- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
xy.zsolt #18230 üzenetére
Nekem is hasonló, én is kímélem, pontosabban a töltöttségi szintekkel. Amúgy rengeteget használom.. Naponta 2-3x töltöm általában 40-80-ra. Kíváncsi lennék azoknak mennyi, akik x-100% használják.
Ha ott is ugyanez, akkor telefonok esetében tényleg mindegy..
Amúgy műszer szerint 2580 mAh ment bele. -
havri1
félisten
Az utolsó 2-3 eu dev kiadás, akksi (és minden) szempontjából nagyon jó lett. Bár az is igaz, hogy van más is, amin változtattam. Pl az automatikus indításból mindent kivettem, így elvileg a miui saját maga indít, állít le. Pár app lakatolva van, de 2-3 max.
Majdnem másfélszeresére nőtt az akksi időm..
Most fogom, 0-ra merítem (eddig sose volt ilyen, 20% alá is talán 1x engedtem), kikapcsolom, és 100%-ra felhúzom úgy, hogy elé rakok egy mérőt nullázva, azaz tudni fogom mennyit vett fel az akksi. Így lesz gyakorlati kép a közel 2 éves akksi állapotáról, mit tud.
Szoftver szerint 82%-os, olyan 2700mah jelez, de ugye ezt kalkulálja, mert sosem volt 0-100% töltve. Kíváncsi vagyok.Hozzászólva az utódláshoz. Én is nézegetem egy ideje a telefonokat..mi9 van asszonynak, lite, az nem győzött meg. Mi 10 nagyon tetszik, de ez az edge kijelző......halálom. Se üveget nem lehet rá kapni, anélkül meg nem merem használni. Meg ez a torzítás oldalról. Szerintem egy bődületesen hatalmas faszság ez az edge kivitelezés. Nem tudom minek erőltetik. Legalább lenne belőle sima verzió is..mondjuk a sima 10 sima kijelző, a pro edge..
-
havri1
félisten
Én TWRP alól csinálom, ott nagyon egyszerű.
A wipe semmire sincs hatással ebből a szempontból, csak a szemetet törli. Sokszor sokat segít tapasztalataim szerint.
Tiszta telepítés már kicsit nehezebb, ott minden ugrik, menteni kell előtte.
Ha nagyon tisztát szeretnél, akkor a fastboot rom a nyerő, az valóban nulláról húzza fel a rendszert, partíciót töröl stb.
A twrp-s tiszta telepítés is jó, de az a partíciókhoz nem nyúl, csak formáz.
Mind2-höz kell bootloadert nyitni, másodikhoz tuti, elsőben nem vagyok mondjuk biztos.Galéria beállításiaban szoktam csak, de valami mindig visszakapcsolja.
-
havri1
félisten
Azért ez a galéria rendszer is elmehet a picsába.
Ad 5Gb free tárhelyet felhőbe. Állandóan visszakapcsolja a szinkronizálást.
Csinálok képeket a készülékkel, helyi fileok megvannak.
Jelez, megtelt. Jó, biztonsági mentés jelleggel működik ugye.
Felmegyek weben az i.mi.com.ra, törlöm a tárhelyen a felhőben a képeket, erre szó nélkül a helyi fileokat is letörli a készülékről.
Ha na, bekaphatja az összes mérnők meg anyámkínja, aki ezt kitalálta rendszerszinten -
havri1
félisten
Van érdemleges változás a mai/tegnapi romban a múlt hetihez képest?
Ami a changelogban van, engem nem vonz, de szokott lenni javítás ami nincs benne. -
havri1
félisten
Az alsó fehér ios vonalat hogyan lehet kikapcsolni?
Egyszer már valaki segített, de most nem találom. -
havri1
félisten
válasz
havri1 #17988 üzenetére
Tehát nagyon sok összetevő van, ami ezt nagyon durván képes befolyásolni.
1sim 2 sim, 3g,4g, WiFi, GPS, sok szar a háttérben. Nagyon egyszerű amúgy.
Minap végeztem egy tesztet.
Szűz rendszer, és felraktam újra accu batteryt, ami mutatja a pillanatnyi fogyasztást.
Egyre több lett, ahogy be lett lakva. -
havri1
félisten
Ezt hogyan lehet letiltani? Igazából nekem az alap Google kereső kell csak, semmi más. Minden Google szarságot tiltanék.
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17956 üzenetére
Igen, akartam írni, csak már elkestem (utána olvastam a Tiéd). De amit írtál, rohadt hasznos.
Így használom a mi home appot, mert természetesen az egyik fele a cuccaimnak china, másik global -
havri1
félisten
válasz
FrankMonzano #17942 üzenetére
Igen, tiszta telepítés, újra beállítás.
Milyen romon vagy? -
havri1
félisten
Valamelyik nap felraktam update-al a mostani eu romot. Akadozgatott, toltam egy tisztat.
Így most valamiért eltűnt a miui 12-es értesítési sáv, meg a rács meg minden. Teljesen miui 11 lett. Miért?
Tiszta előtt az új volt.. -
havri1
félisten
válasz
xy.zsolt #17875 üzenetére
Playen frissült magától, mint ahogy az android auto is bekerult. Passz.
Más: miui12 alatt vagyok, gyerekek redmi note 8-al miui11.
Szálloda, 2.4/5ghz WiFi, azonos ssid-n.
Gyerekek telefonja 2.4ghz-en csatlakozik, mert annak fullos a térereje, működik is flottul. Nekem nem. 5ghz akar, de pont akkora a jel, hogy semmi sincs.
Hogyan tudok direkt 2.4ghz hálózatra állni? -
havri1
félisten
Én a féktisztítót nem ajánlom. Mi5 jack-jének a külső felében volt slime. (ne kérdezzétek, nem akarok róla beszélni, gyerekek..)
Óvatosan fújtam, de az egész kijelző alá bekerult belül, kuka. Vagyis kiszáradt, de maradt folt benne.
Én max ecsettel, kívülről merném. -
havri1
félisten
válasz
randras_83 #17852 üzenetére
Én is szívesen kitisztítanám, de fosok, kárt teszek benne.
-
havri1
félisten
Ezek az Ali-s pár dolláros üvegek egész jók. Lennének ha..
A notch alatt nincs ragasztó, viszont az üveg teli. Vagyis majdnem. A jobb oldali résznél, a hangszórónál meg a balról a második résznél ki van vágva. A szelfi kamera meg a 3 kis bizbasznál nincs. De ragasztó nincs alatta, így a por alámegy... -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17819 üzenetére
Sajnálom, nincs más ötletem mára
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17816 üzenetére
Pólus? Mindjárt adok számot. Ismerős van ott, de pro - hoz kizart, hogy van raktáron neki. Pont egy Xiaomis srác van ma bent. Beszéljétek, hátha.
-
havri1
félisten
válasz
Steelheart2 #17813 üzenetére
Nem tudom sajnos, én csak fastboot-al zártam vissza egyszer véletlenül.
Lehet keverem a nyitással. -
havri1
félisten
válasz
Steelheart2 #17811 üzenetére
Ha jól emlékszem igen.
Mivel csak fastboot rom telepítésnél lehet visszazárni. Nem tudok más módot. -
havri1
félisten
Töltés közben, nektek nem akadoznak az animációk?
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17793 üzenetére
Ez elég régóta jelen van nálam is. Restart után működik.
Feloldom, és nincs arc, ujjlenyomat vagy pin/jel van ilyenkor csak. -
havri1
félisten
válasz
havri1 #17761 üzenetére
Szerk.: Most néztem, azt a mi5 akksit nem is neten rendeltem, hanem a speedshopban vettem, mint gyári, és az is fake. SOkat kerestem ebay/ali, és mind eredetinek hirdetett, de már a képeken látszott, hogy nagyon nem az) Szóval én azt mondom így még inkább, márkaszerviz, gyári garisan (ami akkumulátoroknál 12hó).
-
havri1
félisten
válasz
Lacerta #17760 üzenetére
Nem, nem tudok. Én szakszervizben cseréltetném, ha kellene, megvárható sok helyen, ha van raktáron.
Aliról mi5-be rendeltem3 év után egy full original genuiene akksit. 1x dodóért.
Full kamu volt, mondanom sem kell. Hozzáteszem, simán benyaltam, itt ph-n mondták, fake.
Egy 10-est simán rádobnék, ha nincs más baja a telefonnak.
Egy dologtól félek, a megbontástól, illetve az új ragasztástól. Sajnos láttam már iphone-t akksicsere után. Jó, nyilván nem támpont, na de na.Nem felejtem el a Samsung házhozjövős szervizes srác akksi tesztjét. Üveglapra az akksi, ha billeg, kuka. Ő mondta, sajnos ez nagyon általános ~1 év használat után. Meleg általában az oka. Napon hagyott telefon, erős használat+nap+töltés eredménye.
Amit leírtál nekem kínai, szóval ezt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom
-
havri1
félisten
Használ valaki Outlookot?
Az a problémám vele, hogyha kapok emailt, kapok róla felül értesítést is. Elolvasom az emailt az appban (nem az értesítésre kattintva), törlöm is az emailt, de az értesítés nem tűnik el, csak ha redőny le, és x. De ez ugye mindent töröl.. Ami nekem nem jó. -
havri1
félisten
Igen, enzim mentem ezt a zip-et
Találmány ilyen labdát is a menüben.
Érintést előugrik, és beállított appokat indít, meg műveleteket. Baromi hasznos.
Tuti régi cucc, csak most vettem észre...lebegő labda. -
havri1
félisten
Ez a tegnapi eu dev szerintem bitang jól sikerült. Wipe cache + dalvik után semmi lag.
Gyors!
Interaktív háttér (vagy hogy hívják), és gesztusvezérléssel használom. -
havri1
félisten
Már megint nincs mélyalvás. Nem tudom, hogy valamelyik app e.
-
havri1
félisten
Nektek miui 12 alatt az automatikus fényerő nem veszi mindig le nagyon a fényerőt?hiába állítom kB 40%%-ra, pár ki bekapcs után ismét 10-20%, ugyanolyan külső fény mellett.. Mi9 liteon is ugyanez.
-
havri1
félisten
Miui 11-en, ha lehúztam a redőnyt, egy sorban írta az aznapi mobil adatforgalmat, illetve az adott havit.
Miui 12-n pedig csak azt jelzi, hogy mennyivel fogalmaztam túl (nem jól kezeli, vagyis olyat is beleszálmol, amit a szolgáltató nem, Facebook, Viber, stb stb).
Ezt valahogy be lehet állítani, hogy az aznapit mutassa? -
havri1
félisten
Amúgy, a 3.19-re update-al tettem az 5.28-at, és a Viber látja a képeket, tehát rommal volt valami. Érdekes, hogy csak nálam.
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17583 üzenetére
Holnap kipróbálom, hogy nem e a VoLTE kavar be ezen a romon.
-
havri1
félisten
Felraktam a 28-as eu romot. Előtte a 3.19 volt.
Halkabb a hívás sokkal. -
havri1
félisten
válasz
randras_83 #17509 üzenetére
Vodafone kártyán kirakja a VoLTE ikont?
-
havri1
félisten
válasz
darvinya #17366 üzenetére
Pont fordítva, 80% felett nem szereti. 40-80% az ideális, lásd prémium laptopok gyári akkumulátor védelme.
Pár éve Samsungnál volt pont ebből a botrány. A hosszabb üzemidő miatt magasabb értékre engedte tölteni (ugye az elektronika határozza meg meddig engedi, hány V-ig, náluk a 100% magasabb érték volt). Ez akkor volt, amikor a Google a nexus s-el nekik adta a gyártást. Később a Google kernel szinten korlátozta a töltést 9x %-ra bekapcsolt készüléknél (egy módosított kernellel), ennek hatására. -
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17315 üzenetére
Kapcsold ki a fejeket
-
havri1
félisten
válasz
randras_83 #17281 üzenetére
Na, wipe óta meg alszik
-
havri1
félisten
válasz
randras_83 #17273 üzenetére
Nálam az akku battery 0% alvást regisztrált. Valószínűleg nálam sem alszik. Mondjuk nem merül jobban mint a 3.19 ami fent volt tisztán.
-
havri1
félisten
válasz
retesz147 #17272 üzenetére
Az a baj, hogy nem látok alternatívát.
Eddig általában úgy volt, hogy a közel csúcskéstülékhez 120e körül hozzá lehetett jutni a megjelenés után pár hónappal. Így volt mi4, mi5, mi8 esetén is. Mi9 lite is szerintem jó vétel volt 80e körül.
Vártam a mi10-et mint a messiast, de ez a 200-300e Ft-os ár.. Tudom, jó kijelző, erős proci meg minden, de ezt túlzás szerintem. -
havri1
félisten
Sima háttér, virtuális gombokkal valóban nem akad. Kevés lesz a hw a teljes miui 12-höz? Csodás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Revolut
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest