- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
válasz
KD6-3.7 #1609 üzenetére
Nem csatlakoztattál esetleg más okoskarkötőt, órát, Apple watch-ot?
Januárban egy hétig próbálgattam egy watchot, akkor töröltem mindenhonnan és leválasztottam a Band-et. Mikor visszatértem a Band-re ugyanezt tapasztaltam, mint nálad. Az ios visszaállításának kívül mindennel próbálkoztam, de nem segített.Végül vettem egy watch7-et és elfelejtettem a Band-eket.
-
chatran
őstag
iOs-en még külön van Mi Fit és Zepp.
-
chatran
őstag
Ha már Amazfit. Nekem Band 5 van. Elmegyek egy kb 2 órás biciklitúrára, rajtam a pulzusmérő övvel. A km óra szerint 130 alá nem megy a pulzusom, csak ha megállok pihenni. Mikor ránézek a Band 5 kijelzőjére, beállítva a percenkénti pulzusmérést, tekerés közben, mutat 80-as pulzust, pfff. Ha ilyenkor nyomok neki egy manuális pulzusmérest, akkor az esetek többségében hasonló értéket mutat, mint a pulzusmérő öv. Szóval sz@rt se ér a cucc. Persze indíthatnék kerékpáros workout-ot a Band-ről, de minek, az leszívná a telefon akkuját a GPS miatt.
Ezt figyelembe véve semmi értelme a percenkénti pulzusmérésnek.
Nálatok milyen a percenkénti pulzusmérés, edzés közben valós értékeket mutat? -
chatran
őstag
válasz
Bl.Gyo. #1156 üzenetére
Dehogynem, magasról le fogják sz@rni. A Mi Band4-et is teljesen elfelejtették, mikor kijött az 5. Pedig a 4 simán megkaphatná az 5 szoftveres újdonságainak nagy részét.
Ha jól emlékszem a Mi Band 3 kapott új funkciót, mikor megjelent a 4-es, ez volt az időzítő. Azóta nem rémlik, hogy funkcióiban frissítenék a régebbi szériákat. -
chatran
őstag
válasz
feloman #1138 üzenetére
Igen, ezt a véroxigénből méri valamilyen mágiával.
Amazfit Band 6 van nekem, ezen van ilyen szenzor, így nálam működik elvileg. Megnéztem az elmúlt egy hétben végig százas volt, így vagy egészséges vagyok, vagy sz@rt se ér ez a mérőszám, ahogy a többi (pai, stress stb) sem -
chatran
őstag
válasz
B. Tamas #1084 üzenetére
Nem pontos, mert az Amazfit Band 5-ösöm Zepp-et használ és ez nem okosóra, hanem egy Mi Band 5 véroxigén mérővel.
A Mi Fit a Xiaomié, a Zepp meg az Amazfité. A Zepp-be be lehet jelentkezni a Mi Accounttal, így a korábban a Mi Fit-ben rögzített adatok ott is látszanak. -
chatran
őstag
Global verzó jött, a dobozon angolul és kínaiul is fel vannak írva a Band tulajdonságai. A CE nyomat ott az alján. Inkább a global-t vedd, az a biztos. De ha nem tudod kuponozni, akkor nem éri meg a 40 dollárt, akkor már inkább itthonról az Alza-s 13 körül.
Nincs magyar nyelv a Zepp-hez sajnos, angollal használom. Mondjuk a magyar Mi Fit se volt egy nagy durranás, tele volt angol szövegekkel.
-
chatran
őstag
válasz
lócitrom #821 üzenetére
Minimálisan tér el a MB5 az AB5-től szoftveresen, Mi Fit helyett Zepp appal lehet párosítani.
Ha a MI Fit account-oddal lépsz be a Zepp-be, akkor onnantól mutatja a Mi Band-ekkel mentett lépés és alváselőzményeket is.
Első benyomások, összevetve a Band 5-tel:
- A doboza nem nyitható ki tépésmentesen (így nehezebb továbbadni, ha csak kipróbálásra veszed)
- A szíja hosszabb egy kicsivel, mint a MB5-nek
- Azonnal felismeri, ha pulzusmérés közben nincs a kezeden, nem tudja megmérni a levegő pulzusát a MB5-tel ellentétben
- 6 számjegyű kóddal le lehet zárni, úgy rémlik ez a MB4-ben még benne volt, az 5-tel eltűnt.
- Nincs hozzá pótszíj még a hivatalos forrásból sem, a reddit szerint jó hozzá a MB 3/4 szíja.
-Van az oldalán egy lyuk, gondolom az Alexát lehet ezzel vezérelni, sajnos Mo-n nem működik
-Az ikonok nekem gagyibbnak tűnnek összevetve a MB5-tel, nem annyira letisztultak, mintha csak muszájból csinálták volna -
chatran
őstag
válasz
R_e_n_á_t_a #771 üzenetére
Nem találtál, mert teljesen lényegtelen információ, hogy “mekkora mágnesesség” van benne. Tudtommal az Apple sem adja meg ezt valamilyen mértékegységben a watch vagy a magsafe esetében.
Az szerintem bőven elég, hogy a band a mágneses töltőre csatlakoztatva erősebb lóbálás után sem esik le róla.
A tesztelők szerint nem igazán éri meg 4-esről váltani, az újdonságok többségét egy szoftverfrissítéssel a 4 is tudná, de ez nyilván nem érdeke a Xiaomi-nak. -
-
chatran
őstag
válasz
gumisxxx #721 üzenetére
Eléggé új az Amazfit Band 5, hazai tesztet még nem találtam róla. Külföldi már van több is.
Ha nem lenne már Band5-öm, akkor biztos az Amazfitet venném, mert abban van véroxigén mérő és Alexa támogatás. Meg elvileg valamivel tovább bírja az akkuja.
Arról nem találtam egyértelmű információt, hogy a Band 5 szíja kompatibilis-e vele, tippre azt mondanám, hogy nem mert mintha csapottabb a kijelző alja és teteje, nem annyira íves mint a Band 5-é. Pótszíjak még nem igazán vannak hozzá az Alin, így elsőre ez a legnagyobb hátránya a Band 5-tel szemben.
11.11-én párszáz forinttal olcsóbban meg lehet majd venni Aliról az Amazfit shopból, de ez az Alzás ár ennyiért, garanciával verhetetlen. -
chatran
őstag
Jelentem megjavult iOS-en a lépeselőzmények mutatása a Mi Fit-ben az új frissítéssel. Év eleje óta nem működött, fehér képernyőt mutatott vagy csak simán kilépett az app.
Egész “gyorsan” dolgoznak a Mi Fit fejlesztői -
chatran
őstag
válasz
#26097408 #621 üzenetére
Na az éles váltás lesz.
Az egyik legolcsóbb aktivitásmérőről az egyik legdrágább okosórára.
Nyomogattam már párszor az Apple Watch-ot, de sosem fogott el a birtoklási vágy. Az egy napos üzemidő, bekapcsolt GPS-szel még ennyi se, nagyon karcsú. Ha a jövő generációkban ezt sikerül valami csoda folytán kitolni egy hétre, akkor majd elgondolkodom rajta. -
chatran
őstag
válasz
#26097408 #602 üzenetére
Kipróbáltam, beléptem a Mi Account-ommal. Ezzel látom az összes korábbi lépésadatom, amit a Mi Fit nem mutat mostanában.
Próbáltam összekapcsolni a Band 5-tel, valamiért Band 5 NFC-nek látja. Látszólag kapcsolódik, rezeg is a Band, de az app csak homokórázik percekig nem történik semmi.
Így feladtam, marad a MI Fit, ez az app meg jó lesz megnézni a lépéselőzményeket. -
chatran
őstag
iOS-esektől kérdezném, nálatok sem mutatja egy ideje az időjárást?
Connect Mi Fit to get weather info. Folyton ezt mutatja, holott jópárszor szinkronizáltam már. Band reboot és Bluetooth ki/bekapcs nem segített.
A másik problémám, hogy a kezdetektől nem jelzi a beérkező SMS-eket, pedig be van kapcsolva Mi Fitben. Nálatok is ilyen sz@r? -
chatran
őstag
válasz
grizlisandor #408 üzenetére
Pedig tök ugyanaz a két szíj. Gondolom a 4-esed szíja még nem tágult ki annyira mint a 3-asé.
Először egyébként én is izomból próbáltam meg kiszedni a szíjból a Band-eket, aztán rájöttem, hogy oda-vissza kell vele játszani, akkor nagyon könnyen kipattan.
-
chatran
őstag
válasz
#26097408 #353 üzenetére
Kijött iOS-re is a 4.0.5, fw frissítéssel együtt. Nem látok semmi újdonságot, se az app-ban, se az órán.
Viszont valamit tuti csináltak, mert már működik az alváselőzmények rész. A lépéselőzmények viszont továbbra sem működnek, ha rányomok lefagyasztja az app-ot.Illetve bocsi, bekerült 2 gyengusz watchface, a Xiaomi 10 szülinapja alkalmából.
-
chatran
őstag
válasz
#26097408 #325 üzenetére
Nálam is két különböző értéket mutat, de nem annyira szélsőséges, mint nálad. Mi Fit alvás: 6:48, Egs app: ágyban: 7:18; alvás: 5:28
Mai lépések, Mi Fit: 401, Egs app:473Mióta van Mi Band-ed? Én már 2015-ben használtam, korábban a lépéselőzményeknél mutatta az akkori napi lépéseket is.
-
chatran
őstag
Ez így igaz, gondolom nem sok Band 5 tulaj van jelenleg, ezért megy a folyamatos off-olás. Várni kell pár hetet mire beindul, és témába vágó hozzászólások jönnek.
Band 5 tulajként, kérdeznék valami relevánsat. Úgy emlékszem olvastam olyat, hogy az új Band már képes az éjszakai műszakosok nappali alvását is mérni. Az utóbbi 3 napban éjszakáztam, reggel 7 körül feküdtem le és kb délután kettőkor keltem. Na ebből a Mi Fit annyit mutat, hogy déltől kettőig volt egy két órás szundim és ennyi. Az előtte lévő alvást nem rögzítette.
Valahol be kellene kapcsolni a nappali alvást, ez nem automatikus? -
chatran
őstag
Ez igaz, ezért beszéljünk is valami témába vágóról.
Titeket nem zavar az újfajta szíj kialakítása? Ha megnézitek a képet, amelyen Alice kezén van a 3 és a 4 látható, hogy milyen szépen illeszkedik a csuklójához. Ezzel szemben az 5 látványosan eláll. Ezen nem segít az sem, ha jobban meghúzom a szíjat, a kialakításából adódóan mindig ott az a kis hézag.
Egy kis válzozás még a korábbi szíjakhoz képest, hogy már 13 lyukú lett, szemben a korábbi 12-vel.
-
chatran
őstag
Aki esetleg iOS-szel használja akár a Band 4-et vagy 5-öt MI Fit-ben megnézné, hogy működik-e a lépéselőzmények (history) funkció?
Nekem már hónapok óta rossz, se a lépés se az alváselőzményeket nem mutatja. A Mi Fit app store-os értékelése tele van ezzel a problémával, jönnek a frissítések folyamatosan, de egyikben sem javították még ezt a hibát.
-
chatran
őstag
Azzal, hogy lehet mágnesesen tölteni, nem kell kivenni a szíjból ezért én nem tartom akkora érvágásnak az üzemidőt. Nekem a 4 10 percenkénti pulzusméréssel, csak Viber üzenetek jelzésével, elment kb 20 napot.
Az 5-nél bekapcsoltam a percenkénti pulzusmérést, így kb 10 nap után merül le. -
chatran
őstag
Az honnan jött, hogy könnyebb mint a Band 4? Idézet a 4 manual-jából:
- Fitness Tracker Net Weight: 10.6 gA 4-es tesztjében 22,1 g-ot írtatok, de az maximum szíjjal együtt annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az csak egy dolog, hogy szignifikáns fejlesztés nem történt, de az akkumulátorkapacitás és az üzemidő konkrét visszalépésként értékelhető.
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest