Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne mivel, jó a telefon de sajnos megcsináltam a gyári vissza állitást.
És nem tudom a kódot amivel a telefont fellehetne oldani.
You tube több [video] is van amely Redmi 5 MI Account Lock Remove foglalkozik.
Működnek ezek, vagy kuka a telefon? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen telefont,nem volt jó a töltő.
Újjal már működik.
Csináltam hard resetett,de sajnos kér kódot így nem tudok tovább lépni.
Tulaj azóta lecserélte a telefonszámot.
Hogyan tudnám feloldani a telefont? -
ahenobarbus
tag
üdv,
Adott egy redmi 5-söm, aminek törött a kijelzője. Van bevált beszerzési forrás Kínából kijelzőre? Esetleg valakinek egy ép kijelzős, de más hibákkal megvert telefonja a fiókban?
uff, ocs.
-
YLi
tag
Szia!
Én nagy megelégedéssel használom a pixelexperience főzetet. Nagyon bejön a vegytiszta droid ill a Pixel launcher. Gyors, gyorsabb az eredeti ROM-nál, stabil és a szakács minden hónapban frissíti a biztonsági patch-et és egyéb bug-ok véget. A LineageOS számomra túl BMW leves, de kinek a pap, kinek a papné. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Valaki próbált esetleg a Redmi 5-re másik, alternatív firmware-t rakni?
Pl. LineageOS 18.1
Ez vajon gyorsabb lenne rajta? Hogyan futna?Alapvetően ellennék a gyári firmware-rel, de van egy idegesítő bug az enyémen, gyakran a érintőképernyő nem érzékeli az ujjamat. Olyankor le a gombbal lezárom sötét képernyőre, majd újból felébresztem az ujjlenyomattal, működik. Ez elég gyakran előfordul. Emiatt gondolkozok másik OS-en.
-
ati3738
aktív tag
Segítség! A kislányom Redmi 5+ vipe-ot csináltam billentyű kombinációval. Viszont az Mi fiókba nem enged be azzal a jelszóval ami win gépen email címmel működik. Ez által a teló használhatatlan. A miflash unlock csak 50%-ig fut.
Valaki! -
gakushi
friss újonc
Sziasztok!
Olyan gondom van a telefonommal, hogy bekapcsolt állapotban nem érzékeli a töltőt. Ha kikapcsolom a telefont és így helyezem töltőre, a töltés működik. Ha ilyenkor bekapcsolom a telefont a töltés folytatódik. De ha megszakitom újra kezdődik a probléma. Mi lehet a gond? Köszönöm a segítséget. -
juve600
nagyúr
üdv
ma reggel mi logó fogadott,újrainditottam a telót de semmi, fastboot mód van de nem látja a gépem a telefont
mi lehet a baj ?
-
AryGi
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom, jó helyen vagyok-e, de megörülök.
Mai nap folyamán folyamatosan kapom, hogy a biztonsági alkalmazás lefagy.
Help! Jelentem én szépen, de van ötlet, hogy fogja abba hagyni?
Köszi, köszi. -
NoMagix
addikt
Búcsút intek!
Átnyergeltem egy Mi 9 lite-ra, ez a Redmi 5 marad a családban hiszen még mindig tökéletesen üzemel!
Sok sikert mindenkinek! -
akaido
addikt
válasz
NoMagix #1626 üzenetére
Eddig nem ismertem a "Sziamiaú"(remélem nem kapok ezért)
telefonok MIUI felületét, mert Huawei EMUI-s vagyok évek óta, de komolyan mondom, teljesen rendben lévőnek ítélem, így elsőre, Hókuszpókként elvarázsolt a gördülékenysége,
és még csak a felszínt kapargattam meg.
Anyukám 75 évesen tanulta meg az informatikai alapokat, szinte magától, némi segítséget kapott tőlem, (infó tanár is vagyok), és azóta aktívan használja is. -
akaido
addikt
A 80 éves anyukám most kezdett el használni egy Redmi 5-öt. A google fiókját és a facebookját beállítottam, és eddig teljesen elégedett vele, pláne az Alcatel 1X után.
-
Robynho
tag
helo,
látom, h ez a csop. még pörög.
Nekem olyan problémám lenne, hogy Xiaomi Redmi 4 TWRP és újratelepítés után a telefon valahogy nem éri el a tárhelyeit.., vmint a gyári mappákat sem találom.
pl.: a kamera nem tud képet rögzíteni, mert nincs elég tárhelye a telefonnak, és az elérési út (DCIM), mappa sincs nála rögzítve. Alkalmazások nem telepíthetőek, mert nincs elég hely. Egyébként pedig 8 giga szabad hellyel rendelkezik.
Mit rontottam el?!
Köszönöm előre is a segítségeket! -
7Sony7
addikt
Eltűnt. Van helyette csomagtelepítő.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Van rendszeralkalmazás frissítés, de kínai írásjeles. Tudjátok, mi ez?
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Igaz nem Redmi 5-ről kérdezek, de hátha kapok választ.
A lányomnak van egy Redmi 4A, ami jelez, hogy letölthető rá egy 503 megás MIUI 10.2.1.0 rendszer.
De, és ez az érdekes: feleségemnek szintén ilyen van és gyakorlatilag megrekedt a /ha jól emlékszem/ 8.6.4.0 verziónál. Manuális kereséssel sincs újabb. Naprakészt ír.
Ez vajon mitől lehet?
Mindkettő, itthon hazai üzletben lett véve, anno.
Köszönöm -
7Sony7
addikt
válasz
gyulazsolti #1606 üzenetére
Üdv. Konkrétan ezt nem tudom, de én már használtam vele ilyen jellegű kamerát. (Kölcsön volt, nem tudom a típusát)
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kamerát tudnám használni a telefonon? [link]
-
hippo0315
senior tag
Nem tudjátok, hogy 10-es android várható valamikor az RN8-hoz?
-
kokokka
addikt
válasz
dave987 #1600 üzenetére
Megoldottam. Ugyanis mint kiderült nem is egy fiókom volt
És én azzal próbálkoztam amit nem ehhez a telefonhoz csináltam. Ettől függetlenül nem lett meg a jelszó, így a másik eszközös megoldással próbálkoztam és sikerült. Feloldottam a telefont, kikapcsoltam rajta a MI fiókos biztonságot, leteszteltem egy FR-el, majd miután már nem kért semmiféle jelszót, töröltem ezt a fiókot is. Már úgysem kell, bár nekem még marad az MI A1.
Köszi a segítséget! -
kokokka
addikt
Tudom, hogy volt, én csináltam. De ennek vagy két éve, a fiokomat meg már töröltem. De ugyan úgy kéri, mindegy mit csinálok. Három hibátlan 5A van a családban és mind eladó lenne, de ezzel így nem tudok mit kezdeni. Van valami megoldás rá, de nem igazan értem a videókat a YT-on.
-
dave987
aktív tag
válasz
kokokka #1599 üzenetére
Szia. Pedig úgy tűnik be volt rajta állitva FR előtt egy MI-fiók. Annak a bejelentkezését kéri. FR előtt,amennyiben gazdát cserél a telefon törölni kell a google és MI fiókokat, úgy nem fog kérni semmit. Email vagy tel.szám alapján kotorjátok elő azt a fiókot. Pl egy másik eszközön próbálj bejelentkezni mi-szolgáltatásba lehetséges felhasználónévvel,ha csak a jelszó nincs akkor nyomj egy "Elfelejtettem a jelszavat" szerűséget és meg tudod változtatni.
-
kokokka
addikt
Sziasztok! Redmi 5a RF után MI fiók jelszót ker, de az nincs. Sőt, már fiók sincs így a visszaállítás is hallott ügy. Felesegeme volt, de csere miatt eladnám, így viszont használhatatlan. Tudna valaki egy értelmesen elmagyarazott megoldást device unlockra? Ha jól rémlik ezt írja ki. Köszi előre is!
-
dave987
aktív tag
Na hivatalosan is megérkezett az App Drawer Miui-ra, valamint ikonméret állítás is.
-
p.t.r
aktív tag
Azért ez elég ciki.. Néha figyegetem a Redmi 5 plus topikot is, eléggé megy a panasz a 11-es miui-ra akksimerülés téren. Van aki visszatért 10-re. Nincs kedvem most ilyennel szívni
-
batagy
őstag
Nálam is fenn van. Én se vettem észre semmit.
Illetve van egy bug benne azóta.
Normál esetben, ha felébresztjük a képernyőt az ujjlenyomattal (feloldjuk), akkor van egy effekt, hogy alulról felhúzza az ikonokat. Na most ez a bug, hogy néha az ujjlenyomat feloldás után nem viszi fel az ikonokat, és a főoldali desktop üres marad. Müködik minden tovább csak az ikonokat nem rakja fel.Ilyenre nem emlékszek a frissítés előttről.
-
p.t.r
aktív tag
Jött megint egy frissítés - V11.0.2.0ODAMIXM
Valaki próbálta már? Akksit nem zabálja? -
giroud199
senior tag
Esetleg miui10et rakta már vissza valaki 11rol? Le tudná írni a folyamatot? Köszönöm
-
giroud199
senior tag
Gyári toktól valaki nem szeretne megvalni? Szívesen atvennem, esetleg nincs valakinek komplett gyári kék hatlapja? Fekete kékben nagyon adna a készülék
Sajnos ez csak 2/16,de amint felall használható, viszont addig tud idegesitoen lassú lenni -
giroud199
senior tag
Fekete témát itt nem hozott a miui 11? Köszi
(Beujitottam egyet az a3 mellé, hiányzik a miui)
BÚÉK -
kisZ2
csendes tag
Sziasztok, frissítettem miui global 11.0.1-re és van néhány dolog ami nem működik vagy zavar:
- a főlapról jobbra húzva korábban elindult a kamera most ez nem működik
- kapott a rendszer pár új animációt (indítás után pl.) vagy volt korábban is nem tudom, de most én "zavaróan lassúnak" érzem. Ezeket ki lehet kapcsolni?
- belépés után balra söpörve vannak a parancsikonok. Ott megjelent az időjárás widget és a google kereső. Ezeket el lehet valahogy tüntetni? Én nem jöttem rá hogy kellene.
Köszönöm. -
GAbre
veterán
Ma elvileg kijött a 11.
De most nézem,ezen még mindíg 8-as android van.
9-es nem is lesz redmi-re? -
pit450
aktív tag
Sziasztok! Összefoglalót hol találom?
-
Imy
veterán
Még nekem sem ajánlotta fel a 11-et, mikor fogja? Amúgy nekem ráér.
-
Nimda
addikt
válasz
gyulazsolti #1572 üzenetére
Le kell tölteni a linken lévőt és azt betallózni (gondolom az OTA-t, én nem próbáltam).
-
At1kaHD
csendes tag
válasz
gyulazsolti #1570 üzenetére
Frisssítőcsomag kiválasztása, bocsi csak fejből írtam valamit.
-
At1kaHD
csendes tag
ha valaki nem akar várni: [link]
/Rendszerfrissítés, párszor rá kell nyomni a nagy 10 esre, majd fent három pötty, file megnyitása.../ -
dave987
aktív tag
Én is ma frissítettem.
-
bagkri01
őstag
Meg érkezett a miui 11 frissítés.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valakinek van hasonló problémája,hogy a készülék néha újraindul?
Legújabb rendszer van fent.Nem melegszik.
Antutu is végigmegy.De pl android beállításnál folyton újraindult. -
NoMagix
addikt
Második visszaállítás után majdnem tökéletes lett a telefon, viszont a közvetlen gyorshívás nem működik!
Kitudom rakni, de nem reagál, ellenben a névjegy működik!
Mi lehet a gond? -
NoMagix
addikt
Másfél éves telefonom folyamatosan szívat, eddig hibátlanul üzemelt!
Nem jönnek be az üzenetek,nem ment a viber, visszaáll a háttérkép, nem működött az ébresztés, tegnap már a gyors hívások sem működtek!
Most csinálom a második visszaállítást! -
7Sony7
addikt
Tegnap elkezdett zenét lejátszani a teló magától.
Feloldom a telót, semmi nyoma, hogy menne a zenelejátszó.
Lehúzom a felső redőnyt, ott sem.
Úgy tudtam leállítani, hogy újraindítottam a telót. Ilyenkor mi van? -
7Sony7
addikt
Üdv. Mostanában ha 4G-n vagyok, sokszor ha hívnak nem csörög ki a telóm, csak utána jön az sms, hogy nem fogadott hívásom volt. (Telekom). A telóm vacakol, vagy járt már így más is?
-
bobalazs
nagyúr
Open Camera ajánljátok e a gyári kamera helyett?
-
plo77
tag
Sziasztok!
GCam-ot szeretnék letölteni. Tudna vlki adni egy linket,hogy melyik verzió jó nekünk?
Köszönöm!!! -
Geza012
újonc
Üdvözletem, lefrissitettem pàr hete Android 8.1 miui 10.3.2 esre a telót.
A problémàm a következő:Nem reagàl az érintésre időnkét,és döcögősebb a rendszer is, valóban a lezaras- feloldàs megoldja a képernyő fagyàsàt,de zavaró és idàig tökêletesen működött a készülék.Sajnos a videofelvevő se kapott frissîtést.
Van rà mód eltàvolîtani a frissitést az előző verzióra? Köszönöm előre is.
-
YLi
tag
Sziasztok!
Használ itt valaki Digi-s SIM kártyát?
Az új stabil ROM-al bekapcsolható lett a VoWiFi az ismert kóddal *#*#869434#*#* .
Meg is jelent a menüben a
WI-FI-HÍVÁSOK menü. Be is lehet kapcsolni, de nem műxik. Próbáltam már mindent 1-es SIM hely, 2-es SIM hely újraindít. A *#*#4636#*#* kóddal belépve a tesztelés menübe:
Az előző ROM-on a Wi-Fi-hívás szürke volt, de most mint látható aktív. Viszont a "Preferált hálozattípus beállítása:" nem tudom jól van-e kiválasztva.
Factory reset még nem volt.
A VoLTE az megy rendesen az ezt megelőző ROM-on is és az új V10.3.2.0.ODAMIXM-on is. -
batagy
őstag
Nekem is feldobta tegnap este és egyből ráengedtem (gondoltam mielőtt visszavonják).
Az előző Oreo-s firmware már megvolt pár hónapja.A lenti virtuális gombok megváltoztak. Kicsit furcsa és szokatlan még. [kép]
A futó appok oldalon pedig felül megjelenik egy menü a Tisztító, Biztonsági vizsgálat, Mély tisztítás, Alkalmazáskezelő gombokkal. Nemigen volt rá szükség de hát mit tehetünk. -
zolem
aktív tag
[link]Mostantól elérhető hivatalosan.... 10.3 (telefon is feldobta)
-
Sacubitril
újonc
Sziasztok! A legújabb Global Stabil ROM-ot (V10.3.2.0) szeretném tiszta telepítéssel (régi ROM és adatok törlése, majd új telepítése) installálni a készülékemre. Jelenleg is Global Stabil ROM (V10.1.3.0) fut rajta.
Mi a módja ennek? A Mi-Recovery 3.0-ban nem látok "install update" opciót.
Csak bootloader nyitással twrp recoveryben lehetséges? -
Geza012
újonc
Sziasztok!
Tavaly októberben vàsàroltam a készüléket. Màr felmerült többször a téma a videofelvétel hangminőségével kapcsolatban.
Szintén azt tapasztalom,hogy körülbelül 1 màsodpercig hangosan,tisztàn vesz utàna sajnos "visszafojtja" a külső hangokat,halkabb,recsegősebb lesz.
Ezzel kapcsolatban nem vàrható valami frissítés,hogy végre ez javìtva legyen?
Esetlen Andoid 8.1 alatt ez nem lett javitva,ugyanis itt irtàk,hogy màsabb mint volt a kamera.Nekem nem irja a frissitest tovàbbra is MIUI 10.1 es fut,Nougat alatt.Próbàltam open cameraval is a helyzet ugyanez volt,mint a gyàrival.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Csak FYI-ként meg szeretnék osztani egy tanulságot, hátha más is szív vele.
Már korábban, pár hete, beállítottam a Xiaomi Cloud-ot mint felhőt, fotók mentése céljából. Regisztráltam fiókot stb.
Utána gyorsan merült az akksi, kb naponta 60-70%-ra visszaesett, az előtt heti egyszer töltöttem fel kb. Először nem gondoltam hogy a Cloud és/vagy a szinkronizáció okozza a merülést, de aztán sejtettem.Végül az alábbiakat letiltottam:
Beállítások -> Rendszer és készülék -> További beállítások -> Adatvédelem -> Hozzáférés értesítésekhez: Xiaomi aktiválás: Off
Beállítások -> Rendszer és készülék -> További beállítások -> Adatvédelem -> Alkalmazások hozzáféréssel -> Lent Egyebek -> Rendszer megjelenítése: Analytics: Off
Beállítások -> Rendszer és készülék -> További beállítások -> Adatvédelem -> Alkalmazások hozzáféréssel -> Lent Egyebek -> Rendszer megjelenítése: Mi Cloud mentés: Off
Beállítások -> Rendszer és készülék -> További beállítások -> Adatvédelem -> Alkalmazások hozzáféréssel -> Lent Egyebek -> Rendszer megjelenítése: Xiaomi aktiválás: OffAz tuti, hogy az előbbiek közül valamelyik szívta az akksit, mert azóta megint zsír minden. Nem merül.
A mentést máshogy fogom megoldani.Megjegyzés: ez már 8-as Androiddal készült, én még az előző , pár hónappal ezelőtti etapban megcsíptem a frissítést.
-
dave987
aktív tag
Hmm tényleg.
Na de nekem ami a legjobb és alig hiszem el,hogy megoldott két problémámat amit már azt hittem hogy hardveres gondok.
Az egyik hogy a telefont letéve,nem kézben fogva,nehezen reagált az érintésre,valamint a duplakopp is "mikor-hogy" működött.
Másik pedig a power gomb gyakran duplán nyomódott mikor megnyomtam,vagy épp sehogy.
Ezek teljesen megjavultak! Öröm és bódottá! -
zolem
aktív tag
Note:
Strictly No Leaking of Download Link of the Beta Stable ROM
Sharing the ROM download link is treated as leak and users may get warned and banned for violation.
Avoid posting repeated thread on the related OTA.
Do not hesitate to make any suggestion here.
Feedback your experience here. -
p.t.r
aktív tag
Sziasztok! Ma reggel valami történt a telefonommal. Nem hajlandó felnyitni a képernyőzárat, hiába rajzolom be a mintát, 1mp és megintcsak a képernyőzárat mutatja. Éjjelre ki volt kapcsolva, reggel meg ez fogad. Próbáltam újraindítani többször is, de semmi. Légyszi segítsetek
-
Sani0423
csendes tag
válasz
MikeWazowski #1 üzenetére
Lassan egy éve van meg és teljesen igazat adok neked. De körülbelül első hónapjaiban használtam a miui-t utána egyből váltottam romot rajta. Jelenleg aosp pie van rajta :)
-
Barton
senior tag
válasz
csabi98 #1513 üzenetére
Nekem is v10.1.3.0.ODAMIF verzio van installalva.
Probaltam volna fastboolva downgradelni( [link] ), de nem lehet mert a link: [link] rosy_global_images_V10.1.3.0.ODAMIFI_20181217.0000.00_8.1_global_60f90c50bf.tgz-re mutat!
Itt talaltam [link] rosy_global_images_V10.1.2.0.NDAMIFI_20181106.0000.00_7.1_global_33741100ce.tgz-t
Nem tudom jo-e?
Windows nelkul meg ugye elni nem lehet. -
bagkri01
őstag
válasz
csabi98 #1513 üzenetére
Ne görcsölj már annyit, telepítsd nyugodtan a developer romokat. Több, mint fél éve használom és semmi baja, mindig felteszem a frissítést is, nekem nem produkált még egyik sem ilyen kikapcsolós anomáliát pl? Az aksi idő is elég jó, pedig az én telóm már túl van pár töltésen, 1,5 éves a készülék.
-
csabi98
tag
Nos hát már millió féle megoldással próbálkoztam hogy visszategyem a Global Stable 7.1et a Global Developer 7.1 helyett,megnéztem sok videót és a legtöbbnél kéri a BL nyitását a downgrade miatt! Nos arra gondoltam ha nincs más választásom akkor BL nyitás és úgy megy vissza a Global Stable. Viszont az a kérdésem főként a gari miatt hogyha én nyitom a BL-t és visszaraktam a gyári Global Stable romot akkor azt vissza tudom zárni hogy teljesen gyári állapotban legyen?
Mert ha neadjisten valami lesz a telóval akkor nehogy magyarázás vagy Gari vesztés legyen miatta.
Ha esetleg tudtok BL nyitás nélküli ötletet az mégjobb lenne! -
csabi98
tag
Sziasztok! a legutóbbi Global Developer frissítés telepítése óta egy különös hiba ütötte fel nálam a fejét és nem tudom hogy ez csak nálam vagy másnál is jelen van.. De lényeg hogy este felteszem a telefont töltőre és azt csinálja hogy tölt de reggelre kikapcsol a telefon. Viszont ha bekapcsolom akkor az akku 100%on van!
Találkoztatok már esetleg hasonlóval?
Esetleg régebbi Dev romot tudok visszarakni egyszerűen? Most 9.5.30 van fent! És az igazat megvallva kicsit akadós is az előző verzióhoz képest! Bár amúgy elég kinlódás nekem ez a Global developer úgyhogy a legszivesebben Global Stable romra térnék vissza csak nemtudom hogyan kell mert mindenhol azt írják hogy Bl-t kell hozzá nyitni én meg azt a Gari miatt nem akarok de pedig jobb lenne nekem arra visszatérni! Ha valaki esetleg tud segíteni azt megköszönném!
Ui: a Biztonság appban is néztem az automata ki-bekapcsolást és nincs aktiválva (sose használtam!) -
AnNa997
tag
válasz
bagkri01 #1509 üzenetére
a sim tálca alatt van egy horpadàs és valahogy csak a fél telefon ferdült el 😀
de működik minden rajta, minimálisan gépeléskor is látom...
eséskor valószínűleg ràestem és utána kiesett a zsebemből,a lépcsőn találtam meg. kibírta...pont a felénél van amúgy a horpadás.
de akkor ettől nem lesz semmi... tölteni is tölt. mázlim volt... -
AnNa997
tag
sziasztok!
nos... történt,hogy ma reggel mentem le itthon a lépcsőn,a telefon (mivel nagy és nem fér be az oldalsó zsebbe) a farzsebben volt és megcsúsztam... én szerencsésen nem törtem el semmimet se, ellenben a telefon hátulja az egyik oldalon benyomódott és meghajlott a telefon... működik,most is arról írok, tölt is...de látszik és a műanyag keret ott meg is repedt. nem vészes,de azért ha lerakom az asztalra,billeg...
ilyenkor nem kell attól tartani, hogy esetleg az akksi túlmelegszik és baj lesz? gondolom,hogy nem javítható...
igazából, már temettem,mikor megláttam,hogy meghajlott...meg is lepődtem,hogy működik...
volt már más is ilyen szerencsétlen? hajlott meg már valakinek xiaomi? -
updog
őstag
Sziasztok! Feleségem Redmi 5-jén ösztönösen (a sajátomon ott van) a sim tűvel benyomtam a fenti mikrofont kártyacsere címén :( Azon kívül, hogy konkrétan valamin éreztem hogy keresztülmentem, némi erővel, lehet bármi probléma ebből (pl zárlat)? Csak netezésre használja, telefonálni egy buta Nokiája van. Köszi!
-
NoMagix
addikt
Köszönöm a választ!
Nálam is 2. sim a Digi, de az első az Telekom, ahogy a fiamnál is!
Az elmúlt napokban működött a Telekom kártyám és az imént is próbáltam hívni a saját telefonomat, tökéletesen üzemel.
Hívásnak a Telekom, internetnek a Digi van beállítva, de a hívás is üzemel a Digis kártyáról! -
MrCsiT
addikt
válasz
NoMagix #1504 üzenetére
Nem azzal volt a gond, hogy megy-e a net, vagy sem: a 2-es simnek volt betéve a Digis, és az 1-es telenoros sim száma a Digis sim berakását követően, a sima Redmi 5-ben egyszerűen nem volt hívható:
- többeknek az "a szám pillanatnyilag nem kapcsolható" üzenetet adta a szolgáltató;
- én próbáltam mind Digis, mind T-s simről hívni, mind a kettőnél azt tapasztaltam, hogy a végtelenségig kicsengett, de nem lett beszélgetés belőle.Később azt olvastam a témában, hogy mivel nem tud normálisan voLTE-t kezelni a Redmi 5, a kifelé irányuló hívásnál még csak-csak rájön a Digis sim, hogy ugyan váltson le 2G-re, vagy nem lesz itt beszélgetés, ám a befelé irányuló hívásoknál nem kap olyan parancsot a hívással együtt, hogy váltson le 2G-re, így azt nem is teszi meg és ez az oka annak, hogy nem hívható a telefon.
Logikus a fenti okfejtés, de nem vagyok telefonos szakember, sőt, Redmi 5 telóm sem nekem van, hogy "szén alaposan" utána olvastam volna a kérdésnek, ez amit leírtam, csak a tapasztalatunk.
Ha valakinek ezen a Redmi 5 modellen, 2 db simmel, rendesen működik a hívások indítása- és fogadása, valamint még az (akár APN felvételét követően) a net is - azaz, minden funkció, az kérem szépen, ossza meg, hogy mit csinált?
Net egyébként volt az általunk használt Redmi 5-ön is, csak a bejövő hívásokkal volt probléma. -
dave987
aktív tag
Van-e valakinek az a jelenség hogy a telefon kijelzője csak kézben tartva érzékel tökéletesen? Én ha például leteszem és csak a kijelzőhöz érek hozzá,akkor elég gyatrán érzékel. De ha csak kicsit hozzáérek a telefon más részéhez is,akkor már jól működik. Nem vagyok 100% biztos,de azt hiszem az üvegfólia nélkül is ezt csinálta. Gyengébb darabot foghattam ki? Sehol nem találok hogy ilyen hibáról írnának a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kis telefon, gigászi telep elvet a Xiaomi méretes képernyő, szűkösebb kávák koncepcióra cserélte, a méretes telepet pedig beáldozta. Az eredmény jó, de erős a házon belüli konkurencia.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest