- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
-
Cr00py
senior tag
válasz
ribarszki #3884 üzenetére
Nálam nincs semmi gond a wifivel, a router illetve a box között van 3 szoba, ez kb ~15m. ( Gigabites netem van, 5Ghz-n használom a boxot. Dual band a cucc, szal próbaképp rácsatlakoztam a 2,4Ghz-s hálózatra, itt is maximális volt a jelerősség, igaz a 2.4Ghz miatt kevesebbet is mértem, mivel az lassabb is.
A wifivel az a "gond" hogy egyáltalán nem stabil, illetve számtalan dolog blokkolhatja a jelet. ( Ha a routered tud 5Ghz-n sugározni, az is egy opció lehet, ennek kisebb a hatótávja, viszont cseréve gyorsabb, bár a 24mbps-t a 2,4Ghz is tudja bőven.
Nézd át a wifi csatikat. Van erre számtalan program, akár telefonra app is, amivel le lehet csekkolni a csatornákat. Olyat kellene keresni, ami kevésbé telített.A legegyszerűbb megoldás szvsz egy usb to lan átalakító lenne, mivel nincs gyárilag ethernet port a boxon ( feltéve ha a kábelezés megoldható )
-
Cr00py
senior tag
válasz
ribarszki #3879 üzenetére
Tegyél fel egy speedtest appot, próbáld végig a wifi csatornákat. Próbálj meg fix csatornát állítani, hátha az segít.
2,4 avagy 5Ghz-t használsz?
Ha van rá lehetőséged, érdemes lehet beszerezni egy usb to lan átalakítót, és kábelen adni neki a netet. ( itt a topikban vannak már kipróbált, biztosan működő típusok.
2.4Ghz-nél nehéz lehet viszonylag "szabad" csatornát találni, főleg lakótelepek, panel házaknál.
Itt nálunk is van rengeteg, pedig ez nem panel, én pont emiatt használok 5Ghz-t.
Egyébként nem tölt valami frissítést a háttérben, pl play store-ban?
Én kikapcsoltam az autoupdate-t, manuálisan frissítem majd ami kell + egy csomó dolgot letiltottam, ami felesleges. pl a kínai szótár/ billentyűzet, vagy mik azok.
Ez pár kbps tényleg nem optimális.
Én a speedtest-el kezdeném.
ha új a cucc, akkor nem hiszem, hogy tönkre ment volna.
(#3880) ClayMore : Azt sajnos nem tudom, hogy lehet-e , avagy miként. Gondolom alapértelmezetten a box belső tárhelyére tölt le / telepít. én sem olyan régóta vagyok box tulaj, illetve én még nem töltöttem le semmi közvetlen háttértárra, csak pár appot tettem fel pendrive-ról a boxra, amiket gépről töltöttem le apk formában. + ugye a playstore-ból letöltött 1-2 apróság, pl kodi.
-
Cr00py
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged