Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• role_of_72

tag

válasz Upo #2522 üzenetére

Feltettem ide a 3 kép eredetijét, exifben ott van minden.

Részletekben valóban az S7e a legjobb, viszont a színekkel vitatkoznék. Nekem hideg/élettelen/valami van vele. Színekben szerintem az iphone a legjobb (meg a három közül szerintem ez áll legközelebb a Canon színekhez, szóval nekem ez a befutó :P ).

Azért lőttem HDR-ben a Redmivel, mert így jobb képet csinál, a múltkor kipróbáltam. Igaz kisebb a kontraszt, de egy pici S-görbézéssel szépen belőhetők a tónusok. Normál módban nagyon elmossa az árnyékokat, azt már vissza nem kapod... Viszont élességben még a "festményesen mosott, fátyolos" képével is hozta a régi Canon kompaktom szintjét, szóval nem panaszkodom, emlékképnek bőven jó. :)

Az iphone-t nem tudom... ránézésre azt mondanám hogy nagyobb rádiusszal élesít, aminek köze lehet ahhoz, hogy a leggyakoribb megtekintési méreteknél a nagyobb élesség látszatát keltheti - vagyis látok rációt emögött a döntés mögött. Plusz, két dolgot még idevennék: egyrészt ez egy 6S (tehát már van újabb modell - igaz S8 is van már), másrészt pedig akár maszatos is lehetett a lencse, nem tudhatjuk (az simán ronthat ennyit az élességen).

A leméretezés Lanczos 2 volt, 9x%-ban mentettem - bár egyszer átment paint-en is. :D

Új hozzászólás Aktív témák