- One mobilszolgáltatások
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem lesz One UI Watch 7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoMagix
addikt
válasz
tom120514 #299 üzenetére
Köszönöm a választ!
Természetesen a MA tesztet olvastam, minden értéket összehasonlítottam, de kíváncsi lettem volna egy felhasználói véleményre!
Nem tudom, hogy ezek az értékek (508 vs 484) életben mennyit jelentenek, persze egy 508 és kb. 380-nál (csak írtam valamit) gondolnám, hogy jelentős lehet az eltérés.
Az RN4 kijelzőjét még polarizációs napszemüvegben is láttam!
Mind1, majd kedden rendesen meggyötröm a kicsikét!MM-ben sikerült egy R5 Plus-t megnyomkodnom, sajnos abban is lepkefing a rezgés, mint a régi RN4-ben volt, remélem ebben valamennyivel erősebb lesz!
-
NoMagix
addikt
Fiúk, milyen a kijelzője?
Most, hogy megrendeltem, utólag kezdtem gondolkodni ezen, milyen a felbontása és az erős napsütésben olvashatósága!?!
Ami volt RN4 azt jól láttam és persze szuper volt maga a kijelző!
Most egy Sam J3 2016-ot nyúzok több kevesebb sikerrel, látszik a kijelző kültérben, de nem az igazi, arról ne is beszéljünk, hogy maga a vas milyen benne... -
MineFox54
őstag
Megvan a készülék, "átköltöztem". Eddig nagyon tetszik, bár a kijelző tényleg lehetne nagyobb felbontású. Kb 50%-ról indítottam a napot, 6%-on zártam, egész napos nyomkodás (teljes fényerőn), 7Gb átküldése. Redmi2Pro az elhasználódott 2200-as akksival 100%-ról már 0% alatt lenne
-
gyulazsolti
senior tag
Oké, köszönöm. Eddig egál. :-)
Viszont lenne még így hirtelen egy kérdésem.
Ez a fólia rendben lenne, a telefonra? [link] Így, hogy ez 3D-s. Vagy keressek 2.5D-t.
-
bagkri01
őstag
válasz
gyulazsolti #293 üzenetére
Szerintem semmi értelme a Google mellett, talán biztonsági mentése jó lehet, de a telefonszámokat, fényképeket, videókat tutira fel nem szinkronizálnám, amúgy is csak duplikálás lenne.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki a MI Cloud-ot , ha igen megvagytok vele elégedve?
-
NoMagix
addikt
megrendeltem, reszkessetek, mert jövő héttől jönnek majd a kérdések vagy nem...
-
kallapál
újonc
Köszönöm a válaszokat bagkri01 és Arcsi. Ez megnyugtatott
-
Arcsi
tag
Tegnap megjött a teló végre, és eddig nagyon tetszik. Féltem tőle, hogy nagy lesz, de meg lehet szokni.
Nekem nem tűnik könnyen hajlíthatónak, elég masszív és én zsebben hordom. -
user112
senior tag
Sziasztok!
40eft körül keresek Xiaomit. Melyiket ajánlanátok a 4X, 5, 5 plus illetve Note 4, 4x, 4a prime közül és miért? Van valami lényeges különbség köztük? -
kallapál
újonc
Sziasztok!
Váltás előtt állok és nagyon megtetszett ez a telefon. Jónak tűnik, viszont különböző oldalakon (gsmarena, amazon, stb.) a vélemények közt találtam olyat hogy a készülék meghajlott.
Van olyan aki tapasztalt hasonlót? -
törölt tag
Hali. Jelenleg honor 8at használok nagy megelégedéssel. Viszont egy ideje szemezgetek a xiaomi telokkal. Ez a redmi 5 is megtetszett. Tudom, hogy jóval gyengébb szinte mindenben, mint a honor 8. Ezért is érdeklődnék, mennyire lenne visszalépés ez a telefon?
-
MineFox54
őstag
Mi Moverrel migráljak régi és új Xiaomi készülék között? (Redmi2 Pro -> 5) Vagy mi az ajánlott módszer? Minél több adatot szeretnék átvinni.
-
bagkri01
őstag
válasz
gyulazsolti #278 üzenetére
Szerintem összekapcsolás nélkül nem fog menni. A Lumiián pedig egyértelmű, hogy ment, ott az Outlook az alapértelmezett kliens.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Most olyan problémába ütköztem, hogy nem tudom szinkronizálni az outok naptárat, a PC-n lévővel.[link]
A PC-n így néz ki. [kép]
Tehát nem a google naptárral szeretném.
Beírom PC-n, vagy a telefonon az eseményt, ha netre megyek szinkronizál.
Tehát meg legyen mind a két helyen.És értesítést is úgy szeretnék kapni, hogy ne kelljen se Wifin, se mobiladaton lenni.
Az outlokot nem is szeretném összekapcsolni, a Gmaillel de másképp nem engedi.
Csak a naptár funkció kellene belőle, és az értesítés net nélkül.Megoldható?
Ez csont nélkül ment lumia 635-ön.
-
Nimda
addikt
válasz
gyulazsolti #275 üzenetére
Nem
bocsi de ennek nagyon nincs köze a bolthoz. A stock ebben az esetben gyári, módosítatlan androidot jelenti, nem MIUI felület. Viszont ez utóbbiban is meg lehet találni ezeket a beállításokat, legfeljebb picit átszabva. A többi már a google alkalmazásaiban van, ahogy írtam.
Amiket érdemes menteni a google segítségével:
Névjegyek, ezeket a gmail-os címmel együtt kapod, ha a szinkronizálás be van kapcsolva.
A fotók, videók, nem csak a telefonnal készítettek, hanem a külső alkalmazásoktól kapottakat is a fotók és a drive alkalmazással. Minden más pl. zene mehet sd kártyára. A telepített alkalmazásokat is lehet elvileg menteni, de nem javaslom, mert az eltérő android verziók belekutyulhatnak. -
Nimda
addikt
válasz
gyulazsolti #272 üzenetére
Bocsánat, ezek stock droidos képek. A google mentés és visszaállítás menü alatt keresgélj, ne a helyi mentést válaszd. A többit a drive és a fotók alkalmazásokban találod.
-
Nimda
addikt
válasz
gyulazsolti #269 üzenetére
Google, nem MIUI mentés:
A teljes rendszert nem lehet lementeni, ahhoz root és másik recovery kell.
A fotókat és a videókat lehet eredeti méretében lementeni, csak be kell állítani:
A google ezekről tud biztonsági mentéseket készíteni, de az áthúzottakat felesleges újra lementeni, mert azok az eszközre kerülnének vissza, amik a felhőben is megtalálhatóak (a híváslista kivételével):
-
tom120514
őstag
válasz
gyulazsolti #263 üzenetére
Sosem értem, mire jó a biztonsági mentés. Fotókat leszedem időnként, minden más megvan, vagy 10 perc konfigurálni. Mire kell neked? Mi Cloudba vagy Drive-ba ellövi minden Androidos teló a képeket ha beállítod,csak nem emlékszem, nem ront-e a minőségen. Nem kötözködni akarok csak kíváncsi vagyok
Egy vásárlást tervező kolléga kérdezett privátban, a véleményem itt is hátha valakinek segít a döntésben:
Szerintem rendben van, tetszik. Sokat nyúzom, 3 email szinkronizálás, WiFi, adat, BT napi 14 órában bekapcsolva, átlag 5-6 óra képernyőidő, szóval üzemidő OK. 3s Prime nagyobb akksija sem tudott sokkal többet. Sebesség jó, 3s Prime-ot veri, nem akad, újraindulás nincs. Egy dolog van, hogy gyakran némítom a hívásokat a fülemmel, nem jó helyen van a fülem vagy az érzékelő
, de ha figyelek, nincs gond, megszokás kérdése. Rezgése, hangereje jó, felbontás nekem elég ekkora képernyőn. Fotók telefonon jók, gépen nem néztem még.
A szoftver frissítésről változatlanul az a véleményem, hogy ha nem romlott el, ne javítsd meg. A 3s Prime eredeti Eustock szoftverrel megy a mai napig, barátnőm használja, semmi baja.
-
NoMagix
addikt
válasz
gyulazsolti #265 üzenetére
Használd egészséggel, jó sokáig!
Hamarosan érkezik az enyém is, RN4 volt az előző, de nem bírta a vizet...! -
NoMagix
addikt
válasz
gyulazsolti #263 üzenetére
MI cloud-ban megy?
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Biztonsági mentést, hogyan lehet felküldeni felhőbe, Google Drive-ba?
Itt keresném, be is állítottam a gmail-es fiókot, de csak nem teszi fel. [kép]
-
trobi28
addikt
Én stabil verzióval használom, vagy valami hasonlóval, amivel kijött gyárilag. Én nem romolom és csak azért nézek be néha ide, mert nem a romolásról szól a topik
Volt Mi A1 -em, de a végén már nem olvastam a fórumot, mert csak az ment
Ezért nincs tapasztalatom más rommal, ezzel a stabillal meg teszi a dolgát ahogy kell -
Nimda
addikt
Ennyire nem bejövős ez a teló? alig pörög a topic
Sajnos nekem egy 4x adta meg magát, a szerviz nem tudta megcsinálni. A 4x már kifutó típus, így egy ilyet kapok cserébe. Másod telefonnak, illetve tartaléknak lesz.
-
AnNa997
tag
Bocsi
-
AnNa997
tag
Olvastam jókat is meg rosszakat is róluk...Nem tudok dönteni...Eustock vagy Turbado ...
Vajon a Prémium gari nélkül is megéri? Eustock olcsóbb, de ha vissza kell küldeni 5ezerért, akkor ugyanott tartok, mintha Turbado-ról vettem volna...Prémiummal.
Meg ugye itt könnyebb visszaküldeni, mert elvileg kijön érte a futár -
AnNa997
tag
TURBADO B20-as Xiaomi Redmi 5-öt árul? Csak annyit írnak,hogy EU meg Globál...de valahol olvastam,hogy az nem feltétlenül jelenti azt,hogy támogatja a telefon a B20-at..:/Néztem a specifikációkat,de ott nem írják...
-
AnNa997
tag
Hát, igen...
Samsung szerintem nagyon túl van árazva, nem mondom, hogy nem jók...de egy idő után már nem csak a tárhellyel meg a RAM-al vannak gondok, hanem magával az alapfunkciókkal is...Samu után volt egy Xperia M-em. Mai napig lehet róla hívni, ha "butatelefonként" használom, akkor tökéletes. Csak ugye frissíteni nem tud, mert alkalmazásokat nem lehet SD-re menteni...Nem is volt szívem eladni, apám használta 1 évig és most el van téve pót-telefonnak
De a mostani Y5II is eldöcög, alapdolgokban sosem hagy cserben, csak hát..azt hittem, hogy nekem elég lesz az 1GB RAM meg a 8GB ROM
Tévedtem...
Valószínűleg Xiaomi Redmi 5 lesz a kövi, az reményeim szerint kibírja 2 évig és lassulni se fog... -
Barton
senior tag
"nem tudtam felvenni meg ilyenek" - ismeros Samunal, nekem is ilyen volt !
Nem vagyok egy hardcore user.
Nem vagyok a telefonok nagy baratja sem, sokat dolgoztam callcenter mellett.
A Redmi 5 eddig meg nem okozott csalodast.
A sebessege boven elfogadhato ennyi penzert.
A regi Samunal jobb.
Van meg egy 2017-es A5-om is ceges, az se olyan rossz.
Tomeguk kakukkra/grammra =!
Lemertem! -
NoMagix
addikt
Hol lehet élőben megnyomkodni egy ilyen telót?
Voltam MM-ban, de ott csak Redmi 4X és Note 5A volt. -
AnNa997
tag
Ezt írja a Turbado: "2 év teljeskörű garanciát biztosítunk a termékhez, párhuzamosan a gyártói garanciával, hogy Ön hiba esetén biztosan ne maradjon megoldás nélkül."
Nem tudom, melyik bolt lenne a legjobb...De pl a 3GB-os Moto G5 csak itt kapható kb 40ezerért. Máshol jóval többe kerül...:/ Xiaomi meg...most néztem, Smartshop árul kéket -
Richoo44
aktív tag
Motorola szervíz TMX. Na abban a szervizben semmi köszönet nincs.
Egyébként a Turbado garanciát nem ismerem, de sok esetben ha gyártói a garancia, azt a forgalmazóhoz küldik, aki ki tudja kicsoda. Párszor beleszaladtam ebbe, néhány boltnál.Nem biztos, hogy itt is, csak érdemes kideríteni.
-
AnNa997
tag
válasz
Richoo44 #229 üzenetére
Turbadon venném mind a kettőt,ott 2 évet adnak
Nem,még nem döntöttem el teljesenLeginkább az dönt majd,hogy egy hét múlva melyik lesz 40-43 ezer
mert folyton változik az ár a Turbadon...ha meg elfogy és jön új,akkor annak megint magas az ára...:/
Wayteq milyen? Motokat hol javítják? -
Richoo44
aktív tag
Szerintem Te mér rég eldöntötted, hogy a Motorolát veszed, csak hát egy Xiaomi topicban tetted fel a kérdést
.A Wayteq javítja a Xiaomikat hivatalos szerviz.
De ha a garancia ideje fontosabb szempont, akkor mindenképp a Motorola legyen, hiszen ott nem rizikózol egy év után. -
AnNa997
tag
válasz
Richoo44 #227 üzenetére
Nem is elvárás
Hát,igazából a legfontosabb az,hogy nincs fix keresetem,tehát diákmunka...emiatt nem mindegy,hogy milyen telefont veszeklehetőleg ne kelljen egy év múlva lecserélni...:/ meg legyen jó a szervízháttér...Xiaominak milyen?
Annyi még,hogy Moto előnye,hogy kivehető az akksi... -
Richoo44
aktív tag
Nekem eddig az akksi bőven kibír egy napot.De én nagyon nyúzom, GPS, Mobilnet, Telefon, E-mail (2fiók folyamatos szinkron) ,néha kamera.Ezek mellett estére még 30-40%-ból gazdálkodhatok.
A kamera nekem nagyon tetszik, tettem fel Fototrendre pár képet, nézd meg, ha érdekel.Ezek mind gyári képek.
A videó témába azt olvastam, hogy az utolsó frissítés javított a hangon.(én nem videózok, csak fotózok vele.) -
Richoo44
aktív tag
-
AnNa997
tag
válasz
Richoo44 #216 üzenetére
Jaaa
már meg is lepődtem. az azért durva lenne
Az a helyzet, hogy mind a kettő szimpia Redmi is, meg a Moto is. Lehet, hogy megveszem pl a G5-öt, majd max ha nem jön be, kicserélem. Elvileg erre van lehetőség, 14 napon belül...visszafizetik. Azért a Moto-t, mert kifutó termék a legtöbb helyen, emiatt az lehet, hogy el is fogy, ha előbb szerzem be a Xiaomit...
Ha a 4. Redmid...akkor a kérdésem az volna, hogy milyen gyakran cserélted?És azért, mert bedöglött...vagy más okból...?
-
AnNa997
tag
válasz
Richoo44 #214 üzenetére
"De eddigi tapasztalatok alapján ritka, hogy egy évig bírj egy Xiaomi.
" azaz...lehet, hogy fél év alatt bedöglik?
az nem túl király, mert a mostani Huawei Y5II-m is már másfél éves és kutya baja
csak kicsi a tárhelye, meg hát...kevés az az 1GB RAM
De nekem fontos lenne, hogy min másfél évig azért kihúzza....
Hát, ja...csak a Motorola meg már egy éve kint van, de az talán tovább bírja, mint 1 év -
Richoo44
aktív tag
Ez a garancia téma mindig felmerül a Xiaomi készülékek kapcsán( ahogy a legtöbb kínai telefon kapcsán is.)
Szerintem az egy év pont az az idő, ilyen kiadásnál, hogy belefér, ha egy év alatt megfekszik a vas.De eddigi tapasztalatok alapján ritka, hogy egy évig bírj egy Xiaomi.
Lehet bővíteni, de nekem kényelmesebb, hogy nem kell kártyán tárolnom az adatokat, de ez szubjektív.
Nekem nem pixeles a kijelző, de akinek pixelhuszár szeme van, az mindig azt nézi, hogy hol nem stimmel valami.Szerintem király a Redmi kijelzője.(itt elérkeztünk a másik kérdésedhez is, Redmi 5 telóm van,)
A káva kérdés meg olyan dolog, ha designe fontos,és a vékony káva, akkor a sérülékenység mindig benne van a pakliban.
Nekem személy szerint jobban tetszik a Redmi, de lehet hogy elfogult vagyok, nekem ez már a 4. Redmi készülékem.
Engem megvettek
Láthatóan a Motorola felé billen a mérleged nyelve.
Szóval ami szerinted szimpatikusabb. -
AnNa997
tag
válasz
Richoo44 #212 üzenetére
Nehezen megy a döntés
A G5-ben az tetszik, hogy kisebb. A tároló annyira nem gond...szerintem...lehet bővíteni,nem?ja, és végül a 3 GB-osat fogom megvenni, TURBADO-n most 40ezer, csak maradjon még annyi egy darabig még
Nem látszanak a pixelek a Redmi 5-nél? Kisebb a felbontás...emiatt szebb a képe a G5-nek,nem?
Eustock csak 1 év garanciát ad, a Turbado 2évet....emiatt is agyalok...de ott drágább is.
Megbízhatósága milyen? Nem fog bedögleni 1 év múlva? Meg a kis káva miatt nem sérülhet meg a kijelző?
Neked Redmi 5 van? Vagy másfajta Xiaomi? Mennyi ideig bírják?
Ah, nehéz döntés.köszi a választ.
-
Richoo44
aktív tag
Mindenképp a Redmi 5-öt ajánlanám.
Leginkább azért, mert a G5-ben Snapi 430 van, a Redmiben az újabb Snapi 450.
Ami még a Redmi mellett szól, hogy ott csak HD+ kijelzőt kell meghajtani a vasnak, a G5 esetében FULL HD.
RAM kérdésben te érzed, milyenek az igények, de azért a tároló miatt mindenképp érdemes elgondolkodni.
(Redmi 32GB vs Moto G5 16 GB).
Az Eustock nagyon megbízható. -
AnNa997
tag
Ja,és még annyi,hogy Eustock vagy Turbado?
nem kevés az 1év garancia?
-
AnNa997
tag
Hali!
Nemsokára tervezem (végre talán) a telefoncserèt...végül kettő mellett tettem le a voksomat...a Redmi 5 és a Motorola Moto G5 mellett...melyiket ajánljátok? Melyik megbízhatóbb?
(Moto G5-öt lehet,hogy 35ezerért beszerzem a Telekomtól,de az sajna csak 2GB,viszont stock android...emiatt talán elég a 2GB is.) -
tom120514
őstag
Én vettem itt HA-n gyorsban egyet, semmi baja, jön még kétféle Kínából, majd meglátjuk. A valamilyen jobb mint a semmilyen, bár én nyuszi vagyok, amíg nincs fólia addig a gyárit sem szedem le, barátom ugyanolyan telefonja (az előző) fólia nélkül hibátlan évek után, szóval szerintem műbalhé, felesleges amit csinálok
-
Barton
senior tag
Én is vettem egy Redmi 5-öt, eddig csak Samsung telefonjaim voltak.
Eddig nem találtam hibát.
Az IGO nagyon hamar megtalálja a műholdakat.
Milyen kijelzővédő fólia lenne a legjobb hozzá? -
Laki
tag
Nekem nemmüködik a suite,nemlátja,van más alternativa?
-
-
NoMagix
addikt
Sziasztok,
van itt olyan, aki Redmi Note 4-ről váltott?
Tavaly volt egy RN4-em amit sikeresen eláztattam, most a tartalék Sam J3 2016-ot is ügyesen kukáztam, így keresem az utódot!
Elsősorban az akku és a kijelző érdekelne, illetve, hogy milyen a rezgése, mert a RN4-ben nagyon gyenge volt, még a mellényzsebben sem éreztem, nem hogy a nadrág oldalzsebében!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kis telefon, gigászi telep elvet a Xiaomi méretes képernyő, szűkösebb kávák koncepcióra cserélte, a méretes telepet pedig beáldozta. Az eredmény jó, de erős a házon belüli konkurencia.
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem lesz One UI Watch 7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone (1) 5G 8/128GB Dual Sim Mobiltelefon
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest