftvert.


[+]

A telefonkönyv a SIM-ek és fájlok mellett a legkülönfélébb online fiókokból képes a névjegyeket szinkronizálni, többféle szűrési és rendezési elvvel. Ennél is testreszabhatóbb a Swiftkey billentyűzet, a témázástól az átméretezésen át a magyar nyelvi támogatásig és ujjhúzós bevitelig minden adott. Kétféle böngészővel lehet netezni. A gyártói talán dadogósabb, mindenesetre rendben kezel több lapot és felkínál éjszakai módot. A Chrome pedig szinkronizál mindent, amit csak a keresőóriás orrára kötöttünk, de elérhető inkognitó mód is, ha nem vágyunk a világcég figyelmére. Böngészni és gépelni is roppant kényelmes ekkora megjelenítőn, a MIUI 8 pedig szépen felfejlődött az évek folyamán, kíváncsian várjuk, hogy a 9-es verzió mit hoz.

Kamera, multimédia

A Redmi Note 4 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamerát kapott (PD-autofókusz, f/2-es blende, dupla LED villanó). Szoftveresen továbbra is pár szezon lemaradásban van a MIUI: tök feleslegesen a „normál” az alapvető képminőség, amikor van „kiváló” is (meg 32 gigabájtnyi tároló, microSD bővítéssel). A módok között HDR, arcszépítő, panoráma és esti akad, plusz pár effekt, időzítő és hangra exponálás. Manuálisan a fehéregyensúly (4 séma), az érzékenység (ISO100-3200) és a fénymérés állítható, plusz az expozíció a villámgyors érintőfókusz után, de itt nagyjából vége a dolognak. A középkategóriában mindig kompromisszumos ez a fejezet, és most sincs másként. A fehéregyensúly jó, a dinamikatartomány és részletesség viszont csak közepes, plusz a zajmentesítés mellett jókora szoftveres élesítés nyomai is felfedezhetők. A HDR bevetése sok esetben javít a képek dinamikáján, bár nem túl gyorsan készül egy ilyen kép.


[+]

A makrókra kellemes mennyiségű részlet jut, bár a vaku és egyáltalán az automatika hajlamos a túlexponálásra, főleg, ha virágot vagy a nap által megvilágított, tetszőleges típusú tárgyat / élőlényt rögzít az ember. Este a méretesebb lencse, a profibb feldolgozó algoritmus és az optikai stabilizálás hiánya is visszafogja a lehetőségeket. A világosabb helyeken nyilván lőhető több próbálkozásból egy-egy jobb, a vaku is erélyes, de itt az igazi szakadék a 100 ezer forint alatti és felett terméksávban. A 1080p-s felvételek képminősége elmegy (katt), optikai vagy elektronikus stabilizálás nem segít be, de a részletesség elfogadható. A sztereó hang azonban agyon van szűrve, ami így eléggé használhatatlanná teszi a dolgot.


[+]

A MIUI-s Zene előadók, albumok, mappák és dalok szerint listázza a helyben tárolt állományokat, emellett egyéni listák és kedvencek és képezhetők. A szoftver a flac formátummal megbirkózott, a wma-val viszont nem. Elérhető még hangszínszabályzó, hangzásjavítás és pár séma különféle (például Xiaomi) fülesekhez. FM-rádió is akad, füles csatlakoztatásával bírható működésre. A galéria lejátszik 4K-s videókat, akár HEVC kódolással, a DivX, az XVid, az AC3 és a feliratok meghajtáshoz viszont alternatív szoftverre lesz szükség. A gyári egyik oldalán csúsztatva az ujjat a fényerő, a másikon a hangerő állítható.


[+]

A multimédiás hangszóró a hátlap aljáról a készülék aljára került, és ezáltal könnyebb eltakarni, például videózás vagy játék közben. A hangerő elég jó, hogy három szobával odébb is hallani lehessen a bejövő hívást (ami a szerkesztőség esetében azt jelenti, hogy a Prohardver és az IT Café is felkapja a fejét). Ám erősen sistergő és recsegő ilyenkor a produktum, így nem árt 2-3 lépéssel lejjebb szabályozni a jellegtelen, de legalább elfogadható minőségért. A fülesre menő hang frekvenciaátvitelben vagy zajban nem mutat hallható hibákat, a hang tiszta és részletes, bár dinamikában és hangerőben a prémiumkategória továbbra is előnyben van.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Redmi Note 4 snapdragonos változata egy micro- és egy nanoSIM-et fogad be dual standby technológiával, teljes hazai 4G támogatással, 300/50 Mbps-os átviteli rátával, beszélgetési oldalon jófajta minőséggel. A hangszóró elég tisztán és erélyesen szól, viszont nem ideális, hogy csak négy állásban szabályozható. A másik oldalon sem volt sok panasz, de azért a kristálytisztától messze van a minőség. A WiFi kétcsatornás, átlagos érzékenységgel, 802.11a/b/g/n szabvánnyal, Directtel és hotspottal. A Bluetooth 4.1-es (A2DP, HÍD, LE), az USB 2.0-s (microUSB, MTP). A földi antennák és routerek mellett a GPS, a Glonass és a BeiDou műhold-csoportok segítenek a gyors és pontos pozicionálásban, Galileo támogatás nincs, ahogy NFC sem. Van viszont iránytű, infra, gyorsulásmérő és giroszkóp.

A fém (és szépen rejtőzködő műanyag) ház alatt méretes telep lapul
A fém (és szépen rejtőzködő műanyag) ház alatt méretes telep lapul [+]

A 4100 mAh-s telep és a roppant takarékos SoC annyira jó kombináció, hogy azon már csak egy AMOLED kijelző tudott volna javítani, de ne legyünk telhetetlenek: így is kitűnő a helyzet. Simán összejöhet 8-10 órás képernyőidő kétnapos töltési ciklussal, vagy 7-8 órás három napossal. Aki meg nekiállna 150 niten netezni, egy töltéssel 20 órán át böngészhet, videózni pedig 12,5 órán át tud. A telep a játékot is jól bírja, viszont amilyen lassan merül a Note 4, annyira sok türelem kell a feltöltéséhez: bő 3 óra a mellékelt, 2 amperes adapterrel. Az mindenesetre mosolyt csalhat az arcra, hogy amikor a méregdrága készülékek tulajdonosai egy roppant intenzív, 4G-vel, GPS-szel és fotózással tarkított napon az esti töltésig való működésért fohászkodnak, ezt a phabletet gyakori nyomogatás mellett is legfeljebb csak a következő naplementekor kell töltőre helyezni. Ráadásul még alapvető akkumulátorkímélés is bekapcsolható, plusz a háttérben rakoncátlankodó alkalmazások és folyamatok is kilőhetők, bár szerencsére kérdezés nélkül a MIUI nem jár így el. Nem is kell neki.

Nagyra vágyóknak a Redmi Note 4 (felül), kis méretben gondolkodóknak pedig a Redmi 4X lehet jó választás
Nagyra vágyóknak a Redmi Note 4 (felül), kis méretben gondolkodóknak pedig a Redmi 4X lehet jó választás [+]

Értékelés: Xiaomi Redmi Note 4
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7,5 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7,5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 9,5 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Valamit valamiért: a Redmi Note 4 másik, Helio X20-as variánsa erősebb hardveresen, ami a játék közben is megmutatkozhat, ám garantáltan nem bírja addig az akkumulátora, mint a tesztkörök végén is vígan elfutó Snapdragon 625-ös. A hosszú üzemidő adta előny még akkor is vállalható, ha a Snapdragon 650-es Note 3 Pro erősebb volt és majdnem addig bírta, csakhogy itthon 15 ezer forinttal drágábban nyitott. 60 ezerért ez a Redmi kitűnő vétel a méretes telefonok piacán, és még ha létezik is vékonyabb káva, jobban optimalizált (és egyáltalán: fejlettebb) kamera, frissebb Android vagy kevésbé csúszós borítás, kritikus hibája vagy telekommunikációs hiánya a Note 4-nek nincsen.

Oké, ma már akad Type-C csatlakozás és villámgyors töltés, hallottunk szebben szóló multimédiás hangszórót, és egy Redmi 4X-et egyszerűen kényelmesebb fogni vagy hordozni (ez is itt lapul amúgy a zsebemben), jobb phabletet, ennyiért viszont nehéz mondani. A minőségi anyaghasználat, a kicsit karakteresebb küllem, az éles és fényes kijelző, a gyors biometrikus azonosítás és a magyarított, rendszeresen frissülő MIUI együttese is azt mutatja: essen bár be a Mobilarena ajtaján kismillió feltörekvő márka hangzatos ajánlata, csak az pár nap használat konklúziója, hogy a tapasztaltabb, tradicionálisabb gyártók tudnak igazán kiemelkedő, kevés sebből vérző mobilokat összerakni. A Xiaomi ma már közéjük tartozik, és aki szerint egy kép többet ér ezer szónál, annak következzék az alábbi:

Xiaomi Redmi Note 4

Bone123

A tesztkészülék az EuStock jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz, kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Specifikáció

Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon 625)
Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon 625) Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 151 x 76 x 8,45 milliméter
Tömeg 165 gramm
Színvariációk ezüst, fekete
SIM-foglalat 1 x microSIM + 1 x nanoSIM
Kijelző
Kijelző átlója 5,5 hüvelyk
Kijelző felbontása 1080 x 1920 pixel (401 ppi)
Kijelző típusa Kapacitív IPS-LCD
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Qualcomm Snapdragon 625 (MSM8953)
Processzor típusa 8 x 2 GHz-es Cortex-A53
Processzor csíkszélessége 14 nm
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Adreno 506
RAM mérete 3 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása korlátlan
SMS memória korlátlan
Belső tárhely 32 GB (25 GB elérhető)
Memória bővíthetősége microSD (max. 128 GB)
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE 700/800/850/900/1700/1800/2100/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42 Mbps / 5,76 Mbps / 300 Mbps
IrDA / Bluetooth van / 4.1 (A2DP, HID, LE)
WiFi 802.11a/b/g/n, dual band, hotspot, Direct
USB microUSB 2.0 (MTP)
Push-to-talk / RSS nincs / nincs
GPS van (GPS, Glonass, Beidou)
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés nincs / nincs
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 6.0 (MIUI 8)
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Java van
Játékok telepíthető
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Biztonság, Mi Remote, Mi Fiók, Témák, Visszajelzés, WPS Office, SwiftKey
Multimédia
Fő kamera 13 megapixel, PD-autofókusz, dupla LED villanó, f/2.0-es optika
Másodlagos kamera 5 megapixel
Videófelvétel 1080p@30fps
Zenelejátszó szoftver van
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van
Üzemidő
Alap akkumulátor 4100 mAh-s lítium-polimer
Készenléti idő ? óra
Beszélgetési idő ? óra
Zenelejátszási idő ? óra
Egyebek
3,5 mm-es audio kimenet, aktív zajszűrés másodlagos mikrofonnal, MIUI kezelőfelület, fény- és közelségszenzor, ujjlenyomat-olvasó, infra