- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
A kábel felépítése 1-az-1-ben megegyezik a Piston II-ével. Kapható barna-arany illetve csupa fekete kivitelben. Hozzám egy arany-barna érkezett egy "enyhén" nőies naracssárga-rózsaszín-színváltós fémdobozban, ami amúgy nagyon igényes, szálcsiszolt hatású.
Tartozékok: 2db steril párna a fülesre, 2 pár (4db) műanyag kupak a fülesre (fingom nincs mire szolgálnak)
-
Dominó85
addikt
válasz
Sziahomi #477 üzenetére
Én berendeltem 08.30-án kora reggel egy 1More fülest és ma kihozta a postás (11 nap) mi a szösz. Nos jelentem, hogy mind a Piston II-nek és 3-nak újabb vetélytársa jelentkezett vele. A cikk készülőben. Egyelőre egy gyors cikk lesz, aztán amint lesz időm szerkesztem. Sima füles, nem agybadugós (in-ear) és jó féle.
-
Dominó85
addikt
Nos én nem tudom, de CSAK és kizárólag az első verziós Piston II-re szavaznék. Ezek a később gyártott fehér, fekete, rózsaszín, és kutyaszar színű kiadások nem hiszem, hogy vannak olyan jók, mint az eredeti arany színű, aminek a barna párnája a mai napig finom csokoládé illatú!
Futáshoz a Piston II nem a legideálisabb. Kieshet a fülből. Viszont nyugalmi állapotban használva nem nehéz és szerintem egészen kényelmes is. A gumiharangjai pl nekem jobb minőségűnek és tartósabbnak tűnnek a 3-hoz képest.
-
Dominó85
addikt
Szia, a Piston II harangjai nagyobbak, lötyögnek a 3 harangján. Nem "kompatibilisek" egymással sajnos.
kmisi99
Tessék visszaolvasni egy kicsit. A hosszabb HSZ-ek fele ezzel foglalkozott a napokban. Számomra a bejáratott Youth és a szintén bejáratott Alap verzió között hangzásban ég és föld a különbség. Valamint a Piston 3 és a Piston II esetén én továbbra is (saját zenei ízlésvilágomnak megfelelően: rock, metál, dubstep, dubstep violin) egyértelműen a Pistion II-őt preferálom. -
Dominó85
addikt
Egyet kell értsek veled. Hangzásban eltér a két füles és rock/metál/koncert hallgatásra bizony a Piston II-es a jobb. A Piston II-vel lehet kicsit magasra tették a lécet. Nem csoda, hogy annak az ára igencsak stagnál egy bizonyos szinten, míg szó szerint xarrá akciózzák kint a Piston 3-at.
-
Dominó85
addikt
válasz
®abstract® #417 üzenetére
Sokan csak "out of box" emberek. Így vannak a telefonokkal is, hogy ha kiveszi a dobozból és faxa a szoftver, akkor az a márka király...
Szerintem meg akkor király egy termék, ha hazai közösség alakul ki körülötte és jelen esetben be van járatva. Okos teló esetében pedig lehet biztonságosan csiszolgatni a romját, mint egy gyémántot.
-
Dominó85
addikt
válasz
®abstract® #415 üzenetére
Végre valaki rajtam kívül, aki rászánta magát erre.
-
Dominó85
addikt
Az Aliexpress milliónyi webshop összessége. A bolt ahonnan vettem mára 4 gyémántból 4db plecsnire lett lefokozva. Több, mint 140 rendelésen vagyok túl, ennek kb huszada dispute, a többi OK. A Shenzen Chigon, vagy az ELE, HK Goldway és hasonló webstore-ok is az Alin vannak jelen. Szóval aki általánosít, az elgondolkodhatna egy kicsit (akinek nem inge, nem veszi magára).
-
Dominó85
addikt
No, érkezett hozzám 3db HAMIS Piston 3. Ha gondoljátok akkor a napokban csinálok összehasonlító tesztet. Ja és persze megy a dispute Aliexpress-en és a cikkben a hamis eladó linkje is benne lesz!
-
Dominó85
addikt
A lényeg, hogy nálad mind a kettő bevált és tetszik. Nem igaz? Én amikor valamelyik gyártó kihoz egy fülest és annak egy "olcsósított" változatát, akkor az olcsóbbat csak teszt erejéig veszem meg, mert tudom hogy nekem nem felelne meg. Természetesen a Youth a fiatalos, sportos embereknek lehet jobb választás. Könnyebb a háza, a hangzása OK és nem esik ki a fülből.
-
Dominó85
addikt
Az elektronika és a komponensek sem ugyanazok, ahogyan a készülék egyik legfontosabb eleme, maga a váza/háza sem. Nem mennék bele a részletekbe. Amúgy meg azért írtam kicsit oltóan, mert olyat állítottál normál teszt hiányában ami egyáltalán nem tükrözi a valóságot. Akinek a kettő között nem tűnik fel számottevő különbség hangzásban, az
- nem audiofil
- átlagos vagy kicsit xar a hallása
- nem ért a témához annyira, így nem tudja mit is kéne figyelni
- véletlenül, meggondolatlanul írt HSZ-t
stb...
Állapodjunk meg annyiban, hogy aki olcsón akar korrekt fülest, az vegyen Youth verziót. Aki pedig azért átlag feletti fülest szeretne és van is hozzá hallása, az vegye a Piston 3-at. -
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
AztaQ, nem semmi hogy ennyire másolják még saját terméküket is. Első blikkre amiket észrevettem/tünk:
Fake/Hamis
- jack csatlakozón fehér csíkok
- gomboknál silány minőség + nem egybeépített fémház
- 1More párna anyaga nem eléggé homogén
- fehér dobozon halvány és szabálytalan MI logó
- doboz alján bénán feltett matrica
- gumiharangok is gyanúsakSzívás, sajnos eléggé lutri.
Ahonnan én rendeltem eredetit és nem volt még (jogos) panasz:
Aliexpress #1 - jelenleg 19.89USD (szóval nem a legolcsóbb, de tuti igazi!) -
Dominó85
addikt
Igen, én egy ember vagyok, de egy egész audiofil társadalom erről papol, hogy még a csillió dolláros füles is szólhat EQ nélkül tompán. Más az, ha be van járatva (és itt nem azt értem, hogy hallgat vele az ember jó pár óra zenét) és az sem mindegy, hogy mi hajtja meg. Wolfsson chip, MaxxAudio vagy egyéb márkás hangkeltő chip, vagy egy utolsó fél centes akármi (nem leszólva bármit is, de marha nagy különbség van).
-
Dominó85
addikt
No miután ellopták bent a munkahelyemen a Piston 3-am. Megérkezett az újabb rendelésem. Total eargasm. Imádom a Piston II-őt is, de ez szebben szól. Újra öröm és boldogság!
-
Dominó85
addikt
A ZK-hoz is két kábelt kapsz és az egyik mikrofonos, gombsoros.
A Knowledge azon modelljei, amik a Piston 3-val pariban vannak azonos vagy magasabb árfrekvencián mozognak. Ott érdekes módon inkább a Piston széria éri meg jobban. A ZK fülhallgatóit jobban hamisítják, mint a Xiaomi-ét. Eddig haverom 6 különböző eladótól rendelt és csak a 6. (egyben legdrágább) volt eredeti ZK. És a hamisítványok jól néznek ki, laikus szemmel simán elsiklik felettük az ember, de a hangjuk a promós fülesek szintjén van. -
Dominó85
addikt
Erre csak ez a válaszom.
Eldobom az agyam 3 különböző pár felcsatolható párna, 2db filléres átalakító és igénytelen doboz... Ez nekem nem ér meg 50USD felárat.
A Zenith Knowledge hord-doboza sokkal minőségibb már ránézésre is. 2db jack-jack kábel szintén jár hozzá és mondjuk több benne az anyag (szintén ránézésre), mint a Xiaomi-ban (lásd torx csavarok és szegecselés). Úgy érzem jól döntöttem anno.
-
Dominó85
addikt
GearBest volt már többször is. Tessék a keresőt használni, nem tilos.
Amúgy mi kerül ennyibe a Xiaomi fejhallgatójában? - 92.99USD
Aranyból van vagy mi a fax? A Zenith Knowledge most akció nélkül 50USD, a Marshall pedig 65USD, Xiaomi kicsit elszállt azért ezzel az árral. 50USD-nél már kipróbálnám, de többet biza nem ér. -
Dominó85
addikt
válasz
A 2. Vesztes #246 üzenetére
Remélem nem voltam kemény. Célom az volt, hogy könnyebben tudj dönteni, illetve más aki olvassa ezt a HSZ-t, az is dűlőre jusson. Én szívem szerint mind a kettőt imádom. Borongósabb napokra a Piston 2-őt, míg vidámabbakra a 3-ast használom. No meg persze a zene típusától is függ.
-
Dominó85
addikt
válasz
A 2. Vesztes #243 üzenetére
Miért eddig ki nem dícsérte?
Most őszintén, ha egy kicsit olvasnál a sorok között a HSZ-eknél: A Piston 2 hangzásvilága a mély és robosztus hangok kedvelőinek dobogtatja meg jobban a szívét és dobhártyáját. Míg a Piston 3 hangzása kiegyensúlyozottabb, így valamennyivel gyengébbek a mélyei. Viszont ez utóbbi orvosolható EQ-val (hangszínszabályozással). Erre írtak itt páran pár apk-ot is: Rocket Player, n7Player Pro, Equalizer + Pro, MixTrax Pioneer...A Piston 2 max hangerőn hangosabb, de nem számottevően a Piston 3-nál. A Piston 2 mikrofonos kezelőgombos része lejjebb esik, így a Piston 3-nál e téren fejlődtek. Viszont így van aki szerint picit jobban húzza a mikrofonos rész a fülét (LOL, ez kb olyan, mint a 240gr-os telefon "hű bameg de nehéz, batár", míg a fél kilód pénztárcára senki sem panaszkodik...
).
-
Dominó85
addikt
Te tudod, hogy mennyire vigyázol a füllhallgatóidra. Én a helyedben kintről, féláron vagy az alatt venném meg az arany Piston 2-őt (és nem az Updated verziót = fehér, fekete, kutyafaxa színűt
). Egy év garanciát adnak itthon a fülesre. Eddig nem volt egyetlen olyan fülesem sem, ami egy éven belül tönkre ment volna. Szóval inkább vicces és pofátlan az itthoni ár. Persze akinek az idő a szűk tényező, az csengessen is érte.
-
Dominó85
addikt
válasz
bulikavagyok #214 üzenetére
Megoldás: Le kell fotózni és a képről beolvastatni a kódot.
-
Dominó85
addikt
válasz
A 2. Vesztes #201 üzenetére
Köszi, de kihagyom mert a munkámhoz elengedhetetlen a közel tökéletes vagy nagyon jó hallás. No meg ízlés és hallás ficamot se szeretnék kapni.
-
Dominó85
addikt
válasz
A 2. Vesztes #199 üzenetére
Nekem már úton van egy új. Szerencsére nem szokott rendeléstől számítva 20 napnál több lenni.
-
Dominó85
addikt
válasz
A 2. Vesztes #194 üzenetére
Haha egy, kintről, magyar/EU jogszabályok szerint magyar ÁFA összeg alatti termék után te szívesen emeled az ország büdzséjét? Hát én inkább vennék egy nagyobb bilit nekik, talán később fog ennyi xar folyni a fejünkre onnan...
-
Dominó85
addikt
Feleslegesen spóroltok a gagyibbra... Komolyan mondom, hogy pont edzéshez vagy ilyen használathoz az anyagminőségben sokkal jobb sima változat megéri a felárat. Nálam volt egy (1) napig egy Youth, elég os volt belőle. Piston 2-vel sincsen pariban. Én ha javasolhatom, ne garasoskodjatok ennyire. Főleg nem ekkora összegnél.
Amit a felár tartalmaz:
- jóval jobb hangminőség
- csavart, kevlárral védett kábel
- jobb anyagminőség és használat
- díszdoboz (vizuális plusz)Akinek ez nem ér meg rongyos 2-2,5k-t... No comment. Ahogyan az is no comment, ha valaki itthon veszi meg dupla áron a vacak 1 év gari miatt. Egy évnyi figyelem minimum kijár egy ilyen fülesnek.
-
Dominó85
addikt
Én Lenovo K3 Note MaxxAudio mellett használom. A gyári profilokkal több decibelt kapok, mint az EQ utánival. De piszok jól szól. Más kérdés, hogy egy hete nem találom a Piston 3-at. És egyszer már bent egy kolléga eltulajdonította... Van egy selytésem, hogy ez megint megtörtént. De most már a tyúkszemére lépek.
Biztos, ami biztos 4,5k-ért a megszokott Xiaomi resselleremtől jön majd még egy.
-
Dominó85
addikt
1,5 éves a Piston II-m és semmi baja, pedig kocsikerék alá is került egy taj parasztnak köszönhetően egyszer. Jobbik eset, hogy csak a fülhallgató és nem én.
Amúgy kintről kb 17-22USD-ért lehet megvenni. Ergo itthon megint undorítóan magas az ára. Jó pár hónapja az elsők közt vettem én is Piston 3-at és egyáltalán nem bántam meg. A Piston II pedig hibátlan állapotban pihen a még mindig finom csokoládé illatú párnájában, díszdobozában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest