-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbuczn
tag
Nem tudom miért megy az értesítésekkel a rinyálás. Egyszerűen ezt csak be kell állítani! Most kaptam kézhez a készüléket, egy pár dolgot már kipróbáltam rajta.
Használtam már pár gyártó okostelefonját, de ezen nagyon aprólékos az alkalmazásbeállítás, és pozitív értelemben. Még azt is meg lehet adni, hogy a Messenger csoportos beszélgetéseinek milyen értesítései legyenek, például lebegő értesítés legyen-e, vagy csak az AOD-on és az értesítősávban jelenjen meg, külön a privát beszélgetés beállításaitól, de ezt meg lehet csinálni a történetekre is. Vagy ugyanezeknél megadni külön, hogy legyen-e hang, fény, vagy rezgés. Ezeket a beállításokat MI fiókba el lehet menteni, később ezeket már nem kell telefoncserénél.
Amit eddig nem tudtam, hogy az alkalmazásoknak meg lehet adni külön, hogy például bekapcsolhatják-e a bluetooth-ot (nem csak azt, hogy használhatják-e), vagy beállítható, hogy egyes alkalmazások csak wifin menjenek, vagy azt is, hogy ha kilépsz egy alkalmazásból, azt mindig lője ki a memóriából, vagy soha. És sorolhatnám még....Amúgy LG V30-ról jövök, sajnos ott a Pite frissítéssel lassú lett a telefon, és az LG szoftvere az MIUI-hoz képest elég kevés beállítási lehetőséggel operál.
Az Mi 9T-n viszont a sebességben nagyon jó, fülessel a hang sem rossz, bár abban az LG egy hajszállal jobb közepes fülessel, egy nagyságrenddel, ha megfelelő fülesed van hozzá.
Az ujjlenyomat érzékelés lassabb, mint a hátlapi társaiké, de asztalról nem kell felemelni feloldáshoz, már ez is segítség.
Kijelző szép, panasz nem lehet rá, a többit meg később próbálom.[ Szerkesztve ]
-
turbuczn
tag
válasz instantwater #2197 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy 100%-on nem áll sokáig, legalább is nem úgy, mint az LG V30.
-
turbuczn
tag
Megérkezett az új "tok", egy alumínium keret:
A kijelző felőli oldala a keretre támaszkodik, ha asztalra rakom, de a hátoldalára fordítva sajnos nem. Ajánlott mellé hátlapi és kamera fólia. A keret belső oldalán van egy vékony rugalmas kitöltés, és a csomag része + 4 db csavar, + rugalmas kitöltés + csavarhúzó.
A fogása nem lesz kevésbé csúszós, de elég masszívan körülöleli, nem lötyög rajta, és a gombok is pontosak. -
turbuczn
tag
válasz Mittu88 #2279 üzenetére
Amennyiben neked szükséges a 4K/60fps, játszani szeretnél a telón, és nagy állományokat mozgatni mobinettel, és wifivel, akkor igen.
Ha csak böngészel, chatelsz, nincs szükséged 4K/60fps-re, szereted, ha sokáig bírja akksival, akkor pénzégetés pro-ra költeni, mivel 2-3 évig a 730-as proci is ki tudja szolgálni ezeket a funkciókat.
Ez olyan, mint az autó: lehet venni AMG Mercit is, de ha egy Kia Ceed kielégíti az igényeid, akkor az a plusz elköltött 20-30 millió nem lesz jó befektetés. -
turbuczn
tag
válasz gretzky77 #2816 üzenetére
Én pont LG v30-ról jövök. A kijelző szebb, sokkal kontrasztosabb, napfényben is jobban látni. A zenei rész természetesen nem olyan jó, de hozza a kötelező minőséget. A teljesítmény, sebesség játékokon kívül pörgősebb,mint az lg-n volt. Kamera szerintem nem jobb, talán bizonyosan körülmények között rosszabb is, de nem jelentősen, a zoom kamera azért néha jól jön. Videóban érezhetően rosszabb,mint az LG. A launcher xiaomin sokkal jobban testreszabható, ezért többet is kell vele foglalkozni. Az AOD a xiaomin sokkal fapadosabb, mint az lg-n. Üzemidőben kicsit jobb, mint a v30, de nem nagysagrenddel. Az mi 9t garantáltan több frissítést fog kapni. Remélem segítettem!
[ Szerkesztve ]
-
turbuczn
tag
válasz Snoky21 #2820 üzenetére
Nem igazán tudom elképzelni azt a helyzetet, amikor a mai okostelefonokban SIM-re érdemes névjegyeket menteni, de ezen túllépve:
- nekem felajánlja a sim-re mentett névjegynél is a "ceruzát" a jobb alsó sarokban,
- a névjegyeknél, a jobb felső sarokba a 3 pontra bökve, a beállításokban van egy olyan, hogy Megjelenítendő névjegyek. Itt ki lehet választani a SIM1-et, és 2-t is külön-külön,
- messengeren, face-en is van külön gomb a villanó bekapcsolására, villám jel. -
turbuczn
tag
válasz unskillful #3122 üzenetére
Igen, külsőleg egyforma.
-
turbuczn
tag
-
turbuczn
tag
Nagyon örülök, hogy lesz végre egy gazdája a topicnak!
Én végig követtem a fórumot, és volna pár mindig visszatérő téma:
- a hívószám kijelzéssel voltak sokaknak problémája, de a többségnek nem, ennek ellenére a megoldási javaslatot ki lehetne emelni.
- sokan a VoLTE témát is felhozzák, ehhez is van pár javaslat, szerintem ez is belefér 1 mondatban az összefoglalóba.
- Viber értesítéssel is probléma adódott, meg úgy ámblokk az értesítésekkel, amik főleg a MIUI-vel ismerkedők probléma, de érdemes lehetne megemlíteni ezt is. Hozzá szorosan kapcsolódik, hogy egyelőre az AOD (környezeti kijelző) is elég fapados Xiaomin, és az ezzel kapcsolatos kérdéseket is rövidre lehetne zárni (csak pár értesítést jelenít meg, többit nem).Ez mind mehetne az "ismert hibák/problémák és megoldásuk" részbe.
-
turbuczn
tag
Sziasztok!
Ma eladtam az Mi 9T készülékem. Búcsúzom innen is, köszönöm a sok segítséget!
-
turbuczn
tag
válasz szabi__memo #9579 üzenetére
Samsung S10e.
A Samu kevesebb szoftveres nyűggel rendelkezik, legalább is az AOD sokkal jobb, az értesítések is biztosabban jönnek, az alkalmazások beállításai is átláthatóbbak, a Honor Band 4-el is nagyobb barátságban van, és picit már túl nagy is volt a Mi 9T.
Ettől függetlenül aki szereti a mindenre kiterjedő testreszabottságot, megbarátkozik a nagy mérettel, és a kínai mentalitással, annak kiváló társa lehet. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tesla topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- IPHONE 12 MINI 64GB SZÉP ÁLLAPOTBAN, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung S23+ 5G 8/256 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Redmi Note 12 Pro + 5G 8/256GB /// Újeszerű // Áfás Számla
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest