- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
válasz
Viktor S #20671 üzenetére
Készüléket mielőbb kapcsold hozzá a mi fiókhoz (itt leírtam hogyan kell), mert csak a legalább 72 órája összekapcsolt eszköz bootloaderét nyithatod a fiókoddal, amire az engedélyt megkapod.
-
vince
őstag
válasz
orso0355 #20555 üzenetére
Tegnap már megerősítette spiderpig820 fórumtárs, hogy régióváltással nem csak letölteni, de szerkeszteni is lehet témákat, azért értetlenkedtem, hogy ma miért merült ez fel új információként
-
vince
őstag
válasz
grafnet #20542 üzenetére
Ez az egyik megoldás, a másik, hogy az összefoglalóban szereplő első TWRP-t kell feltenni (tehát nem a 3.1-est), az alapból tartalmazza az Advanced / Disable Verify opciót (lásd az összefoglaló végén a fotókat), nem kell külön flashelni, plusz azzal nem lesz kódolt partíciója sem.
-
vince
őstag
válasz
maestro87 #20535 üzenetére
Az összekapcsolás nem azt jelenti, hogy a telefonodon be van állítva egy mi fiók, ennél több kell.
1.) a beállítások között engedélyezned kell a fejlesztői menüt (a telefonról menüpontban a miui verzióra addig böködj, míg ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy)
2.) a Rendszer és készülék szekcióban válaszd a További beállítások opciót
3.) itt alulról a harmadik lesz a fejlesztői beállítások, erre bökj rá
4.) keresd meg a Mi Unlock állapota (vagy valami hasonló) pontot, itt görgess le és bökj a fiók hozzákapcsolása vagy valami hasonló pontra. -
vince
őstag
válasz
petya2000 #20523 üzenetére
Nem jár garanciavesztéssel a bootloader nyitása és másik rom telepítése.
(#20524) petya2000
Én itt vettem a Hydrogelt, de rengeteg találatot kapsz, ha az aliexpressen rákeresel az imak hydrogel redmi 4x kifejezésre (figyelj rá, hogy lesz köztük Note 4X-re való is, meg kell nézni a pontos típust!)(#20530) grafnet
Jogos, köszi az észrevételt! -
vince
őstag
válasz
petya2000 #20515 üzenetére
A Redmi 4X-hez, ahogy a Xiaomi telefonok nagy részéhez létezik multi rom (szlovák fejlesztés), egy multin alapuló, de további kiegészítőkkel felturbózható rom (mi-globe.com) és miuihu is (utóbbi kisebb palettára ugyan, de 4X-re az is van - a nevéből ravaszul kitalálható, hogy ez bizony hazai fejlesztésű). Ezek gyakorlatilag gyári romok, amelyeknek a kínai szoftver adja az alapot, a régiónkra vannak optimalizálva, ezen a vonalon érdemes elindulni, ha valami miatt nem vagy elégedett a global rommal. Nálam például az volt a válóok a globaltól, hogy az a tárcsázóban nem kezeli az ékezetes karaktereket, ha a számgombok segítségével keresnék a névjegyzékben.Korábban összegyűjtöttem, hogy miben nyújt többet a multi vagy hu rom a globalhoz képest. Ezek egyike sem produkál olyan hibákat, mint a 3rd party kendács romok, a heti kiadású fejlesztői vonal is remekül használható.
-
vince
őstag
válasz
maestro87 #20491 üzenetére
Akkor itt egy újabb érv a multi rom használata mellett, abban vígan működik továbbra is, gyanítom azért, mert a kínai rom az alapja.
A bootloadert ki kell nyitni (ha még nem tetted, a mi fiókot a készülékhez kell kapcsolni minél gyorsabban, ettől számított 72 óra múlva nyithatod a bl-t, az engedélyt ennél jellemzően jóval korábban megkapod), majd a xiaomi.eu vagy mi-globe.com oldalról letölteni a megfelelő romot.(#20496) orso0355
Ha a régióváltással is meg lehet kerülni, akkor a romcsere sem kell, bár más előnye is van ezen túl -
vince
őstag
válasz
csabulaxi #20469 üzenetére
Februári hír: Magyarországon és más európai országokban tiltva lesz a Téma és a Mi Üzenet app!
"Ha ezekben az országokban a felhasználók a következő verzióra frissítették a MIUI-t [...], a Témák alkalmazás már nem lesz elérhető, és a felhasználók nem fogják tudni használni a Témák weboldalát, hogy letöltsék a témákat az eszközükre. A felhasználók telefonjain már tárolt témák és háttérképek nem érintettek és továbbra is használhatók, az alapértelmezett témákra, értesítési hangokra és háttérképekre szintén nincsenek hatással. Ugyanakkor a Mi üzenet szolgáltatás is letiltásra kerül." -
vince
őstag
Esetleg a konkrét tapasztalatokat összegyűjthetnénk a kipróbált fóliákkal kapcsolatban (fotók, link, ahonnan vettük, egy-két mondat vélemény) és ez a gyűjtés (mondjuk egy Google sheet) bekerülhetne az összefoglalóba. Mit gondoltok?
-
vince
őstag
válasz
trebrona #20146 üzenetére
Anyósomnak vett Redmi Note 5A-nál hiába állítottam be a saját fiókomat, nem lehetett kikerülni a 360 órás várakozást
Na, az a telefon azóta sincs nyitva -
vince
őstag
válasz
kakuk.tamas #20129 üzenetére
Ha boltban vetted, akkor biztosan nem custom rom (pl. miuihu vagy multi, esetleg az ebből származtatott mi-globe) lesz rajta, hanem global, zárt bootloaderrel, amit 3 nap múlva nyithatsz majd. Most vettünk egy ilyen telefont a család egy idősebb hölgy tagja számára (első okostelefonja szintén), neki a legfrissebb stabil multi romot tettem fel.
-
vince
őstag
-
vince
őstag
mi-globe van fent most nekem is, de nagyon zavar, hogy a wifi kapcsoló widget rajzolata fekete és nem változik akkor sem, ha aktív a kapcsolat. Gyakran kapcsolgatom ki-be a wifit, szükségem van a gyors vizuális visszajelzésre. Az eddig próbált romok (global, hu, eu) mindegyikén jól működött, csak itt nem. Ez nálad is ilyen?
Szerk.: esetleg a romba integrált MiUI Beauty Mod okozza?
-
vince
őstag
válasz
boldi89 #20059 üzenetére
8.3.22 a legfrissebb miuihu, de ez többünknél paranormális jelenségeket mutatott telepítés után, így én a 8.3.15-öt ajánlom. Itt megtalálod a korábbi verziókat is. Fejlesztői romoknál a verziószám a kiadás dátuma.
Tegnap kb. egy hónapnyi képernyővédőmentes lét után feltettem a hydrogel (imak
) fóliát. A felrakás nem volt egyszerű, annyira össze van gyógyulva a fólia az egyes számú védőréteggel, hogy sokáig azt hittem, hogy valami selejtet kaptam, ahol csak a nem létező fóliára ragasztott két védőfólia van, közöttük semmi, de aztán hosszas kaparászás után sikerült lefejtenem. A vicc az, hogy a felrakás után lehúzandó fólia sokkal könnyebben lejön, mint amit elsőnek kellene levenni
Egyébként valóban remek a fólia, csak a felső kivágásoknál látszik, hogy van valami plusz réteg a képernyőn.(#20064) mike1334
Nillkin frosted shield -
vince
őstag
válasz
SenorGrande #20006 üzenetére
Átmenetieg állítsd át spanyolra a régiót, így jó eséllyel fel fogja ajánlani.
-
vince
őstag
A kijező síkja fölé nyúlik ez is (kb. annyival, hogy egy tg-vel teljesen síkba kerül), de alul és felül valóban nem véd. Cserében nem bumfordi, véd és szép
-
vince
őstag
válasz
DeFranco #19918 üzenetére
Szűk öt nap múlva lejár két licites.
-
vince
őstag
-
vince
őstag
válasz
gombi175 #19802 üzenetére
miuihumulti (eu) rom van a telefonomon és hibátlan a hotspot (itt írtam róla, bár más hibajelenség kapcsán, de a lényeg azonos), nem kell dns szervert kézzel beállítani a klienseknél.szerk: elfelejtettem, hogy visszamentem multi romra (kiszámíthatóbbak a frissítések), ott is jó a hotspot
-
vince
őstag
válasz
#65675776 #19745 üzenetére
Én vettem rá egy matt fóliát, na az rettenetes volt. Ha találsz jót, oszd meg a tapasztalataidat róla.
Vettem azóta sima fényes fóliát (5 darab volt a csomagban), az nem volt rossz, de megsérült, levettem, azóta fólia nélkül használom, pedig van itthon 5-féle üveg és fólia, köztük hydrogel, de egyelőre elvagyok nélkülük -
vince
őstag
válasz
ParaBlade #19682 üzenetére
A Note-ot nem ismerem (azon túl, hogy nekem túl nagy, nincs tapasztalatom vele), csak a 4X-ről tudok nyilatkozni. Az szerintem természetes, hogy a fórumban leginkább a problémák kerülnek megbeszélésre: senki nem jár ide csak azért, hogy beírja, hogy aznap is rendben működött a telefonja. A készülék gyári rommal is teljesen jól használható, de minimális "befektetéssel" fel tudsz tenni főzött (de gyakorlatilag a gyárival azonos minőségű, azonos forrásból származó) 3rd party romot.
Az értesítési ledről épp a napokban volt szó. Két dolognak kell együtt lennie ehhez: korai készülék és eu vagy hu rom. Ha most veszel új készüléket, 99%, hogy hardveresen fehér leddel szerelték, azt nem fogod tudni rábírni semmilyen rommal sem arra, hogy színesen (fehértől eltérő színekben
) világítson.
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #19604 üzenetére
xiaomi.eu, itt klikk a roms download menüpontra, ez az éppen aktuális verzióhoz visz. Az első hozzászólásban ott lesz a stabil és a fejlesztői romok linkje is.
Romváltáskor tiszta telepítés javasolt.
-
vince
őstag
válasz
Lackooo84 #19587 üzenetére
Nekem jó a Telekom app ikonja. A led a korai verziókban rgb (de ezekben sem világít a piros, zöld és kék komponens önállóan, csak kettő vagy három szín egyszerre), újabban hardveresen fehér. A saját telefonomat tavaly májusban vettem, az színes (gyártási dátumot nem tudom, mert kidobtam már a dobozát), de van nálam most egy 2017. 10. havi 4X is, az kizárólag fehéren tud világítani.
(#19589) siddis
negatív -
vince
őstag
válasz
arnyekxxx #19572 üzenetére
Az összefoglalóban első helyen lévő twrp-t tedd fel. Utána bootolj be twrp-be és Advanced menüpont, majd Disable Verify, így be tud bootolni a gyári szoftver.
(#19573) bb71
de -
vince
őstag
válasz
Freeman007 #19509 üzenetére
eu és hu is ota frissül
-
vince
őstag
válasz
Freeman007 #19507 üzenetére
Santoni a készülék kódneve, erre készült verzió fut a telefonodon. Ha nyitva a bl és van trwp, én inkább egy eu vagy hu romot tennék fel (utóbbiból a 8.3.22 többünknél nem máködött jól, a 8.3.15 hibátlan), az már gyárilag gyomlált.
-
vince
őstag
-
vince
őstag
Meglepő módon azt, amit ír: Add your accunt and device in Miuis settings- developer options-mi unlock status.
A beállítások között engedélyezned kell a fejlesztői menüt (a telefonról menüpontban a miui verzióra addig böködj, míg ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy), majd a Rendszer és készülék szekcióban válaszd a További beállítások opciót, itt alulról a harmadik lesz a fejlesztői beállítások, erre bökj rá, majd keresd meg a Mi Unlock állapota (vagy valami hasonló) pontot, itt görgess le és bökj a fiók hozzákapcsolása vagy valami hasonló pontra. -
vince
őstag
Bootloader: a boot loader (magyarul rendszerbetöltő program) egy program, amely az operációs rendszer betöltésének folyamatát indítja el. A mi telefonunk összesen 3 módban képes bootolni, azaz betölteni: az első maga a rendszer, a [...] másik kettő betöltési mód a recovery és a fastboot mód (fastbod mode = fastboot mód).
Miért jó a bootloader feloldása? A zárt Bootloader lényege, hogy csak gyári programokat tudunk telepiteni a telefonra, de még azt sem miden esetben sajnos. Például: gyári OTA frissitést fel tudjuk telepiteni, a gyári, recoveryben flashelhető teljes rom zip-et is fel tudjuk telepiteni, de például fastbooton keresztül a teljes gyári fastboot zip-et már nem tudjuk, hiába eredeti programról van szó, nyitott bootloader szükséges a telepítéséhez. Tehát zárt bootloaderrel csak gyári dolgokat tudunk telepiteni, de még azt sem minden esetben. Custom rom/recovery/kernel vagy bármi más telepitése (pl root) nem fog menni zárt bootloaderrel.
Ja, ha ki szeretnéd nyitni, már most kapcsold hozzá a fejlesztői beállításokban a MI fiókodat a telefonhoz, mert csak az ezt követő 72 óra lejárta után tudod kinyitni.
-
vince
őstag
válasz
grafnet #19291 üzenetére
teszem fel a Multi ROM-ot! Ott legalább nincsen ilyen alattomos dolog
A feleségem Redmi 3S készülékén xiaomi.eu (a.k.a. multi) rom van és a múlt héten csinálta ugyanazt, mint amivel most többen küzdötök a 4X esetében. Nem volt szoftverfrissítés (hétköznap volt, a dev meg péntek este jön ki OTA-n) – hosszas próbálkozás után a twrp factory reset segített rajta
-
vince
őstag
válasz
grafnet #19115 üzenetére
A fekete színű nagyobb méréstartománnyal bír, én ezt vettem. Kérdőjelet köszi
-
vince
őstag
válasz
glacious #19110 üzenetére
Na, jó ezt tudni, köszi! Az én noname qc3-as töltőmmel a korábban leírtak szerint dolgozott.
-
vince
őstag
válasz
grafnet #19106 üzenetére
Nincs tapasztalatom a sajátomon kívül másik mérővel (pontosabban volt egy Orso által linkelt Keweisim is, de mivel nehézkes volt a leolvasás, elajándékoztam és lett helyette a KCX-017), és mivel az általam elérhető eszközök egyike sem tud QC2 vagy 3 gyorstöltést (a 4X sem, csak 6,5V 2A körüli értékeket), a saját mérőm esetében sem tudom biztosan, hogy egyáltalán kompatibilis-e ezekkel a protokollokkal. Az enyém mérési tartománya elvileg 3 és 15V közötti (legalábbis ez van ráírva
- létezik belőle 3-7 volt méréshatárú is, én direkt a nagyobbat vettem), ez akár még lehetővé is tenné.
Egy kérdőjel azért sokat segített volna dekódolni a kérdésedet
-
vince
őstag
válasz
albiosz #19090 üzenetére
Ha be szeretnéd járatni a friss alis reged, menj át a szaktopikba, ontják a népek az olcsó
kacatokatvennivalót -
vince
őstag
válasz
orso0355 #19078 üzenetére
+ (#19079) albiosz
Én inkább egy kábellel rendelkező mérőt javasolnék (KCX-017), annál nem a fejedet kell forgatnod, hogy le tudd olvasni a kiírt értékeket, hanem a mérőt, plusz van rajta mikrousb bemenet, amivel töltőkábelt tudsz mérni (ilyenkor nem a mérő gyári kábelét csatlakoztatod a töltőhöz, hanem a mérendő kábelt a mérő microusb aljzatába).
-
vince
őstag
Tud valami gyorstöltést (nem QC3, de az 5V/2A-nál több), de szerintem nem éri meg, itt írtam a tapasztalataimról.
-
vince
őstag
válasz
Levi123 #18330 üzenetére
Két headsettel használom (Plantronics M50 és M70), telefonálás közben a lakásban mászkálni szoktam, a telefon ilyenkor többször az asztalomon marad, de jó a vétel akár falakon keresztül is. Kollégámnak Redmi 3S telefonja van, ha a kocsijából hív (Yaris gyári bt kihangosítóval), ott szokott előfordulni ez a gyors ütemű szakadozás.
-
vince
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #18297 üzenetére
Jól van, az újévi ünnepek után nem lehet mindjárt maximális fordulaton pörögni
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #18209 üzenetére
A kérdező viszont nem tudja és nem a home hosszan nyomva az alapértelmezett képernyőfotó mód, tehát megemlíthetted volna neki, hogy hol és hogyan lehet beállítani, nem beszélve a mindig működő hardveres gombos lehetőségről. A második mondatodat nem értem, ugyanazt fotóztad, mint én, csak egy lépéssel előbb.
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #18206 üzenetére
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #18172 üzenetére
Ezt értem, csak nem látom, mivel lenne jobb bárkinek, ha oreo ketyegne az egyébként mindent elfedő miui alatt nougat helyett. A feleségem Redmi 3S telefonja a (sosem használt) split screent leszámítva pontosan ugyanúgy működik 6-os androiddal, mint a 4X-em 7.1-gyel, hála a miuinak.
-
vince
őstag
válasz
grafnet #18145 üzenetére
Rég volt már (a kínai újév miatt lassan újra kell majd tanulni a frissítés menetét
), de nem emlékszem mostanában miuihus gixerre. Multiból viszont a 8.1.25-ből és a 8.1.11-ből is kiadtak egy v2-t, bár lehet, hogy pont nem a santoni volt az érintett, ennek nem néztem utána
-
-
vince
őstag
Én azt vettem észre, hogy minél gyorsabban töltöm az akkut, annál kevésbé lesz "alapos" a töltés, annál gyorsabban merül utána a telefon.
A munkahelyemen a Nokia 301-hez kapott fél amperes töltőm van, azzal jó lassan tölt, de sokáig bírja. Gyorsabb a hozzá kapott 2 amperes töltő, de gyorsabban merül. Vettem egy QC3-as gyorstöltőt (a telefon nem tudja a szabványt, de még így is gyorsabban tölt, 6 V és 2 A felett), ezt már nem is használom, mert sokkal kevésbé bírja, mint ha lassabban töltöm fel, az akku viszont ugyanúgy kap egy ciklust... -
vince
őstag
válasz
Black_Raven #17974 üzenetére
Nocsak, már a 4x-re is 360 óra a várakozási idő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest